تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزراش می‌دهد:

ایلان ماسک کیست؟/ همه چیز درباره پولدارترین مرد جهان و پروژه‌هایش

ایلان ماسک، پولدارترین مرد جهان اهل آفریقای جنوبی، به دلیل تأسیس شرکت‌های تسلا موتورز و اسپیس‌ایکس، که در سال ۲۰۱۲ یک فضاپیمای تجاری برجسته را به فضا پرتاب کرد، شناخته می‌شود.

ایلان ماسک کیست؟/ همه چیز درباره پولدارترین مرد جهان و پروژه‌هایش

اقتصاد۲۴- شیوا سپهری: ایلان ماسک یک کارآفرین و تاجر آمریکایی متولد آفریقای جنوبی است که در سال ۱۹۹۹ شرکت X.com (که بعد‌ها به پی‌پال تبدیل شد)، اسپیس‌ایکس در سال ۲۰۰۲ و تسلا موتورز در سال ۲۰۰۳ را تأسیس کرد. ماسک در اواخر ۲۰ سالگی به یک میلیونر تبدیل شد. وی در آن زمان شرکت نوپای خود، Zip۲، را به بخشی از شرکت کامپک کامپیوترز فروخت.

ایلان ماسک در مه ۲۰۱۲ نیز خبرساز شد، در آن زمان اسپیس‌ایکس یک موشک پرتاب کرد که اولین وسیله نقلیه تجاری را به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌فرستاد. او در سال ۲۰۱۶ با خرید SolarCity سبد سرمایه‌گذاری خود را تقویت کرد و با ایفای نقش مشاوره‌ای در روز‌های اولیه دولت رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، جایگاه خود را به عنوان یک رهبر صنعتی نیز تثبیت کرد. او در سال‌های اخیر به شهرت زیادی در تمام جهان دست یافته است.

بیوگرافی ایلان ماسک

ایلان ماسک در ۲۸ ژوئن ۱۹۷۱ در پرتوریا، آفریقای جنوبی متولد شد. ایلان ماسک در زمان طلاق والدینش، زمانی که ۱۰ ساله بود، به آی‌تی علاقه‌مند شد و به صورت خودآموز برنامه‌نویسی یاد گرفت و در ۱۲ سالگی اولین نرم‌افزار خود را که یک بازی به نام Blastar بود، به فروش رساند. ایلان ماسک در دوران ابتدایی، قد کوتاه، درون‌گرا و کتاب‌خوان بود. او تا ۱۵ سالگی مورد آزار و اذیت قرار می‌گرفت و سپس رشد قدی کرد و یاد گرفت که با کاراته و کشتی از خود دفاع کند.

مادر ایلان ماسک، می‌ماسک، یک مدل کانادایی و مسن‌ترین زنی است که در یک کمپین تبلیغاتی Covergirl حضور داشته است. زمانی که ماسک در حال رشد بود، مادرش در یک مقطع پنج شغل داشت تا خانواده‌اش را تأمین کند. پدر ماسک، ارول ماسک، یک مهندس ثروتمند اهل آفریقای جنوبی است. ماسک دوران کودکی خود را به همراه برادرش کیمبال و خواهرش توسکا در آفریقای جنوبی گذراند. والدین او زمانی که او ۱۰ ساله بود از هم جدا شدند.

تحصیلات ایلان ماسک

ایلان ماسک در سن ۱۷ سالگی، در سال ۱۹۸۹، به کانادا نقل مکان کرد تا در دانشگاه کویینز تحصیل کند. او در همان سال تابعیت کانادا را به دست آورد، بخشی از دلیل این کار این بود که احساس می‌کرد از این طریق آسان‌تر می‌تواند تابعیت آمریکایی را کسب کند.

ایلان ماسک در سال ۱۹۹۲، کانادا را ترک کرد تا در دانشگاه پنسیلوانیا در رشته‌های کسب و کار و فیزیک تحصیل کند. او با مدرک کارشناسی در اقتصاد فارغ‌التحصیل شد و برای دریافت مدرک کارشناسی دوم در رشته فیزیک نیز در دانشگاه ماند.

ایلان ماسک کیست؟/ همه چیز درباره پولدارترین مرد جهان و پروژه‌هایش

وی پس از ترک پنسیلوانیا، به دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا رفت تا دکتری فیزیک انرژی را دنبال کند. با این حال، همزمانی این اقدام او با رونق اینترنت باعث شد که او پس از تنها دو روز از استنفورد انصراف دهد تا به این موج بپیوندد و اولین شرکت خود، Zip۲ Corporation، را در سال ۱۹۹۵ تأسیس کند. ماسک در سال ۲۰۰۲ تابعیت ایالات متحده را دریافت کرد.

شرکت‌های ایلان ماسک

در ادامه به برخی از مهم‌ترین شرکت‌ها ایلان ماسک اشاره خواهیم کرد:

شرکت Zip۲ Corporation ایلان ماسک

ایلان ماسک اولین شرکت خود به نام Zip۲ Corporation، را در سال ۱۹۹۵ با همکاری برادرش کیمبال تأسیس کرد. Zip۲، که یک راهنمای آنلاین شهری بود، خیلی زود توانست مقالاتی ار نیویورک تایمز و شیکاگو تریبیون را به خود اختصاص دهد. در سال ۱۹۹۹، یک بخش از شرکت کامپک کامپیوترز Zip۲ را به مبلغ ۳۰۷ میلیون دلار نقد و ۳۴ میلیون دلار در اختیار سهام خریداری کرد.


بیشتر بخوانید: هشدار ایلان ماسک درباره آخرالزمان هوش مصنوعی


شرکت PayPal ایلان ماسک

در سال ۱۹۹۹، ایلان و کیمبال ماسک از پول حاصل از فروش Zip۲ برای تأسیس X.com، یک شرکت خدمات مالی/پرداخت آنلاین استفاده کردند. خریدی که در سال بعد توسط X.com انجام شد منجر به شکل‌گیری PayPal به شکلی شد که امروز شناخته می‌شود. در اکتبر ۲۰۰۲ نیز ایلان ماسک PayPal توسط eBay به مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار به صورت سهام خریداری شد. پیش از فروش، ماسک ۱۱ درصد از سهام PayPal را در اختیار داشت.

شرکت SpaceX ایلان ماسک

ماسک سومین شرکت خود، شرکت فناوری‌های اکتشاف فضایی یا SpaceX، را در سال ۲۰۰۲ با هدف ساخت فضاپیما برای سفر‌های فضایی تجاری تأسیس کرد SpaceX. تا سال ۲۰۰۸، به خوبی مستقر شده بود و ناسا به این شرکت قرارداد حمل و نقل بار به ایستگاه فضایی بین‌المللی را واگذار کرد و برنامه‌هایی برای حمل و نقل فضانوردان در آینده داشت، که به منظور جایگزینی ماموریت‌های شاتل فضایی ناسا انجام شد.

موشک‌های فالکون ۹

ماسک و اسپیس‌ایکس در ۲۲ مه ۲۰۱۲، با پرتاب موشک فالکون ۹ خود به فضا و ارسال یک کپسول بدون سرنشین به ایستگاه فضایی بین‌المللی تاریخ‌ساز شدند. این وسیله نقلیه با ۱۰۰۰ پوند تجهیزات برای فضانوردان مستقر در آنجا به ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال شد و این اولین باری بود که یک شرکت خصوصی فضاپیمایی را به ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال می‌کرد.

در دسامبر ۲۰۱۳، موشک فالکون ۹ با موفقیت یک ماهواره را به مدار انتقال ژئوسنکرونوس حمل کرد، فاصله‌ای که در آن ماهواره در مسیری قفل می‌شود که با چرخش زمین هماهنگ است. در فوریه ۲۰۱۵، اسپیس‌ایکس موشک فالکون ۹ دیگری را با ماهواره رصدگر آب و هوای اعماق فضا (DSCOVR) به فضا پرتاب کرد که هدف آن مشاهده انتشار‌های شدید خورشید بود که بر شبکه‌های برق و سیستم‌های ارتباطی زمین تأثیر می‌گذارد.

در مارس ۲۰۱۷، اسپیس‌ایکس شاهد پرواز آزمایشی موفق و فرود یک موشک فالکون ۹ بود که از قطعات قابل استفاده مجدد ساخته شده بود، توسعه‌ای که فضا را برای سفر‌های فضایی مقرون به صرفه‌تر باز کرد.

