تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۲

بهترین راه مقابله با دیابت چیست؟

تحقیقات اخیر نشان داده است که دیابت نوع ۲ آنقدر‌ها که تصور می‌شد دائمی و برگشت‌ناپذیر نیست. جالب اینجاست که روش مقابله با آن نیز از نظر پژوهشگران زیاد پیچیده نیست.

چگونه با دیابت مقابله کنیم؟

اقتصاد۲۴-بدنتان را مانند یک کاسه قند بزرگ تصور کنید. هنگام تولد، این کاسه خالی است. طی چندین دهه، شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده می‌خورید و کاسه به تدریج پر می‌شود و وقتی غذای بعدی را می‌خورید، شکر غذای شما روی دو طرف کاسه می‌ریزد، چون کاسه از قبل پر شده است.

همین وضعیت در بدن وجود دارد. وقتی شکر می‌خورید، بدنتان هورمون انسولین ترشح می‌کند تا به انتقال قند به سلول‌هایتان کمک کند، جایی که از آن برای انرژی استفاده می‌شود. اگر آن قند را به قدر کافی نسوزانید، پس از چند دهه سلول‌های شما کاملاً پر می‌شوند و دیگر قادر به تحمل این حجم از قند نیستند

در این شرایط، وقتی قند می‌خورید، انسولین نمی‌تواند بیشتر از آن را وارد سلول‌های پرشده کند، بنابراین آن‌ها را وارد خون می‌کند. قند به شکلی به نام گلوکز در خون شما حرکت می‌کند و وجود بیش از حد آن در خون (معروف به گلوکز خون بالا) یکی از علایم اولیه دیابت نوع ۲ است.

وقتی گلوکز بیش از حد در خون وجود داشته باشد، انسولین روال عادی خود را برای انتقال قند به داخل سلول‌ها انجام نمی‌دهد. در این حالت، می‌گوییم بدن به انسولین مقاوم شده است، اما این اتفاق، تقصیر انسولین نیست. مشکل اصلی این است که سلول‌ها مملو از گلوکز شده‌اند.

چگونه با دیابت مقابله کنیم؟

بالا بودن گلوکز خون تنها بخشی از مشکل است. نه تنها گلوکز بیش از حد در خون وجود دارد، بلکه گلوکز بیش از حد در تمام سلول‌ها هم وجود دارد. دیابت نوع ۲ یک پدیده سرریز است و زمانی رخ می‌دهد که گلوکز بیش از حد در کل بدن وجود داشته باشد.


بیشتر بخوانید:۷ میلیون ایرانی در معرض خطر ابتلا به دیابت


در پاسخ به گلوکز اضافی در خون، بدن انسولین بیشتری ترشح می‌کند تا بر این مقاومت غلبه کند. این امر سبب می‌شود گلوکز بیشتری به سلول‌های سرریزشده وارد شود تا سطح خون در حالت طبیعی بماند.

این کار موثر است، اما اثر آن موقتی است، چون مشکل قند اضافی را برطرف نمی‌کند. فقط مقدار اضافی را از خون به سلول‌ها منتقل و مقاومت به انسولین را بدتر می‌کند. در برخی موارد، حتی با ترشح انسولین بیشتر، بدن نمی‌تواند گلوکز بیشتری را وارد سلول‌ها کند.

اگر گلوکز اضافی را حذف نکنیم چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟ ابتدا، بدن مقدار انسولین تولیدی خود را افزایش می‌دهد تا گلوکز بیشتری را وارد سلول‌ها کند. اما این واکنش، فقط مقاومت بیشتری به انسولین ایجاد می‌کند که به یک چرخه معیوب تبدیل می‌شود.

وقتی سطوح انسولین دیگر نتوانند با افزایش مقاومت همگام شوند، گلوکز خون افزایش می‌یابد. اینجاست که پزشک احتمالاً دیابت نوع ۲ را تشخیص می‌دهد.

پزشک ممکن است دارویی مانند تزریق انسولین یا دارویی به نام متفورمین را برای کاهش گلوکز خون تجویز کند، اما این دارو‌ها بدن را از شرّ گلوکز اضافی خلاص نمی‌کنند، بلکه فقط به خارج کردن گلوکز از خون و بازگرداندن آن به بدن ادامه می‌دهند، یعنی به اندام‌های دیگر مانند کلیه‌ها، اعصاب، چشم‌ها و قلب که در نهایت می‌تواند مشکلات دیگری ایجاد کند. در حالی که مشکل اساسی، حل‌نشده باقی می‌ماند.

کاسه‌ای که پر از شکر بود یادتان هست؟ کاسه هنوز در همان وضعیت است. انسولین به سادگی گلوکز را از خون، جایی که می‌توانید آن را ببینید، به بدن منتقل کرده است، جایی که نمی‌توانید ببینید. بنابراین، بار بعد که غذا می‌خورید، قند دوباره وارد خون می‌شود و شما انسولین تزریق می‌کنید تا آن را در بدن خود جمع کنید.

هرقدر بدنتان را مجبور به پذیرش گلوکز بیشتری کنید، بدنتان برای غلبه بر مقاومت به انسولین بیشتری نیاز دارد. اما این انسولین فقط مقاومت بیشتری ایجاد می‌کند، چون سلول‌ها بیشتر و بیشتر منبسط می‌شوند.

وقتی از آنچه بدن شما می‌تواند به طور طبیعی تولید کند فراتر رفتید، دارو‌ها می‌توانند کنترل را به دست گیرند. ابتدا فقط به یک دارو نیاز دارید، اما یک دارو در نهایت دو و سپس سه دارو می‌شود و دوز‌ها بیشتر می‌شوند.

نکته اینجاست: اگر دارو‌های بیشتری مصرف می‌کنید تا گلوکز خونتان را در همان سطح نگه دارید، دیابت شما در واقع بدتر می‌شود.

وقتی درک کنید دیابت نوع ۲ به زبان ساده، قند بیش از حد در بدن است، راه‌حل واقعی خودش را نشان می‌دهد. از شرّ قند خلاص شوید. آن را پنهان نکنید. از شرّ آن خلاص شوید. فقط دو راه برای انجام این کار وجود دارد:

شکر کمتری استفاده کنید.

شکر باقیمانده را بسوزانید.

همین! این تمام کاری است که باید انجام دهیم. بهترین قسمت این راه حل چیست؟ طبیعی و کاملا رایگان است، بدون دارو، بدون جراحی، بدون هزینه!

مرحله ۱: شکر کمتری مصرف کنید!

نخستین قدم این است که تمام قند‌ها و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید. قند‌های افزوده ارزش غذایی ندارند و می‌توانید با خیال راحت از مصرف آن‌ها چشم بپوشید. کربوهیدرات‌های پیچیده که به سادگی زنجیره‌های طولانی قند هستند و کربوهیدرات‌های بسیار تصفیه‌شده مانند آرد به سرعت به گلوکز هضم می‌شوند.

استراتژی بهینه این است که نان‌ها و پاستا‌های تهیه شده از آرد سفید و همچنین برنج سفید و سیب‌زمینی را محدود یا حذف کنید.


بیشتر بخوانید:نکات تغذیه ای مهم برای مبتلایان به امراض قندی در شب یلدا


شما باید پروتئین مصرفی متوسط و نه زیاد داشته باشید. پروتئین رژیم غذایی مانند گوشت وقتی هضم می‌شود، به اسید‌های آمینه تجزیه می‌شود. پروتئین کافی برای سلامتی لازم است، اما اسید‌های آمینه اضافی نمی‌توانند در بدن ذخیره شوند، بنابراین باید از منابع پروتئینی بسیار فرآوری‌شده و غلیظ مانند شیک‌های پروتئینی، شکلات پروتئینی و پودر‌های پروتئینی خودداری کنید؛ بنابراین باید از منابع پروتئینی بسیار فرآوری شده و غلیظ مانند شیک‌های پروتئینی، نوار‌های پروتئینی و پودر‌های پروتئینی خودداری کنید.

