اقتصاد۲۴- احسان نوشت: نکند یک شرکتی پول چایهای صلواتی را به حساب همه مردم فاکتور کرده است…
احسان علیخانی متولد پانزدهم آبان ماه سال ۱۳۶۱ در شهر تهران، تهیهکننده، مجری تلویزیونی، دستیار کارگردان، کارگردان و بازیگر اهل ایران است که نخستین بار در برنامه تلویزیونی «پسرهای ایرونی» به عنوان مجری، جلوی دوربین رفت و پس از اجرای برنامه «ماه عسل» به اوج شهرت رسید. وی در حال حاضر فعالیت خود را در تلویزیون به عنوان کارگردان، تهیهکننده و مجری یک برنامه استعدادیابی به نام «عصر جدید» ادامه میدهد که تاکنون دو فصل از آن ساخته و پخش شده است.
احسان علیخانی در خانوادهای شش نفره و در سال ۱۳۶۱ در شهر تهران چشم به جهان گشود. وی در دوران دبیرستان به بازیگری و هنر علاقه پیدا کرد، اما ترجیح داد تا این زمینه را به عنوان شغل اول خود در نظر نگیرد و برای همین در سال ۱۳۷۹ در رشته مدیریت بازرگانی وارد دانشگاه تهران شد. در همین مقطع، دورههای آموزش هنری را در باشگاه مهر ورزان جوان گذراند و سپس بعنوان اعضای گروه صحنه و دستیار کارگردان وارد فیلمسازی و ساخت تیزر تبلیغاتی شد. در سال ۱۳۸۰ بعنوان بازیگر در سریال «پروندههای مجهول» به کارگردانی جمال شورجه، اولین تجربه بازیگری را کسب کرد. در سال ۱۳۸۳ وقتی ۲۲ ساله بود بعد از گرفتن لیسانس، با معرفی باشگاه مهرورزان به تلویزیون رفت و با اجرای برنامه «پسرهای ایرونی» رسما کارش را در عرصه اجرا شروع کرد.
بیشتر بخوانید: عکسی از امیر تتلو در خانه وحشت که برایش گران تمام شد
احسان علیخانی اجرا را در سال ۱۳۸۳ و با برنامه پسرهای ایرونی آغاز کرد که تجربه موفقی برای او بود چرا که در همان سال برای اجرای برنامه «صبح آمد» به شبکه سه سیما دعوت شد و همین امر زمینه پیشرفت او را با این شبکه فراهم کرد. در سال ۱۳۸۴ احسان علیخانی به عنوان مجری جانشین فرزاد حسنی در برنامه تلویزیونی «جذر و مد» شد که در ماه رمضان پخش میشد. اجرای موفق او در این برنامه به عنوان جانشین یک مجری باتجربه سبب شد که در سال ۱۳۸۵ نیز اجرای این برنامه به او سپرده شود. به دنبال اجرای این برنامه احسان علیخانی ایده برنامه مناسبتی دیگری در ماه رمضان را مطرح کرد که با مهمانانی از بطن جامعه اجرا میشد. بدین ترتیب از سال ۱۳۸۶ احسان علیخانی برنامه مستقل خود به نام «ماه عسل» را ساخت و خود نیز مجریگری آن را بر عهده گرفت.
این برنامه که از شبکه سوم سیما پخش میشد به سرعت مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و به همین دلیل نیز تا بیش از یک دهه ادامه یافت. این برنامه تأثیر بسزای در شهرت احسان علیخانی به عنوان یک مجری و سازنده برنامههای تلویزیونی داشت. وی بخاطر اجرای این برنامه دو بار درسالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۷ جایزه بهترین مجری را از جشنواره تلویزیونی جام جم و همچنین بهترین چهره تلویزیونی را از هفدهمین جشن حافظ دریافت کرد. برنامه ماه عسل پس از پخش دوازده فصل در ماههای رمضان، سرانجام در سال ۱۳۹۷ به پایان رسید.
در سال ۹۷ احسان علیخانی با ایده یک برنامه استعداد یابی به مانند آنچه در خارج از کشور مرسوم بود، به تلویزیون بازگشت. این برنامه که تقریباً جای خالی آن در برنامههای تلویزیونی ایران احساس میشد، به تهیه کنندگی، کارگردانی و اجرای خود احسان علیخانی و با داوری امین حیایی، سید بشیر حسینی، آریا عظیمی نژاد و رؤیا نونهالی، در ۲۷ بهمن ماه سال ۱۳۹۷ از شبکه سوم سیما پخش شد و به سرعت مورد توجه قرار گرفت. این برنامه که سری دوم آن از ۶ اسفند سال ۱۳۹۸ در حال پخش است، یکی از پرطرفدارترین برنامههای تلویزیونی در ایران به شمار میرود. احسان علیخانی برای اجرای این برنامه، به عنوان محبوبترین مجری تلویزیونی صدا و سیما در سال ۱۳۹۸ و همچنین بهترین چهره تلویزیونی بیستمین جشن حافظ در سال ۱۳۹۹، انتخاب شده است.
چرا همه چی رو قاطی میکنید..دهنتونو ببندید شماها هم کمتراز همین امثال اختلاسی ها نیستید...
می تونی بگی چقدر از ۷ اکتبر گذشت تا شما تونستید واکنشی نشون بدید؟
بعد از واکنش آنجلینا جولی؟
زود واکنش نشون دادن به مسائل مهمه که ارزشتونو میاره بالا. نه این خزعبلاتی که جز یأس و ناامیدی فایده ای نداره برای همطنانتون
اما برای اینکه برای خودمون مایه عبرت باشه
به این فکر کنید که اگر برای نظر مخالف دادن تحت فشار بودین چه میکردین؟
خیلی از سلبریتی های ما اینطوری هستن.
اگر بخوان نظری غیر از نظر همکاران و صاحبان قدرت رسانه ای بدهند، اول از همه باید جواب اون دوستانشون رو بدهند.
این هم هزینه زیادی دارد
برای همین هست که در قرآن و نهج البلاغه یکی از ترس های ما انسان ها، ترس از سرزنش سرزنش کنندگان بیان شده است
در فضای رسانه ای بسیار پر قدرت امروز، همه ما درگیر این ترس هستیم
همون ترسی که خیلی از ماها از اون به عنوان ترس از آبروریزی نام میبریم.
صادقانه به خودمون بنگریم ببینیم چقدر درگیر این ترس هستیم
به همان نسبت از گفتن واقعیت ها و هزینه های متعاقب آن وحشت داریم.
درد امروز ماست چون هیچ کشوری به اندازه ما در این شرایط رسانه ای سنگین قرار نداره