این شرکت در فوریه ۲۰۱۸ با پرتاب آزمایشی موفقیت‌آمیز موشک قدرتمند فالکون هوی، یک نقطه عطف دیگر را تجربه کرد. فالکون هوی با استفاده از تقویت‌کننده‌های اضافی فالکون ۹ طراحی شده بود تا محموله‌های بسیار بزرگ را به مدار حمل کند. در ژوئیه ۲۰۱۸، فرود یک موشک جدید فالکون ۵ Block را نیز انجام داد، که کمتر از ۹ دقیقه پس از پرتاب بر روی یک کشتی بدون سرنشین فرود آمد.

ماموریت BFR به مریخ

در سپتامبر ۲۰۱۷، ماسک طرح به‌روزشده‌ای از BFR (مخفف "موشک بزرگی لعنتی" یا "فالکون بزرگ") خود را ارائه کرد، یک غول ۳۱ موتوره با یک فضاپیما در بالا که قادر به حمل حداقل ۱۰۰ نفر است. او فاش کرد که اسپیس‌ایکس در نظر دارد تا اولین مأموریت به مریخ را با این وسیله در سال ۲۰۲۲ راه‌اندازی کند.

تسلا موتورز

ماسک یکی از بنیان‌گذاران، مدیرعامل و معمار محصولات شرکت تسلا موتورز است، شرکتی که در سال ۲۰۰۳ تأسیس شد و به تولید خودرو‌های الکتریکی مقرون به صرفه برای بازار، محصولات باتری و سقف‌های خورشیدی اختصاص داشت. ماسک در این شرکت شخصاً بر تمامی توسعه محصولات، مهندسی و طراحی محصولات شرکت نظارت می‌کند.

ماهواره‌های اینترنتی استارلینک

در اواخر مارس ۲۰۱۸، اسپیس‌ایکس از دولت ایالات متحده مجوز دریافت کرد تا یک ناوگان ماهواره را به مدار پایین زمین برای ارائه خدمات اینترنتی پرتاب کند. این شبکه ماهواره‌ای که "استارلینک" نامگذاری شده است که دسترسی به خدمات پهن‌باند را در مناطق روستایی بیشتر می‌کند و در عین حال رقابت در بازار‌های پرجمعیت که معمولاً تحت سلطه یک یا دو ارائه‌دهنده هستند را تقویت می‌کند.

اسپیس‌ایکس اولین دسته از ۶۰ ماهواره را در مه ۲۰۱۹ پرتاب کرد و در نوامبر همان سال یک محموله دیگر شامل ۶۰ ماهواره دیگر را به فضا فرستاد. در حالی که این اقدام نشان‌دهنده پیشرفت قابل‌توجهی برای پروژه استارلینک بود، ظاهر شدن این ماهواره‌های روشن در آسمان شب و احتمال پرتاب هزاران ماهواره دیگر، نگرانی‌هایی را در میان ستاره‌شناسان ایجاد کرد که احساس می‌کردند افزایش تعداد ماهواره‌ها باعث سخت‌تر شدن مطالعه اجسام دور در فضا می‌شود.

SolarCity

در آگوست ۲۰۱۶، در ادامه تلاش‌های ماسک برای ترویج و پیشبرد انرژی و محصولات پایدار برای یک بازار مصرف‌کننده گسترده‌تر، قراردادی به ارزش ۲.۶ میلیارد دلار به تصویب رسید تا شرکت‌های خودروی الکتریکی و انرژی خورشیدی او با یکدیگر ترکیب شوند. شرکت تسلا موتورز اعلام کرد که معامله خرید تمام سهام شرکت SolarCity Corp؛ که ماسک در سال ۲۰۰۶ به عموزاده‌هایش کمک کرده بود تا تأسیس کنند، نهایی شده است. او بزرگترین سهامدار هر دو شرکت است.

توئیتر

در اکتبر ۲۰۲۲، ماسک به‌طور رسمی توئیتر را خرید و پس از ماه‌ها رفت و برگشت، به مدیرعامل این شرکت رسانه اجتماعی تبدیل شد. توییتر بعد از حضور مارس با تغییر لوگو نام خود را به X تغییر داد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ + جدول