چربی‌های غذایی چطور؟ چربی‌های طبیعی مانند آن‌هایی که در آووکادو، آجیل و روغن زیتون یافت می‌شوند، تأثیر حداقلی بر گلوکز خون یا انسولین دارند و ثابت شده که هم بر بیماری‌های قلبی و هم دیابت اثرات مثبت می‌گذارند. تخم مرغ و کره نیز منابع بسیار خوبی از چربی‌های طبیعی هستند.

کلسترول خوراکی این غذا‌ها هیچ ضرری بر بدن انسان ندارد. خوردن چربی‌های غذایی منجر به دیابت نوع ۲ یا بیماری قلبی نمی‌شود و در واقع، مفید است، چون کمک می‌کند بدون افزودن قند به بدن احساس سیری کنید.

برای اینکه قند کمتری وارد بدن خود کنید، از غذا‌های کامل، طبیعی و فرآوری‌نشده استفاده کنید. از رژیم غذایی کم کربوهیدرات تصفیه شده، پروتئین متوسط و چربی‌های طبیعی بالا استفاده کنید.

مرحله ۲: شکر باقیمانده را بسوزانید!

ورزش (هم مقاومتی و هم هوازی) می‌تواند اثر مثبتی بر دیابت نوع ۲ داشته باشد، اما در معکوس کردن بیماری بسیار کمتر از مداخلات رژیمی اثرگذار است. روزه‌داری ساده‌ترین و مطمئن‌ترین روش برای وادار کردن بدن به سوزاندن قند است.

روزه صرفاً روی دیگر غذا خوردن است: اگر غذا نخورید، روزه‌دار هستید. وقتی غذا می‌خورید، بدن شما انرژی غذا را ذخیره می‌کند. وقتی روزه می‌گیرید، بدن شما انرژی غذا را می‌سوزاند و گلوکز در دسترس‌ترین منبع انرژی غذایی است. بنابراین، اگر دوره‌های روزه‌داری خود را طولانی‌تر کنید، می‌توانید قند ذخیره‌شده را بسوزانید.

شاید روزه‌داری راهکار سختی به نظر برسد، اما به معنای واقعی کلمه قدیمی‌ترین رژیم درمانی شناخته‌شده است و در طول تاریخ بشر بدون مشکل انجام شده است. اگر از دارو‌های تجویزی استفاده می‌کنید، برای روزه گرفتن باید با پزشک مشورت کنید.

برای سوزاندن قند، یک استراتژی خوب این است که ۲۴ ساعت، دو تا سه بار در هفته روزه بگیرید. یکی دیگر از روش‌های رایج روزه گرفتن به مدت ۱۶ ساعت، پنج تا شش بار در هفته است. راز معکوس کردن دیابت نوع ۲ همین است.

تنها چیزی که به آن نیاز دارید، داشتن ذهنی باز برای پذیرش الگوی جدید و شجاعت به چالش کشیدن خرد متعارف است.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳ + جدول

عکس / پورمحمدی گفت که سر قرار می رود

عکس/ قالیباف همه جا با سیسمونی شناخته شد

عکس/ خانواده شهید تندگویان حمایت از قالیباف را تکذیب کرد

عکس/ پاسخ تند مشاور وزیر روحانی به سخنان قاضی زاده هاشمی

عکس / واکنش خبرنگاران به وعده‌های خیالی و توهمی زاکانی و قاضی زا‌ده هاشمی

عکس/ یادآوری به قاضی زاده هاشمی؛ شلیک گاز اشک آور به تجمع جانبازان

عکس/ دروغ دوباره سعید جلیلی درباره صادرات نفت ایران

عکس/ چت جی بی تی هم وعده های زاکانی را خیالی دانست

عکس/ آیا ‌ظریف وزیر خارجه پورمحمدی هم هست؟

عکس/ معاون رئیسی در زمان حمله به سفارت انگلستان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/استایل زیبای نعیمه نظام‌دوست در کنسرت بهنام بانی

عکس/تیپ شیک مائده سریال زخم‌کاری در یک مراسم رسمی

عکس/سلفی جواد عزتی و خانم بازیگر در پشت‌صحنه زخم کاری

حساسیت دلار به انتخاب رئیس جمهور آینده بالا رفت/ دولت بعدی نباید با حراج سکه به بازار جهت دهد/ مردم وعده طلایی زاکانی را شوخی می‌دانند

تصویری از زوج بی‌حاشیه سینمای ایران که وایرال شد

فیلم/حضور پزشکیان بر مزار شهید وطن سردار سلیمانی

اینفوگرافی/در آخرین مناظره انتخاباتی چه کسی مورد توجه بود؟

عکس/حمایت نماینده سیلی زن از قالیباف

عکس/این خوش سلیقگی کار کیست؟!

عکس /مهدوی‌کیا مهمان ویژه مراسم فیفا

عکس/توئیت انتخاباتی دختر سردار سلیمانی

محدودیت تازه و خبرساز برای مسافران حج

رئیس موسسه مصباح یزدی: جلیلی گزینه ماست

عکس/کنایه مهاجرانی به اشتباه دوباره قاضی‌زاده

تحریم‌های سفت و سخت و جدید آمریکا علیه ایران

فیلم/ظریف: اجازه نخواهیم داد اقلیت بر اکثریت حکومت کند

عکس/کنایه سنگین محمد فاضلی به نامزد‌های پوششی

عکس / لباس متفاوت قالیباف برای حضور در تبریز!

اکانت منتسب به جلیلی: مصمم ایستاده‌ام / طعنه آذری جهرمی: مگر اکانت فیک هم می‌تواند محکم بایستد؟

مشاور جلیلی: «دکتر» انصراف نخواهد داد

لورکوزن قیمت سردار آزمون را مشخص کرد

عکس /حاشیه مناظره؛ قاضی‌زاده هاشمی یک برنامه اقتصادی خود را خط زد!

جدیدترین خبر درباره افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳

عکس/توهین وحید یامین‌پور به پزشکیان

پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه ۶ تیر۱۴۰۳

عکس/ یک حامی پزشکیان در جشن غدیر آزادی

عکس/چهره جلیلی در لحظه دریافت عیدی، سوژه شده است

عکس/ قاب معنادار و پُربازتابی که امروز از زاکانی شکار شد

فیلم/پیام سیدمحمدخاتمی درباره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳

عباس عبدی: پزشکیان قویترین تیم سیاست خارجی از جمله ظریف را در اختیار دارد

عکس/بازیگرانی که در فصل جدید پایتخت حذف شدند

عکس/فرزندان مصباح یزدی از سعید جلیلی حمایت کردند؟

پزشکیان: تا اختلافات را حل نکنیم معضلات را نمی‌توانیم برداریم

عکس/ کاندیدای زینب سلیمانی با این توییت لو رفت

فیلم/پورمحمدی: برخی وعده‌هایی که داده شد روی زمین قابل تحقق نیست

مجموعه صحت‌سنجی «خبر فکتیار» سخنان «قاضی‌زاده‌هاشمی» را نادرست و صحبت‌های «آذری‌جهرمی» را تایید کرد

دلار از خط قرمز سیاست‌گذار عبور کرد

روحانی: دولت سیزدهم هنوز به رشد اقتصادی اواخر دولت دوازدهم نرسیده

ممنوعیت فروش طلای دست دوم شامل مردم هم خواهد شد؟

حسن روحانی: در طول ۸ سال شاخص بورس بیش از ۲۰ برابر شد

بیانیه حمایت اقتصاددانان از دکتر مسعود پزشکیان

رضا گلزار هم در شهرت به گرد پای این آقا نمی‌رسد

پزشکیان: آمده‌ام مردم را از تنگنای تحریم برهانم

فیلم / نامزد‌ها جلوی دوربین ژست گرفتند

زاکانی: پزشکیان از افراد گردن‌کلفت دفاع می‌کند

اعتراض داریوش خواننده قبل از انقلاب به یک سریال نمایش خانگی

قالیباف در مناظره آخر درباره فساد چای دبش چه گفت؟

فیلم/ پزشکیان بالاخره جواب قاضی‌زاده را داد

عکس/ تصویری بحث‌برانگیز در حاشیه آخرین مناظره