تاریخ انتشار: ۱۰:۰۹ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳

گرانی بنزین عامل خرید خودرو‌های برقی؟

با وجود اینکه تسلا، به عنوان شناخته شده‌ترین تولیدکننده خودرو‌های الکتریکی در جهان، در ایالات‌متحده مستقر است، اما بیشترین تعداد فروش خودرو‌های برقی در واقع در چین اتفاق افتاده است. چین آگاه است که سهم عمده‌ای در آلودگی جهانی دارد و اقداماتی را برای کاهش آلودگی انجام داده است.

گرانی بنزین عامل خرید خودرو‌های برقی؟
اقتصاد۲۴- با وجود اینکه تسلا، به عنوان شناخته شده‌ترین تولیدکننده خودرو‌های الکتریکی در جهان، در ایالات‌متحده مستقر است، اما بیشترین تعداد فروش خودرو‌های برقی در واقع در چین اتفاق افتاده است. چین آگاه است که سهم عمده‌ای در آلودگی جهانی دارد و اقداماتی را برای کاهش آلودگی انجام داده است. بنابراین، چین سخت کار می‌کند تا مردم را به خرید خودرو‌های برقی به جای استفاده از وسایل نقلیه گازسوز تشویق کند. چین همچنین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده خودرو‌های الکتریکی است، زیرا جمعیت این کشور بسیار زیاد است.

تایید مزایای آب‌وهوایی برای خودرو‌های الکتریکی

سهم بازار خودرو‌های برقی برای حفاظت بیشتر از آب‌وهوا در حمل‌ونقل باید به سرعت افزایش یابد. وسایل نقلیه نه تنها در حین کار، بلکه در زمان تولید و دفع نیز بر محیط زیست و اقلیم تأثیر می‌گذارند. بر اساس مطالعه اخیر به سفارش آژانس محیط زیست آلمان، خودرو‌های برقی ثبت شده در سال ۲۰۲۰ حدود ۴۰ درصد نسبت به خودرو‌های با موتور‌های بنزینی سازگارتر با آب‌وهوا هستند.

با گسترش سریع تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، این مزیت اقلیمی برای خودرو‌های ثبت شده در سال ۲۰۳۰ به حدود ۵۵ درصد افزایش خواهد یافت. محققان اظهار کردند که وسایل نقلیه الکتریکی یک عنصر اساسی برای دستیابی به اهداف آب‌وهوایی در آلمان هستند. به منظور جذاب‌تر کردن خرید، خودرو‌هایی با آلایندگی دی‌اکسیدکربن بالاتر باید برای ثبت نام جدید در آینده مشمول هزینه اضافی شوند.

اما معایب خودرو‌های الکتریکی عمدتاً به این دلیل است که برق هنوز از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود. در جریان انتقال مداوم به یک سیستم برق تجدیدپذیر، این معایب همچنان کاهش خواهد یافت.

در سال ۲۰۵۰، خودرو‌های الکتریکی از نظر تمام اثرات زیست محیطی مورد تجزیه و تحلیل، از خودرو‌های دارای موتور احتراقی جلوتر خواهند بود. به عنوان مثال، خودرو‌های الکتریکی نیز حدود ۲۷ درصد کمتر از خودرو‌های بنزینی باعث اتروفیکاسیون آبزیان خواهند شد.

علاوه بر این، حمل‌ونقل الکتریکی تقاضا و استخراج مواد خام مانند کبالت، نیکل و لیتیوم را افزایش می‌دهد، که برخی از آن‌ها حیاتی هستند. با این حال، عرضه مواد اولیه اولیه را می‌توان در طولانی مدت از طریق بازیافت مناسب کاهش داد. به طور کلی برای استفاده از آب‌وهوا و مزایای زیست‌محیطی وسایل نقلیه الکتریکی، توسعه و گسترش زیرساخت‌های شارژ ضروری است.

آیا خودرو‌های برقی گران هستند؟

به طور متوسط، خودرو‌های الکتریکی هنوز کمی گرانتر از خودرو‌های گازسوز هستند. دلایل متعددی وجود دارد که چرا چنین است. باتری‌های ساخت وسایل نقلیه الکتریکی هنوز نسبتاً گران هستند، خودرو‌های الکتریکی زیادی در مقایسه با خودرو‌های گازسوزدر بازار وجود ندارد و بسیاری از خودرو‌های الکتریکی کاملاً جدید هستند.

