تاریخ انتشار: ۰۹:۵۹ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودکان

رسول فلکی: نبود آمار دقیق و جامع از تعداد و وضعیت کودکان کار، از چالش‌های اصلی مقابله با این پدیده است

یک فعال و کنشگر مسائل اجتماعی با بیان اینکه نبود آمار دقیق و جامع از تعداد و وضعیت کار کودکان، یکی از چالش‌های اصلی در مقابله با این پدیده است، گفت: برای مقابله مؤثر با کار کودکان، نیاز به اقدامات جامع و هماهنگ از سوی دولت، نهادهای مدنی و جامعه وجود دارد. این اقدامات باید شامل بهبود شرایط اقتصادی خانواده‌ها، افزایش دسترسی به آموزش و خدمات حمایتی باشد.

رسول فلکی : نبود آمار دقیق و جامع از تعداد و وضعیت کودکان کار، از چالش‌های اصلی مقابله با این پدیده است

اقتصاد۲۴-رسول فلکی به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودکان که هر ساله در ۱۲ ژوئن به منظور افزایش آگاهی و حمایت از اقداماتی جهت پایان دادن به کار کودکان گرامی داشته می‌شود، گفت: این روز در سال ۲۰۰۲ از سوی سازمان بین‌المللی کار (ILO) نامگذاری شد و هدف آن توجه به مشکلات کودکان کار و ترویج تلاش‌های جهانی برای ریشه‌کنی این پدیده است.

وی با تاکید بر اینکه کار کودکان نه‌تن‌ها حقوق اساسی آن‌ها را نقض می‌کند بلکه آن‌ها را از دوران کودکی، آموزش و فرصت‌های مناسب برای رشد و توسعه محروم می‌سازد، تصریح کرد: طبق آمار‌های ILO، میلیون‌ها کودک در سراسر جهان مجبور به انجام کار‌هایی هستند که به سلامت، آموزش و رشد کلی آن‌ها آسیب می‌زند. کار کودکان غالبا در شرایط خطرناک و استثمارگرایانه انجام می‌شود که نه‌تن‌ها رشد جسمی و ذهنی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه آینده آن‌ها را نیز به خطر می‌اندازد.

این فعال و کنشگر مسائل اجتماعی در ادامه درباره دلایل کار کودکان یادآور شد: عوامل متعددی منجر به کار کودکان می‌شوند؛ فقر و نیاز‌های اقتصادی خانواده‌ها یکی از اصلی‌ترین دلایل است. در بسیاری از مناطق جهان، خانواده‌ها برای بقا مجبورند کودکان خود را به کار بفرستند. همچنین، نبود سیستم‌های آموزشی کافی و قابل دسترس و نیز عدم آگاهی از حقوق کودکان و قوانین مربوط به کار کودکان از دیگر دلایل مهم هستند.

رسول فلکی افزود: در سال‌های اخیر، تلاش‌های زیادی از سوی سازمان‌های بین‌المللی، دولت‌ها و نهاد‌های مدنی برای مبارزه با کار کودکان صورت گرفته است. سازمان بین‌المللی کار از طریق کنوانسیون‌ها و برنامه‌های مختلف به دولت‌ها کمک می‌کند تا سیاست‌ها و قوانین مناسبی برای منع کار کودکان تدوین و اجرا کنند. یکی از این کنوانسیون‌ها، کنوانسیون شماره ۱۳۸ است که حداقل سن اشتغال را تعیین می‌کند و کنوانسیون شماره ۱۸۲ که بر حذف فوری بدترین اشکال کار کودکان تمرکز دارد.

