اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: همه ما ترجیح میدهیم با راه اندازی یک تولیدی یا کارگاهی کوچک، کسب و کار شخصی خود را داشته باشیم. برای داشتن یک تولید خوب و کارآمد که سوددهی مناسبی هم داشته باشد باید ایدههای تولیدی خوبی داشته باشید. این افراد با ایجاد کسب و کار تولیدی، میتوانند سهم زیادی از بازار تولید داخلی را از آن خود کنند. متاسفانه وجود تورم، عدم توجه دستگاههای حمایتی، تحریمها و عدم واردات ماشین آلات برای راه اندازی یک خط تولید سبب شده که این تکنولوژی نه تنها پیشرفت نکند بلکه عقب هم بیافتد.
در سالهای اخیر، صنعت تولید رشد بسیار عالی داشته است. شاید اگر این صنعت با همین سرعت، به پیشرفت خود ادامه دهد، اتفاقات خوبی برای کشور اتفاق افتد. اگر میخواهید وارد صنعت تولید شوید، باید با اطمینان کار تولیدی را شروع و فرآیند ساخت محصولات و فروش آنها به بازار را با برنامه ریزی درست انجام دهید. در ابتدا با توجه به علاقه، میزان سرمایه اولیه و توانایی شما در انجام آن حرفه باید ایده پردازی کنید و توجه کنید قصد دارید یک تولیدی بزرگ راه بیاندازید یا در ابتدا با یک تولیدی کوچک فعالیت خود را آغاز کنید.
ایدههای کسب و کار تولیدی را میتوان به دستههای مختلف تقسیم کرد:
• ایدههای کسب و کار تولیدی جدید: ایدههای جدیدی هستند که توان بالقوه بالایی برای آینده دارند.
• ایدههای کسب و کار تولیدی کوچک: میتوان آنها را در مقیاس کوچک و با سرمایهای کمتر راه اندازی کنید.
• ایدههای کسب و کار تولیدی خانگی: ایدههایی هستند که میتوانند در منزل شروع شوند و نیاز کمی به تخصص دارند.
• ایدههای کسب و کار تولیدی در مقیاس متوسط: ایدههایی هستند که میتوان آنها را با سرمایه متوسط شروع کرد.
• ایدههای کسب و کار تولیدی در مقیاس بزرگ: ایدههایی هستند که به سرمایه زیاد و فضایی بزرگ برای کار نیاز دارد.
• ایدههای کسب و کار تولید محصولات صنعتی: ایدههایی هستند که با آنها کسب و کار تولید محصولات صنعتی راهاندازی میشوند.
بعد از اینکه ایده کسب و کار تولیدی خود را پیدا کردید، بهتر است تحقیقات بازار را به طور کامل انجام دهید. این بررسیها کمک میکند تا با شناسایی و مشخص کردن نیازهای بازار، کسب و کار خود را به طرفی ببرید که جوابگوی این نیازها باشند. برای موفق شدن در تحقیقات بازار بهتر است به موارد زیر توجه کنید.
۱. تقاضای بازار برای محصولات شما
۲. رقبای موجود در بازار
۳. قیمت محصولات مشابه
راه اندازی کارگاه تولیدی، فواید بسیاری دارد. در اینجا به برخی از مهمترین مزیتهای راهاندازی کسبوکارهای تولیدی اشاره خواهیم کرد:
• جای پیشرفت زیادی دارد: پیشرفت در یک کار تولیدی سقفی ندارد و هرچه بهتر و دقیقتر کار کنید، پیشرفت و درآمد بهتری هم خواهید داشت.
• از نظر روانی، مفید و مؤثر است: وقتی یک کسب و کار تولیدی راه میاندازی در وهله به افراد کشور خدمترسانی میکنید که در نتیجه به رشد اقتصادی کشور هم کمک میکنید. این فعالیتها باعث ایجاد حس ارزش در شما میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین سرمایه گذاری با ۲ میلیارد تومان چیست؟/ اگر اهل ریسک هستید این گزارش را بخوانید
• ایجاد اشتغال: شما با راه اندازی یک کسب و کار تولیدی افراد بسیاری هم میتوانند وارد حیطه شغلی شوند و نرخ بیکاری هم کاهش پیدا کند.
۱- تولیدی پوشاک: با گسترش دنیای مد، توجه همه افراد جامعه به سمت تنوع در لباس میرود. به همین دلیل صنعت لباس در ایران میتواند سودهی خوبی برای شما داشته باشد.
۲- تولید اسباب بازی: دنیای کودکان و اسباب بازیهای آموزشی و تفریحی یکی از نیازهای اصلی بازار است. این کسب و کار نیز میتواند در سطح کوچک راهاندازی شود و هم یک کارگاه تولیدی بزرگ باشد.
