تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۰ آذر ۱۴۰۲

ساینا اس بخریم یا کیا ریو؟

در این مقاله، ما قصد داریم مقایسه کنیم که با یک بودجه مشخص، خودروی ساینا S از نارنجی پوشان سایپا یا خودروی ریو، که نیز یک محصول مونتاژی از همین شرکت سایپاست و تولید آن برای بیش از یک دهه متوقف شده است، ارزش خرید بالاتری دارد. همچنین، نسخه‌های کارکرده خودروی ریو نیز در حال حاضر در بازار موجود هستند.

ساینا اس
اقتصاد۲۴- در حال حاضر، بازار خودرو در کشور، طیف وسیعی از محصولات را در بر می‌گیرد. در این چند سال اخیر، قیمت‌ها در بخش خودرو‌ها در حال افزایش می‌باشد. خودرو‌هایی که در گذشته با بودجه‌ای محدود قابل خریداری بودند، امروزه به دلیل رشد قیمت‌ها، به چالش کشیده می‌شوند. خودرو‌هایی که به عنوان نمونه‌ای از خودرو‌های اقتصادی شناخته می‌شوند، با این حال برای بسیاری از افراد هنوز خریداری آن‌ها دشوار است.

در این بازار، بسیاری از افراد به دلایلی مانند محدودیت بودجه یا سایر دلایل شخصی، به خودرو‌های داخلی ارزان قیمت روی می‌آورند. آن‌ها می‌خواهند خودرویی صفر کیلومتر را به صورت مالکیتی در اختیار داشته باشند. از سوی دیگر، برخی از افراد ترجیح می‌دهند به جای خرید خودروی داخلی صفر، خودرو‌های کارکرده‌ای را انتخاب کنند که از نظر کیفیت بالاتری نسبت به خودرو‌های داخلی برخوردار هستند. این خودروها، اگرچه دیگر تولید نمی‌شوند، اما همچنان به عنوان خودرو‌های قابل اطمینان شناخته می‌شوند.

ساینا S، همانطور که اشاره کردیم، خودرویی سدان و اقتصادی از سایپاست که در واقع فیس لیفتی از ساینا محسوب می‌شود. ساینا برای اولین بار در سال ۱۳۹۲ در ۳ تیپ معرفی و به بازار خودروی کشور عرضه شد. پس از موفقیت‌های زیاد این خودروی اقتصادی در بازار خودرو، سایپا تصمیم گرفت نسخه فیس لیفت شده آن را در سال ۱۳۹۹ تحت عنوان ساینا S به فروش رساند.

با عرضه این خودرو در بازار، موفقیت‌های ساینا بیش‌تر شد و این خودرو توانست طرف‌داران بسیاری پیدا کند. ساینا S نسبت به نسل قبلی خود نه تنها از نظر ظاهری بلکه در بخش فنی و کابین هم دچار تغییرات مثبتی شده است.

ساینا اس

کیا ریو نیز این سوی میدان، از جمله خودرو‌های مونتاژی موفق سایپاست و طی مدتی که بر روی خط تولید این شرکت حضور داشت، توانست به فروش قابل قبولی دست پیدا کند. ریو یکی از معروف‌ترین مدل‌های شرکت کیا موتورز کره است که نسل اول آن در سال ۱۹۹۹ معرفی و به بازار عرضه شد. تولید این خودرو تاکنون طی پنج نسل و با چند فیس لیفت مختلف ادامه داشته و در بیشتر بازار‌های جهانی موفق به فروش شده است.

ساینا اس

نسل اول این خودروی سدان شهری تا سال ۲۰۰۲ تولید شد و در نهایت، کیا تصمیم گرفت دستی به سر و روی این خودروی محبوب خود بکشد. به همین دلیل، نسخه فیس لیفت نسل اول کیا ریو در سال ۲۰۰۲ رونمایی شد. در همان سال‌ها بود که شریک دیرینه کیا در ایران (سایپا) تصمیم به واردات این خودرو گرفت. بنابراین، در سال ۱۳۸۳ فیس لیفت نسل اول کیا به ایران آمد.

کیا ریو سایپا در دو تیپ LS (دنده‌ای) و SLX (اتوماتیک) با شعار «خانواده‌ها دوستش دارند، جوان‌ها می‌پسندند» تولید شد تا سایپا نشان دهد محصول جدیدش هم برای خانواده‌ها خودرویی مناسب است و هم برای جوانان. تولید ریو در ایران نزدیک به یک دهه ادامه یافت و سرانجام، این سدان محبوب کره‌ای در سال ۱۳۹۱ به علت قانون اجباری شدن استفاده از کیسه هوا در خودروها، با خط تولید سایپا خداحافظی کرد و بازنشسته شد.