به این دلایل، خودرو‌های الکتریکی نسبتاً گران هستند، اما با شروع بیشتر شرکت‌ها به تولید خودرو‌های الکتریکی، گزینه‌های بیشتری در بازار وجود خواهد داشت. این نوع رقابت می‌تواند به کاهش قیمت خودرو‌های برقی در آینده کمک کند.

عقب ماندن سه کشور با فناوری پیشرفته در خودرو‌های الکتریکی

ژاپن، کره جنوبی و ایالات‌متحده علیرغم اینکه معیار‌های پیشتاز بودن را رعایت کرده‌اند، در پذیرش خودرو‌های الکتریکی از همتایان خود عقب افتاده‌اند.

تقریباً از هر پنج خودروی فروخته شده در سال ۲۰۲۳، یکی برقی بود. فروش خودرو‌های الکتریکی در سال ۲۰۲۳ به ۱۴ میلیون رسید که ۹۵ درصد آن در چین، اروپا و ایالات‌متحده بود. در حالی که فروش خودرو‌های الکتریکی در سطح جهانی در حال افزایش است، آن‌ها به طور قابل توجهی تنها در چند بازار عمده متمرکز هستند.

تقریباً ۱۴ میلیون خودروی الکتریکی جدید در سال ۲۰۲۳ در سراسر جهان به ثبت رسید که تعداد کل آن‌ها در جاده‌ها را به ۴۰ میلیون رساند. فروش خودرو‌های برقی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲، ۳.۵ میلیون خودرو بیشتر بود که نسبت به سال قبل ۳۵ درصد افزایش داشت. این روند‌ها نشان می‌دهد که رشد بازار‌های خودرو‌های الکتریکی، همچنان قوی است. خودرو‌های برقی باتری‌دار ۷۰ درصد از سهام خودرو‌های برقی را در سال ۲۰۲۳ به خود اختصاص دادند.

تایلند به عنوان پیشگام خودرو‌های برقی جنوب شرقی آسیا

طبق تجزیه و تحلیل بلومبرگ از انتقال در حال انجام در چهار قاره نشان می‌دهد که به محض اینکه ۵ درصد از فروش خودرو‌های جدید کاملاً برقی شود، همه چیز تغییر می‌کند.

افزایش تعداد خودرو‌های برقی به این معنی است که افراد بیشتری آن‌ها را به عنوان جریان اصلی می‌بینند، خودروسازان تمایل بیشتری به سرمایه گذاری در بازار دارند و زیرساخت شارژ در مسیری خوب گسترش می‌یابد.

چندین کشور سال گذشته به شکلی شعله ور از نقطه اوج عبور کردند. تایلند به عنوان پیشگام خودرو‌های برقی جنوب شرقی آسیا ظاهر شد و در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ از آستانه ۵ درصد گذشت و سپس تا سه ماهه آخر به نزدیک به ۱۳ درصد از فروش خودرو‌های جدید رسید.

داستان مشابهی در ترکیه رخ داد، کشوری که یک سال پیش به سختی در رادار پذیرش خودرو‌های الکتریکی بود. شرکت خودروسازی ترکیه‌ای که با نام توگ شناخته می‌شود، با عرضه اولین خودروی باتری‌دار خود، T ۱۰ X یک شاسی‌بلند که با مدل Y تسلا رقابت می‌کند، این مسیر را تغییر داد. ترکیه در سه ماهه سوم از نقطه اوج ۵ درصد عبور کرد و در سه ماهه چهارم چهارمین بازار بزرگ خودرو‌های برقی اروپا بود. ناوگان خودرو‌های برقی جهان همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد و فروش آن در سال ۲۰۲۴ به ۱۷ میلیون خواهد رسید.

آیا می‌دانستید که بخش حمل‌ونقل مسئول ۲۸ درصد از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در ایالات‌متحده است که بسیاری از آن‌ها از خودرو‌های سواری ناشی می‌شود. اگر در حال حاضر با یک خودروی سنتی بنزینی رانندگی می‌کنید، تغییر به یک وسیله نقلیه الکتریکی یکی از بهترین راه‌هایی است که می‌توانید ردپای کربن خود را کاهش دهید و هر روز تاثیر مثبتی بر محیط زیست داشته باشید. اما مزیت‌های خودرو‌های برقی فقط به مزایای زیست‌محیطی محدود نمی‌شوند، مزایای بسیاری دیگری نیز وجود دارد که با داشتن و رانندگی خودرو‌های الکتریکی همراه است.