۳- تهیه و توزیع غذا: در زمان حال که بسیاری از زنها هم کارمند هستند و وقت غذا پختن ندارند، بیشتر مواقع نیاز به خرید غذا از بیرون را دارند، اما هر روز نمیتوان فست فود خورد پس تهیه و توزیع غذاهای خانگی بهترین کسب و کار تولیدی است. چرا که همه انسانها هر روز به غذا نیاز دارند.
۴- پرورش زنبور عسل: این کار به مهارت فراوانی نیاز دارد. شاید لازم باشد دورههای حرفهای ببینید و راهکارهای کار را به خوبی یاد بگیرید. اگر بتوانید عسل باکیفیت بالا تولید کنید، به سرعت جایگاه خودتان را در بازار پیدا خواهید کرده و سود خوبی نصیب شما خواهد شد.
۵- پرورش گل و گیاه: یکی از کسبوکارهای تولیدی که با محیطزیست در ارتباط است، پرورش و فروش گل و گیاهان آپارتمانی و زینتی است. شما میتوانید گل و گیاهان خود را یا به صورت حضوری و یا به صورت آنلاین بفروش برسانید.
۶- تولید عرقیجات گیاهی: در بیشتر شهرهای کشور، گیاهان خودرویی وجود دارد که میتوانید با قیمتهای مناسب، آنها را از شهرهای دیگر سفارش بدهید و عرقیجات آنها تولید کنید. برای شروع نیاز به دستگاه تقطیر دارید و میتوانید منزل خود را به یک کارگاه تولید عرقیجات تبدیل کنید. این کار سرمایه کمی نیاز دارد، ولی سود مناسبی خواهد داشت.
۷- تولید روغنهای گیاهی: امروزه توجه مرد به سمت طب سنتی و استفاده از روغنهای گیاهی زیاد شده است و شما میتوانید از دانههایی مثل سویا و کنجد روغن بگیرید. شما میتوانید از سایتها خاص روش تولید آنها را یاد بگیرید. دستگاههای روغنگیری، انواع و اقسام گوناگونی دارند و شما به راحتی میتوانید انتخاب کنید.
۸- تهیه انواع فینگر فود: بسیاری از مردم بنا به هر دلیلی جشن و مهمانی برگزار میکنند و خیلی از آنها به دنبال کسانی هستند که فینگرفودهای خوشمزه و زیبا تولید کنند. اگر در این کار میتوانید مهارت لازم را کسب کنید، سود بالایی بدست خواهید آورد. در کنار تولید فینگر فود، میتوانید کیکهای فانتزی هم تولید کنید و مطابق با سلیقه مشتریان، سفارشهای خوبی بگیرید.
۹- ساخت شمعهای تزیینی: این کار هم از کارهای تولیدی با سرمایه کم میباشد که در ابتدا میتوانید از محیط خانه شروع کنید و انواع شمعهای زیبا را تولید کنید. این محصولات را میتوانید هم در مراکز فروشگاهی و هم در فضای مجازی عرضه کنید.
۱۰- تولید محصولات چوبی: افرادی که به دنبال کار تولیدی با سرمایه کم و بازدهی زود هنگام هستند میتوانند محصولات چوبی را تولید کنند.
۱۱- تولید کالاهای چرمی: شما میتوانید برای تولید کالای چرمی از چرم طبیعی و مصنوعی استفاده کنید، تا در صنعت مد و فشن جایگاه خاصی به دست آورید. مانند کیف، کفش و جاسوئیچی و...
۱۲- تولید محصولات رزینی: محصولات رزینی از کسب و کارهای جدید است که به تازگی رونق فراوانی گرفته و طرفداران زیادی پیدا کرده است. مثل زیورآلات، انواع تابلو و لوازم منزل
۱۳- کار تولیدی در اینترنت: کار تولیدی در اینترنت در چندین شاخه متفاوت صورت میگیرد. از انواع این کار به تولید محتوا، تولید محصولات آموزشی، برنامه نویسی و طراحی سایت اشاره کرد.
۱۴- شستشوی سبزیجات و تولید میوه خشک: شستشوی سبزیجات، یکی از خطوط تولیدی مهم در صنعت غذایی است. این کار تولیدی به منظور پاکسازی و شستشوی سبزیجات قبل از بسته بندی و فروش به بازار، مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین همه ما میوههای خشک را در بازار مشاهده و از آن استفاده کردهایم، تنها با تهیه یک دستگاه میوه خشک کن کوچک میتوانید کار را شروع کنید.