ساینا اس


بیشتر بخوانید:  نسخه تولیدی رنو ۵ برقی لو رفت! + عکس


مقایسه طراحی بیرون ساینا و ریو

در بخش طراحی ظاهری، اگرچه ساینا خودروی جدیدتری نسبت به ریو است، اما تمایز چندانی نسبت به آن ندارد. در نمای جلوی ساینا اس، فرم چراغ‌های اصلی نسبت به قبل تغییر چندانی نکرده است، اما جلوپنجره و سپر خودرو تغییر کرده‌اند. در این خودرو، چراغ‌های دیلایت در کنار مه‌شکن قرار دارند.

در نمای عقب، تمام اجزای خودرو نسبت به ساینا معمولی متفاوت شده‌اند. فرم و گرافیک چراغ‌های عقب بزرگتر و زیباتر از قبل شده است و همچنین فرم سپر عقب نیز تغییر کرده است. در مجموع، ظاهر ساینا اس نسبت به ساینا معمولی بهتر شده است، اما همچنان دارای منتقدان فراوانی است.

در مقابل، کیا ریو این سوی میدان با توجه به سن و سالش، ظاهری ساده‌تر، اما روان‌تر و هماهنگ‌تر از ساینا اس دارد. در بخش جلوی این خودرو کره‌ای، چراغ‌های اصلی ظاهری مثلثی و بزرگ دارند. میان چراغ‌ها یک جلوپنجره باریک و کوچک با نشان کیا قرار گرفته است و همچنین سپر جلو تنها برای ورودی هوای موتور استفاده می‌شود و هیچ دیلایتی وجود ندارد.

ساینا اس
در نمای عقب نیز، طراحی ریو کاملاً هماهنگ با جلو است و چراغ‌های اصلی به صورت یک تکه و ساده طراحی شده‌اند. درِ صندوق نیز تنها برای نصب پلاک مورد استفاده قرار می‌گیرد و سپر عقب به ساده‌ترین حالت ممکن طراحی شده است، بدون وجود مه‌شکن یا چراغ‌های شب نما. به طور کلی، ظاهر ریو اکنون قدیمی شده است، اما با توجه به طراحی اصولی، هنوز یک ظاهر قابل قبول دارد.

در بخش کابین، ساینا S و کیا ریو تفاوت‌های قابل توجهی دارند. در ساینا S، متأسفانه از متریال با کیفیت پایینی در داشبورد و کابین استفاده شده است و این موضوع باعث نارضایتی برخی از مالکان شده است.

هرچند که برخی اجزای کابین نسبت به نسخه قبلی تغییر کرده اند، اما بقیه اجزا همچنان طراحی ساده قبلی را حفظ کرده‌اند. غربیلک فرمان به صورت D کات طراحی شده است و کلاستر خودرو نیز بهبود یافته است. هرچند، ارگونومی کابین به طور کلی مناسب نیست و تمامی ادوات داشبورد به راحتی در دسترس راننده قرار ندارند. همچنین، فضای کابین ساینا S نسبت به کیا ریو کمتر است، اما برای ۴ نفر قابل قبول است.

در مقابل، کیا ریو با وجود سال‌ها از تولیدش گذشته است، هنوز کیفیت متریال کابین در صورت مراقبت صحیح در سطح قابل قبولی قرار دارد. داشبورد میانی ریو ظاهر ساده‌ای دارد و تنها شامل یک سیستم پخش ساده، پنل تهویه دستی و یک ساعت دیجیتال است. صفحه کیلومترشمار به صورت آنالوگ است و کامپیوتر سفری وجود ندارد. فضای کابین ریو به لطف طراحی و ارتفاع آن بسیار جادار و دل‌باز است و این باعث برتری آن نسبت به ساینا S در این زمینه می‌شود. همچنین، فضای صندوق عقب کیا ریو نسبت به ساینا S بزرگتر است و فضای بیشتری را برای مالک فراهم می‌کند.

مقایسه مشخصات فنی ساینا و ریو

هر دو خودرو در بخش فنی تقریباً در یک سطح قرار دارند، اما همچنان برتری با کره‌ای سالخورده است تا خودروی صفرکیلومتر ملی! کیا ریو زیر کاپوت خود یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی را جای داده است که توانایی تولید ۹۷ اسب بخار قدرت و ۱۳۵ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قدرت و گشتاور نسبتاً مناسب توسط یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی و یا ۴ سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلوی خودرو منتقل می‌شود.

