تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۹ تير ۱۳۹۸
زمینه های توسعه حضور ارس در عراق بررسی شد؛

عراق؛ مسیر جدید ارس برای عبور از گردنه تحریم

در دیدار «غلامحسین کریمی» عضو هیات مدیرۀ سازمان منطقه آزاد ارس با سرکنسول ایران در اربیل،زمینه های توسعه حضور ارس در عراق بررسی شد.
عراق؛ مسیر جدید ارس برای عبور از گردنه تحریم
اقتصاد24 - سازمان منطقه آزاد ارس در تازه ترین تلاش برای عبور از گردنه های تحریم و کمک به پویایی اقتصادی آذربایجان شرقی و منطقه، توسعۀ حضور در عراق و گسترش نفوذ در بازار پرسود این کشور را هدفگذاری کرده و در همین چارچوب، میزبان سرکنسول جدید ایران در اربیل عراق برای بررسی زمینه های تحقق این مهم بود.

فرصتی برای سرمایه گذاران ارس

یک عضو هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد ارس در این جلسه که در محل دفتر تبریز سازمان منطقه آزاد ارس به انجام رسید، گفت: بازار شش میلیونی اقلیم کردستان عراق، پتانسیل ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاران ارس است و صادرات به اربیلرا مورد توجه قرار دهند.
«غلامحسین کریمی‌» با اشاره به همسایگی کشور ترکیه با اقلیم کردستان عراق خاطرنشان کرد: به منظور رقابت با تجار ترکیه، کالاهای صادراتی به اربیل باید دارای کیفیت بالا و مزایای نسبی باشد .
کریمی با بیان اینکه ارس یکی از مناطق آزاد هفتگانه ایران است، اظهار کرد: ارس از نظر اقتصادی و صنعتی قابلیت‌های ویژه‌ای دارد و معافیت ۲۰ ساله مالیاتی برای سرمایه‌گذاری از ظرفیت‌های ویژه ارس برای جذب سرمایه‌گذار است .
وی ادامه داد: صادرات مجدد به سرزمین اصلی و بازار ۳۸۰میلیونی کشورهای اوراسیا با شتاب بیشتر توسط تجار ارس در حال انجام است .
عضو هیات مدیرۀ سازمان منطقه آزاد ارس با تاکید بر اینکه می‌خواهیم نوردوز را به هاب لجستیک منطقه تبدیل کنیم، گفت: ارس را به عنوان کریدور اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب و نقطه اتصال آسیا به اروپا تبدیل خواهیم کرد.
کریمی در خصوص صادرات انجام شده به اربیل عراق توضیح داد: چهار واحد مستقر در ارس در حوزه نفت و گاز و تولید درب و پنجره، صادراتی به اربیل عراق دارند که هدفمان توسعه صادرات به اقلیم کردستان عراق است .
وی همچنین با اشاره به پتانسیل‌های علمی آذربایجان شرقیگفت: ۱۰۰۰ دانشجوی عراقی در استان تحصیل می‌کنند و پردیس بین المللی دانشگاه تهران و دانشگاه تبریز در ارس ایجاد شده که پتانسیل ویژه‌ای برای دانشجویان عراقی است .
عضو هیات مدیرۀ سازمان منطقه آزاد ارس خواستار حضور سرمایه‌گذاران ارس در نمایشگاه‌های اربیلعراق شد و افزود: علاوه بر حضور در نمایشگاه‌ها، کنسولگری ایران در اربیل می‌تواند با راه‌اندازی منطقه تجاری ارس در اربیل بستر را برای معرفی ظرفیت تجاری ارس فراهم کند.
کریمی با اشاره به کاهش بروکراسی اداری در ارس برای سرمایه‌گذاری، مطرح کرد: پروسه سرمایه‌گذاری در ارس 15 روز است، این در حالیست که این پروسه در برخی از استان های ایران شش ماه طول می کشد، همچنین تنوع سرمایه‌گذاری در ارس نیز گسترده است.
وی خواهان راه اندازی خط مسافرتی اربیل ـ جلفا ـ ارمنستان شد و یادآوری کرد: ارس برای گردشگری نیزدارای قابلیت های فراوانی است.
مدیر سرمایه‌گذاری، بانک و بیمه ارس نیز در این جلسه از صدور مجوز سرمایه‌گذاری ۲۲۷۱ میلیارد تومانی در ارس طی سال گذشته خبر داد و افزود: سال گذشته مجوز سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش ۷۸میلیون دلار صادر شده است؛ امسال نیز تاکنون مجوز سرمایه‌گذاری داخلی به ارزش ۱۷۶۹ میلیارد تومان و سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش ۲۶ میلیون دلار صادر شده است .
«سعید حیدری» ادامه داد: نیمه دوم سال ۹۸ همایش بین المللی سرمایه‌گذاری در ارس با حضور سفرای کشورهای دیگر و روسای اتاق‌های بازرگانی برگزار خواهد شد که از شما نیز برای حضور در این همایش دعوت می‌شود .

