اقتصاد۲۴-حمید چوبینه عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهارداشت: تغییر سبک زندگی، مشکلات ژنتیکی و زندگیهای مجردی از مهمترین عوامل آمار کاهش موالید به شمار میرود که برخی از آنها حتی در آمارهای ناباروری به شمار نمیروند.
وی اظهارداشت: این مسایل یکی از اصلیترین دلایل کاهش موالید به شمار میرود و باید با فراهم کردن بسترها، شاهد افزایش نرخ باروری باشیم.
چوبینه ادامه داد: همچنین خانوادههایی را مشاهده میکنیم که در حسرت داشتن فرزند هستند، اما فرزندآوری برایشان مقدور نیست و در انجمن علمی و تخصصی ناباروری تلاشمان بر این است که مشکل این گروه از خانوادهها را با به روز کردن مباحث علمی و دانش درمان ناباروی برطرف کنیم.
وی با اشاره به برگزاری بیست و سومین کنگره باروری و ناباروری ایران پنج تا هفت اردیبهشت ماه، گفت: برگزاری این کنگره با توجه به میانسالی جمعیت و آمار فرزندآوری بسیار اهمیت داشته و انجمن علمی و تخصصی ناباروری قدمت نزدیک به ۲۵ سال دارد و تلاش میکند که مشکلات در حوزه ناباروری را کاهش دهد و به همین منظور با انجمنهای مختلف مانند جنین شناسی، اورولوژی و نازایی تعامل دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: دستاوردهای جدید علمی و مباحث روز دنیا با حضور محققان و پزشکان ایرنی در کنگره ناباروری مورد بحث و تعامل قرار میگیرد و این مباحث با مسولان حوزه بهداشت در میان گذاشته خواهد شد.
بیشتر بخوانید:افزایش ۶۰ درصدی قیمت لوازم پزشکی مورد نیاز سالمندان/ سبد هزینه درمان ۸۰ درصد جمعیت سالخورده خالی است
صابر جباری رییس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز پیشتر گفته بود: کشور در آستانه سالمندی قرار دارد و برای رهایی از این بحران، باید بیش از پیش در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت کار کنیم.
وی افزود: هرچند نرخ باروری کلی برای سال جدید هنوز محاسبه نشده، اما روایت آمار موید آن است که میزان موالید در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ نیز کاهشی بوده در حالیکه براساس سیاستهای کلی برنامه هفتم کشور ابلاغی رهبر معظم انقلاب، نرخ جانشینی عدد ۲.۵ است و باید در پنج سال آینده و قبل از اینکه پنجره جمعیتی بسته شود، به این عدد دست یابیم.
جباری تصریح کرد: پیش از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، پوشش درمان ناباروری کامل نبود که اکنون در بخش دولتی پوشش به صورت ۹۰ درصد کامل است. همچنین پیش از ابلاغ قانون، خدمات حوزه درمان ناباروری متمرکز در بخش درمان بود؛ این درحالیست که اکنون دو بسته خدمتی جدید اضافه شده است؛ به طوری که پیشگیری از ناباروری در شبکه بهداشت کشور آغاز شده و دیگری هم تشخیص بهنگام ناباروری است که کار مشترکی بین معاونتهای بهداشت و درمان است و کمک میکند زوجین ناباروری را زودتر و بهتر تشخیص دهیم و نسبت به درمان آنها اقدام شود.
به گفته وی، قبل از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، تنها مراکز درمانی فوق تخصصی در حوزه درمان ناباروری داشتیم و اکنون حدود ۸۰ مرکز درمان ناباروری سطح دو داریم که به تشخیص و درمان به موقع کمک میکنند. بسته همچنین برخی محدودیتها از اقلام دارویی تحت پوشش نیز برداشته شده است و برخی اقلام خدمتی جدید نیز اضافه شده است.