اقتصاد۲۴- سلاح ورزی در بخش اول مصاحبه با فراز میگوید: «ماموریت اتاق بازرگانی، مطالبهگری به همراه ارایه راه حل است. بعد از انقلاب، این بار سوم است که برای اتاق بازرگانی حاشیه ایجاد شده است؛ البته آنچه امسال اتفاق افتاد خیلی متفاوتتر بود. این شوخی معروف است که در سالهای اول انقلاب، به دانشجویان خط امام میگفتند به اشتباه سفارت آمریکا را تسخیر کردید؛ باید ساختمان اتاق بازرگانی را فتح میکردید! دولت دهم با تصویب قانون بهبود محیط کسب و کار مخالفت جدی داشت. رسما اعلام شد که همه وزرا و بخشهای دولتی از همکاری با اتاق بازرگانی منع شدند. امسال، عملا و رسما ورود کردند و گفتند رییس منتخب بخش خصوصی مورد پسند ما نیست و باید برود! این یک بدعت بود.»
او همچنین در بخش دوم مصاحبه خود ادامه میدهد: «ارادهای بیرون از اتاق بازرگانی، در یک فرایند غیرقانونی در انتخابات اتاق بازرگانی دخالت کرد. بیش از ۴ پرونده مخالف بدون پشتوانه و بدون مدرک علیه من در محاکم قضایی تشکیل دادند. دادگاه کیفری حتی در مقطع تجدیدنظر به صراحت اعلام کرد که انتخابات اتاق، سالم بوده، اما از هر ابزاری استفاده کردند که انتخابات را باطل کنند.
سلاحورزی در بخش سوم گفتگو با فراز میگوید: «نقش اصلی در خروج من از اتاق، با دولت بود. تصمیم غیرقانونی شورای عالی نظارت دستمایه رفتار کودتاگونه علیه انتخابات اتاق بازرگانی بود.»
او ادامه میدهد: «بارها درخواست کردم که فیلم جلسه هیات نظارت منتشر شود. از وزرای دولت شنیدم که برکناری من، خواسته شخص رییس جمهور بوده و ایشان خواستهاند که به هرشکلی که شده، من از ریاست اتاق، کنارهگیری کنم. اگر چنین چیزی واقعیت داشته باشد، باعث تاسف است.»
بیشتر بخوانید: ماجرای یک نشست فوق العاده در اتاق ایران/ سلاح ورزی میگوید جعبه سیاه اتاق ایران را منتشر میکند
سلاح ورزی در ادامه میگوید: «موضوع فراتر از وزارت صمت و وزارت اقتصاد بود. اراده بیرونی قویتر جهت میداد و این دوستان بیشتر ابزاری برای اجرای خواستهها بودند. هیچ دولتی مثل دولت سیزدهم، به این شکل با منتقدان دلسوز برخورد نکردهاست. سرمایه اجتماعی دولت آنقدر کاهش پیدا کرده که افکار عمومی هیچ اعتمادی به آمار و ارقام و وعدههای دولت ندارند. به جایی رسیدهایم که حتی به گفتههای رهبری نیز توجه نمیشود. چرا منابع بازار سرمایه و منابع بانکی باید صرف تامین مالی دولت شود؟ به شرایطی رسیدهایم که گزارشهای غلط و غیرواقعی را حتی به دفتر رهبری هم ارسال میکنند! توقعمان از رهبری این است که دولت را از دادن اعداد و ارقام و گزارشهای غیرواقعی پرهیز کنند. سخنگوی دولت و سخنگویان دولت در اذهان مردم مثل چوپان دروغگو شدهاند.»
او ادامه میدهد: «بخش عمدهای از مسوولان دولت، از آمارسازی به آماربازی رسیدهاند. امروز، خصوصیسازی عملا با شکست مواجه شده است. به جز شعار، هیچ ارادهای برای تقویت بخش خصوصی دیده نمیشود. اینکه چینیها میخواهد فرودگاه امام را توسعه دهند، خوب است، اما به محض این که از شفافیت و شرایط این همکاری پرسیده میشود، به جای پاسخ دادن به ابهامات، فعالان اقتصادی را به چینستیزی متهم میکنند. ارز دو نرخی چه نتیجهای به جز ماجرایی مثل چای دبش داشته؟ برای اولین بار در کشور، پیشبینی میشود که تا پایان سال یک شکاف ۱۷ میلیارد دلاری در تراز تجاری ببینیم.»
سلاح ورزی در ادامه میگوید: «با آمدن ترامپ، فشارها تشدید میشود. کلیت منتخبان مجلس در این دوره نشان میدهد که نگرش آنها نسبت به اقتصاد آزاد، به بازار و تولید، یک نگرش افراطی است. همه سیاستهایی که دولت برای بازار، تولید و تجارت انجام میدهد، در راستای بهبود نیست. صادرکننده ما، اعتبارش را نزد مشتری خارجی از دست داده است.»
او در بخش هشتم مصاحبه با فراز اضافه میگوید: «ارزش پول ملی ما هر سال حدود ۴۰ درصد کاهش پیدا میکند. سالهاست که فعالان اقتصادی در مورد ناترازیها در حوزه انرژی و بانکی هشدار میدهند. ما داریم از ناترازی به نبود و فقدان میرسیم!»
رییس پیشین اتاق بازرگانی در بخش آخر مصاحبه میگوید: بهترین کاری که مجلس میتواند بکند، این است که هیچ کاری نکند! نکتهای که در کشور داریم، تورم قوانین و مقررات است. بیش از ۱۲هزار ماده قانونی و حدود ۸۷هزار مقرره در کشور داریم. اگر در رتبهبندی شاخص ادراک فساد، جایگاه خودمان را فقط ۳ پله بهبود دهیم، به معنای این است که میتوانیم ۵ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم. خیلی از قوانین ما، فراریدهنده سرمایهگذاری هستند.
منبع: روزنامه اینترنتی فراز