تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

پدر تلویزیون کیست؟

در مورد اینکه چه کسی را مخترع تلویزیون بدانیم، بین مورخان و کارشناسان بحث‌های زیادی وجود دارد. هیچ پاسخ قطعی و ساده‌ای برای این سوال وجود ندارد، زیرا توسعه تلویزیون تلاشی جمعی بود که شامل مشارکت‌های متعددی از افراد مختلف در طول چندین دهه بود. با این حال، می‌توان از دو شخصیت برجسته به عنوان پیشگامان کلیدی در این زمینه نام برد.

پدر تلویزیون کیست؟

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: تلویزیون یک سیستم یک طرفه ارتباطی الکتریکی برای پخش تصاویر متحرک و صدا‌ها از مسافت دور است. برای بهره‌گیری و دریافت امواج تلویزیون، دستگاهی به نام گیرنده تلویزیون مورد نیاز است. تلویزیون اثرگذاری فرهنگی و اجتماعی بالایی در جامعه بشری داشته‌ است. در مورد اینکه چه کسی را مخترع تلویزیون بدانیم، بین مورخان و کارشناسان بحث‌های زیادی وجود دارد. هیچ پاسخ قطعی و ساده‌ای برای این سوال وجود ندارد، زیرا توسعه تلویزیون تلاشی جمعی بود که شامل مشارکت‌های متعددی از افراد مختلف در طول چندین دهه بود. با این حال، می‌توان از دو شخصیت برجسته به عنوان پیشگامان کلیدی در این زمینه نام برد:

۱. جان لوگی برد

«جان لوگی برد» مخترع اسکاتلندی، به طور گسترده به عنوان «پدر تلویزیون» در بریتانیا شناخته می‌شود. او به خاطر اختراع و توسعه سیستم‌های اولیه تلویزیون که تصاویر متحرک را با استفاده از سیگنال‌های الکتریکی منتقل می‌کردند، مشهور است.

برد در ۱۳ آگوست ۱۸۸۸ در هِلنسبورگ، اسکاتلند به دنیا آمد. او چهارمین و کوچکترین فرزند جان برد و جسی موریسون بود. پدرش نماینده کلیسای سنت براید و مادرش از اعضای یک خانواده ثروتمند بود. او از سنین کودکی به علوم و مهندسی علاقه داشت و در مدرسه عالی ریسایلو در گلاسکو تحصیل کرد. با آغاز جنگ جهانی اول تحصیل او قطع شد و جان دیگر برای فارغ التحصیلی برنگشت و در سال ۱۹۰۶ به لندن نقل مکان کرد و در آنجا به عنوان مهندس برق کار کرد. در سال ۱۹۱۵ برای خدمت در ارتش بریتانیا داوطلب شد، اما به دلیل مشکلات بیماری قادر به شرکت در جنگ نبود و نهایتاً در شرکت اداره برق دره کلاید مشغول به کار شد. این شرکت مسئولیت ارائه خدمات برق‌رسانی به منطقه دره کلاید و همجوار آن را برعهده داشت. منطقه دره کلاید یکی از مناطق مهم برق‌رسانی در اسکاتلند بود و برق تولید شده در این منطقه به شهر‌ها و شهرک‌های مختلف ارسال می‌شد.

جان لوگی برد در سال ۱۹۳۱ به آمریکا سفر کرد و با مارگارت آلبو آشنا شد و با او ازدواج کرد. ثمره این ازدواج دو فرزند به نام‌های دیانا و مالکوم بود. مالکوم پس از مرگ برد به جمع‌آوری یادداشت‌ها و آثار پدرش پرداخت. او مقالات متعددی در رابطه با زندگینامه پدرش به‌عنوان مخترع تلویزیون منتشر کرد.

اختراع تلویزیون توسط جان لوگی برد

در طول دهه ۱۹۲۰، برد روی ایده‌های مختلفی برای انتقال تصاویر متحرک با استفاده از سیگنال‌های الکتریکی کار کرد. او در سال ۱۹۲۶ اولین سیستم تلویزیونی کاملاً الکترونیکی خود را به نام «تلفیژن مکانیکی» به نمایش گذاشت. این سیستم از یک دیسک چرخان با سوراخ‌هایی برای اسکن تصاویر و یک لوله اشعه کاتود برای نمایش آن‌ها استفاده می‌کرد.

برد در سال‌های بعد به پیشرفت سیستم‌های تلویزیونی خود ادامه داد و در سال ۱۹۲۹ اولین تصاویر تلویزیونی با صدای همزمان را با استفاده از فرستنده خود در کریستال پالاس لندن پخش کرد. با این حال، او با چالش‌های متعددی از جمله رقابت با سایر مخترعان، کمبود بودجه و عدم حمایت مالی از سوی دولت روبرو بود. اختراعات برد نقش کلیدی در توسعه تلویزیون داشت و او را به یکی از چهره‌های پیشگام در تاریخ این فناوری تبدیل کرد. سیستم‌های اولیه او پایه و اساس بسیاری از فناوری‌های تلویزیون مدرن را تشکیل می‌دهد و کار او الهام‌بخش نسل‌های مخترعان و مهندسان بوده است.

مرگ جان لوگی برد

برد در ۱۴ آگوست ۱۹۴۶ در سن ۵۷ سالگی در لندن درگذشت. او در طول زندگی خود بیش از ۲۵۰ اختراع را ثبت کرد و جوایز و افتخارات متعددی از جمله عضویت در انجمن سلطنتی بریتانیا را دریافت کرد. میراث برد تا به امروز زنده مانده است. موزه ملی رسانه در بریتانیا مجموعه‌ای از اختراعات و یادبود‌های او را در اختیار دارد و نام او بر روی خیابان‌ها، مدارس و ساختمان‌ها در سراسر بریتانیا گذاشته شده است. همچنین کتاب Television and me، زندگینامه مخترع تلویزیون است که توسط خود لوگی برد نوشته شده است. خاطرات برد حاوی توصیه‌های مفید زیادی در مورد «باید‌ها و نبایدهای» راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک، از جمله اهمیت تبلیغات و نوآوری است.

پدر تلویزیون کیست؟

۲. فیلو فارنزورث 

فیلو فارنزورث، مخترع آمریکایی، به طور گسترده به‌عنوان «پدر تلویزیون» در ایالات متحده شناخته می‌شود. او به خاطر اختراع و توسعه سیستم‌های اولیه تلویزیون که تصاویر متحرک را با استفاده از سیگنال‌های الکتریکی منتقل می‌کردند، مشهور است.

فارنزورث در ۱۹ آگوست ۱۹۰۷ در بِئو، ایندیانا به دنیا آمد. او از سنین کودکی به علوم و مهندسی علاقه داشت و در مدرسه عالی ریچلند در بِئو تحصیل کرد. او در طول دوران کودکی خود از بیماری فلج اطفال رنج می‌برد. با این حال، او اجازه نداد که این بیماری مانع از رسیدن به رویاهایش شود و زمانی که دوازده ساله بود، خانواده او به مزرعه‌ای در آیداهو نقل مکان کردند که چندین کیلومتر با نزدیک‌ترین دبیرستان محلی فاصله داشت و فیلو برای رسیدن به مدرسه ناچار بود با اسب برود. از آن جا که دنیای الکترون و الکتریسیته او را به شدت مجذوب خود می‌ساخت، معلم شیمی خود را متقاعد کرد که به آموزش بیشتر نیاز دارد و اجازه شرکت در کلاس‌های بالاتر را از او گرفت. با این حال، او به دلیل کمبود بودجه مالی تحصیلات خود را به پایان نرساند و در سال ۱۹۲۴ به سانفرانسیسکو نقل مکان کرد و در آنجا به‌عنوان مهندس برق کار کرد.

فیلو فارنزورث در سال ۱۹۲۸ با پائولین ای. مک‌موری ازدواج کرد. آن‌ها دو فرزند داشتند، یک پسر به نام ریچارد و یک دختر به نام لیندا. پائولین در تمام طول زندگی فارنزورث حامی و شریک زندگی او بود و به او در بسیاری از تلاش‌هایش، از جمله توسعه سیستم‌های تلویزیونی و اداره شرکتش کمک کرد.

اختراع تلویزیون توسط فیلو فارنزورث

در طول دهه ۱۹۲۰، فارنزورث روی ایده‌های مختلفی برای انتقال تصاویر متحرک با استفاده از سیگنال‌های الکتریکی کار کرد. او در سال ۱۹۲۷ اولین سیستم تلویزیونی کاملاً الکترونیکی خود را به نام «سیستم تصویربرداری تصویر-نقطه» اختراع کرد. این سیستم از یک لوله تصویر برای اسکن و نمایش تصاویر و یک سیستم اسکن خطی برای همگام‌سازی تصاویر استفاده می‌کرد. فارنزورث در سال‌های بعد به پیشرفت سیستم‌های تلویزیونی خود ادامه داد و در سال ۱۹۲۹ اولین تصاویر تلویزیونی با صدای همزمان را با استفاده از فرستنده خود در سانفرانسیسکو پخش کرد. با این حال، او با چالش‌های متعددی از جمله رقابت با سایر مخترعان، کمبود بودجه و عدم حمایت مالی از سوی دولت روبرو بود.

در سال ۱۹۳۱، فارنزورث با جان لوگی برد، مخترع اسکاتلندی که سیستم‌های تلویزیونی مشابهی را توسعه داده بود، درگیر یک نبرد حقوقی شد. این پرونده تا سال ۱۹۳۵ ادامه داشت و در نهایت فارنزورث برنده شد و حق اختراع سیستم تلویزیون الکترونیکی را به دست آورد.

مرگ فیلو فارنزورث

فارنزورث در ۱۱ نوامبر ۱۹۷۱ در سانفرانسیسکو در سن ۶۴ سالگی درگذشت. او در طول زندگی خود بیش از ۳۰۰ اختراع را ثبت کرد و جوایز و افتخارات متعددی از جمله مدال ملی فناوری و نوآوری را دریافت کرد. میراث فارنزورث تا به امروز زنده مانده است. موزه ملی تاریخ آمریکا در واشنگتن دی سی مجموعه‌ای از اختراعات و یادبود‌های او را در اختیار دارد و نام او بر روی خیابان‌ها، مدارس و ساختمان‌ها در سراسر ایالات متحده گذاشته شده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳

کشف گنجینۀ شگفت‌انگیز ساسانی در دشت‌های اسکاتلند+ عکس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

پایتخت جدید ایران کجاست؟

عکس/ حضور دو بازیگر در دیدار امروز با رهبری

فیلم/ تصنیف «من از روز ازل» با صدای همایون شجریان

عکس/ گریم متفاوت سعید آقاخانی و سارا بهرامی در «خاتی»

چه عواملی باعث ایجاد بیکاری می‌شوند؟

ماجرای کارت بلیت نامحدود متروی تهران چیست؟

هشدار درباره ویروس ناشناخته جدید

دستگیری ۱۷ نفر از اتباع افغان عضو شرکت هرمی

فیلم/ واکنش تند نماینده مجلس به خودرو‌های چینی

بهترین راهکار برای جلوگیری از ریزش مو