تاریخ انتشار: ۱۲:۱۸ - ۰۶ تير ۱۳۹۸

درآمد چراغ خاموش از یوتیوب!

فیلتر و عدم دسترسی قانونی و تغییر و تطهیر فضای مجازی از یک تیر ماه، همه و همه به کنار! شما فقط یک بار دیگر، میزان درآمدی که از این طریق حاصل می‌شود را ببینید تا بدانید که می‌شود بی‌خیالِ برخی محدودیت‌های داخلی شد.
youtube
اقتصاد24 - یوتیوب در ایران فیلتر است؟ درست. ایرانی‌ها به زحمت به آن دسترسی دارند یا حتی ندارند؟ درست. تلویزیون برنامه جذاب کم پخش می‌کند؟ درست. در بین این همه شبکه جورواجور و پرشمار، بالاخره یکی دو برنامه قابل ارایه حتماً پیدا می‌شود؟ این هم درست. اما این محدودیت‌های قانونی و این درستی‌های همیشگی، دلیل نمی‌شود که آدم عاقل بر درآمدزایی از راه جدید چشم ببندد، به‌خصوص وقتی پای دلار وسط باشد!

ماجرا چیست؟

گویا مدتی است که اهالی جام‌جم به این راه پول درآوردن جدید چشمک می‌زنند و عزم‌شان را جزم کرده‌اند تا پنج-شش سریال و برنامه جذاب‌شان را در این شبکه عمومی ارایه کنند و با بهره‌بردن از اقبال مخاطبان جهانی یا آنهایی که از سد فیلتر گذشته‌اند، راه درآمدزایی جدیدشان را محک بزنند. نمونه‌اش شبکه آی‌فیلم که ٢٥, ٣٠٥ دنبال‌کننده در یوتیوب دارد و ویدیوهایی که آپلود کرده، در مجموع ۱۵ میلیون بار دیده شده. جالب آن‌که مجموعه کاملی از سریال‌های قدیمی روی این کانال با کیفیت‌های مختلف و حتی HD در دسترس است؛ همسران، پهلوانان نمی‌میرند، پژمان، آژانس دوستی، پایتخت‌ها، مزد ترس، روزگار قریب، یوسف پیامبر، هزاردستان و… یعنی یک گنجینه کامل و گرانقیمت که به رایگان روی یوتیوب است و همه می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. این سریال‌های باکیفیت و خاطره‌انگیز در کنار مجموعه‌های تولیدی استودیویی آی‌فیلم ۲ (با گویش افغانستانی) در این کانال دیده می‌شود.

برنامه استعدادیابی و ثبت رکورد «عصر جدید» هم با این‌که چند ماهی است از تلویزیون پخش می‌شود ولی کانالی قدیمی در یوتیوب دارد (شاید به این برنامه محبوب منتسب شده و با هدف درآمدزایی تغییر نام داده است)، از تمامی مراحل مسابقه ویدیوهای متعددی بارگذاری کرده، کلی کامنت و نظرسنجی دارد که بیش از ۳ میلیون بار دیده شده و ١٠, ٢٦٣ کاربر برنامه علیخانی را از این راه دنبال می‌کنند. اتفاقی نادر برای یک برنامه تلویزیونی که توانسته در محیط یوتیوب هم برای خودش مخاطب دست‌وپا و بسیاری را درگیر نخستین نمونه از استعدادیابی ایرانی کند.

اما این شکل از عرضه محصولات تلویزیونی ما، فقط به شبکه‌ها و برنامه‌های پرمخاطب محدود نیست؛ در یوتیوب کانال‌هایی همچون «رسانه نوین» حضور دارند که سریال‌های ایرانی را با حذف تیتراژ، روی خروجی خود قرار می‌دهند و برای کسب درآمد دورخیز کرده‌اند. این کانال سریال پرسروصدای گاندو را مرتب و با کیفیت فول اچ‌دی (!) منتشر می‌کند. سریال شبه‌طنز دنگ‌وفنگ روزگار، دل‌دار کاری از برادران محمودی و سریال زوج یا فرد (همگی باکیفیت تا اچ‌دی ۱۰۸۰) از دیگر محتواهای این کانال قدیمی در یوتیوب است. خب آیا حضور در این شبکه جهانی با وجود فیلتر چیز بدی است؟

درآمدزایی چطوری ممکن است؟

اصل درآمدزایی از این شیوه جدید، بر اساس گوگل‌ادسنس است. ما که به دلیل فیلترها و محدودیت‌های جدید به یوتیوب دسترسی نداریم و دقیق مطلع نیستیم ولی می‌گویند قانون یوتیوب این است که کانال باید بالای هزار عضو داشته باشد (که آی‌فیلم و عصر جدید، مدت‌هاست از این عدد عبور کرده‌اند)، این دنبال‌کنندگان باید بیش از ۴ هزار دقیقه از ویدیوها را دیده باشند (که باز مخاطبان این دو کانال از این عدد و رقم‌ها هم عبور کرده‌اند). حالا اگر دارنده کانال اجازه دهد که یوتیوب تبلیغات کلیکی خودش را در ابتدا یا زیرنویس هر ویدیو نمایش دهد، مبلغی را به حساب رسمی و تایید شده دارنده کانال واریز می‌کند. البته این‌طور نمی‌شود دقیق حساب کرد که به ازای هر بار بازدید، این مبلغ چقدر می‌شود، بلکه یوتیوب میزان بازدید ماهانه کانال، تعداد کلیک هر تگ تبلیغاتی و مقدار درآمد حاصله از نمایش تبلیغات را مبنای محاسبه قرار می‌دهد و با فرمول خاصی این عدد را مشخص می‌کند و به تولیدکننده محتوا اختصاص می‌دهد. حالا در این بین، دارنده کانال هم می‌تواند تبلیغاتی را در ویدیوهای خود در قالب زیرنویس یا کپشن جای دهد و از راه دوم هم تولید درآمد کند.

شاهد مثال این محاسبه را یک قسمت عصر جدید در یوتیوب قرار دادیم که پر کامنت‌ترین کانال این روزهاست ولی بقیه این کانال‌ها هم از همین طریق درآمدزایی می‌کنند؛ با یک حساب سرانگشتی، عصر جدید در بارگذاری قسمت بیست‌وهشتمش (قسمت اول مرحله دوم)، حدود ۲۵ تگ تبلیغاتی دارد. می‌گویند برای هر هزار بازدید (برای هر تگ) یوتیوب بین یک تا ۵ دلار پرداخت می‌کند، یعنی مبلغی که از این قسمت عصر جدید با نزدیک ۱۷۴ هزار بازدید به دست می‌آید، از ۴ هزار (در بدترین حالت و در صورتی که مخاطب همان اول بقیه برنامه را ندیده باشد) تا ۲۲ هزار دلار (در صورتی که همه دو ساعت برنامه را با ۲۵ تگ تبلیغاتی‌اش دیده باشد) است. یعنی اگر با دلار روز محاسبه کنیم، بین ۵۲ میلیون تومان تا ۲۹۰ میلیون تومان برای هر قسمت نصیب این کانال منتسب به عصر جدید می‌شود. تازه این محاسبه فقط و فقط یک قسمت دو ساعته است، نه بخش‌های کوتاه‌شده و منتخبی که هر روز در این کانال قرار می‌گیرد و با توجه به کوتاهی زمان آن، مخاطبان بیشتری دارد.

تحریم چه می‌شود؟

فیلتر و عدم دسترسی قانونی و تغییر و تطهیر فضای مجازی از یک تیر ماه، همه و همه به کنار! شما فقط یک بار دیگر، میزان درآمدی که از یک قسمت این برنامه حاصل می‌شود را ببینید تا بدانید که می‌شود بی‌خیالِ برخی محدودیت‌های داخلی شد. به‌خصوص این‌ که یوتیوب مدتی است برای تولید محتوای منحصربه‌فرد و رعایت کپی‌رایت سختگیری می‌کند و کانال دیگری نمی‌تواند از این محتوای ایرانی به این راحتی کسب درآمد کند. اما این وسط می‌ماند ماجرای تحریم‌های ظالمانه آمریکایی که شرکتی چون گوگل بشدت آن را رعایت می‌کند و به قوانین ایالات متحده احترام می‌گذارد. برای این یکی هم می‌شود از راه‌های دیگری بهره برد. کافی است در بخش اداره‌کنندگان کانال، مدیری ایمیل خود را وارد کند که حساب و مشخصاتی در خارج از ایران داشته باشد و پول به حساب آدرس ایمیل او واریز شود. به همین سادگی می‌شود تحریم‌ها را هم دور زد. در صورتی‌که گوگل بخواهد راستی‌آزمایی کند لوکیشن این کانال‌های صداوسیمایی در خارج از ایران قرار دارد! عصر جدید کشور اتریش را مبدأ کانال قرار داده و آی‌فیلم هم البته که نسخه افغانستانی این شبکه را روی خروجی قرار داده، در نتیجه همین کشور را هم مبدأ کانال نوشته. در صورتی‌ که همه می‌دانیم این کانال (چه نسخه انگلیسی، چه عربی و چه افغانستانی) از سعادت‌آباد خودمان روی ماهواره می‌رود.