بیشتر بخوانید:  آمار فروش خودرو‌های برقی در بازار ترکیه


خودرو‌های برقی برای محیط زیست بهتر

یکی از مزایای اصلی وسایل نقلیه الکتریکی ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما نادیده گرفتن آن بسیار مهم است که مزایای زیست محیطی است. خودرو‌های برقی نسبت به خودرو‌های گازسوز آلایندگی بسیار کمتری تولید می‌کنند که نه تنها در حین استفاده، بلکه در کل چرخه عمر وسیله نقلیه است.

ردپای کربن خودرو‌های الکتریکی به کاهش ادامه خواهد داد. این باعث می‌شود که خودرو‌های الکتریکی به ابزاری قدرتمند در مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی که بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد، تبدیل شود. به علاوه، خودرو‌های برقی بدون انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، می‌توانند به کاهش آلودگی هوا، به ویژه برای آسیب‌پذیرترین جوامعی که به طور نامتناسبی از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و آلاینده‌های هوا آسیب می‌بینند، کمک کنند.

تحقیقات نشان داده است که وسایل نقلیه الکتریکی حداقل به اندازه خودرو‌های بنزینی و دیزلی ایمن هستند.

نگهداری خودرو‌های برقی ارزان‌تر و راحت‌تر از گازسوز

خودرو‌های برقی با قطعات کمتر، بدون موتور احتراق داخلی، بدون روغن، سایش ترمز کمتر و قطعاتی که نیاز به تعمیر و نگهداری کم یا بدون نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند، هزینه تعمیر و نگهداری کمتری نسبت به همتایان خود با سوخت گاز دارند. در واقع، صاحبان وسایل نقلیه برقی نصف هزینه‌ای را برای نگهداری و تعمیر وسایل نقلیه خود صرف می‌کنند که صاحبان خودرو‌های گازسوز هزینه می‌کنند. هزینه‌های تعمیر و نگهداری کمتر و نیاز‌های کمتر می‌تواند باعث صرفه‌جویی در زمان، هزینه و سردرد رانندگان خودرو‌های برقی شود.

عدم نیاز به پمپ بنزین یا خرج کردن پول بنزین

چقدر خوب است که دیگر مجبور نباشیم بیرون در یک پمپ بنزین کثیف در هوای گرم تابستان، سرمای یخبندان یا باران سیل آسا هر چند هفته یکبار بایستیم. با یک ماشین برقی، می‌توانید آن را یک شبه در خانه‌تان شارژ کنید (همان‌طور که هر شب گوشی خود را به برق وصل می‌کنید) و فقط در سفر‌های جاده‌ای طولانی‌تر باید توقف کرده و شارژ کنید. به علاوه، می‌توانید با پرداخت هزینه برق برای خودرو‌های الکتریکی به جای بنزین برای خودرو‌های گازسوز، صد‌ها دلار در سال در هزینه‌های سوخت صرفه‌جویی کنید. در طول عمر خودرو، این پس‌انداز می‌تواند واقعاً افزایش یابد.

هزینه مالکیت خودرو‌های برقی کمتر از خودرو‌های گازسوز است؛ خودرو‌های برقی اغلب قیمت برچسب بالاتری نسبت به خودرو‌های گازسوز دارند. اما بین هزینه‌های سوخت کمتر، هزینه‌های نگهداری و تعمیرات پایین‌تر و تخفیف‌های مالیاتی موجود، کل هزینه داشتن یک خودروی برقی در طول عمر خودرو کمتر از کل هزینه مالکیت یک خودروی گازسوز است. در طول عمر خودرو، دارندگان خودرو‌های برقی می‌توانند تا ۱۰ هزار دلار پس‌انداز کنند.

با تغییر از یک خودروی گازسوز به یک خودروی برقی، می‌توانید از رشد صنعت خودرو‌های برقی حمایت کنید و به افزایش تقاضا برای خودرو‌های الکتریکی و زیرساخت‌های خودرو‌های الکتریکی کمک کنید.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟

عکس/ جدیدترین فتوشات سحر دولتشاهی

فیلم/ آخرین وضعیت آب و هوا

عکس/ دنیای نتانیاهو کوچک شد!

تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد

آمار نگران کننده وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه