تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

پدر تلویزیون کیست؟

در مورد اینکه چه کسی را مخترع تلویزیون بدانیم، بین مورخان و کارشناسان بحث‌های زیادی وجود دارد. هیچ پاسخ قطعی و ساده‌ای برای این سوال وجود ندارد، زیرا توسعه تلویزیون تلاشی جمعی بود که شامل مشارکت‌های متعددی از افراد مختلف در طول چندین دهه بود. با این حال، می‌توان از دو شخصیت برجسته به عنوان پیشگامان کلیدی در این زمینه نام برد.

پدر تلویزیون کیست؟

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: تلویزیون یک سیستم یک طرفه ارتباطی الکتریکی برای پخش تصاویر متحرک و صدا‌ها از مسافت دور است. برای بهره‌گیری و دریافت امواج تلویزیون، دستگاهی به نام گیرنده تلویزیون مورد نیاز است. تلویزیون اثرگذاری فرهنگی و اجتماعی بالایی در جامعه بشری داشته‌ است. در مورد اینکه چه کسی را مخترع تلویزیون بدانیم، بین مورخان و کارشناسان بحث‌های زیادی وجود دارد. هیچ پاسخ قطعی و ساده‌ای برای این سوال وجود ندارد، زیرا توسعه تلویزیون تلاشی جمعی بود که شامل مشارکت‌های متعددی از افراد مختلف در طول چندین دهه بود. با این حال، می‌توان از دو شخصیت برجسته به عنوان پیشگامان کلیدی در این زمینه نام برد:

۱. جان لوگی برد

«جان لوگی برد» مخترع اسکاتلندی، به طور گسترده به عنوان «پدر تلویزیون» در بریتانیا شناخته می‌شود. او به خاطر اختراع و توسعه سیستم‌های اولیه تلویزیون که تصاویر متحرک را با استفاده از سیگنال‌های الکتریکی منتقل می‌کردند، مشهور است.

برد در ۱۳ آگوست ۱۸۸۸ در هِلنسبورگ، اسکاتلند به دنیا آمد. او چهارمین و کوچکترین فرزند جان برد و جسی موریسون بود. پدرش نماینده کلیسای سنت براید و مادرش از اعضای یک خانواده ثروتمند بود. او از سنین کودکی به علوم و مهندسی علاقه داشت و در مدرسه عالی ریسایلو در گلاسکو تحصیل کرد. با آغاز جنگ جهانی اول تحصیل او قطع شد و جان دیگر برای فارغ التحصیلی برنگشت و در سال ۱۹۰۶ به لندن نقل مکان کرد و در آنجا به عنوان مهندس برق کار کرد. در سال ۱۹۱۵ برای خدمت در ارتش بریتانیا داوطلب شد، اما به دلیل مشکلات بیماری قادر به شرکت در جنگ نبود و نهایتاً در شرکت اداره برق دره کلاید مشغول به کار شد. این شرکت مسئولیت ارائه خدمات برق‌رسانی به منطقه دره کلاید و همجوار آن را برعهده داشت. منطقه دره کلاید یکی از مناطق مهم برق‌رسانی در اسکاتلند بود و برق تولید شده در این منطقه به شهر‌ها و شهرک‌های مختلف ارسال می‌شد.

جان لوگی برد در سال ۱۹۳۱ به آمریکا سفر کرد و با مارگارت آلبو آشنا شد و با او ازدواج کرد. ثمره این ازدواج دو فرزند به نام‌های دیانا و مالکوم بود. مالکوم پس از مرگ برد به جمع‌آوری یادداشت‌ها و آثار پدرش پرداخت. او مقالات متعددی در رابطه با زندگینامه پدرش به‌عنوان مخترع تلویزیون منتشر کرد.

اختراع تلویزیون توسط جان لوگی برد

در طول دهه ۱۹۲۰، برد روی ایده‌های مختلفی برای انتقال تصاویر متحرک با استفاده از سیگنال‌های الکتریکی کار کرد. او در سال ۱۹۲۶ اولین سیستم تلویزیونی کاملاً الکترونیکی خود را به نام «تلفیژن مکانیکی» به نمایش گذاشت. این سیستم از یک دیسک چرخان با سوراخ‌هایی برای اسکن تصاویر و یک لوله اشعه کاتود برای نمایش آن‌ها استفاده می‌کرد.

برد در سال‌های بعد به پیشرفت سیستم‌های تلویزیونی خود ادامه داد و در سال ۱۹۲۹ اولین تصاویر تلویزیونی با صدای همزمان را با استفاده از فرستنده خود در کریستال پالاس لندن پخش کرد. با این حال، او با چالش‌های متعددی از جمله رقابت با سایر مخترعان، کمبود بودجه و عدم حمایت مالی از سوی دولت روبرو بود. اختراعات برد نقش کلیدی در توسعه تلویزیون داشت و او را به یکی از چهره‌های پیشگام در تاریخ این فناوری تبدیل کرد. سیستم‌های اولیه او پایه و اساس بسیاری از فناوری‌های تلویزیون مدرن را تشکیل می‌دهد و کار او الهام‌بخش نسل‌های مخترعان و مهندسان بوده است.

مرگ جان لوگی برد

برد در ۱۴ آگوست ۱۹۴۶ در سن ۵۷ سالگی در لندن درگذشت. او در طول زندگی خود بیش از ۲۵۰ اختراع را ثبت کرد و جوایز و افتخارات متعددی از جمله عضویت در انجمن سلطنتی بریتانیا را دریافت کرد. میراث برد تا به امروز زنده مانده است. موزه ملی رسانه در بریتانیا مجموعه‌ای از اختراعات و یادبود‌های او را در اختیار دارد و نام او بر روی خیابان‌ها، مدارس و ساختمان‌ها در سراسر بریتانیا گذاشته شده است. همچنین کتاب Television and me، زندگینامه مخترع تلویزیون است که توسط خود لوگی برد نوشته شده است. خاطرات برد حاوی توصیه‌های مفید زیادی در مورد «باید‌ها و نبایدهای» راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک، از جمله اهمیت تبلیغات و نوآوری است.

پدر تلویزیون کیست؟

۲. فیلو فارنزورث 

فیلو فارنزورث، مخترع آمریکایی، به طور گسترده به‌عنوان «پدر تلویزیون» در ایالات متحده شناخته می‌شود. او به خاطر اختراع و توسعه سیستم‌های اولیه تلویزیون که تصاویر متحرک را با استفاده از سیگنال‌های الکتریکی منتقل می‌کردند، مشهور است.

فارنزورث در ۱۹ آگوست ۱۹۰۷ در بِئو، ایندیانا به دنیا آمد. او از سنین کودکی به علوم و مهندسی علاقه داشت و در مدرسه عالی ریچلند در بِئو تحصیل کرد. او در طول دوران کودکی خود از بیماری فلج اطفال رنج می‌برد. با این حال، او اجازه نداد که این بیماری مانع از رسیدن به رویاهایش شود و زمانی که دوازده ساله بود، خانواده او به مزرعه‌ای در آیداهو نقل مکان کردند که چندین کیلومتر با نزدیک‌ترین دبیرستان محلی فاصله داشت و فیلو برای رسیدن به مدرسه ناچار بود با اسب برود. از آن جا که دنیای الکترون و الکتریسیته او را به شدت مجذوب خود می‌ساخت، معلم شیمی خود را متقاعد کرد که به آموزش بیشتر نیاز دارد و اجازه شرکت در کلاس‌های بالاتر را از او گرفت. با این حال، او به دلیل کمبود بودجه مالی تحصیلات خود را به پایان نرساند و در سال ۱۹۲۴ به سانفرانسیسکو نقل مکان کرد و در آنجا به‌عنوان مهندس برق کار کرد.

