تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

چرا مردم اعتنایی به اظهارات مسئولان درباره همستر کامبت ندارند؟/ در حوزه رمزارزها نیاز به روزآمدی داریم نه نگاه قهرآمیز

به گفته یک کارشناس اقتصادی؛ با گسترش بازی همستر کمبت، برخی از افراد و مقامات رویکرد منفی خود را نسبت به این بازی اعلام کردند، اما بخواهیم صادق باشیم، این اظهارات اصلا برای مردم به دلیل بی اعتمادی های مکرر دیگر مهم نیست.

بی اعتنایی مردم به اظهارات مسئولان درباره همستر کامبت

اقتصاد ۲۴- ارز دیجیتال در ایران عمر چندانی ندارد؛ شاید کمتر از ده سال، اما با این حال، امروزه تبدیل به یکی از پر سروصداترین دارایی‌ها شده است. با هر کسی که درباره سرمایه‌گذاری صحبت کنی، یکی از پیشنهاداتش رمز ارز است.

وجود آموزش‌های گسترده و مختلف در اینترنت و رشد روزانه آگاهی نسبی افرادی که علاقه به فعالیت در این عرصه دارند، باعث شده رمزارز و وضعیت بازار آن به گوش هیچ کس ناآشنا نباشد.

اشتیاق ورود به تعاملات دنیای رمزارز‌ها زمانی بیشتر شد که با کاهش ارزش ریال و زیان‌دهی سایر بازار‌های اقتصادی، مردم به فکر پیدا کردن راه چاره‌ای برای تبدیل ریال‌های اندک خود به دارایی‌های ارزشمند شدند. این موج در مدت زمانی کوتاه آنقدر وسعت گرفت که شاید بتوان گفت از هر ده ایرانی، یک نفر معنی کیف پول مجازی را یا می‌داند و یا با آن درگیر است.

این روزها از بازی همستر شنیده‌اید؛ در این بازی هر کاربر با ضربه روی تصویر همستر امتیازی می‌گیرد و هرچقدر تعداد ضربه‌ها بیشتر باشد امتیاز بیشتری نصیب او خواهد شد. می‌گویند مجموع این امتیازها قرار است تبدیل به ارز دیجیتالی شود.


بیشتر بخوانید:‌ شما هم همستر دارید؟! نگرانی از بازی جدید تلگرام در ایران/ دلگرمی ایرانی ها به درآمد واهی همستر کامبت


آغاز بازی همستر کامبت باعث شد تا در مدت زمانی کمتر از یک ماه، حتی افرادی که از غافله‌ آگاهی از رمزارز‌ها عقب مانده بودند هم به امید کسب سودی ناچیز، وارد میدان شوند. این روز‌ها چند عکس در فضای مجازی دست به دست می‌شود و نشان می‌دهد که بخش مدیریت ادارات و سازمان‌های دولتی و غیردولتی، نسبت به شیوع گسترده بازی همستر کامبت در میان کارمندان خود آن هم در زمان کاری، شاکی بوده و مقرراتی جدی در این باره وضع کرده‌اند. آن‌ها حتی با تهدید به اخراج کارمندان، این نارضایتی را اعلام کرده‌اند.

ساده‌تر بگوییم؛ چه بخواهیم و چه نه، رمزارز در ایران تبدیل به موجی داغ و پرقدرت شده و به نظر می‌رسد حالاحالا‌ها ادامه‌دار باشد.

همستر

تورم، عامل تکاپوی مردم

نادر حیدری، کارشناس اقتصادی در گفتگو با اقتصاد ۲۴، به تشریح دلایل علاقه مردم به بحث رمزارز‌ها و حواشی آن پرداخت و گفت: پس از شکل‌گیری پدیده پول داغ ناشی از تورم سنگین در تمامی ابعاد کشور، بسیاری از کالاهای مصرفی، به کالای سرمایه‌ای تغییر ماهیت دادند. این اقدام شرایط را سخت‌تر کرد، اما نمی‌توان به مردم بابت آن خرده گرفت. رمزارزها، نحوه‌ کسب آن و در نهایت تبادل آن، با وجود اینکه در جهان سر و شکلی مناسب و بالغ به خود گرفته، اما در ایران کودکی نوپاست که هنوز حتی قانون یا چارچوبی مشخص برای فعالیت در آن وجود ندارد. تنها قانونی که برای آن وجود دارد، بررسی دستگاه‌های ماینر غیرمجاز، ضبط آن و جریمه کردن خاطی است.

وی ادامه داد: هنوز سکو‌های رسمی تبادل رمزارز در ایران معرفی نشده و پشتوانه‌ای قانونی این فعالیت‌ها ندارند. هر کسی که به هر نحوی در بازار رمزارز‌ها حضور دارد، با آگاهی‌های پراکنده‌ فضای مجازی ورود کرده و ریسک آن را پذیرفته است. جامعه‌ای که روز به روز به رمزارز‌ها علاقه‌مند می‌شود را نه می‌توان غیرمنطقی محدود کرد و نه می‌توان بدون چارچوب رها کرد. این وضعیت، نیازمند سامان‌دهی و از همه مهم‌تر آگاهی‌رسانیست.

برای رمزارز‌ها قانون نداریم

این کارشناس اقتصادی در ادامه صحبت‌های خود به بحث خاموشی دستگاه‌های ماینر اشاره کرد و گفت: طی چند سال اخیر با ورود به فصل گرما، اولین رویکرد دولت نسبت به فعالیت در عرصه رمزارزها، خاموشی دستگاه‌های ماینر است که اقدام صحیحی به نظر می‌رسد. غیر از آن اقدامی انجام نشده که بخواهیم از عملکرد قانونی در عرصه رمزارز‌ها صحبت کنیم. با گسترش بازی همستر کمبت، برخی از افراد و مقامات رویکرد منفی خود را نسبت به این بازی اعلام کردند، اما بخواهیم صادق باشیم، این اظهارات اصلا برای مردم مهم نیست. همانطور که تلگرام چند سالیست فیلتر است، اما به خاطر این بازی، مردم هر طور که شد مجدد به این پیام‌رسان پیوستند. به نظر می‌رسد باید رویکرد‌های مدیریتی در برابر اتفاقات مهم و جدید جهانی، به روز شوند؛ ما نیاز به روزآمدی داریم نه نگاه قهرآمیز.

