تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۳

داعش خراسان؛ چالش مشترک مسکو و واشنگتن / اهداف مانور روسیه و تاجیکستان در مرز افغانستان

هم‌زمان با افزایش نگرانی‌ها از رشد تروریسم در افغانستان و به‌ویژه قدرتمندشدن داعش خراسان مستقر در این کشور، ارتش روسیه و تاجیکستان در مرز افغانستان‌ برگزاری یک رزمایش مشترک نظامی چهارروزه را آغاز کردند که تا امروز ادامه دارد. وزارت دفاع روسیه با انتشار اطلاعیه‌ای در کانال تلگرامی این وزارتخانه اعلام کرد که این رزمایش مشترک نظامی در پایگاه نظامی شماره ۲۰۱ روسیه در منطقه ختلان و «حرب میدان» تاجیکستان که در ۲۰کیلومتری مرزی افغانستان قرار دارد، انجام می‌شود.

داعش خراسان

اقتصاد۲۴- هم‌زمان با افزایش نگرانی‌ها از رشد تروریسم در افغانستان و به‌ویژه قدرتمندشدن داعش خراسان مستقر در این کشور، ارتش روسیه و تاجیکستان در مرز افغانستان برگزاری یک رزمایش مشترک نظامی چهارروزه را آغاز کردند که تا امروز ادامه دارد. وزارت دفاع روسیه با انتشار اطلاعیه‌ای در کانال تلگرامی این وزارتخانه اعلام کرد که این رزمایش مشترک نظامی در پایگاه نظامی شماره ۲۰۱ روسیه در منطقه ختلان و «حرب میدان» تاجیکستان که در ۲۰کیلومتری مرزی افغانستان قرار دارد، انجام می‌شود.

به گزارش شرق و بر اساس اطلاعیه وزارت دفاع روسیه، واحد‌های ویژه کوهستان، توپخانه، یگان‌های اطلاعاتی، کارشناسان مقابله با حملات شیمیایی، امنیت رادیویی الکترونیکی و واحد ویژه هلی‌کوپتر در این رزمایش شرکت دارند و با شبیه‌‎سازی نفوذ گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان به خاک تاجیکستان تلاش می‌کنند آن‌ها را مهار کنند و حذف عناصر مخرب که قصد عبور غیرقانونی از مرز افغانستان و تاجیکستان را دارند، تمرین می‌کنند. «مختار وفایی» تحلیلگر تحولات افغانستان درباره این مانور در ایندیپندنت می‌نویسد پایگاه نظامی ۲۰۱ در خاک تاجیکستان بزرگ‌ترین پایگاه نظامی روسیه در خارج از قلمرو این کشور است. بر اساس توافق روسیه و تاجیکستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی، نیرو‌های روسیه تا سال ۲۰۴۲ در این پایگاه می‌مانند.

در ازای آن، روسیه تسلیحات ارتش تاجیکستان را نوسازی می‌کند و به نیرو‌های نظامی این کشور آموزش نظامی می‌دهد. روسیه در پایگاه نظامی ۲۰۱ در تاجیکستان حدود هفت هزار نیرو دارد و از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، تا حالا سه بار رزمایش نظامی برگزار کرده است. در این رزمایش که با هدف آمادگی نیرو‌های روسیه و تاجیکستان برای دفع حملات احتمالی از خاک افغانستان برگزار شده است، از پهپاد‌های نظامی تجسسی نیز استفاده می‌شود. روسیه و تاجیکستان پیش از این بار‌ها از حضور گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان و به‌ویژه قدرتمندشدن داعش خراسان و تمرکز این گروه بر جذب نیرو از شهروندان تاجیکستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

حمله چهار مهاجم داعش خراسان به سالن کنسرت کروکوس در حومه مسکو که اواخر ماه مارس رخ داد، نگرانی‌ها را از توانایی داعش خراسان برای راه‌اندازی حمله در کشور‌های مختلف افزایش داد. منابع امنیتی در ایالات متحده هشدار داده‌اند که داعش خراسان مستقر در افغانستان بیش از هر زمان برای راه‌اندازی و اجرای حمله در بیرون از خاک افغانستان توانمند شده است. مایل کوریلا، فرمانده فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، یک روز پیش از حمله داعش خراسان به سالن کنسرت کروکوس، درباره توانمندشدن این گروه اخطار داد و گفت: «خطر ناشی از این گروه در حال افزایش است».


بیشتر بخوانید:  عرض اندام مجدد داعش؛ نقش دوگانه بازیگرانی خطرناک یا مزدورانی تازه برای کشورهای منطقه


ژنرال فرانک مک‌کنزی، فرمانده پیشین فرماندهی مرکزی ایالات متحده نیز اخیرا در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی گفت که داعش خراسان از زمان خروج ایالات متحده از افغانستان قدرتمندتر شده است و آمریکا دیگر مانند سه سال پیش که در افغانستان حضور نظامی داشت، امن نیست. این هشدار‌ها هم‌زمان با حملات مرگبار داعش خراسان در ایران، روسیه، افغانستان و پاکستان که تلفات سنگینی به نظامیان و غیرنظامیان وارد کرده‌اند، صادر می‌شوند. در هفته‌های اخیر ده‌ها نفر هم در ترکیه، تاجیکستان، ایران، پاکستان، افغانستان و برخی کشور‌های اروپایی از‌جمله آلمان، سوئد و اتریش به اتهام همکاری با داعش خراسان بازداشت شدند.

داعش خراسان را که ثناءالله غفاری، دانشجوی پیشین دانشگاه کابل، آن را رهبری می‌کند، فرماندهان ناراضی طالبان افغانستان و پاکستان اواخر سال ۲۰۱۴ تشکیل داده‌اند. این گروه به‌سرعت توانست مناطقی را در شرق افغانستان تصرف کند. نیرو‌های دولت پیشین افغانستان با حمایت هوایی نیرو‌های آمریکایی در بخش‌های مختلف افغانستان به ویژه استان‌های ننگرهار، نورستان و کنر درگیری‌های خونینی با داعش خراسان داشتند که به بازپس‌گیری بخشی از مناطق و ویرانی پناهگاه‌های داعش خراسان منجر شد. طالبان هم درگیری‌های خونینی با داعش خراسان داشتند که به دو طرف تلفات سنگینی وارد کرد.

سازمان امنیت ملی دولت پیشین افغانستان در آوریل ۲۰۲۰ عبدالله اوکرزی معروف به اسلم فاروقی، رهبر پیشین داعش خراسان را به همراه ۱۹ نفر از فرماندهان و اعضای این گروه در جنوب افغانستان بازداشت کرد، اما این افراد آگوست ۲۰۲۱، در ساعات نخست ورود طالبان به شهر کابل، آزاد شدند. بر اساس آخرین گزارش اداره امنیت ملی دولت پیشین افغانستان، تا آخرین هفته‌های حاکمیت دولت جمهوری، بیش از ۴۰۰ نفر از اعضای داعش خراسان که شهروندان کشور‌های مختلف از‌جمله پاکستان، هند، تاجیکستان، بنگلادش و دیگر کشور‌ها بودند، در زندان‌های افغانستان محبوس بودند که همه آنان در ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ آزاد شدند.

منبع: شرق

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

حسین شریعتمداری تغییر فاز داد

پرداخت معوقات بازنشستگان کارگری در بلاتکلیفی

ازازیل با دو معنای متفاوت در عربی و گیلکی/ معنای واژه ازازیل چیست؟

مبلغ عیدی بازنشستگان اعلام شد؟

بنای ۹۰۰ ساله بقعه درویش در حال فروریختن + عکس

واریز یارانه نقدی ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان به حساب این دهک‌ها

مسیر متناقض قیمت دلار در بازار رسمی و غیررسمی

عکس/ در کانال ایتا حمید رسایی چه خبر است؟

افشای منابع مالی مدرسه احمدی نژاد با نام مدیریت ایرانی/ تکرار مدل تشکیلات مصباح و جبهه پایداری در پارادایم ذهنی احمدی نژاد

عکس/ اطلاعیه تشییع قاضی رازینی از تهران به شهر قم

توضیحات وزیر ارتباطات درباره رفع فیلتر پلتفرم‌ها

عکس/ تیک‌تاک در آمریکا از دسترس خارج شد

پیوستن به FATF درخواست مهم مسکو از تهران؛ ایران به گروه ویژه اقدام مالی پیوسته و در توافق جامع قید شود

عکس/ آقای قاضی؛ رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر

ترامپ در چالش خاورمیانه‌‏ای متفاوت

بررسی رسانه‌های جهان درباره سفر پزشکیان به روسیه

فرونشست در کمین میراث تاریخی ایران/ ۲۷ سایت از ۶۳ سایت میراث جهانی ایران در مناطق پرخطر فرونشست

چالش‌های مالی ناترازی‌های برق

ترور در دیوان؛ بازخوانی جزییات عملیات تروریستی که منجر به شهادت ۲ قاضی در محل کارشان شد

قیمت All-in-One اپل

صرافی XT: لیستینگ سریع و رشد استراتژیک – راز موفقیت یک پلتفرم پیشرو

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

زیان ۴ میلیارد دلاری ناترازی انرژی به فولادی‌ها/ دولت زمین‌های کویری را برای تولید برق ۱۷ میلیارد به صنایع می‌فروشد!

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۳۰ دی ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

رژیم کم‌ سدیم چیست؟

فواید زود شام خوردن

عوارض نوشیدن قهوه با شکم خالی

چگونه خوب عمر کنیم؟

آیا جهانی شدن ادامه خواهد داشت یا متوقف می شود؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه پس از تحلیف ترامپ/ بازار منفجر می شود یا اثراتش پیشخور شده است؟

تعیین تکلیف تعطیلی مدارس و ادارات تهران

پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی درپی درگذشت حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا

فیلم/ جزییات جدید از سوء قصد امروز به قضات بلندپایه از زبان پورمحمدی

دعوای صدراعظم آلمان با وزیر خارجه بر سر اوکراین