تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۲

دست رد به بغض مدیران بیمارستان گاندی؛ چرا حمایت از گاندی مثل پلاسکو نشد؟

آتش‌سوزی بیمارستان گاندی خاموش شد، ۹۳ بیمار از بیمارستان خارج شدند و به سایر مراکز درمانی منتقل شدند، شهرداری و آتش‌نشانی نکات اولیه درباره عدم ایمنی بیمارستان گاندی و بی‌توجهی به هشدار‌ها را مطرح کردند، اما بعد از آن چیزی که به جنجال بیمارستان گاندی اضافه کرد درخواست تیم مدیریتی این بیمارستان از دولت بود، درخواست کمکی که واکنش برانگیز شد.

دست رد به بغض مدیران بیمارستان گاندی؛ چرا حمایت از گاندی مثل پلاسکو نشد؟

اقتصاد ۲۴- درسی که عبرت نشد، روزی‌که ساختمان پلاسکو آنقدر در آتش سوخت تا فرو بریزد پایان حادثه برای ساختمان‌های نا ایمن نبود، بعد از آن با فرو ریختن متروپل با ۴۳ کشته فاجعه بزرگتری درست شد، حتی اینجا برخورد با ساختمان‌سازیِ ناایمن هم منجر به مرگ شده است که پرونده ریزش ساختمان در خلازیر گواه آن است. اما هیچکدام عبرت نشدند تا صدای آژیر آتش‌نشانی یک‌بار دیگر لرزه به اندام بیندازد، این‌بار نه مجتمع تجاری و مسکونی بلکه یک بیمارستان سبب به‌صدا درآمدن زنگ ایستگاه‌های آتش‌نشانی شد، ساعت ۷ عصر روز ۵ بهمن ۱۴۰۲ خبر رسید که بیمارستان گاندی در حریق آتش محاصره شده است، فلیم زیر جزو اولین تصاویر از آتش‌سوزی بیمارستان گاندی است.

اخطار پشت اخطار؛ «می‌توانست فاجعه آفرین باشد.»

با اعلام آتش‌سوزی در بیمارستان گاندی تیم‌های امدادی و آتش‌نشانی به محل حادثه رسیدند، با تلاش‌هایی که انجام شد هم آتش‌سوزی که بیشتر در نمای کامپوزیتی ساختمان بود به سایر بخش‌ها سرایت نکرد و هم بیماران به سلامت از بیمارستان خارج شدند. شهریار عسگری، رئیس بیمارستان گاندی اعلام کرد: «خوشبختانه ۹۳ بیمار بستری در بیمارستان در فاصله کوتاهی به بیمارستان‌های مجاور منتقل شدند و هیچگونه آسیب جانی نداشتیم.»

آتش بیمارستان خاموش شد و مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران نمای کامپوزیت را عامل انتقال و گسترش آتش به سایر طبقات بیمارستان گاندی اعلام کرد. به‌گفته قدرت‌الله محمدی: «از ۹ جنین تا بیمار ۷۰ ساله و ۱۱ بیمار آی سی یو نجات پیدا کردند.»

او گفت: «تن‌ها یک بیمار بود که اگر دستگاه از وی قطع می‌شد از بین می‌رفت که در یک اتاق ویژه با مراقبت‌های ویژه نگهداری کردیم و آن بیمار هم نجات پیدا کرد.»

در این بین برخی منابع خبری رها شدن یک ته‌سیگار در کارتن‌های دارو را علت آتش‌سوزی اعلام کردند، موضوعی‌که آتش‌نشانی به آن واکنش نشان داد، معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با رد این خبر گفت که علت وقوع حریق در بیمارستان گاندی در حال بررسی است.

