تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۱۳ دی ۱۴۰۲

سیاه‌چاله قیمت اینترنت؛ نگاهی به نرخ نت در ایران و جهان و مساله پهنای باند ارزان

افزایش قیمت اینترنت با موافقت دولت، با نارضایتی به‌ویژه از سوی اقشار کم‌درآمد و کسب‌‌وکارهای اینترنتی همراه شده است. این نارضایتی در حالی است که براساس آمار و گزارش‌های بین‌المللی، قیمت اینترنت در جهان، روندی نزولی دارد و بسیاری از کشورهای جهان با نگاه توسعه‌ای تلاش می‌کنند که دسترسی شهروندان به داده و فناوری تسهیل شود.

سیاه‌چاله قیمت اینترنت

اقتصاد۲۴- سایت معتبر cable.co.uk به‌عنوان مرجع اطلاعات اینترنت، با ردیابی قیمت داده اینترنت در بیش از ۲۰۰ کشور جهان، گزارش داده است که میانگین قیمت یک گیگابایت اینترنت از ۸.۱۸ دلار در سال ۲۰۱۹ به ۲.۶۱ دلار در سال ۲۰۲۳ میلادی کاهش یافته و در واقع میانگین بهای اینترنت در جهان در یک باز ه زمانی پنج‌ساله به حدود یک‌چهارم رسیده است.

کاهش میانگین قیمت اینترنت در جهان

بر اساس جدولی که در گزارش ارائه شده است، در بازه زمانی پنج‌ساله از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۳ میلادی، شاهد سقوط قیمت اینترنت از بیش از هشت دلار به ازای هر یک گیگابایت به کمتر از سه دلار هستیم. براساس گزارش این سایت که حاصل بررسی داده‌ها و اطلاعات اینترنت بیش از ۲۰۰ کشور جهان است، میانگین قیمت جهانی اینترنت در سال ۲۰۲۳ میلادی ۲.۶۱ دلار بوده است و بهای اینترنت ایران با ۱.۵ دلار به ازای هر گیگابایت، در میانه جدول قرار دارد و به عبارت دیگر برخلاف ادعا‌های مطرح‌شده، قیمت اینترنت در ایران جزء ارزان‌ترین کشور‌های جهان نیست.

رکوردداران ارزان‌ترین اینترنت جهان

بررسی اطلاعات و گزارش این سایت نشان می‌دهد ایتالیا و فیجی (چهار‌هزار‌و ۵۰۰ تومان)، سان مارینو (پنج هزار تومان) و کامبوج (شش هزار تومان) ارزان‌ترین کشور‌های جهان در ارائه اینترنت هستند.

صدرنشینان گران‌ترین اینترنت جهان

کشور‌های زیمبابوه با ۴۴ دلار، جزایر فیکلند با ۴۱ دلار، سنت‌هلن با ۴۰ دلار، سودان شمالی با ۲۳ دلار و توکالو با ۱۷ دلار، یمن با ۱۶ دلار، ترکمنستان و آفریقای مرکزی با ۱۱ دلار گران‌ترین اینترنت‌های جهان را دارند. گران‌ترین اینترنت در کشور‌های اروپایی را هم سوئیس با قیمت ۷.۲۹ دلار به ازای هر یک گیگ عرضه می‌کند.


بیشتربخوانید:گران‌ترین و ارزان‌ترین اینترنت در دنیا


اینترنت ارزان در فرانسه، چین و انگلیس

بررسی گزارش سایت cable.co.uk درباره برخی از کشور‌های مهم جهان نشان می‌دهد فرانسه ارزان‌ترین کشور اروپایی در ارائه اینترنت است که هر یک گیگابایت را به قیمت ۰.۲ دلار معادل ۱۰ هزار تومان عرضه می‌کند و در جایگاه نهم ارزان‌ترین کشور‌های جهان قرار دارد. چین در جایگاه بیست‌وهشتم (با ۰.۳۸ دلار) برزیل در جایگاه سی‌ودوم (با ۰.۴ دلار) استرالیا در جایگاه سی‌ونهم (با ۰.۴۴ دلار) اسپانیا در جایگاه چهل‌ودوم (با ۰.۴۸ دلار) انگلستان در جایگاه پنجاه‌وهشتم (با ۰.۶۲ دلار) آرژانتین در جایگاه صد‌وچهارم (با ۱.۱۱ دلار) هلند در جایگاه صدوسی‌وهفتم (با ۱.۶۱ دلار) آلمان در جایگاه صدوشصت‌وسوم (با ۲.۱۴ دلار) سوئد در جایگاه صد‌وهفتادم (با ۲.۳۳ دلار) ژاپن در جایگاه دویست‌ویکم (با ۳.۴۸ دلار) کانادا در جایگاه دویست‌وشانزدهم (با ۵.۳۷ دلار) و آمریکا در جایگاه دویست‌ونوزدهم (با شش دلار) قرار دارند.

قیمت اینترنت در مناطق مختلف جهان

بررسی قیمت اینترنت در مناطق مختلف جهان نشان می‌دهد که کشور‌های شمال آفریقا با میانگین قیمت ۰.۸۶ دلار، ارزان‌ترین منطقه اینترنتی جهان و آمریکای شمالی با میانگین پنج دلار گران‌ترین مناطق هستند. کشور‌های آسیایی با میانگین ۱.۱ دلار، اروپای شرقی با میانگین ۱.۲۷ دلار، آمریکای مرکزی با میانگین ۱.۵ دلار، کشور‌های CIS (آسیای میانه و روسیه، اوکراین، بلاروس و مولداوی) با میانگین ۱.۸ دلار، کشور‌های بالتیک با میانگین ۱.۸۷ دلار، اروپای غربی با میانگین ۲.۰۸ دلار، کشور‌های منطقه کارائیب با میانگین ۲.۱۵ دلار، اقیانوسیه با میانگین ۳.۷۲ دلار، آمریکای جنوبی با میانگین ۳.۷۴ دلار دیگر مناطق ارزان‌قیمت جهان در اینترنت هستند.