وی در ادامه درباره وضعیت کودکان کار در ایران گفت: این وضعیت در ایران پیچیده و چند‌بعدی است و با چالش‌های متعددی مواجه است. کودکان کار در ایران اغلب در شرایط نامطلوب و خطرناکی به سر می‌برند و این موضوع می‌تواند تأثیرات منفی بلندمدتی بر سلامت جسمی و روانی آن‌ها داشته باشد. کودکان کار غالبا در معرض خطرات جسمی مانند آسیب‌های کاری، بیماری‌ها و سوء‌تغذیه قرار دارند. استرس، افسردگی و مشکلات روانی دیگر نیز از جمله پیامد‌های کار کودکان است. همچنین کار کودکان معمولا باعث محرومیت آن‌ها از آموزش و تحصیل می‌شود و این موضوع می‌تواند آینده آن‌ها را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد. همچنین این کودکان بیشتر در معرض خطرات اجتماعی مانند سوءاستفاده، خشونت و بهره‌کشی قرار دارند.

این فعال و کنشگر مسائل اجتماعی، کمبود آمار و اطلاعات دقیق درباره کودکان کار را از معضلات جدی توصیف کرد و گفت: نبود آمار دقیق و جامع از تعداد و وضعیت کودکان کار، یکی از چالش‌های اصلی در مقابله با این پدیده است. برای مقابله مؤثر با کار کودکان، نیاز به اقدامات جامع و هماهنگ از سوی دولت، نهاد‌های مدنی و جامعه وجود دارد. این اقدامات باید شامل بهبود شرایط اقتصادی خانواده‌ها، افزایش دسترسی به آموزش و خدمات حمایتی باشد. در نتیجه وضعیت کودکان کار در ایران نیازمند توجه و اقدامات جدی و مستمر است. تنها با تلاش‌های هماهنگ و همه‌جانبه می‌توان به بهبود وضعیت این کودکان و حمایت از حقوق آن‌ها دست یافت.

رسول فلکی در ادامه درباره آمار کودکان کار در ایران گفت: تخمین دقیقی از تعداد کودکان کار در ایران وجود ندارد، زیرا آمار‌های رسمی به طور کامل و دقیق ثبت نمی‌شوند. مقامات رسمی این آمار را در حدود ۱۴ هزار کودک کار عنوان می‌کنند این در حالی است که برخی نیز این تعداد را بسیار بیش از این تخمین می‌زنند.

به گفته این کنشگر مسائل اجتماعی، کودکان کار معمولا در خیابان‌ها، کارگاه‌های زیرزمینی و محیط‌های کاری غیررسمی مشغول به کار هستند. بسیاری از آن‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی خانواده‌ها، فقدان دسترسی به آموزش و شرایط اجتماعی نامناسب مجبور به کار می‌شوند. کار‌های رایج برای این کودکان شامل دست‌فروشی، جمع‌آوری زباله، کار در مزارع و کارگاه‌های تولیدی است که اغلب در شرایطی سخت و خطرناک انجام می‌شود.

رسول فلکی در پایان روز جهانی مبارزه با کار کودکان را فرصتی برای جلب توجه جهانی به این مسئله و تقویت تلاش‌ها برای ریشه‌کنی آن عنوان کرد و گفت: با تلاش‌های مشترک و هماهنگ میان دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی، نهاد‌های مدنی و جامعه جهانی، می‌توان به سوی جهانی حرکت کرد که در آن هیچ کودکی مجبور به کار نباشد و همه کودکان از دوران کودکی شاد و فرصت‌های برابر برای رشد و توسعه برخوردار باشند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت

روزگار سخت سیستان؛ بلای ویرانگری که گرد و غبار و خشکسالی بر سر یک استان آورد

هشدار یک اقتصاددان نسبت به وقوع ابرتورم در ایران

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

شکست طرح مالیات بر خانه های خالی که پزشکیان هم به آن کنایه زد/ دولت به جای مالیات ستانی به دنبال کاهش تورم در نهاده‌های ساختمانی باشد

ماجرای واریز یارانه معیشتی ۳ میلیونی ماه رمضان چیست؟

چه تعداد خودرو امسال توسط خودروسازان تولید شد؟

قیمت پژوپارس ریخت+ جدول

تهرانی‌ها تابستان منتظر کم‌آبی باشند

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

ترامپ تحریم های علیه روسیه را تمدید کرد

هزینه پیشنهادی سبد معیشت کارگران چقدر است؟