اقتصاد۲۴- داریوش مظفریان اضافه میکند، این توصیه مقامات بهداشتی به دهه ۸۰ برمی گردد و اکثر مطالعات بعدی نتوانسته است نشان دهد که مزایای لبنیات کم چرب بیشتر از لبنیات پرچرب است.
به گفته مظفریان، تحقیقات نشان میدهد بین مصرف لبنیات بدون توجه به محتوای چربی و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ رابطه وجود دارد.
اگرچه لبنیات پرچرب کالری بیشتری دارند، اما محققان میگویند افرادی که این محصولات را مصرف میکنند وزن بیشتری نسبت به سایرین افزایش نمیدهند و احتمال ابتلا به بیماری قلبی بیشتر نیست. علاوه بر این، افرادی که چربی لبنیات بیشتری مصرف میکردند، ۲۹ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند.
مظفریان میگوید این یافتهها نشان میدهد که شاید بهتر باشد از چربی لبنیات پرهیز شود.
چندین توضیح احتمالی وجود دارد که چرا چربی لبنیات آنطور که قبلا تصور میشد مضر نیست و حتی ممکن است سالمتر باشد.
پروفسور دکتر رونالد کراوز گفت: از میان انواع مختلف چربیهای اشباع شده موجود در غذاها، از جمله نوعی که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری عروق کرونر را کاهش میدهد، چربی حاصل از محصولات لبنی مفیدترین آنهاست.
بیشتر بخوانید: ۸ ویتامین سودمند برای کبد
چربی شیر همچنین ساختاری دارد که به محدود کردن کلسترول در دستگاه گوارش کمک میکند و احتمالاً سطح کلسترول خون را بهبود میبخشد.
مظفریان میگوید اکنون مشخص شده است که برخی از انواع لبنیات ممکن است مزایای بیشتری داشته باشند. به عنوان مثال، ماست و پنیر سالمتر هستند. این به این دلیل است که آنها غذاهای تخمیر شدهای هستند که باکتریهای مفید روده را تغذیه میکنند و حاوی ویتامین K هستند که با سلامت قلب مرتبط است.
پنیرهای سفتتر مانند چدار و پارمزان باعث میشوند چربی کندتر جذب جریان خون شود و به شما کمک میکند برای مدت طولانیتری احساس سیری کنید.
بهتر است سه وعده لبنیات در یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود. اگر یک یا دو وعده شیر، ماست یا پنیر پرچرب مصرف شود، اشکالی ندارد که میزان کالری مصرفی زیاد شود.
پزشکان توصیه میکنند که فقط لبنیات پرچرب مصرف کنید، زیرا وقتی چربی طبیعی از لبنیات حذف میشود، برخی از ویتامینها مانند E و E در بدن از بین میروند.
البته توصیه میشود به جای شیر، کره و خامه از روغنهای گیاهی مانند زیتون، کانولا و سویا استفاده شود که باعث افزایش کلسترول میشود.