فیلو فارنزورث در سال ۱۹۲۸ با پائولین ای. مک‌موری ازدواج کرد. آن‌ها دو فرزند داشتند، یک پسر به نام ریچارد و یک دختر به نام لیندا. پائولین در تمام طول زندگی فارنزورث حامی و شریک زندگی او بود و به او در بسیاری از تلاش‌هایش، از جمله توسعه سیستم‌های تلویزیونی و اداره شرکتش کمک کرد.

اختراع تلویزیون توسط فیلو فارنزورث

در طول دهه ۱۹۲۰، فارنزورث روی ایده‌های مختلفی برای انتقال تصاویر متحرک با استفاده از سیگنال‌های الکتریکی کار کرد. او در سال ۱۹۲۷ اولین سیستم تلویزیونی کاملاً الکترونیکی خود را به نام «سیستم تصویربرداری تصویر-نقطه» اختراع کرد. این سیستم از یک لوله تصویر برای اسکن و نمایش تصاویر و یک سیستم اسکن خطی برای همگام‌سازی تصاویر استفاده می‌کرد. فارنزورث در سال‌های بعد به پیشرفت سیستم‌های تلویزیونی خود ادامه داد و در سال ۱۹۲۹ اولین تصاویر تلویزیونی با صدای همزمان را با استفاده از فرستنده خود در سانفرانسیسکو پخش کرد. با این حال، او با چالش‌های متعددی از جمله رقابت با سایر مخترعان، کمبود بودجه و عدم حمایت مالی از سوی دولت روبرو بود.

در سال ۱۹۳۱، فارنزورث با جان لوگی برد، مخترع اسکاتلندی که سیستم‌های تلویزیونی مشابهی را توسعه داده بود، درگیر یک نبرد حقوقی شد. این پرونده تا سال ۱۹۳۵ ادامه داشت و در نهایت فارنزورث برنده شد و حق اختراع سیستم تلویزیون الکترونیکی را به دست آورد.

مرگ فیلو فارنزورث

فارنزورث در ۱۱ نوامبر ۱۹۷۱ در سانفرانسیسکو در سن ۶۴ سالگی درگذشت. او در طول زندگی خود بیش از ۳۰۰ اختراع را ثبت کرد و جوایز و افتخارات متعددی از جمله مدال ملی فناوری و نوآوری را دریافت کرد. میراث فارنزورث تا به امروز زنده مانده است. موزه ملی تاریخ آمریکا در واشنگتن دی سی مجموعه‌ای از اختراعات و یادبود‌های او را در اختیار دارد و نام او بر روی خیابان‌ها، مدارس و ساختمان‌ها در سراسر ایالات متحده گذاشته شده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ نمایی جالب و دیدنی از کارگاه ساخت لوازم راه‌آهن در تهران و دوران قاجار

عکس/ چهره بانمک گوگوش ۷۱ سال پیش در ایام کودکی با چادر و خال بزرگ در صورت

عکس/ ژست جنگی توپچی‌های ایرانی در دوران قاجار با لباس نظامی

عکس/ نمایی بی نظیر از خانه اعیانی دختر ناصرالدین شاه و غلام آفریقایی‌اش

عکس/ مهاجرانی:دولت پیگیر ⁧فستیوال کوچه است

عکس/ حضور پاپ فرانسیس روز گذشته در مراسم عید پاک

عکس یادگاری و بامزه بازیگران تاسیان در آخرین روز فیلمبرداری

عکس/ ژست خاص هاشمی رفسنجانی ۳۴ سال پیش در حال اسب‌سواری در یاسوج

عکس/ وقتی جی دی ونس به هر چیز دست می‌زند نابود می‌شود!