مساعدت کنسولگری ایران در اربیل

سرکنسول جدید ایران در اربیل عراق هم در این جلسه گفت: وظیفه داریم توانمندی‌های منطقه آزاد ارس را در اربیل مطرح کرده و زمینه گسترش فعالیت طرفین را فراهم کنیم‌
«نصرالله رشنون» با اشاره به صادرات درب‌های ضد سرقت و ضد حریق از ارس به اربیل اظهار کرد: عراقی‌ها در گذشته علاقه‌ای به استفاده از درب ضد سرقت و دزدگیر نداشتند که با ظهور داعش و تاراج اموال عراقی‌ها، آنان به سمت و سوی استفاده از ابزارهای بازدارنده سرقت روی آوردند .
رشنون ادامه داد: سرمایه‌داران اربیل عراق به شدت دنبال محل سرمایه‌گذاری هستند و معافیت‌های در نظر گرفته شده برای سرمایه‌گذاران در ارس فرصت مغتنمی برای سوق دادن این سرمایه‌داران به سمت ارس است که کنسولگری در این زمینه بسترسازی خواهد کرد .
وی با تاکید بر اینکه عراق تشنه‌ علم روز است، گفت: اگر در زمینه انتقال علم به عراق اهتمام جدی نداشته باشیم به راحتی کشورهای دیگر جای ما را پر خواهند کرد .
سرکنسول جدید ایران در اربیل عراق تاکید کرد: تجار و سرمایه‌گذاران برای صادرات و فعالیت اقتصادی در اربیل حتما با کنسولگری هماهنگ شوند تا امنیت سرمایه‌هایشان تضمین شود .
رشنون با اشاره به تمایل عراقی‌ها برای درمان در کشورهای خارجی گفت: عراقی‌ها برای سفر درمانی به کشورهای هندوستان و اردن سفر می‌کنند که ضرورت دارد با تعیین تعرفه مناسب و بستر خدمات‌رسانی برای جذب توریسم سلامت برنامه‌ریزی کنیم.

منبع: فرینا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ ترامپ سی ان ان را تهدید کرد

