اقتصاد۲۴- اواخر آذرماه سال جاری بود که حسن نوروزی، عضو کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب در مناظره با غلامرضا نوری قزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی از دستکاری پنهانی لایحه عفاف و حجاب در دو مرحله، قبل از ارسال به شورای نگهبان و بعد از ارجاع لایحه مذکور توسط شورای نگهبان به مجلس خبر داد. این ادعای عجیب در جریان همان مناظره با تعجب نوری قزلجه روبرو شد و او گفت «تعجب میکنم، چه کسی چنین جرأتی دارد؟!».
اما نوروزی برای اثبات ادعای خود گفت که حدود ۲۷،۲۸ مورد در لایحه عفاف و حجاب قبل از ارجاع به شورای نگهبان دستکاری شده بود و حتی بعد از بازگشت لایحه از شورای نگهبان به مجلس حتی ۳ مورد به صورت پنهانی به آن اضافه شد.
ادعای نوروزی درباره اعمال پنهانی تغییرات در لایحه عفاف و حجاب واکنش هیئت رئیسه مجلس تا هیئت رئیسه کمیسیون ویژه بررسی لایحه مذکور را به همراه داشت، چنانچه علیرضا سلیمی ضمن تکذیب ادعای نوروزی درباره دستکاری لایحه عفاف و حجاب آن را گمانهزنی شخصی خواند و محسن پیرهادی هم با شرح روند بررسی ایرادات وارده شورای نگهبان به مصوبات مجلس، دستکاری لایحه عفاف و حجاب را تکذیب کرد.
بیشتر بخوانید:تفتیش بدنی فقط با حکم قاضی/ تبعات حقوقی تفتیش وسایل شهروندان توسط حجاببانها
اما موج تکذیبها به اعضای هیئت رئیسه محدود نماند چنانچه موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب نیز میگوید چنین اتفاقی رخ نداده ضمن آنکه کسی هم جز هیات رئیسه به سامانه بارگذاری مصوبات دسترسی ندارد که بتواند آن را دستکاری کند.
واکنشها نسبت به دستکاری پنهانی لایحه عفاف و حجاب تنها به تکذیب این خبر منتهی نشد و برخی از اعضای کمیسیون به تایید ضمنی این موضوع پرداختند کما اینکه امیرحسین بانکیپور فرد، عضو کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب در مورد تغییرات صورت گرفت سکوت پیشه کرد و تنها به این مورد که «جز راست نباید گفت، هر راست نشاید گفت» اکتفا کرد.
در فضای رد و تکذیبها پیرامون اینکه دستکاری پنهانی لایحه عفاف و حجاب به دور از چشم نمایندگان تا چه اندازه واقعیت دارد، محمد تقی نقدعلی عضو هیئت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی با نوروزی همصدا شد و ادعای او پیرامون دستکاری پنهانی لایحه عفاف و حجاب را تایید کرد و گفت: جز راست نباید گفت و هر راست نشاید گفت. گفتن واقعیت مشکلی ندارد منتها اینکه یکسری تفاوتهای میان مصوبه کمیسیون و آنچه که به شورای نگهبان ارسال شده، وجود دارد، قطعی است منتها اینکه تغییرات صورت گرفته ناشی از چه بوده و به دست چه کسانی انجام شده را نمیتوانم قضاوت کنم، اما تفاوت بین مصوبه کمیسیون با آنچه به شورا ارسال شده، قطعی است.
وی در پاسخ به اینکه چه کسانی در مظان اتهام دستکاری لایحه عفاف و حجاب قرار دارند؟ افزود: پروسه ارسال مصوبات به شورای نگهبان مراحل مختلفی را طی میکند، بنابراین اینکه تغییرات صورت گرفته در لایحه عفاف و حجاب تعمدی یا غیر عمدی بوده، باید بررسی شود، اما اجمالاً در مراحلی که مصوبه به شورای نگهبان ارسال شده، تفاوتی میان مصوبه کمیسیون و آنچه به شورا ارسال شده، وجود دارد.
نقدعلی در واکنش به اینکه یعنی فرد یا افرادی خارج از کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب تغییراتی در لایحه مذکور اعمال کرده است؟ تصریح کرد: اصل تفاوت میان مصوبه کمیسیون و آنچه به شورای نگهبان ارسال شده را تایید میکنم.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی در واکنش به تکذیب ادعای نوروزی توسط غضنفرآبادی خاطرنشان کرد: بنده آنچه میگویم براساس علمالیقینی است که خودم دارم و اختیار اظهار نظر دارم.
از سوی دیگر برخی نمایندگان خبر داده اند، بعد از ارجاع لایحه عفاف و حجاب از شورای نگهبان به مجلس، روز گذشته اعضای کمیسیون ویژه بررسی لایحه عفاف و حجاب با غلامرضا مولابیگی، عضو حقوقدان شورای نگهبان جلسهای برگزار کردند.
براساس گفتههای این نمایندگان مجلس، در این جلسه یکی از اعضای این کمیسیون به دلیل دستکاری پنهانی لایحه عفاف و حجاب عصبانی شده و با صدای بلند درخواست کرده افرادی که لایحه مذکور را دستکاری کردند، معرفی کنند. در پاسخ به این درخواست یکی دیگر از حضار گفته است، به نظر میرسد تغییرات کار اجنه بوده است. این نماینده نیز در پاسخ به این گفته تاکید میکند؛ «پس بگویید اجنه از طرف چه کسی اجیر شده بودند»