اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: فلفل سیاه یکی از ادویههای پرکاربرد و محبوب در سراسر جهان است که از دانههای گیاه Piper nigrum به دست میآید. این ادویه به خاطر طعم تند و تیزی که به غذاها میبخشد، بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و دارای خواص درمانی فراوانی است. فلفل سیاه یکی از ادویههای پرخاصیت است که میتواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند. از خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی گرفته تا بهبود هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی، این ادویه میتواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مورد استفاده قرار گیرد. این ادویه سرشار از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی مانند ویتامین A ،C و K، پتاسیم، منیزیم و آهن است. فلفل سیاه به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی و ضدویروسی، فواید سلامتی متعددی دارد. مصرف منظم فلفل سیاه به بهبود وضعیت سلامت و پیشگیری از بسیاری از بیماریهای مزمن کمک میکند. با این حال، مشورت با پزشک قبل از شروع مصرف مکملهای فلفل سیاه، به ویژه در صورت داشتن مشکلات خاص پزشکی، توصیه میشود. در زیر به برخی از مهمترین خواص فلفل سیاه اشاره میشود:
فلفل سیاه حاوی ماده فعال پیپرین است که خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قوی دارد. پیپرین میتواند به کاهش التهاب و دردهای مرتبط با بیماریهای مزمن کمک کند و از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت کند. این ماده میتواند بدن را سم زدایی کرده و سیستم ایمنی بدن را تا حد خوبی تقویت میکند. هنگام سرماخوردگی میتوانید فلفل سیاه را به غذاهای خودتان یا به سوپ و آش اضافه کنید تا این ماده خاصیت فوق العاده خودش را به شما نشان دهد.
فلفل سیاه به تحریک تولید اسید معده کمک میکند که میتواند به بهبود هضم غذا و کاهش مشکلات گوارشی مانند نفخ و سوء هاضمه کمک کند. همچنین، این ادویه به تحریک آنزیمهای گوارشی کمک میکند که به هضم بهتر پروتئینها و چربیها کمک میکند. نکته دیگر در مورد فلفل سیاه این است که این ماده توانایی از بین بردن مشکلاتی مانند یبوست و اسهال را نیز دارد و میتواند سیستم گوارش را تنظیم کند.
فلفل نقش مهمی در بهبود باروری مردان ایفا میکند. فلفل به دلیل دارا بودن روی و منیزیم دو ماده معدنی حیاتی برای هورمونهای جنسی مردانه باعث افزایش سطح تستوسترون میشود. همچنین تعداد اسپرم و غلظت آن را افزایش میدهد. روی موجود در فلفل به رشد و حرکت اسپرم نیز کمک میکند.
بیشتر بخوانید: با مهمترین خواص پونه آشنا شوید
فلفل سیاه دارای خواص ضد باکتریایی است که میتواند به مبارزه با عفونتهای باکتریایی کمک کند. این خاصیت میتواند به حفظ سلامت دهان و دندان و کاهش بوی بد دهان نیز کمک کند. فلفل سیاه به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی به مبارزه با عفونتها کمک میکند. طبق یک مطالعه انجامشده در آفریقای جنوبی، پیپرین موجود در فلفل سیاه خاصیت لارو کشی (از بین بردن لارو حشرات مضر) دارد و به پیشگیری از عفونت و شیوع بیماری کمک میکند. به همین دلیل گفته میشود که درمان و بهبود بیماریهای عفونی یکی از مهمترین خواص مصرف فلفل سیاه است.
به گزارش اقتصاد۲۴ مطالعات نشان دادهاند که پیپرین میتواند به بهبود عملکرد شناختی و حافظه کمک کند. این ماده میتواند به تحریک تولید سروتونین و دوپامین کمک کند که هر دو نقش مهمی در بهبود خلق و خو و کاهش استرس دارند. افزایش سطح رادیکالهای آزاد در مسیرهای شیمیایی مغز منجر به آسیب سلولهای مغزی میشود که میتواند احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. ترکیبات موجود در فلفل سیاه با کاهش سطح رادیکالهای آزاد بدن به سلولهای مغذی کمک میکند و منجر به تقویت حافظه میشود.
فلفل سیاه میتواند به کاهش وزن کمک کند. پیپرین به افزایش متابولیسم و سوزاندن چربیها کمک میکند و میتواند به کاهش تجمع چربیها در بدن کمک کند. این ادویه از یک طرف سوختوساز بدن را کاهش میدهد و از طرف دیگر به تجزیه چربیها کمک میکند؛ به همین صورت در کاهش وزن موثر خواهد بود. برخی افراد برای بهرهمندی از خواص فلفل سیاه برای لاغری، آن را به دمنوشهای خود اضافه میکنند.
فلفل سیاه میتواند به کنترل سطح قند خون کمک کند. مطالعات نشان دادهاند که پیپرین میتواند به بهبود حساسیت به انسولین کمک کرده و سطح قند خون را کاهش دهد. مصرف فلفل سیاه میتواند بر چرخه مصرف گلوکز بر بدن اثر بگذارد و منجر به تنظیم قند خون شود. نتایج یک تحقیق بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است که مصرف فلفل سیاه میتواند از ابتلا به قند خون بالا جلوگیری کند.
فلفل سیاه میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و بدن را در برابر عفونتها و بیماریها محافظت کند. پیپرین به عنوان یک عامل تقویتکننده ایمنی شناخته میشود و میتواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک کند. فلفل سیاه حتی در طب سنتی چین برای بهبود سرماخوردگی و سرفه کاربرد داشته است. فلفل باعث تحریک گردش خون و جریان مخاط میشود. اثر فلفل سیاه زمانی که با عسل ترکیب شود، افزایش مییابد، زیرا عسل به عنوان مسکن سرفه طبیعی عمل میکند.
فلفل سیاه همچنین میتواند علائم آسم را کاهش دهد. مطالعهای که روی بیماران مبتلا به آسم در یک مرکز مراقبت تخصصی در ترینیداد انجام شد، نشان داد که مصرف فلفل سیاه باعث بهبود وضعیت آنها شده است. فلفل سیاه مجاری تنفسی را پاک میکند و سایر بیماریهای تنفسی مانند سیاه سرفه را نیز بهبود میبخشد.
به عنوان ادویه در غذاها: میتوانید فلفل سیاه را به غذاهای مختلف از جمله سوپها، خورشها، سالادها و گوشتها اضافه کنید.
چای فلفل سیاه: تهیه چای فلفل سیاه با ترکیب فلفل سیاه، آب داغ و عسل یکی از راههای مصرف این ادویه است.
مکملهای فلفل سیاه: در صورت تمایل میتوانید از مکملهای فلفل سیاه که به صورت کپسول یا پودر موجود هستند، استفاده کنید.