علت حادثه هرچه باشد، چیزی از غیر ایمن بودن ساختمان بیمارستان گاندی کم نمی‌کند، به‌همین دلیل شهرداری و آتش‌نشانی بار‌ها به این بیمارستان هشدار داده بودند؛ خسروانی، مدیر بحران منطقه ۶ شهرداری تهران گفت: «با خود مدیریت بیمارستان سه جلسه برگزار کردیم، آخرین جلسه دهم ماه گذشته (۱۰/۱۰/۱۴۰۲) در بیمارستان دی بود که اکثر مدیران بیمارستان‌ها از جمله مدیر بیمارستان گاندی حضور داشتند، آنجا قرار شد بیمارستان‌ها تشکیل پرونده بدهند تا بتوانند آخرین نکات ایمنی را رعایت کنند.»

آتش‌نشانی هم اعلام کرد قبل‌تر ۵ مرتبه به‌دلیل رعایت مسائل ایمنی به این بیمارستان هشدار داده بودیم، جلال ملکی، سخنگوی آتش‌نشانی تهران گفت: «تاکنون ۵ مرتبه به بیمارستان گاندی اخطار ناایمن بودن داده شده بود. آبان ماه سال جاری آخرین باری بود که به این بیمارستان در جلسه کمیته ایمنی منطقه هشدار و اخطار دادیم و قول رفع ایرادات را داده بودند، اما ترتیب اثر نداده‌اند.»

بلافاصله بعد از آتش‌سوزی، آتش‌نشانی تصاویر اخطار‌هایی که به بیمارستان گاندی داده بود را منتشر کرد، اخطار‌هایی که رعایت نکردن‌شان هم سبب آتش‌سوزی شد و هم برای خاموش کردن نیرو‌های امدادی را به زحمت انداخت، به گفته مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران: «سیستم اعلام حریق اطفاء فعال نبودند. کپسول آتش نشانی هم به اندازه کافی در بیمارستان وجود نداشت. تمام این موارد نشان از اهمال کاری دارد و قطعا رئیس بیمارستان از وضعیت ناایمن اطلاع داشته است.»

شاید به‌همین دلیل بود که سوده نجفی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: «اگر اقدامات و تلاش‌های مداوم عوامل آتش نشانی نبود، این حادثه با توجه به موقعیت بیمارستان و بیمارانی که در آن حضور داشتند می‌توانست فاجعه آفرین باشد.»

بغضی که کسی به آن توجه نکرد!

آتش‌سوزی بیمارستان گاندی خاموش شد، ۹۳ بیمار از بیمارستان خارج شدند و به سایر مراکز درمانی منتقل شدند، شهرداری و آتش‌نشانی نکات اولیه درباره عدم ایمنی بیمارستان گاندی و بی‌توجهی به هشدار‌ها را مطرح کردند، اما بعد از آن چیزی که به جنجال بیمارستان گاندی اضافه کرد، درخواست تیم مدیریتی این بیمارستان از دولت و رئیس جمهور بود، محمد حسن بنی اسد، مدیرعامل هتل بیمارستان گاندی به‌همراه تعدادی از مدیران این بیمارستان چند روز بعد از حادثه ویدیویی منتشر کردند، فیلم زیر همان ویدیوی جنجالی است، آن‌ها در این ویدیو از دولت تقاضا کردند مانند حمایت از کسانی‌که در حادثه ساختمان پلاسکو ضرر کردند، برای پرداخت حقوق کارکنان و پزشکان بیمارستان گاندی که مدتی فعالیت اقتصادی! نخواهد داشت به آن‌ها کمک کنند.

منابع عمومی مرغ عروسی و عزا هستند!

تقاضای مدیران بیمارستان گاندی با واکنش‌های جدی مواجه شد، مثلاً مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران گفت: «دولت به پلاسکو کمک نکرد؛ بنیاد نسبت به ساخت پلاسکو اقدام کرد. باید بیمارستان گاندی نیز مجدداً راه‌اندازی شود، اما اینکه چه کمکی صورت بگیرد، بحث دیگری است.»