عکس/وزیر جهاد کشاورزی دولت رئیسی راهی زندان شد

حاشیه‌های چهارمین روز جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی

عکس/پوشش متفاوت سیدحسن خمینی در پیاده روی اربعین

اینفوگرافی/ ChatGPT در کدام کشور‌ها بیشتر استفاده می‌شود؟

عکس/ استایل جذاب لیندا کیانی

عکس/ پوشش جالب معلم و دانش آموزان در یک کلاس درس سال ۵۸

عکس/لحظه ورود برنده جایزه اسکار به تهران

عکس/ تعطیلی مراکز گوته وابسته به دولت آلمان در تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عیادت مدیرعامل باشگاه استقلال از مهدی تاج + عکس

کلید اتاق VAR پرسپولیس تراکتور در دست صداوسیما

پیغام جدید آتیلا حجازی به هواداران استقلال

فیلم/ وضعیت عجیب شیراز بعد از بارش باران تابستانی

عکس/ چهره قالیباف در زمان شمارش آرا

چالوس یکطرفه شد

بررسی مجدد تعطیلات شنبه‌ها در مجلس

خداحافظی غم‌انگیز اسطوره فوتبال

فیلم/ رپر جنجالی در جوکرِ علیخانی

عامل سقوط بالگرد رییسی چه بود؟

فیلم/ ضربه سنگین و مهلک شهربانو منصوریان در تمرین به سینه مربی

عکس/ چهره درهم ثابتی پس از رأی آوردن کابینه پزشکیان

واکنش محمد فاضلی به رای اعتماد مجلس به کابینه پزشکیان

مدافع استقلالی به تراکتور پیوست

افغان‌ها نژاد اول در ایران؟

نخستین توییت قالیباف بعد از رأی اعتماد مجلس

هشدار نارنجی هواشناسی برای این سه استان

یادداشت آذری‌جهرمی برای گزارش سالانه دیجی‌کالا

فیلم/ حرف‌های عجیب و غریب جواد خیابانی روی آنتن تلویزیون

واکنش ابطحی به رأی آوردن کابینه پزشکیان

عکس/ استایل جالب سیما، بازیگر سریال زخم کاری

واکنش ظریف به رأی آوردن ۱۰۰ درصد وزرای دولت پزشکیان

نامه پزشکیان به قالیباف+جزییات

شرط ماندن بلانکو در استقلال مشخص شد

خداحافظی با گذر گردشگری خیابان سی تیر

فیلم/ ادای احترام پوتین به قرآن در مسجدی در چچن

پیش‌بینی قیمت دلار فردا پنج‌شنبه ۱ شهریور ۱۴۰۳

پشه‌ها به کدام گروه خونی علاقه دارند؟

این غذا‌ها کبد شما را نابود می‌کند

فعالیت ۱۶۰ مرکز مجاز همسریابی در ایران

اینفوگرافی/ مقایسه تعداد آرای موافق وزرای دولت‌های سیزدهم و چهاردهم

تصاویری از آداب و رسوم جشن عروسی در هند

عکس/ استوری پشت وانتی امیر جدیدی پربازدید شد

عکس/ ظاهر جدید سحر دولتشاهی خبرساز شد

معرفی تیگو ۷ جدید، کپی دقیق از رنجروور + عکس

نسخه جدید واتساپ با یک قابلیت کاربردی مهم

عکس/توییت رئیس جمهور پزشکیان بعد از رای آوردن کابینه اش

رقیب اصلی اف ۳۵ با قیافه‌ای عجیب+ عکس

عکس/عصبانیت حمید رسایی از نام بردن پزشکیان از رهبری در مجلس

برنده حسن یزدانی: ۲ طلای المپیک و ۳ فرزند می‌خواهم

ایلان ماسک کیست؟/ همه چیز درباره پولدارترین مرد جهان و پروژه‌هایش

جدایی جنیفر لوپز و بن افلک رسماکلید خورد

اینفوگرافی/ کابینه رسمی مسعود پزشکیان در دولت چهاردهم

فیلم/پزشکیان: در انتخابات مجلس با وجود اعتقاد به رهبری ردصلاحیتم کردند

عزاداری هیات‌های دانشجویی در محضر رهبر انقلاب

فیلم/ کولاک پزشکیان در دفاع از ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت

فیلم/نمایندگان در حال شمارش آراء وزرای پیشنهادی دولت

تمامی وزرای کابینه مسعود پزشکیان از مجلس رای اعتماد گرفتند + اسامی

فیلم/پزشکیان در دفاع از کابینه خود چه گفت؟

فیلم/وضعیت صحن مجلس در زمان آخرین دفاع مسعود پزشکیان