حداکثر سرعت کیا ریو ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت است و مصرف سوخت آن، که یکی از نقاط قوتش محسوب می‌شود، به صورت ترکیبی حدود ۶.۹ لیتر است. یکی دیگر از نقاط قوت ریو شتاب آن است که در نسخه دنده دستی ۱۱.۶ ثانیه است، که نسبت به خودرو‌های هم‌رده‌اش عددی قابل قبول و منطقی است. از نظر تعلیق نیز کیا ریو خودرویی نرم و بی آزار است که در جاده ضربه‌های کمی را به اتاق منتقل می‌کند.

ساینا S، در رقابت با سایر خودروها، از نسل جدید پیشرانه معروف M ۱۵ مگاموتور استفاده می‌کند. این پیشرانه در ابتدا از نوع ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ بود و سایپا آن را بر روی بسیاری از محصولات خود استفاده می‌کرد. انتظار می‌رفت که نسل جدید این پیشرانه، که بر روی ساینا S نیز استفاده شده است، حداقل ۱۶ سوپاپ داشته باشد، اما این اتفاق رخ نداد و تغییرات تنها در برخی ادوات موتور ایجاد شد. این پیشرانه همچنان از نوع ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ تنفس طبیعی است که توانایی تولید ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۳۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. با این حال، دریچه گاز در آن برقی شده و استاندارد آلایندگی آن نیز یورو۵ است. جعبه دنده ساینا S می‌تواند از نوع ۵ سرعته دستی یا اتوماتیک CVT باشد و نیروی پیشرانه را به چرخ‌های جلوی خودرو منتقل می‌کند. مصرف سوخت ساینا S حدود ۷ لیتر به صورت ترکیبی است و این نکته یکی از بزرگترین مزایای این خودروی سدان کوچک شهری است.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس / مسابقه دوی ماراتن دبی با مشارکت هزاران شرکت‌کننده

عکس/ شهادت یک فوتبالیست لبنانی در حملات اسراییل

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

عکس/ گربه میهمان ویژه دیدار جام حذفی!

عکس/ نتانیاهو به این کشور‌ها برود دستگیرش می‌کنند

اینفوگرافیک / چرا اتهامات رادیکال‌ها در مورد ماجرای تابعیت فرزندان ظریف نادرست است؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ درخواست شوکه کننده کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

عصبانیت کیهان از شروع مذاکرات با اروپا

ممنوع الکاری معین زد تایید شد؟!

قیمت خودرو‌های جک و لیفان کرمان موتور امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

فیلم/ تولد ۴۳ سالگی لیلا بلوکات در بیمارستان

آغاز برف و سرمای شدید از امروز در سراسر کشور

قیمت قند و شکر امروز + جدول

دلیل مخالفت ایران با وزنه زدن کیانوش رستمی چیست؟

تخریب کوه بی‌بی شهربانو در پی ریزش صبح امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

آیا افزایش قیمت بیت کوین عامل قطع برق در ایران است؟/ هزینه برق مصرفی برای استخراج بیت کوین‌ در ایران چقدر است؟

عکس/ عاشقانه حسین پاکدل و همسرش در پشت صحنه یک نمایش

عکس/ سلفی بهاره رهنما با شهاب حسینی و رضا عطاران

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۵ آذر۱۴۰۳

عکس/ واکنش نهاد‌های بین المللی به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

اینفوگرافی/ میانگین مصرف بنزین خودرو‌ها در جهان چقدر است؟

ارز دیجیتال چیست و ویژگی‌ها و مزایای آن کدامند؟

پیش بینی بورس امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

عکس/«ناصر ملک‌مطیعی» در حال دویدن در خیابان‌های تهران

نقش بانک‌های مرکزی در بازار فارکس چیست؟

عکس دو نفره و صمیمی درستکار و سرمربی روسیه

عکس/جشن تولد علی شادمان با حضور رپر مشهور

چه عواملی بر عرضه و تقاضا تأثیر می‌گذارند؟

بیشترین علت شکایت از آموزش و پرورش چیست؟

چرا بورس واکنش منفی به صدور قعطنامه شورای حکام نداشت؟/ ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت خبر بدی برای بازار سرمایه است

دفاع قاطعانه علی ربیعی از دولت پزشکیان

اطلاعیه مهم/ گاز این مناطق فردا ۸ ساعت قطع می‌شود

وحید محمودی سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری شد

فیلترینگ یا خودتحریمی در جنگ روایت‌ها !

چرا برای اولین بار در چند دهه اخیر برق مردم در آبان ماه قطع شد؟

اینفوگرافیک / چرا اتهامات رادیکال‌ها در مورد ماجرای تابعیت فرزندان ظریف نادرست است؟

شرایط و ضوابط واردات انواع خودرو‌های سواری

محرومیت ۳۴ ورزشکار از پاداش دولت توسط رئیس جمهور!

اسپانسر جنجالی لوگوی پرسپولیس را توقیف کرد!

عکس/استوری نرگس خانه به دوش درباره بیماری عجیبش