مدیرعامل شرکت بیمه دی: به خوش نامی بیمه دی افتخار میکنیم

هیوا سیفی‌زاده کیست؟/ از آواز کلاسیک تا مسیری پرچالش در دنیای هنر ایران

تقدیر از بیمه تعاون با اهدای تندیس ملی رعایت حقوق مصرف‌کنندگان

عکس/ تیپ کوچه بازاری یساری، بهمن مفید و جمال وفایی ۵۳ سال پیش

«جشنواره بیست» بیمه تعاون: ۲۰ درصد تخفیف، ۲۰ روز فرصت

رنگ و بوی جشنواره سمنوپزان در بجنورد

الهام چرخنده مجری تلویزیون شد

اینفوگرافی/ قرارداد‌های LNG شرکت نفت ابوظبی

«پ. ک. ک» اعلام آتش بس کرد

سرنوشت شوم سیندرلا در خیابان‌های مشهد

امضای قرارداد معدنی میان آمریکا و اوکراین لغو شد

عکس/ حضور روحانی در مراسم ختم مادر حسام الدین آشنا

تعیین تکلیف وضعیت تعطیلی تهران در روز یکشنبه ۱۲ اسفند

عکس/ ژست ناصرالدین شاه با شمشیر ۱۳۷ سال پیش در حال سوارکاری

عکس/ توییت سه سال پیش حساب رهبر انقلاب در ماجرای اوکراین

جزییات تعطیلی مدارس و ادارات استان‌های کشور یکشنبه ۱۲ اسفند

فیلم/ دشمنی با آمریکا خطرناک است

فیلم/ برخورد گرم مریلا زارعی با هواداران در مشهد

چرا انبوه‌سازان کارگر غیرقانونی را ترجیح می‌دهند؟

عکس/ واکنش محسن برهانی به بازداشت هیوا سیفی زاده

فیلم/ ۲۵۶ هزار میلیارد تومان وام برای مدیران بانک‌ها در سال ۱۴۰۲

سومین دوره مسابقات ستارگان باریستا با درخشش بهترین‌ها به پایان رسید

شرکت سیمان سبزوار ؛ پول‌هایی که دود می‌شود و سنگ‌هایی که نمی‌آید!/ سرمایه‌هایی که به ثمن بخس هدر می‌شود

فیلم/ امیر عابدینی: من در این مجمع غریب بودم

معرفی خودرو پونتیاک جی تی او جاج؛ گنج گرانبها دهه ۷۰ + عکس

مهدی تاج بار دیگر رئیس فدراسیون فوتبال شد

فیلم/ روبوسی تاج و عابدینی پس از پایان رأی‌گیری

فرق آیفون ۱۵ و ۱۶ چیست؟

عکس/ رامبد جوان و دخترش نوردخت در یک مراسم ادبی

عکس/ جان باختن ۶ کوهنورد مفقود شده بانه‌ای

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از محل برگزاری دومین مرحله مسابقه علمی سرآمدان بیمه سرمد در تهران

فیلم/ آواز سوزناک آرمان امیدی قبل از ترخیص از بیمارستان

عکس/ ورودی بازار کفاش‌های سبزه‌میدان ۱۲۰ سال پیش و دوره قاجار دوره قاجار

ویزای کریستیانو رونالدو برای ایران صادر شد

امکان افزایش ۵۰ درصدی کرایه تاکسی در سال ۱۴۰۴

عکس/ دورنمای دارالخلافه تهران ۱۳۰ سال پیش از فراز شمس العماره

تفاوت شاهین و ساینا به ۷۷۵ میلیون رسید!

امکان خرید خانه از دسترس خارج شد حتی در شهریار!

عکس/ تغییر نام آمریکانو به کانادیانو در کافه‌های کانادا

النصر در بدترین شرایط به استقلال رسید

صداوسیما کدام حرف‌های پزشکیان را سانسور می‌کند؟

فیلم/ ترامپ: زلنسکی اجازه ورود به کاخ سفید را ندارد

جدیدترین اجاره خانه نوساز نزدیک عید نوروز در چیتگر + جدول

آیا رونالدو برای بازی با استقلال به تهران می‌آید؟

کشف جسد دختر تهرانی در زمین کشاورزی

قیمت دلار در جدال میان بازارساز و انتظارات تورمی

هزینه رهن کامل خانه در جنوب تهران از جوادیه تا نازی آباد + جدول

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۱۱ اسفند

هزینه اجاره آپارتمان در افسریه اسفند ۱۴۰۳ + جدول