![قیمت خودروهای سایپا + جدول](/files/fa/news/1403/11/28/798924_722.jpg)
اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: خیلیها از جمله محصلین، تابستان را فصل تعطیلات و سرگرمی میدانند. همه ما در هر کجای دنیای باشیم دوست داریم بهترین فعالیتها را برای داشتن یک فصل پر از سرگرمی داشته باشیم. شاید این حرف برای شما تکراری باشد، ولی ضروری است که برای خود برنامهریزی کنید تا چگونه تابستان خود را سپری کنید.
در برنامه خود هدفها را مشخص کنید؛ مثل رسیدن به مهارتهای جدید، رفتن به باشگاه، مطالعه و سفر. این هدفها میتواند به شما کمک کند تا مهارتهای جدید یاد بگیرید، خلاقیت خود را بالا ببرید، دوستان جدید پیدا کنند و انرژی خود را به سمت فعالیتهای سالم و سرگرم کننده هدایت کنند.
شما نمیتوانید تعطیلات ۹۳ روزه تابستان را بدون برنامهریزی بگذرانید و در عین حال کودکان هم تمایل دارند در اوقات فراغت، فعالیتهای جدیدی انجام دهند. شما میتوانید از روشها و ایدههای زیر برای خود یا فرزندتان بهره ببرید:
۱- کار نیمه وقت: افراد باید از کودکی یاد بگیرند که برای به دست آوردن موفقیت تلاش کنند و همچنین قدر و ارزش پولی که والدین به آنها میدهند را بداند. یک کار نیمه وقت حتی اگر یک یا دو روز در هفته باشد، برای او در نظر بگیرید. بهتر است بابت این کار دستمزد هم دریافت کند تا احساس بیحوصلگی و بیانگیزگی نکند.
۲- تمرین آشپزی: جنسیت فرزند شما هرچه باشد، لازم است آشپزی را یاد بگیرد. پس از او بخواهید حداقل هفتهای یک بار آشپزی کند. به او آموزش دهید و یا از او بخواهید که از کتاب آموزش آشپزی یا پلتفرمهای مخصوص آشپزی آن را بیاموزد. آشپزی سالم را به او بیاموزید.
۳- کتاب خواندن: برای فرزندتان کتابهای مورد علاقهاش را تهیه کنید و یا او را عضو کتابخانه عمومی محل زندگیتان کنید. با کتاب خواندن اطلاعات و آگاهی او افزایش خواهد یافت و دامنه لغات او بیشتر شود.
بیشتر بخوانید: بیکار کیست و به چه کسی اطلاق میشود؟/ تعریف بیکاری در اقتصاد کلان
۴- ثبت نام در کلاسهای هنری: اگر فرزندتان علاقهمند به هنر خاصی است و یا استعدادی در زمینه نقاشی، طراحی، خوش نویسی و دیگر هنرها دارد، حتماً او را در این کلاسها ثبت نام کنید. اجازه بدهید تا در این تابستان استعدادهای درونی اش شکوفا شود. او را تشویق به ادامه کار کنید و البته انتظار نداشته باشید با ثبت نام در یک کلاس نقاشی مهارت زیادی به دست بیاورد.
۵- آموزش زبان خارجی: آموزش یک زبان خارجی را برای فرزندتان اجباری نکنید بلکه این کار را یک تفریح برایش بدانید. کافی است او نسبت به فواید یادگیری یک زبان خارجی آگاهی پیدا کند. بدون شک علاقه او به مراتب بیشتر خواهد شد.
۶- داستان نویسی: از فرزندتان بخواهید هفتهای یک داستان کوتاه بنویسد. او را تشویق به انجام این کار کنید. میتوانید به او سوژه بدهید و بگویید در مورد این اتفاق یا درمورد آینده خودت یک داستان بنویس. او را وادار به فکر کردن کنید.
۷- سینما و تماشای فیلم: یکی دیگر از برنامههایی که میتوان برای پر کردن یک روز تابستان تدارک دید، تماشای فیلم در سینما است. بچهها سینما را دوست دارند، به ویژه اگرفیلم مربوط به گروه سنی خودشان و شاد و پرهیجان باشد. تماشای چنین فیلمی آنها را برای مدتی راضی خواهد نمود.
۸- فعالیتهای ورزشی: هرچند یادگرفتن بعضی از شاخههای ورزشی مانند شنا نیازمند حضور یک مربی حرفهای و فضای مناسب است. اما میتوانید ساعاتی از هفته را هم به صورت خانوادگی ورزشی مانند والیبال، فوتبال، بسکتبال، بدمینتون یا سادهتر از همه اینها پیاده روی و دورچرخهسواری انجام دهید.
۹- انجام کارهای هنری: موسیقی، داستاننویسی، ترانه یا شعر نویسی، خطاطی، نقاشی و طراحی از جمله کارهای هنری هستند که باید در پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان و کودکان جایگاه ویژهای برای آنها باز کنید. خلاقیت و بروز هیجانات کودک با انجام کارهای هنری به اوج خود میرسد و به جز تقویت مهارتها، موجب آرامش روان او میشود.
۱۰- پادکست و کتاب صوتی: کتابهای صوتی و پادکستها میتوانند بچهها را در زمانی که در ماشین هستند یا قرار است به خواب بروند سرگرم کند. آنها میتوانند هدفون را روی گوششان بگذارند و ساعتها در دنیای قصهها غرق شوند. حتی میتوانید وقتی در ماشین هستید کتاب صوتی را در ماشین پخش کنید و با هم به آن گوش کنید.
۱۱- خاطرهنویسی: از فرزندتان بخواهید روزی حداقل ۱۵ دقیقه وقت بگذارد و خاطرات روزی که گذشت را بنویسد. به او بگویید میتواند در دفتر خاطراتش نقاشی کند، عکس یادگاری یا تکههای روزنامه و گلهای خشک شدهای که دوست دارد را هم در دفتر خاطراتش بچسباند. شما میتوانید یک دفتر را به برنامهی فعالیتهای روزانهی او اختصاص دهید.
۱۲- کلاسهای یوگا: شما با شرکت در کلاسهای یوگا یا تناسب اندام در فضای باز از هوای گرم نهایت استفاده را ببرید. بسیاری از پارکها و استودیوهای تناسب اندام جلساتی را در هوای آزاد برگزار میکنند و به شما این امکان را میدهند که در عین لذت بردن از زیبایی طبیعت به بدن خود انرژی دهید.
۱۳- ساخت صنایع دستی: شما میتوانید در کلاسهای ساخت صنایع دستی شرکت کنید و اجازه دهید روح هنرمند شما شروع به فعالیت کند.
۱۴- پیک نیک در پارک: ساندویچهای خوشمزه، میوهها و تنقلات را بستهبندی کنید، یک پتوی دنج بردارید و برای یک پیک نیک لذتبخش به یک پارک نزدیک بروید. از هوای تازه لذت ببرید و با دوستان خود در آفتاب بنشینید.
سخن آخر
تابستان فصلی است که کودکان معمولاً از تحرک بیشتری برخوردارند و احساس آزادی و خلاقیت بیشتری دارند. برنامهریزی مناسب برای سرگرمی در این فصل میتواند به کودکان کمک کند تا از لحظههایی پرانرژی و پرماجرا لذت ببرند. نکته قابل توجه اینکه برای انجام بسیاری از فعالیتها نیاز به صرف بودجه بسیاری نیست!