اقتصاد۲۴- مالکان زمینهای فاز ۶ اندیشه شهریار میگویند حالا که بعد از ۳۰ سال امکان خانهدارشدن برای قریب به ۲۲ هزار شهروند در اینجا فراهم شده میخواهند در ۵۰ متری ما آرامستان بسازند.
به گفته کارشناسان، همجواری آرامستان با بافت مسکونی آثاری همچون القای حس منفی و ترس بهخصوص برای افراد با سنین کم و دارای شرایط خاص، ایجاد آلودگی صوتی ناشی از مراسمات و واحدهای مرتبط با آرامستان و ترافیک، آلودگی هوا و خاک و آبهای سطحی و زیرسطحی، کاهش ارزش زمین و توسعه فعالیتهای آلاینده را درپی دارد و تصمیمگیران شهری باید به فاصله مناسب آرامستان با بافت شهری توجه داشته باشند.
بااینوجود اسفندماه سال ۱۴۰۱ بود که طرح احداث آرامستانی با مساحت ۲۲ هکتار در ضلع غربی فاز ۶ اندیشه در کارگروه امور زیربنایی و محیطزیست استان البرز تصویب شد که از همان زمان گلایهها مردم و مسئولان شهر اندیشه به این طرح آغاز شد و حتی برخی مردم در ۲۳ خردادماه امسال دراینخصوص تجمع اعتراضی برگزار کردند.
محمدرضا احمدینژاد، شهردار فردیس در پاسخ به گلایه مردم اندیشه گفته بود «در طراحی آرامستان فاصله قانونی تا شهر مجاور رعایت شده است»؛ او معتقد بود این بهانهجوییها برای «کاهش مرغوبیت اراضی» مسکونی فاز ۶ اندیشه است و به همین دلیل با احداث آرامستان فردیس مخالفت میکنند. این در صورتی است که شهردار اندیشه، بهروز کاویانی معتقد بود طراحی آرامستان در فاصله حدود ۱۰۰ متری فاز ۶ اندیشه در طرح تفصیلی این شهر نیست و بر اساس مستندات جزو بافت شهری محسوب میشود؛ او گفته بود باتوجهبه اهمیت این موضوع با وزیر راه و شهرسازی در این باره صحبت کردیم و «دستور دادند که آرامستان به حریم شهرستان فردیس البرز منتقل شود».
بیشتر بخوانید: فعالیت آزادانه دلالان مرگ در بهشت زهرا
پس از آن استاندار و معاون استاندار تهران طی نامههایی به استانداری البرز در بهمنماه سال ۱۴۰۲ به جانمایی این آرامستان با «فاصله کمتر از ۱۰۰متر» در ضلع غربی فاز ۶ اندیشه اعتراض کرده و خواستار تغییر موقعیت این آرامستان مطابق دستورالعملها در حریم شهر فردیس شدند که پس از آن استانداری البرز طی نامهای به شهرداری فردیس در اسفندماه همان سال تذکر داد که «هرگونه عملیات اجرایی پس از پاسخ شهرداری فردیس و ایجاد شفافیت کلیه ابعاد در جهت رفع نگرانی ساکنین منطقه صورت پذیرد». بااینوجود ابراهیم رنجبر، عضو شورای شهر فردیس در ۲۷ تیرماه سال ۱۴۰۳ در بازدید از زمین آرامستان گفت تاکنون بخشی از آرامستان دیوارکشی و ساختمان اداری جانمایی شده است و «شهرداری فردیس قول داده تا هفته آینده نسبت به احداث دیوار آرامستان که در سمت شهر اندیشه قرار دارد، اقدام کند» که پس از آن اصغر نصیری معاون خدمات شهری و محیطزیست شهرداری فردیس در ۹ مردادماه ۱۴۰۳ گفت حدود هزار متر دیوارکشی در محل آرامستان انجام شده است، اما «باتوجهبه اعتراض اهالی شهر مجاور و حساسیت زمانی به دستور استانداری البرز، ادامه کار متوقف شد».
این کشمکش بین مسئولان در شرایطی است که مردم فردیس سالهاست چشمانتظار تحقق خواسته خود برای داشتن یک آرامستان هستند و از جهتی مردم اندیشه از احداث یک آرامستان در جوار زمینهای مسکونی خود نگران میباشند. طبق بررسیها با وجود دستور توقف پروژه توسط استانداری البرز زیرساختهای پروژه آرامستان فردیس هماکنون توسط شهرداری در حال تکمیل است.
علیرضا فاتحینژاد، فرماندار شهریار در آخرین اظهارنظرها در خصوص این پروژه در ۲۳ مردادماه امسال به خبرنگار فارس گفت تابهحال نهادهای مختلفی از جمله استانداریهای تهران و البرز با اشاره به مغایرتهای قانونی این پروژه مکاتباتی داشتهاند و پروژه متوقف شده است. وی گفت گزارشات لازم دراینخصوص به وزارت کشور منعکس شده و «منتظر تصمیم وزارت کشور هستیم و با ابلاغ تصمیم وزارت کشور موضوع حل خواهد شد».