تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷

لژیونرهای سینمای ایران چه کسانی هستند؟

بازیگران ایرانی با حضور در پروژه‌های خارجی تجربیات تازه‌ای را در کارنامه هنری‌شان به ثبت رساندند و به عنوان لژیونر سینما شناخته شدند.
اقتصاد24 - «پولاریس» نام فیلمی است که اکران آن به تازگی در گروه سینمایی هنر و تجربه شروع شده. این فیلم را سودابه مرادیان سال ۲۰۱۵ در آمریکا ساخت و بهرام رادان بازیگر اصلی آن است. نام این بازیگر به عنوان تهیه‌کننده هم روی پوستر فیلم دیده می‌شود. این اتفاق دستمایه گزارشی شده برای بازخوانی کارنامه بازیگرانی که در خارج از ایران فیلم یا سریال بازی کرده‌اند و به اصطلاح عنوان لژیونر را یدک می‌کشند. در ادامه به بهانه اکران «پولاریس» که با بازی بهرام رادان و در آمریکا ساخته‌شده، نگاهی داریم به بازیگرانی که در پروژه های خارجی حضور داشته‌اند.

بهرام رادان/ «پولاریس»

بهرام رادان سال ۲۰۱۴ در «پولاریس» به کارگردانی سودابه مرادیان بازی کرد، فیلمی که با مجموعه‌ای از عوامل آمریکایی و ایرانی در کالیفرنیا جلوی دوربین رفت. داستان فیلم درباره یک عکاس جنگ ایرانی-آمریکایی است که به همراه همسرش پس از یافتن بمبی در آپارتمان‌شان، به خانه همسایه پناه می‌برند. داستان درباره رازی است که از شب تا صبح آن روز بر آن‌ها می‌گذرد. این فیلم از بیست و یکم آذرماه در گروه سینمای هنر و تجربه روی پرده رفته تا مخاطبان نخستین تجربه بهرام رادان لژیونر را روی پرده ببینند.

نکته ویژه درباره بازی رادان، چالشی است که با نقش پوریا داشته. پوریا یک جوان ایرانی است که در آمریکا زندگی می‌کند و همسری دورگه دارد. چالش بازیگری همین‌جا شکل می‌گیرد: رادان باید همه احساسات ، عواطف و ریزه‌کاری‌های شخصیت را با دو زبان و دو فرهنگ کاملاً متفاوت ، منتقل کند. این بازیگر برای رسیدن به نقطه مطلوب، علاوه بر تمرین‌های طولانی‌مدت، ایرانی‌هایی که در شرایط مشابه زندگی می‌کنند را زیر نظر داشته تا بازی‌اش ملموس و باورپذیر باشد.

سودابه مرادیان پیش‌ازاین به‌عنوان مستندساز و کارگردان فیلم‌های کوتاه در ایران فعالیت داشته و حالا اولین فیلم سینمایی بلندش را در کالیفرنیا تولید می‌کند. اسم این فیلم در سایت آی ام دی بی به‌عنوان محصولی به زبان انگلیسی و فارسی به ثبت رسیده است. «پولاریس» سال ۲۰۱۶ به مدت یک‌فصل در سینماهای سوییس اکران شد. مخاطبان استقبال خوبی از آن کردند و بازی بهرام رادان توسط منتقدان سوئیسی مورد تحسین قرار گرفت. این فیلم همچنین صاحب چند جایزه شده است. سال ۲۰۱۶ در جشنواره کارول سینی عنوان بهترین فیلم را به دست آورد. در همین سال در جشنواره زنان کالیفرنیا شرکت کرد و جایزه بهترین فیلم و بهترین کارگردانی به آن رسید. بازیگر زن آن‌هم نامزد دریافت جایزه شد. «پولاریس» سال ۲۰۱۷ هم نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم از جشنواره لانگ بیچ کالیفرنیا بود و در این سال در بخش مسابقه جشنواره زوریخ پذیرفته شد.

شهاب حسینی / «غلام» و «شب»

شهاب حسینی در دو سال اخیر دو فیلم «غلام» و «شب» را خارج از ایران بازی کرده و هنوز حاصل تجربیات جدیدش به معرض قضاوت گذاشته نشده. «غلام» را میترا تبریزیان کارگردانی کرده و از آن به‌عنوان اولین محصول مشترک ایران و بریتانیا یاد می‌شود. «شب» نخستین فیلم بلند کوروش آهاری است که با سرمایه‌گذاری کمپانی ماموت پیکچرز با همکاری کمپانی سون اسکای اینترتینمنت ساخته‌شده است.

پیمان معادی / «کمپ ایکس ری» و ...

پیمان معادی از بازیگران رکورددار حضور در پروژه‌های خارجی است. در این میان فیلم «کمپ ایکس ری» او در ایران اکران شده. این فیلم محصول کشور آمریکا است و نقدی است بر رفتار افراطی دولت ایالات‌متحده در قبال مسلمان‌ها بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر. بازی او در این فیلم تحسین شد و همچنان مهم‌ترین تجربه خارجی معادی به شمار می‌رود. این بازیگر همچنین در فیلم‌های «عدالت کیفری»، «۱۳ساعت:سربازان مخفی بنغازی»، «آخرین شوالیه‌ها» و سریال های «عدالت کیفری» و «آن شب» بازی کرده است.

فاطمه معتمدآریا/ «نبات»

فاطمه معتمدآریا بارها برای بازی در فیلم‌های خارجی دعوت ‌شده بود. در این میان او به پیشنهاد الشین موسگلو، کارگردان آذربایجانی نه نگفت. حاصل بازی معتمدآریا در «نبات» موردپسند منتقدان قرار گرفت. معتمدآریا نقش زنی به اسم نبات را دارد که در بحبوحه جنگ در روستای کوچکی زندگی می‌کند و فقط از طریق فروختن شیر تنها گاوش امرارمعاش می‌کند و بعد از جنگ، با متروک شدن این روستا ناچار است تنهایی در این روستا زندگی کند. «نبات» نماینده آذربایجان در اسکار بود که البته به جمع پنج فیلم غیر انگلیسی ‌زبان راه نیافت.

مهناز افشار/ «معلم»

سال ۲۰۱۴ مهناز افشار در فیلم تاجیکی «معلم» به کارگردانی نصیر سعیدوف بازی کرد. او گفته قبلاً از سوی کشورهای دیگر هم برای بازی در چند فیلم دعوت شده بوده اما این اولین بار است که قبول می‌کند در فیلمی غیر ایرانی بازی کند. چون دلش می‌خواسته اولین فیلم خارج از ایرانش یک فیلم فارسی‌زبان باشد. «معلم» سال ۱۳۹۴ در بخش جلوه‌گاه شرق جشنواره فیلم فجر حضور داشت. بازی افشار قابل‌قبول است اما فیلم قدرت درخشش در سطح جهانی را نداشت.

علی مصفا/ «گذشته»

اصغر فرهادی سال ۹۱ فیلم «گذشته» را به تهیه‌کنندگی الکساندر ماله‌گی در فرانسه ساخت. او نقش اول زن را به برنیس بژو سپرد و علی مصفا را برای نقش مقابل او انتخاب کرد. به نظر می‌رسید موفقیت این فیلم و بازی خوب مصفا آن‌هم با زبان فرانسوی، زمینه‌ساز حضور در پروژه‌های خارجی شود که نشده. نمی‌دانیم پیشنهادی به مصفا نشده یا پیشنهادها او را ترغیب به پذیرش نکرده است.

میترا حجار/ «استلینای آبی»

میترا حجار سال ۲۰۰۶ در یک اپیزود از سریال «اسمیت» بازی کرد و سال ۲۰۰۹ جلوی دوربین گابریل اسکات در فیلم «استلینای آبی» رفت. هر دو تولید کشور آمریکا هستند. او تجربه موفقی از همکاری‌های خارجی‌اش نداشت سریال «اسمیت» از مجموعه‌های پرطرفدار آمریکایی است اما حضور حجار به‌اندازه‌ای نبود که بتواند عرض‌اندام کند. فیلم «استلینای آبی» هم به دلیل کیفیت پایینش دیده نشد و طبعاً بازیگر آن نیز به چشم نیامد. البته حجار در این فیلم حضوری کمرنگ داشت و عامل مضاعفی بر ندیده شدنش بود.

همایون ارشادی / «بادبادک‌باز» و ...

همایون ارشادی خوش‌اقبال‌ترین بازیگر بین‌المللی سینمای ما است. او توسط عباس کیارستمی کشف شد و در «طعم گیلاس» بازی کرد. فیلم نخل طلای کن گرفت و نام بازیگرش خیلی زود سر زبان‌ها افتاد. مهم‌ترین فیلم خارجی ارشادی «بادبادک‌باز» محصول آمریکا و به کارگردانی مارک فوستر است. این فیلم بر اساس رمان معروف خالد حسینی ساخته شد .او در فیلم‌های «آگورا»، «سی دقیقه نیمه‌شب»، «مرد تحت تعقیب»، «آخرین سکنه» و «آرمان‌شهر» هم بازی کرده است. این حضور پررنگ منجر به جایزه و اتفاق ویژه برای ارشادی نشده.

منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تغییرات قیمت دلار بعد از سخنرانی رهبری

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۴/ طلا سرگردان میان سقوط و صعود

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

تصاویر دیده نشده از داخل سفارت متروک ایران در آمریکا

عکس/ قاب کمیاب از ملک فواد اول ۱۰۴ سال پیش در کنار فرزندان اش فوزیه و فاروق

عکس/ رقص شمشیر پادشاه عربستان ۶۶ سال پیش در جوانی

عکس/ حاشیه‌های جلسه علنی امروز مجلس

عکس/ چهره متفاوت شیخ محمد بن راشد حاکم دبی در ۶ سالگی در آغوش پدرش

عکس/ ناصرالدین شاه در حال سوارکاری با اسب محبوب اش با تفنگ دو لول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

طرز تهیه کیک کوکی شکلاتی با نوتلا

جزئیات قتل هولناک خانوادگی در بندرعباس

نقش آموزش در کاهش بیکاری چیست؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴/ افزایش نوسان قیمت دلار در بازار

طرز تهیه موساکا؛ غذایی خوشمزه از امپراطوری عثمانی

بورس در انتظار اخبار دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ اگر اخبار مثبتی از مذاکرات مخابره شود، شاخص به سطح ۳ میلیون واحد می‌رسد

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴/ ترس و احتیاط در بازار طلا

قتل زن ۵۱ ساله شازندی؛ قاتل خودزنی کرد

عکس/نظرسنجی عجیب آمریکا درباره حمله به ایران!

عکس/گریم عجیب و ترسناک فرشته حسینی

حضور بهروز وثوقی به‌جای اکبر عبدی در فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی»

مدارس کیش تعطیل شد

ایستگاه آخر سریال پایتخت، دلخوشی کوچکی که تمام می‌شود

اعلام هشدار سطح قرمز و تعطیلی مدارس ۴ شهرستان فارس

نامه ۱۵۰ نماینده علیه تصویب پالرمو و سی‌اف‌تی

آلودگی هوا مدارس و دانشگاه‌های همدان را تعطیل کرد

واریز اعتبار مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا

تارتار: برای بردن استقلال انگیزه داریم

دولت سیزدهم چقدر بدهی به جا گذاشت؟

رئیس جمهور حکم محسن اسماعیلی برای معاونت راهبردی و امور مجلس را امضا کرد

فرود اضطراری ۵ هواپیما در شیراز/علت چه بود؟

خبر خوب دارویی وزیر بهداشت

فیلم/ افشای محتوای نامه ترامپ به رهبر انقلاب

ویتکاف: توافق با ایران جز با حمایت ترامپ تکمیل نمی‌شود

رهبر طالبان نائب پیامبر شد

ماجرای خودکار طلایی در اتاق مذاکره ایران و آمریکا چه بود؟

واکنش کرملین به ادعای انتقال اورانیوم غنی شده ایران به روسیه

عکس/نصب بنر‌های ضد مذاکره شروع شد!

ماموریت تازه رافائل گروسی در تهران

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

ادعای محمود صادقی رد شد

کارزار ۱۵ هزار امضایی برای درخواست افزایش حقوق کارمندان دولت به اندازه تورم واقعی

نظارت و مطالبه‌گری قضایی برای تحقق شعار سال و تضمین امنیت سرمایه‌گذاری مولد

عکس/ ظاهر خاص مظفرالدین شاه ۱۱ ساله در میان درباریان با لباس رسمی و شمشیر

اینفوگرافی/ ذخیره آبی سد‌ها چقدر است؟

عکس/ قاب جذاب و دوست‌داشتنی خانواده شاهرخ استخری

عکس/ مراسم عروسی ثریا طرزی، ملکۀ افغانستان ۱۱۳ سال پیش با جواهرات گرانقیمت

عکس/ چهره اخموی تاج گل، زن صیغه‌ای ناصرالدین شاه ۱۵۴ سال پیش با صندل هندی

عکس/ موتور سواری حمید گودرزی با لباس روحانی

فیلم/ آبگرفتگی در برخی مناطق مشهد

ارزش سهام عدالت امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استایل خاص ثریا اسفندیاری در کنار سگ گرانقیمتش در یک خودرو

عکس/ تیپ شیک همسر شاهرخ استخری با کلاه انگلیسی و لباس پرنسسی در اروپا

اینفوگرافی/ تعداد پمپ‌های بنزین در هر استان

عکس/ فاطمه قاسمی با پرسپولیس تمدید کرد

چرا قیمت طلای جهانی روی دور صعود افتاده است؟

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

عکس/ قابی دیده نشده از محمدعلی کلی ۴۹ سال پیش در کنار همسر و دخترش هانا

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

عکس/ حمایت بهزاد غلامپور از علیرضا بیرانوند