همچنین محمد رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی، در واکنشی متفاوت‌تر به درخواست رئیس بیمارستان گاندی گفت: «همه اتفاقات باید بر اساس روال قانونی پیش برود و اگر بیمارستان مقصر است باید طبق قانون بررسی و علت حادثه نیز مشخص شود؛ در عین حال باید توجه کرد که تأمین حقوق پرسنل در شرایط فعلی و اخذ تأییدیه‌های ایمنی هزینه‌های بسیار بالایی برای بیمارستان دارد و همه باید کمک کنند تا مشکل مردم و پرسنل حل شود. این که گفته می‌شود، چون بیمارستان لاکچری بوده نباید به آن کمکی شود درست نیست و همه چیز باید بر اساس مصالح مردم و قانون پیش برود.»


بیشتر بخوانید: ناگفته‌هایی از آتش سوزی بیمارستان گاندی؛ سیستم اطفای حریق بیمارستان گاندی آب نداشت!


عباس عبدی، فعال سیاسی و اجتماعی هم در یادداشتی نوشت: ««منابع عمومی، مرغ عروسی و عزا هستند و هر کس که غیرمسئولانه‌تر رفتار کند، انتظار بیشتری دارد که از بودجه عمومی، خسارت ناکارآمدی‌هایش جبران شود. در آتش‌سوزی پلاسکو نیز شاهد این وضعیت بودیم.»

واکنش‌ها در فضای مجازی به درخواست مدیران بیمارستان گاندی تندتر بود، واکنش‌هایی که به صدا و سیما هم کشیده شد، المیرا شریفی مقدم و ژیلا صادقی، مجریان تلویزیون هرکدام دربرنامه‌های خودشان واکنش تندی به درخواست کمک رئیس بیمارستان گاندی داشتند.

واکنش دولت به درخواست مدیران بیمارستان گاندی

اما واکنش دولت به درخواست مدیران بیمارستان گاندی چه بود؟، صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه جلسه هیات دولت در مورد وضعیت پزشکان بیکار بیمارستان گاندی گفت: «همه افرادی که بیمه پرداز بودند تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار می‌گیرند و تا دایر شدن مجدد بیمارستان می‌توانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند و در چهارچوب سنوات و عیدی را باید از همان مرکز بگیرند.

پله پله تا ملاقات فاجعه بعدی...

پرونده بیمارستان گاندی بالاخره بسته می‌شود، اما چیزی که مهم است سرنوشت تکراری ساختمان‌های ناایمن است، هشدار‌هایی که نادیده گرفته می‌شوند تا فاجعه بعدی را رقم بزنند. به‌گفته قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران: «۱۲۹ مالکین ساختمان ناایمن را سه نوبت به سازمان آتش‌نشانی دعوت کردیم و تذکرات لازم را به آن‌ها دادیم و خروجی این پیگیری منجر به کاهش تعداد این ساختمان‌های پرخطر از لحاظ حریق از ۱۲۹ به ۷۵ ساختمان شده است. در این ۷۵ ساختمان نا ایمن، متاسفانه بیمارستان و اماکن دولتی وجود دارند و لازم به ذکر است که ۵۰ درصد از ساختمان‌های دولتی که در تهران وجود دارند تاییدیه سازمان آتش‌نشانی را ندارند.»

قبل‌تر مهدی عباسی رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران، به خبرآنلاین گفته بود شهردری مانع انتشار اسامی ساختمان‌های نا ایمن می‌شد که با تلاش شورای شهر این مانع رفع شد، در لیست اسامی که اعلام شده، نام مراکز درمانی و بیمارستان‌های متعددی وجود دارد، بیمارستان‌هایی مانند حضرت رسول اکرم، امام خمینی (ره)، لولاگر، طرفه، سینا، بوعلی، شهدای یافت آباد، فیاض بخش، در این لیست هستند که اخطار‌های ایمنی دریافت کردند.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما