تاریخ انتشار: ۰۸:۳۴ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۵۱ نظر
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

ضرورت گریز ایران از تله زنگزور و بازی همسایگان برای بر هم زدن مرز‌های تاریخی/ چرا ایران و ارمنستان نباید تن به دالان جعلی بدهند؟/ ماموریت سخت عباس عراقچی در شمال کشور

دالان زنگه زور یک مسیر کاملا جعلی است. دولت ایران حق دارد و باید پاسدار مرز‌های تاریخی خود باشد. احداث این دالان تورانی در نهایت نه تنها منجر به از دست رفتن کریدور شمال ایران می‌شود، بلکه شاهراه و مرز مستقیم ایران به ارمنستان را نیز مسدود خواهد کرد. پیام رهبر انقلاب نیز در این مساله کاملا مشخص است؛ در مرز‌های تاریخی ایران نباید دست برده شود.

تله زنگه زور

اقتصاد۲۴- میرا قربانی فر - سفر پرماجرای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به منطقه قفقاز و به خصوص باکو، هرچند در میانه جنگ اوکراین که حالا دیگر دو سالی از آن می‌گذرد، برای بسیاری از کشور‌های اروپایی ابعاد ناخوانده و مهمی داشت، اما در این میان برای ایران نیز خالی از اهمیت نبود.

در همین سفر بود که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با کانال یک تلویزیون این کشور، بدون استفاده از واژه کریدور گفت: «ما طرفدار انعقاد سریع یک معاهده صلح میان باکو و ایروان و رفع انسداد ارتباطات هستیم. متأسفانه، با توجه به جلوگیری از ارتباطات از منطقه سیونیک، ارمنستان در حال نقض توافق نامه‌ای است که توسط پاشینیان امضا شده و درک چنین رویکردی دشوار است.»

اشاره این وزیر خارجه، اما به دالان زنگزور یا کریدور تازه‌ای به نام زنگزور است، مساله‌ای که به نظر می‌رسد دیگر تنها منوط به تصمیمات سیاسی و جغرافیایی ایروان و باکو نیست و باید تهران نیز درباره آن وارد میدان مذاکرات شود.

به گزارش اقتصاد ۲۴، اما باید توجه داشت که ایران ممکن نیست امکان ایجاد هیچ نوع دالان تازه‌ای را به باکو و یا ترکیه بدهد، تهدیدی که اکنون با دالان زنگزور برای ارمنستان هست برای ایران هم وجود دارد. کما اینکه اردوغان می‌خواهد در اذهان عمومی ابهام ایجاد کرده یا شاید حتی ارمنستان را تهییج کند که یک فرصت دارد از دست می‌رود. اما باز ماجرا این است که اگر بحث جاده است که عملا این کشور از طریق ایران به نخجوان متصل بوده و این که چرا باید برنامه‌ای تازه برای احداث جاده ایجاد شود یا تعاریف جدیدتری از نظر گمرک به وجود بیاید. اما آن چه اکنون کاملا مشخص است این بوده که دالان به عنوان یک تعریف فرا سرزمینی که از خاک ایران یا ارمنستان رد شود به ضرر منافع و امنیت ملی به حساب می‌آید.

بازی تازه روسیه در دالانی که هنوز وجود ندارد

مساله مهم دیگر اما این است که به نظر می‌رسد باکو و آنکارا اکنون توانسته‌اند روسیه را نسبت به برتری‌های احداث دالان زنگزور برای این کشور قانع کنند. کما این که برخی کارشناسان معتقدند اکنون قطع صادرات گاز روسیه به اروپا و متعاقب آن توافق باکو برای انتقال گاز بیشتر به اروپا باعث می‌شود که هدف اصلی سفر پوتین به باکو مسائل اقتصادی و انرژی باشد.

در این میان کریدور زنگزور در شرایطی که روسیه نیز همچون ایران از چندین کریدور منطقه‌ای جا مانده برای این کشور دارای اهمیت است، اما در مقابل مرز‌های تاریخی ایران با ارمنستان را دچار خدشه می‌کند و ایران به طور قطع باید در برابر این تصمیم و ایجاد دالان جعلی زنگزور مقاومت کند.

زنگه زور

اما نکته اینجاست که روز ۸ شهریور بار دیگر رسانه‌های باکو خبر از تایید روسیه برای احداث این دالان داده اند. آن هم در حالی که اخیرا بنا بر گزارش اقتصاد ۲۴ و به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان در حالی ولادیمیر پوتین در جریان دیدار الهام علی اف، از تاسیس کریدور مورد مناقشه با ایران یعنی زنگزور استقبال کرده که انتشار این خبر بار‌ها با مخالفت جدی ایران با ساخت این کریدور و هر مورد دیگری که منجر به تغییر در نقشه‌های ژئوپولیتیک منطقه می‌شود، مواجه شده است.

حال اما روز ۷ شهریور سال جاری نیز سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته «زنگزور مسیری است که می‌تواند قلمرو اصلی آذربایجان را به نخجوان از طریق سیونیک ارمنستان متصل کند. حتما در چارچوب گفتگو‌های صلح سه جانبه با ارمنستان رفع انسداد زنگزور مورد بحث قرار می‌گیرد.»

زاخارووا تاکید کرده «ما نگرانی طرف ایرانی را در مورد کریدور زنگزور دیده‌ایم که باید برای شفاف‌سازی با تهران تماس بگیریم. اما موضع مسکو در این مورد کاملاً قطعی است ما از این واقعیت پیش می‌رویم که راه حل باید برای ارمنستان، آذربایجان و همسایگان منطقه قابل قبول باشد.» این در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه روسیه در بخشی از مصاحبه خود با خبرنگاران با لحنی غیر دیپلماتیک گفته «برای ایران شفاف‌سازی می‌کنیم تا آن را بپذیرد.»

پیام دقیق رهبر انقلاب به کشورهای منطقه درباره دست زدن به مرزها

اما باید توجه داشت که پیش از این که در روز‌های اخیر وزیر خارجه روسیه تلویحا از این دالان یاد کند و حالا نیز سخنگوی روسی به صراحت از تماس با تهران بگوید؛ در اوایل مرداد ماه و در گرماگرم تنفیذ و تحلیف مسعود پزشکیان بود که رهبر انقلاب در دیدار با پاشینیان نخست وزیر ارمنستان به این مساله پرداخت و به نوعی می‌توان گفت که تکلیف موضوع را دستکم در راهبرد سیاست خارجی ایران مشخص کردند.

رهبر انقلاب در روز سه شنبه ۹ مرداد ماه در دیدار با پاشینیان و ضمن تشکر از حضور او در مراسم تحلیف آقای پزشکیان رئیس جمهور و همچنین مراسم تشییع شهید رئیسی، بر حفظ تمامیت ارضی ارمنستان تاکید کردند و گفتند: «جمهوری اسلامی ایران مسیر زنگزور را به ضرر ارمنستان می‌داند و همچنان بر این موضع خود ایستادگی دارد.»


بیشتر بخوانید: ایران در رقابت با باکو و ترکیه بر سر کریدور‌ها


احتمالا اشاره رهبر انقلاب در این دیدار درباره مواضع ایشان به دیدار ۲۸ تیر ماه سال ۱۴۰۱ بازمی‌گردد. آیت الله خامنه‌ای در آن دیدار به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، با ابراز خرسندی از بازگشت قره‌باغ به آذربایجان، گفته بودند که «اگر سیاستی مبنی بر مسدود‌ کردن مرز ایران و ارمنستان وجود داشته باشد، جمهوری اسلامی با آن مخالفت خواهد کرد؛ چرا‌که این مرز، یک راه ارتباطی چند هزار ساله است.»

کما اینکه آیت الله خامنه‌ای در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و در همان روز نیز یکبار دیگر به صراحت اعلام کردند: «جمهوری اسلامی، سیاست‌ها و برنامه‌هایی را که منجر به بسته‌شدن مرز ایران و ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد.»
در واقع در روز ۹ مرداد سال جاری و دیدار با نخست وزیر ارمنستان رهبر انقلاب برای بار چندم به صراحت به این موضوع و دستکاری در مرز‌های ایران واکنش نشان دادند.

بلوای دالان جنجالی زنگزور

اما چرا دالان زنگزور این همه برای باکو و ترکیه مهم است و در مقابل ایران و ارمنستان درباره آن مقاومت می‌کنند. به زبان ساده این طور می‌توان گفت که «دالان زنگزور» مفهومی در توصیف یک دالان حمل و نقل است که در صورت اجرای آن به باکو اجازه دسترسی بلامانع به جمهوری خودمختار نخجوان از طریق استان سیونیک ارمنستان آن هم بدون پست‌های بازرسی ارمنستان را می‌دهد. همچنین ایجاد این دالان باعث قطع کامل و دائم مرز‌های ایران و ارمنستان می‌شود؛ مرز‌هایی که برای دهه‌ها وجود داشته است.

نکته این است که کریدور جعلی زنگزور از زمان جنگ دوم قراباغ تاکنون مورد تاکید باکو و آنکارا بوده است. دولت الهام علی‌اف از ۲۰۲۰ به این طرف پروژه‌های عمرانی گسترده‌ای را شروع کرده که شامل احداث ۳ فرودگاه بین‌المللی با طول باند بیش از ۳ هزار متر (مناسب برای فرود هواپیما‌های سنگین) در شهر‌های زنگیلان، لاچین و فضولی - که از این سه، دو اول افتتاح شده و دیگری نیز تا ۲۰۲۴ افتتاح خواهد شد – و همچنین احداث قریب به ۷۰۰ کیلومتر جاده برای اتصال مناطق مختلف قراباغ به یکدیگر و همچنین اتصال آن به مرز ارمنستان است.

گفتنی‌ست شبکه راه‌آهن جمهوری باکو تا جنوب تا مرز ارمنستان (در استان سیونیک) امتداد دارد؛ ولی با توجه به شکل‌گیری بحران قراباغ، از ۱۹۹۲ تابه‌حال این خط که میراث شوروی است مسدود است. به احتمال فراوان باکو برنامه‌هایی برای بازسازی این خط و ساخت خط موازی با آن دارد؛ زیرا ترکیه برنامه‌ای جدی برای اتصال ریلی به نخجوان دارد که بدون بازگشایی این خط راه‌آهن، ابتر می‌ماند.


بیشتر بخوانید: قفقاز و فشار فزاینده ژئوپلیتیکی بر ایران و سرسپردگی علی‌اف!


با وجود این ساخت و ساز نسبتا گسترده، این کریدور همچنان با مخالفت دولت ارمنستان و همچنین مخالفت صریح جمهوری اسلامی ایران همراه است. کما اینکه رهبر معظم انقلاب، سال گذشته در دیدار‌های جداگانه با روسای جمهوری روسیه و ترکیه، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، رسما مخالفت خود را با قطع مرز هزاران ساله‌ ایران و ارمنستان اعلام کردند. متعاقبا مسئولان عالی‌رتبه‌ کشور نیز بار‌ها بر مخالفتشان را با تغییر ژئوپلتیک منطقه ابراز داشته‌اند.

اما حالا به گزارش اقتصاد ۲۴ و به نقل از ناظران سیاسی به نظر می‌رسد که در صورت ساخت و تکمیل این کریدور، نقش استراتژیک ایران برای عبور بار ترانزیتی آذربایجان به سمت نخجوان و صادرات کالای ایرانی به این منطقه تا حد زیادی تضعیف خواهد شد.
همچنین، با عبور کریدور زنگزور از داخل خاک ارمنستان و ستانده شدن کنترل آن از دولت این کشور، عملا ایران برگ برنده خود برای تاثیرگذاری بر تنش و رقابت‌های منطقه قفقاز را از دست خواهد داد.

دالان زنگزور علیه منافع ملی ایران

باید توجه داشت که ایجاد این دالان جعلی برای ایران، یک زیان تمام عیار است. این دالان در مرحله اول، مرز ایران و ارمنستان را قطع کرده و ارتباط ایران به قفقاز جنوبی و دریای سیاه را محدود و تنها به مسیر باکو و ترکیه منحصر می‌کند.

در واقع ایران یک کریدور مهم از ارمنستان به قفقاز جنوبی و دریای سیاه را از دست داده و در یک شرایط بن بست ژئوپلتیکی قرار می‌گیرد که تنها مسیر برایش از ترکیه و باکو است و این در مقابل قدرت بازیگری ترکیه در این منطقه را افزایش می‌دهد و در مقابل تهران را در موضع ضعف می‌گذارد.

به گزارش اقتصاد ۲۴، این همه در حالی است که منطقه قفقاز جنوبی نقش برجسته ای در ژئواستراتژی و ژئواکونومی محور اوراسیا دارد‌ و این منطقه از دیرباز حوزه تمدنی ایران بوده و تحولات مختلفی را در مقاطع مختلف تاریخی تجربه کرده و اکنون هم به عنوان یک منطقه مهم حائل بین دو دریای ارزشمند دریای سیاه و خزر قرار دارد و درواقع، می توان گفت نقش بسیار مهمی در مباحث کریدورها، انتقال انرژی و اساسا صلح و ثبات و توازن منطقه ای داشته و دارد.

از سوی دیگر کارت بازی کریدور زنگزور برای روسیه به عنوان دومین کارت بازی بعد از مسئله هسته‌ای در برابر ایران محسوب می‌شود. واقعیت این است که سفر پوتین به باکو تنش‌های جاری پیرامون کریدور زنگزور و مسائل مربوط به اجرای کامل توافقات سه جانبه بین باکو-ایروان-مسکو را بسیار برجسته کرده است که مستقیم با منافع حیاتی و مزیت ژئوپلتیک ایران هم در ارتباط است.

زنگه زور

تلاش باکو برای تکمیل مسیر زنگه زور و حذف ایران از یک کریدور دیگر

در همین حال، اما کارشناسان منطقه‌ای می‌گویند در صورت ساخت و تکمیل این کریدور، نقش استراتژیک ایران برای عبور بار ترانزیتی باکو به سمت نخجوان و صادرات کالای ایرانی به این منطقه تا حد زیادی تضعیف خواهد شد.

همچنین، با عبور کریدور زنگزور از داخل خاک ارمنستان و ستانده شدن کنترل آن از دولت این کشور، عملا ایران برگ برنده خود برای تاثیرگذاری بر تنش و رقابت‌های منطقه قفقاز را از دست خواهد داد.

از سوی دیگر بنا بر اخبار منتشر شده در رسانه‌های باکو نیز تاکنون دستکم کار ساخت ۷۲ کیلومتر از مجموع ۸۹ کیلومتر خط ریلی تحت احداث برای فاز نخست کریدور زنگزور در داخل خاک آذربایجان (از هورادیز تا آقبند) به پایان رسیده است.

قطعه خط عبوری از داخل خاک ارمنستان نیز تنها ۴۳ کیلومتر طول داشته که البته به نوشته aze. media، دولت آذربایجان قصد دارد در صورت کسب توافق ارمنستان، یک بزرگراه ترانزیتی جاده‌ای را نیز به موازات ریلی راه آهن از این منطقه عبور دهد تا با استفاده از هر دو شیوه حمل و نقل زمینی، این کریدور را تکمیل کند. در داخل نخجوان نیز، خط ریلی بازمانده از دوران شوروی به طول ۱۵۸ کیلومتر وجود داشته که در حال تعمیر است.

در همین حال به گزارش اقتصاد ۲۴، ایران ابدا نه‌تنها رضایتی برای ساخته شدن این دالان جعلی ندارد بلکه بارها مخالفت خود با هر نوع دستکاری در مرزهای ایرانی را اعلام کرده است. البته پیش از این یک بار نیز اردوغان ادعا کرده بود که ایران مانع توسعه دالان زنگزور است و نه ارمنستان.
اما عجیب این ممانعت و مخالفت ایران نیست بلکه عجیب دخالت اردوغان در این مساله است.


بیشتر بخوانید: طمع منطقه‌ای اردوغان و علی اف و تحمیل دالان زنگه زور به تهران


دالان زنگزور یک مسیر کاملا جعلی است. دولت ایران حق دارد و باید پاسدار مرز‌های تاریخی خود باشد. احداث این دالان تورانی در نهایت نه‌تنها منجر به از دست رفتن کریدور شمال ایران می‌شود (آن هم در حالی که تجربه ارتباط با دولت باکو نشان داده که همین حالا نیز ترانزیت از آن سو با مشکلات جدی رو به رو خواهد شد)، بلکه شاهراه و مرز مستقیم ایران به ارمنستان را نیز مسدود خواهد کرد.

پیام رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز در این مساله کاملا مشخص است؛ در مرز‌های تاریخی ایران نباید دست برده شود. ایران نیز از کریدور خود از مسیر ارمنستان به قفقاز جنوبی نباید دست بردارد و به نظر می‌رسد حالا با اظهارات تازه مقامات روسیه و تلاش‌های جدید دولت‌های باکو و آنکارا یکی از سخت‌ترین مصاف‌های وزارت خارجه جمهوری اسلامی در حال شکل گیری است.

شاید اکنون سیدعباس عراقچی در یکی از مهم‌ترین دوران‌های کاری اش، باید کارستانی تازه در شمال ایران رقم بزند.
او باید توامان مرز‌های کشور را بدون دستکاری حفظ و مهم‌تر از آن  مرز با ارمنستان را باز و کریدور شمال را برای ایران با دیپلماسی حفظ کند؛ و همزمان نیز در رابطه دوستانه ایران با سه کشور ترکیه، روسیه و باکو اختلالی ایجاد نشود.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۵۵
وطن‌دوست
63
52
شنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
خوب ایران هم طرح دعوی مالکیت بر دالان قره سو و آرارات کوچک را که ترکیه به ناحق از ایران جدا کرده را دنبال کند ضمن اینکه مرزهایش با ارمنستان نباید توسط احدی دست درازی شود
احدپناهی
سلام و عرض ادب به همه کسانی که به شهدا وراه شهدا اعتقاد دارند بدون رودربایستی بگم که اون کسانی که پوتین راپوتین کرده روسیه را روسیه کرده ایران است بازم میتواند ایفاع نقش کند بعدش به اون کسانی که میفرمایندبه ماربطی ندارد سخت در اشتباهند اول ازهمه به ایران ربط داره مگه آذربایجان مال ایران نیست الهام علی کاره ای نیست
ناشناس
درود برشما
ایرانسرا
باید ایران باتوافق ارمنستان نسبت به احداث خط آن وبزرگراه بین دو کشور اقدام کند وقبل از هر اقدام دیگر کشورها این مسیر را کامل کند
احمد
جالب که اینجا که اینا دارن سرش جنگ میکنن کل منطقه برا ایران بوده و الانم هست فقط همت میخواد که پسشون بگیره
خسرو
مگه اسمش دالان ناتو نبود،و روسیه دشمن ناتو نیست. پس چرا باید روسیه دنبال افتتاح دالان ناتو باشه !!!!!
نادعلی
ایران مثل روسیه که ادعا کرد که سرزمین ش در اوکراین را پس میگیرد ما هم باید از سرزمین های جدا شده از ایران اقدام کنیم سرزمین های از دست رفته مان را پس بگیریم این تنها راه این همسایه های بد جنس ما است ??
ایران پاد و اسلام زنده باد
دقیقاً درست فرمودید
ما نیز باید مدعی تمام طول سی چهل کیلومتری دره قره سو و نیز بخشهای جنوبی تر این منطقه یعنی آرارات کوچک و دشت های اطراف آن بشویم که بدون جنگ و قرار داد و تنها با سهل انگاری رضا خان معلوم الحال و قدرت طلب و‌محافطه کار با اجانب و در عقب نشینی روسها به اشغال عثمانی ها آمد بشویم ..... عیبی ندارد اگر گذرگاه زنگ زور را می خواهند به جمهوری بادکوبه بدهند ، در عوض طبق یک قرارداد رسمی و جهانی ، تمام قره سو را با این عنوان که بخشی از سرزمین تاریخی ایران بوده که مدتی در اشغال روسها و سپس در اشغال عثمانی ها بوده برای همیشه تاریخ و بدون هیچ شرط و قیدی به ایران برگردانده و ایران تا ابد بر این منطقه به عنوان بخشی از سرزمین تاریخی خود حاکم خواهد بود ، را به ما واگذار کنند ، بعد باکو‌ نشینان از زنگزور به نخجوان رفت و آمد بکنند ....
اردو عام در صدد تشکیل امپراطوری عثمانی و توسعه طلبی عرضی از طریق نخجوان ایران تا باکو‌ ایران و دریای خزر تا عشق آباد ایران و مرز افغانستان و .... است ، از سوی دیگر چشم طمع به سوریه و بخشی از عراق و لبنان و هم مرز شدن با صهیونیست ها را در سر می پروراند ....
رحیم
93
78
شنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
مخالفت ایران با موضوعی که ربط مستقیم به آن ندارد پیامدهای متعدد داخلی و خارجی خواهد داشت. این کریدور موضوع بین ارمنستان و آذربایجان است محوری که در زمان شوروی وجود داشته، و در دوران جنگ قره باغ مسدود شده بود می خواهد باز گشایی سود. حالا اینجا گزینه ارتباطی ایران بلاموضوع می شود و ایران ضرر می کند ولی این نمی تواند دلیلی برای مداخله در تصمیمات دو کشور مستقل باشد. مثل این می ماند که مثلاً آذربایجان بخواهد یک بیمارستان فوق تخصصی در مرز آستارا با همکاری کشور ثالثی درست کند تا بیماران به ایران نیایند طبیعی است که در این صورت ایران ضرر می کند ولی آیا می تواند به بهانه ضرر کردن مانع ساخت بیمارستان داخل خاک آذربایجان شوند؟
محمد
چرا دولتمردان ما باید به روسها اعتماد کنند در دنیاه کسی قبول ندارند دوم چرا اذ بیجان ونخجوان خاک مابوده کوتاهی می کنیم هرانچه می توانیم زود تر به کشور خودمان وصل کنیم و هیچ زمانی روی دوستی روسیه حساب نکنیم دنیاه روسها را قبول ندارند چون وسط راه خیانت می کنند
ایران پاد و اسلام زنده باد
اگه ایرانی هستی متأسفم برابت که فکر می کنی قطع تنها کوره راه مرز کشورت با اروپا و مسیری چند هزاره از راه ابریشم مشورت ، به ایران ربطی ندارد و امری داخلی بین آن استان جدا شده از خودمان است ؟!!!!!
مغز کل در کجا درس سیاسبت و جغرافیای سیاسی و اقتصاد و ژیئو پلتیک و تاریخ و .....خوانده ای که اظهار نظر غلط می کنی ؟!!!!
نمی دانی اینگونه اظهار نظرها ممکنه افراد بی اطلاع و ساده لوح را دچار کم آهی در دفاع ملی و دفاع از منافع ملی و تمامیت مرزهای کشور و .....بکند ؟!!!!
آیا می دانی قطع همین تنها حدود سی کیلومتر مرز ما با اروپا از طریق ارمنستان یعنی دور زدن تمام طول خاک ایران و خلیج فارس و اقیانوس هند و کانال سویز و یا قاره آفریقا و مدیترانه و اطلس تا رسیدن به اروپا؟!!!!
آیا نمی دانی این مسیر کوتاهترین محل برای احیای راه ابریشم است و چه منافعی برای ما خواهد داشت ؟!!!
آیا نمی دانی تشکیل یک اتحاد پر طمع و همیشه دشمن با ایران ما و کم شاندن پای صهیونیست ها و .... به مرز های حدود دو سه هزار کیلومتری شمال ایران یعنی چه ؟!!!!
آیا میدانید کشیده شدن بازوی ترکیه عثمانی از غرب ایران تا شرق ایران چه فجایعی برای تمامیت سرزمین ما خواهد داشت ؟!!!!
آیا راضی هستی که پایگاه های اطلاعاتی و رادارها و پایگاه های هوایی و نظامی صهیونیست ها در کنار دو گوش کشورت ایجاد بشود ؟!!!
متأسفم برای چنین تفکرات ساده لوحانه و یا مغرضانه ؟!!!!!!
اما بداند.............. بر خلاف تفکر تو ، من و همه خوزستانی ها معتقدیم که در صورت هر گونه تغییر در منطقه زنگ ور و استان سیونیک ارمنستان ایران باید تا عمق این منطقه یعنی تا رو بروی قره باغ در خاک ارمنستان پیش برود و اشغال نظامی به حق بکند و ما خوزستانی ها و جنوبی ها از همین الان کفن پوشیدن و پوتین به پا آماده شهادت در دفاع از مرزهای کشورمان و به خصوص منطقه ارس و زنگزور و ... هستیم ..... و معتقدین که باید همزمان با این توطعه ها در شمال کشور ما نیز باید ادعای دره قره سو و آرارات و .... از ترکیه بشویم و باید تحرکات نظامی مان در نوار قفقاز را زیاد بکنیم ..... عزیزان بدانند که دره قره سو و‌آرارات اشغال سده است و هیچگونه قراردادی در این باره بین ما عثمانی های اردوغانی وجود ندارد و احمقی و کوتاهی و بی لیاقتی رضا خان خاطر چران مهاجر گرجستانی سبب دست یافتن ترکیه بر این منطقه در شرق نخجوان شد و ما را از هم مرزی با اروپا دور کرد .....
زنده باد اقتدار ایران و زنده باد شعور و عرق ایرانی و مدافعان عزت و اقتدار ایران
ناشناس
100
165
شنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
اگر هنر داشتند خودشون حفظ میکردن
رحیم اکبری
چطور مرز ایران با ارمنستان را با بیمارستان در دولت جعلی باکو مقایسه میکنی
علی
شما به نظر تاریخ این منطقه را نمی دانی. روس ها چرا به اوکراین حمله کردند. به همان دلیل قفقاز جنوبی که حوزه جداشده از ایران است نمی تواند تهدیدی برای منافع ما و امتیازی برای رقبای ما باشد. شما اجازه می دهی همسایه ات یک سمت خانه شما دیوار بلند بکشد و شما را از ارتباط با بخش مهمی از دسترسی به آن بخش شهر محروم کند
ناشناس
پشت این دالان اسراییل است کما اینکه پشت بیشتر این کامنت ها هم اسراییل است .
خشایار
. از قوانین بین‌المللی بی اطلاع هستی، کمی اول مطالعه کن بعد نظر دهید