موج‌سواری آگاهان

به گزارش اقتصاد ۲۴، ورود مردم به دنیای پیچیده و پرریسک رمزارزها، ابعاد مثبت و منفی زیادی همزمان دارد، اما مهم‌ترین نگرانی حاضر بابت آن، کمبود آگاهی افراد است. مهیا بودن فرصت کلاهبرداری‌های مختلف آن هم در عرصه دیجیتال و فضای مجازی که ردگیری آن کمی دشوار است، مهم‌ترین خطریست که می‌تواند در کمین افراد کم آگاه باشد. هرچند که متخصصان خبره هم خود را از آن مبرا نمی‌دانند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ عضلات آماده رونالدو در ۴۰ سالگی

عکس/ ژست جنگی نیرو‌های نظامی قاجار ۱۳۱ سال پیش در کرمان با پوشش خاص

حراج‌های طلا، ناکام در مهار قیمت

گرمای هوا تا کی ادامه دارد؟

طالبان مهمترین منبع آب شرب مشهد را هم خشک کرد

دست خودروسازان برای افزایش قیمت باز شد؟

رژه علی تاجرنیا روی اعصاب هواداران پرسپولیس

عکس/ چهره شکسته بنیامین بهادری با مدل مو و عینک خاص

آغاز به کار یک سفارت خانه اروپایی در تهران

عکس/ حمله هواداران پرسپولیس به وزارت ورزش

عکس/ پوستر متفاوت استقلال برای دیدار با تراکتور

عکس/ حمله به دفتر روزنامه باختر امروز در صبح روز کودتای ۲۸ مرداد

واکنش نماینده ولی‌فقیه به جنجال استاندار مازندران

فیلم/ هشت بار تشکر از ترامپ فقط در ۱ دقیقه!

پیام معنادار عمو قلقلی خطاب به مردم ایران

ظاهر جدید گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۵ پرو پلاس+ عکس

تسهیلات بی ثمر بانک مسکن و رویای برباد رفته خانه دار شدن جوانان/ وامی برای خرید ۲.۵ متر خانه/ طرح ثمر بیشتر شوخی اقتصادی است

قیمت رهن و اجاره خانه در منطقه ۱۰ تهران از جیحون تا سلسبیل + جدول

مشخصات مدل تازه پهباد اف ۳۵ + عکس

عکس/ مجسمه ناصرالدین شاه سوار بر اسب ۱۰۰ سال پیش در کاخ گلستان

بانک‌های تهران شنبه تعطیل هستند

مهره گمشده استقلال پیدا شد

فیلم/ توییت عجیب ولایتی علیه پوتین چه معنایی دارد؟

فیلم/ اعترافات عاملان درگیری مسلحانه در چالوس

ضرب‌الاجل بازگشت ارز اربعین برای زائران جامانده

مهم‌ترین عرضه‌های بورس انرژی در ۲۸ مرداد ۱۴۰۴

چقدر از حقوق کارگران صرف پرداخت اجاره می‌شود؟

عکس/ بازدید محمدرضا پهلوی از پروژه شهرک‌های خورشیدی مشهد

حضور خانواده رسول خطیبی در فوتبال ایران

فیلم/ دیدار خصوصی رییس جمهور ایران و نخست وزیر ارمنستان

ارز چند نرخی، درد مزمن بازار

عکس/ گفت‌گوی ترامپ و زلنسکی در مقابل نقشه اوکراین

فیلم/ مراسم استقبال رسمی از پزشکیان در ارمنستان

استقبال رسمی نخست وزیر ارمنستان از مسعود پزشکیان

عکس پربازدید دیدار ترامپ و رهبران اروپایی

فیلم/ مهاجم پرسپولیس داد هواداران را در آورد

طلا در آستانه جهش؛ چشم‌ها به دلار و دیپلماسی

عکس/ تجمع هواداران محمدرضا شاه علیه دکتر مصدق صبح ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

رونمایی از شعبه دوم استقلال در سیستان و بلوچستان

عکس/ نمایش کلاه انتخاباتی ۲۰۲۸ ترامپ برای زلنسکی و رهبران اروپا

وضعیت دریاچه ارومیه فاجعه‌بار است

آیا چین، ایران را بر سر نفت معامله می‌کند؟

فیلم/ استخر کدام سازمان‌ها هنوز پر آب بود؟

اعتراض خوزستانی‌ها به طرح‌های انتقال آب

اعتراض مردم رودبار نسبت به فعاليت پيمانكار جديد معدن

فیلم/ ادعای یک نماینده مجلس درباره همکاری پزشکیان با موساد!

بازخوانی صبح روز کودتای ۲۸ مرداد پس از ۷۲ سال

ایران در بازی زنگزور؛ تماشاچی یا صحنه‌گردان؟

۷۲ سال پس از کودتا بر علیه دولت ملی و قانونی محمد مصدق / واکاوی آن چه در ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ رخ داد؟

۲۰ هزار درخت خشک شد/ گزارشی از تاثیر تنش آبی بر خشک‌‏شدن درختان پارک‏‌های سرخه‏‌حصار، چیتگر، لویزان و خرگوش‌‏دره

قیمت جهانی نفت کاهش یافت