اقتصاد ۲۴- وضعیت بازارهای مالی و سرمایهای در ایران طی دو سال گذشته بسیار وخیم شده است. رکود تحمیلی به اقتصاد از جانب دولت که با هدف کنترل قیمتها صورت گرفته، موجب توقف گردش سرمایه و خواب عمیق بازارها طی این بازه دو ساله شده است. در همین حال، جدا از ریسکها داحلی که عموما از سمت دولت تحمیل میشوند، ریسکها خارجی نیز ایجاد ابهام در چشمانداز سرمایهگذاری در ایران را به دنبال داشته است. اما چه ریسکهایی و در چه سطوحی اقتصاد ایران را تهدید میکنند؟
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران در تشریح ریسکهای تهدیدکننده اقتصاد ایران و سرمایهگذاری در بازارها گفت: «در بررسی ریسکهای بینالمللی سطوح ریسک از اهمیت شایانی برخوردار است. برخی از بازارهای کشور به تغییرات اندک ریسک واکنش نشان میدهند؛ مثلا در بازار سرمایه به افزایش اندک نرخ دلار واکنش مثبت نشان داده میشود.»
سعید اسلامی بیدگلی افزود: «مساله مورد توجه این است که مشکلات اقتصادی کلان کشور همچنان برقرار است و مساله تورم همچنان کلیدیترین مساله اقتصادی کشور است.» وی در پنلی که در حاشیه نمایشگاه کیشاینوکس به همت رسانه دنیای اقتصاد برگزار شده بود، افزود: «در خصوص نرخ ارز نیز میتوان گفت که نرخ ارز تا انتخابات میتواند کنترل شود، اما کسری بودجه بهرغم فروش نفت همچنان ادامهدار بودهاست و بهنظر میرسد حدود ۳۰ تا ۳۵درصد کسریبودجه داریم، بنابراین سرمایهگذار در کشوری که تورم بالایی دارد، فرصت صبرکردن برای ۶ ماه را ندارد و باید همین امروز تصمیم بگیرد.»
بیشتر بخوانید: قیمت دلار و خطر پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات امریکا
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران اظهار کرد: «واقعیت این است که مکانیزمها و ابزارهای مالی در کشور ما، سرمایهگذاری در همه بازارها را میسر نمیکند؛ مثلا سرمایههای خرد در کشور ما نمیتوانند در بازار مسکن سرمایهگذاری کنند یا سرمایهگذاریهای کلان در حوزه ارز نیز در کشور ما انجام نمیشود.»