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ژست ملک فواد اول ۹۹ سال پیش در مراسم افتتاح پارلمان در تخت پادشاهی با لباس نظامی

چه مقدار پروتئین نیاز داریم؟

عکس/ ژست خاص آیت الله رفسنجانی ۸۴ سال پیش در کنار محمدجواد باهنر در قم

معرفی ارزهای دیجیتال بر پایه طلا و چند نمونه از آن‌ها

کدام سبزی‌های خشک برای بانوان مفیدتر هستند

عکس/ نمایی از مراسم عروسی امپراتور و ملکۀ ژاپن ۶۶ سال پیش با کیمونو و ماشین آمریکایی

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴/ دلار وارد کریدور هفتم می‌شود؟

اعراب منطقه به دنبال تشکیل «سیلیکون ولی ۲» با تمرکز بر حوزه امنیتی و دفاعی/ چرا آرزو‌های کشور‌های حوزه خلیج فارس در حوزه هوش مصنوعی قابل دستیابی است؟

عکس/ چهره متفاوت حسن روحانی ۶۱ سال پیش در کنار شهید بهشتی در قم

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴/ وضعیت شکننده بازار طلا

عکس/ استایل دیده نشده از صیاد شیرازی ۳۴ سال پیش با لباس شخصی در یک اردو

فیلم/ شلیک پلیس به ممد طراح شرور معروف شرق تهران

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون

علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد

فیلم/ آتش‌سوزی در خوابگاه بانوان در خیابان شریعتی

قیمت موبایل کاهشی شد

رضا درویش در پرسپولیس ماندنی شد

عکس/ ساعت ۱۲۰ هزار دلاری و بسیار کمیاب در دست شاهزاده اماراتی

هانی کرده با شلیک پلیس زمین‌گیر شد

تکذیب پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی با کارت یارانه

احتمال افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی

فیلم/ اعتراض شدید روزبه چشمی: ۵ بازیست که نمی‌گذارید ببریم، بسه دیگه!

سرنوشت مبهم درویش در پرسپولیس

فیلم/ اعتراض شدید هواداران استقلال به مسئولین باشگاه

جدول لیگ برتر پس از تساوی استقلال

بوژوویچ: داور کاملا روی روند بازی تاثیرگذار بود

پرچم‌های آمریکا نیمه افراشته خواهند شد

عکس/ واکنش سریع شرکت ملی پست در رسیدگی به شکایت شهروندان

درهای عربستان پس از ۱۴ سال به روی سوری‌ها باز شد

فیلم/ خلاصه بازی استقلال ۲ - ۲ هوادار

فیلم/ محمدرضا احمدی: دلم برای هواداران استقلال می‌سوزد

نتانیاهو: ما محور ایران را در چندین جبهه شکست دادیم

فیلم/ تذکر جواد خیابانی به گزارشگران بابت استفاده از یک کلمه

فیلم/ ترامپ: نشست‌های بسیار خوبی با ایران داشتیم

ناکامی‌های بی‌پایان استقلال

نماینده روسیه: گفت‎‌وگوهای ایران و آمریکا شتاب گرفته است

آیت‌الله سیستانی درگذشت پاپ را تسلیت گفت

فیلم/ شعار هواداران استقلال علیه سیدحسین حسینی

فیلم/ کپسول آتش‌نشانی در خودرو الزامی شد

فیلم/ افشاگری لیلا اوتادی درباره خوانندگی‌اش

رضاییان در یک قدمی آقای گلی

ظریف: در مورد روسیه از عشق و نفرت احساسی دوری کنیم

فیلم/ کری‌خوانی استاندار گیلان برای پخش زنده بازی تیم فوتبال بندر انزلی

فیلم/ روایت سیروس مقدم از حضور خرس زنده در پایتخت ۷

فیلم/ ناقوس‌های کلیسا برای پاپ به صدا در آمد

پیامد‌های استمرار حضور ایران در لیست سیاه FATF

لغو سخن‌رانی عراقچی در کنفرانس کارنگی

ایلان ماسک استعفا می‌دهد؟

عکس/ میرزا کوچک خان جنگلی در دوران طلبگی

ردپای احمدی‌نژاد در هلدینگ بابک زنجانی؟