کسب درآمد دلاری، یافتن مخاطبان جدید، عرض اندام جهانی یا هرچه که هدف راه‌اندازی کانال‌های ایرانی در یوتیوب باشد، اتفاق جدیدی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. کاش این امکان دسترسی، تنها به عده‌ای خاص محدود نمی‌شد و مردم عادی هم می‌توانستند از این شبکه جهانی بهره‌مند شوند. بالاخره رسانه ملی برای همین مردم است دیگر…»

منبع: روزنامه شهروند
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

خبر مهم درباره صدور احکام همسان‌سازی بازنشستگان

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ صحنه‌های وحشتناک از آتش سوزی در اورشلیم

عکس/ تیپ گنگ مریم سریال تاسیان با لباس جین و مو‌های فر بلوند

عکس/ استایل عجیب رونی کلمن و همسرش ۲۳ سال پیش با لباس رسمی در یک مراسم

عکس/ حال و هوای مردم ۱۰۰ سال پیش در بازار اردبیل و دوران قاجار

دیدار عجیب بلندترین و کوتاه‌ترین سگ جهان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پولیتیکو: نماینده فعلی ترامپ در امور خاورمیانه، احتمالا مشاور امنیت ملی کاخ سفید می‌شود

مشاور امنیت ملی ترامپ و معاونش استعفا می‌دهند

سازمان بنادر و دریانوردی: تجهیزات استراتژیک بندر شهید رجایی هیچ آسیبی ندیده‌

نحوه اطلاع رسانی خاموشی‌های خانگی چگونه انجام میشود؟

تعویق مذاکرات میان ایران و آمریکا پیشنهاد وزیر خارجه عمان بود

عکس/دغدغه جدید سعید جلیلی: ساخت فیلم سینمایی درباره واقعه ۷ اکتبر

شبکه‌های اجتماعی چه تهدیداتی را متوجه نوجوانان می‌کند؟

ترامپ خواهان صلح و آماده توافق [با ایران]است

روایت تایمز اسرائیل از آتش‌سوزی‌های گسترده در اسرائیل

فلاحت‌پیشه: ارسال پیامک حجاب هیچگونه مبنای قانونی ندارد

سفارت روسیه: روز ملی خلیج فارس را به دوستان ایرانی تبریک می‌گوییم

آغاز تلاش‌ها در مجلس برای دومین ضربه به کابینه پزشکیان/ طرح استیضاح فرزانه صادق، سیاسی است یا فنی؟

مشخصات خودروی گشت محافظت شده سوپاکت ۴۰۰

بهترین ویتامین برای از بین بردن لک قهوه‌ای صورت کدام است؟

نشانه‌های طلاق خاموش را جدی بگیرید

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت روز زعفران + جدول

قیمت انواع موتور سیکلت در بازار + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

نمایشی از تشدید انزوای اقتصادی با انصراف ایران از اکسپو ۲۰۲۵ / غیبت ایران از نمایشگاهی که در دوران قاجار و جنگ هم در آن حاضر بود

چه زمانی منیزیم بخوریم؟

مخاطب تابلوی زرد بزرگراه‌های تهران کیست؟

وضعیت بیشترین و کمترین بازدهی در هفته دوم اردیبهشت ۱۴۰۴ + اینفوگرافی

فنر قیمت مسکن رسمی و شرعی رها شد

رونمایی از ابرخودروی ۴۰۰‌هزار یورویی فراری

قیمت طلا و سکه روی مرز حساس تصمیم‌گیری

شوک جدیدترین فایل‌های اجاره خانه به مستاجران

عکس/ کارگر زن کارخانه ریسندگی اصفهان ۵۳ سال پیش

عبور قیمت مسکن در پردیس از ۲ میلیارد تومان

عکس/ سفر متفاوت محمدرضا و فرح پهلوی به تایلند ۵۸ سال پیش

عکس/ رونمایی پوریا پورسرخ از همسر و دختر جذابش

با ۲ دقیقه پیاده‌روی چه اتفاقی در بدنتان می‌افتد؟

فیلم/ پاسخ عجیب جبلی به رفتار صداوسیما بعد از انفجار بندر رجایی

واکنش علی دایی به شایعه کمک به خسارت‌دیدگان انفجار بندرعباس

عکس/ نیوشا ضیغمی ساده پوش شد

فیلم/ افشاگری‌های تازه سلاجقه از پروژه پتروشیمی میانکاله

جنجالی‌ترین استایل بهاره رهنما بعد از طلاق

طوفان و گردوخاک شدید در راه این استان‌ها

عکس/ سلفی جذاب مریم کاویانی با مرضیه برومند

چرا ضد رویه‌ها برای حفظ کیفیت رنگ‌ها ضروری هستند؟

نماینده مجلس: افغان‌ها در یک خانه با چند خانواده ساکن می‌شوند

عکس/ خوش گذرانی رضا کیانیان در شیراز

کارگزاران حج با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

عکس/ تغییر چهره عجیب بهنوش بختیاری

عکس/ پوستر سپاهان، آلومینیوم و فولاد به مناسبت روز کارگر

توسل به دعا برای خرید و فروش خانه در بازار مسکن

عکس/ نمای هوایی از آتش‌سوزی‌های اسرائیل

فیلم/ شکستن قبور شهدا توسط افراد ناشناس در اراک!

عکس/ چهره خاص و جذاب پردیس احمدیه