وضعیت همسایگان ایران

بررسی اطلاعات مربوط به همسایگان ایران در این گزارش نشان می‌دهد که قیمت اینترنت ایران حتی در مقایسه با بسیاری از کشور‌های منطقه نیز گران‌تر و بالاتر است. براساس این گزارش، ایران در حالی در رتبه صدوبیست‌وهشتم نرخ اینترنت در جهان ایستاده است که کشور‌های پاکستان (رتبه شش) روسیه (رتبه ۱۵) ترکیه (رتبه ۳۸) کویت (رتبه ۴۷) ارمنستان (رتبه ۸۸) افغانستان (رتبه ۹۲) عراق (رتبه ۹۷) بحرین (رتبه ۱۲۱) و عربستان (رتبه ۱۲۶) در شرایطی بهتر از ایران قرار دارند. همچنین اینترنت در کشور‌های جمهوری آذربایجان (رتبه ۱۴۶) عمان (رتبه ۱۵۹) قطر (رتبه ۱۷۴) امارات متحده عربی (رتبه ۲۱۱) و ترکمنستان (رتبه ۲۳۱) گران‌تر از ایران است.

سرعت اینترنت و پهنای باند

وضعیت قیمتی اینترنت در ایران در حالی جزء کشور‌های نسبتا گران است که سرعت اینترنت و کیفیت آن در ایران همراه با فیلترینگی که روی برخی سایت‌های بین‌المللی و شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها اعمال می‌شود، از نگاه مخاطب نامطلوب است. در بخش اینترنت ثابت، ایران با سرعت ۱۳ مگابیت بر ثانیه بدترین رتبه اینترنت را در منطقه و در بین کشور‌های همسایه دارد.

سرعت اینترنت در همه کشور‌های همسایه ایران، شرایطی بهتر از ایران دارد. رتبه ایران در این شاخص در جهان، جایگاه نامطلوب صدوپنجاه‌وچهارم است؛ در‌حالی‌که امارات متحده عربی با سرعت ۲۳۹ مگابیت بر ثانیه، فاصله‌ای فاحش در سرعت اینترنت با ایران دارد. کویت با ۱۴۸، قطر با ۱۲۵، عربستان با ۱۰۳، روسیه با ۸۵، بحرین با ۷۰، عمان با ۶۸، ارمنستان با ۴۹، ترکیه با ۴۱، آذربایجان با ۳۳ و عراق با ۳۳ مگابیت بر ثانیه در وضعیتی بهتر از ایران قرار دارند و تنها پاکستان با ۱۳، ترکمنستان با پنج و افغانستان با سه مگابیت بر ثانیه در شرایطی بدتر از ایران در سرعت اینترنت ثابت هستند. در شاخص پهنای باند هم ایران جایگاه مناسبی ندارد. پهنای باند اینترنت ایران با ۱۵ مگابیت بر ثانیه، رتبه نامطلوبی در میان کشور‌های منطقه و همسایگان ایران است. در‌این‌میان رتبه ایران در سرعت اینترنت همراه، وضعیتی بهتر از اینترنت ثابت دارد و ایران با سرعت ۳۲ (mbps) در رتبه ۷۵ جهان ایستاده است.

قیمت اینترنت براساس درآمد سرانه کشور‌ها

با بررسی درآمد سرانه کشور‌های منطقه و همسایگان ایران، تحلیل بهتری به دست می‌آید. براساس اطلاعات بانک جهانی درباره سرانه درآمد کشور‌ها باید گفت که با در‌نظر‌گرفتن این شاخص، اینترنت در ایران باز هم گران‌تر از کشور‌های منطقه است. گرانی اینترنت در ایران در حالی در بین کشور‌های منطقه در رتبه ششم قرار دارد که در شاخص درآمد سرانه، ایران در جایگاه سیزدهم پایین‌ترین درآمد سرانه ایستاده است. به جز افغانستان و پاکستان، بقیه کشور‌های همسایه درآمد سرانه بهتری در مقایسه با ایران دارند.

قیمت اینترنت براساس حداقل دستمزد

بررسی قیمت اینترنت ایران و کشور‌های همسایه با لحاظ حداقل دستمزد، شاخص دیگری است که نتایج متفاوتی نشان می‌دهد. براساس این ایران در رتبه ۱۴ قرار دارد و با حداقل دستمزد در ایران حداکثر صد گیگ اینترنت می‌توان استفاده کرد. براساس اطلاعات مندرج در سایت cable.co.uk قیمت اینترنت در ایران در میان بیش از ۲۳۰ کشور بررسی شده و ایران رتبه ۱۲۸ را از نظر قیمت اینترنت به خود اختصاص داده است. به‌این‌ترتیب و بر‌اساس شاخص‌های متفاوت باید گفت اینترنت در ایران ارزان نیست و به عبارتی ایران از نظر بهای اینترنت یکی از کشور‌های گران جهان است. همچنین با لحاظ شاخص‌هایی مانند حداقل دستمزد و درآمد سرانه، اینترنت ایران در میان کشور‌های همسایه، در رتبه ۱۴ از بین ۱۶ کشور ایستاده است و طبیعتا جزء گران‌ترین اینترنت هاست.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

انجمن کم درآمدان گمنام چیست؟

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید