اقتصاد۲۴-بر اساس گزارش اداره اطلاعات و دولت الکترونیکی (iGA)، تولید ناخالص داخلی بحرین به ۱۳.۶ میلیارد دینار بحرین (۳۶.۰۸ میلیارد دلار) به قیمت ثابت در سال ۲۰۲۳ رسید که حدود ۲.۴ درصد نسبت به ۱۳.۳ میلیارد دینار بحرین (۳۵ میلیارد دلار) در سال گذشته افزایش یافته است. برآوردهای حسابهای ملی صادرشده از سوی اداره اطلاعات و دولت الکترونیکی نشان میدهد تولید ناخالص داخلی پادشاهی بحرین در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ به میزان ۲.۴ درصد به قیمتهای ثابت (با در نظر گرفتن سال پایه) افزایش یافته است.
گزارش اداره اطلاعات و دولت الکترونیکی در مورد تولید ناخالص داخلی بحرین نشان میدهد پروژههای مالی بیشترین سهم را در تولید ناخالص داخلی واقعی در میان بخشهای غیرنفتی با سهم ۱۷.۸ درصدی داشتهاند. صنعت تولید با سهم ۱۳.۶ درصدی پس از آن قرار گرفت.
برآوردهای اولیه از حسابهای ملی حاکی از آن است که بخشهایی که بیشترین رشد غیرنفتی را در سال ۲۰۲۳ داشتهاند، بخش هتلها و رستورانها با رشد ۸ درصدی بوده و پس از آن خدمات دولتی با نرخ رشد ۶ درصدی قرار دارند. پروژههای مالی نیز با نرخ ۵.۷ درصد در قیمتهای ثابت رشد چشمگیری را نشان دادند.
در مقایسه سهماهه چهارم سال ۲۰۲۳ با سهماهه مشابه سال ۲۰۲۲، تولید ناخالص داخلی بحرین، رشد مثبتی را نشان داد که بهترتیب ۳.۴۵ درصد و ۳.۳۶ درصد در قیمتهای ثابت و جاری برآورد شد. بخش غیرنفتی با نرخهای ثابت ۴.۰۳ درصد و در قیمتهای جاری ۳.۸۹ درصد رشد کرده است.
بیشتر بخوانید:کدام کشورهای گروه ۲۰ تولید ناخالص داخلی را افزایش دادند؟
در این گزارش آمده است، در مقایسه عملکرد اقتصادی بین سهماهه چهارم سال ۲۰۲۳ و سهماهه سوم، تولید ناخالص داخلی بحرین شاهد رشد واقعی ۴.۶۱ درصدی بوده است. این رشد را میتوان ناشی از افزایش ۵.۱۴ درصدی بخش غیرنفتی به قیمتهای ثابت و افزایش ۶.۱۹ درصدی در قیمتهای جاری دانست.
اوراق این هفته بانک مرکزی بحرین (CBB) به نمایندگی از دولت، با سررسید ۹۱ روزه، ۱۱۱ درصد بیش از تعداد ثبتنام و پرداخت شدهاند. تقاضا برای اسناد خزانه در این هفته قوی باقی ماند که نشاندهنده اعتماد سرمایهگذاران به سلامت مالی کشور است.
بانک مرکزی بحرین اسناد خزانه را با سه سررسید متفاوت منتشر میکند. سررسید اولی سهماهه یا ۹۱ روزه است و به صورت هفتگی صادر میشود. بانک مرکزی اوراق ششماهه و ۱۲ ماهه را به صورت ماهانه صادر میکند.