خشایار شا
شما اول موضوع را متوجه شو. باکو با توجه به مخالف ارمنستان با تهدید میخواهد بخشی از سرزمین ارمنستان را با تهدید به کنترل و در واقع مالکیت خود در اورد..
هادی ایرانی
به نظر من دوتا استان شمالی آذربایجان و ارمنستان برگردانیم به کشور مادرش بحث نداره
رامین
اره اگه درمغازه ما رونبنده اشکال نداره ولی این اردوغان مکار هدفش حذف راه ارتباطی ما با ارمنستان هست اگه قرار ه دالان زنگزور احداث بشه هر لحظه دلش بخاد تردد ایران رو ممنوع میکنه اونوقت بدو دنبالش گریه کن مگه عقلمون کمه
سعید
باید تاسف به حال افرادی همچون شما خورد که اینقدر ساده لوحانه فکر می کنند و در ظاهر خود را فرهیخته جلوه میدهند، با شیوه ای که شما له مسائل نگاه می کنین پس روسیه هم نباید به اوکراین حمله می کرد چون اوکراین و ناتو داشتند در خاک اوکراین تجهیزات و پایگاه احداث می کردند و این موضوعی بین ناتو و اوکراین بود و یا در حال حاضر ما نباید در قضیه غزه دخالت کنیم...
کاملا مشخصه که نیت از این سیاست چی هستش و نمیشه به این موضوع خوشبین بود، اگر آذربایجان و ترکیه نیت دوستانه ای دارند چرا پیشنهاد ایران رو قبول نمی کنن
ایران
دوست عزیزنظر شما خیلی مبتدی بود اینجا دارن مرز تاریخی ایران قطع می کنن چرا به ایران ربط نداره ی کم بیشتر مطالعه فرمایید
علی
ما هم یک دالان میخوایم از به سوریه بزنیم آیا ترکیه اجازه میده
رزمنده جنگ هشت ساله
شما اگر غرص و مرزی نداری حداقل برو اکابر یا پیش دبستانی دوره مبتدی علوم سیاسی و ژیوپلتیک رو بخوان!!! علی اف در مقایسه با صدام در حد سوسکی بیش نیست و بوقتش در زیر چکمه شیر مردان ایرانشهر له خواهد شد.
ناب
خود ارمنستان بن بست هست! فقط از طریق گرجستان متهد ترکیه و آذربایجان قادر به اتصال به اروپا هست!
ما باید بجای نقش منفی وارد روابط و نفوذ در آذربایجان شویم و این کشور استراتژیک دو دستی تقدیم ترکیه نکنیم!
ناشناس
26
48
شنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
حسود هرگز نیاسود
صادق اسماعیلی
24
81
شنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
جعلی اونه که تو مغزهای پوک شماست.
هیچ راهی تو هیچ کجای دنیا موجب بسته شدن راه دیگری نشده است.چهارراه هست ،زیر گذر هست ،رو گذر هست ،تونل هست.التماس تفکر
رحیم اکبری
تو درک درستی از دنیا نداری چطور منافع کشور ترکیه منافق و علیی اف جعلی را به مشورت ترجیح میدی
حسین
62
147
شنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
حال که اینگونه است چراایران باواردشدن فرانسه وآمریکا مخالفت میکنددخالت اروپاوآمریکا وزنه ایران رامیبردبالا بایدمقابل زیاده خواهی های اردوغان واستاندارباکوایستاد اگرچنانچه ایران قافیه رابه ترکیه واستاندارباکوببازد مسایل دیگری برای ایران درست میکنندکه قابل جبران نیست آنها خوابهای شومی برای ایران مادیده اند که روسها هم درجریان هستند دراینصورت سیاسیون خیلی بایدحواسشون باشد
ابوالفضل روستای علی اباد پاکدشت
ایران نباید در زمین روسیه بازی کند چون روسها همیشه کارشان را باخنده و دوستی انجام میدهند موقعی خودمون میایم که ایرانی باقی نمونده.بفکر ایران باشید آقایون مسئول
عادل
ایران قافیه را به اذربایجان نباخته بلکه به روسیه باخته انهم بدجوررر، زمانی که روسیه با ارمنستان هم پیمان بودند ایران به جانبداری از روسیه مخالف این گذرگاه بود حالا که روابط روسیه وارمنستان شکر اب شده وروسیه با اذربایجان سر سفره نشستند باید دید عکس العمل ایران چه خواهد بود؟بازیچه بودن برایران برای روسها وکمونیستها اینجا مشخص خواهد شد
ناشناس
105
76
شنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
روسیه به دلایلی فراتر از منافع اقتصادی مصممتر از آذربایجان برای ایجاد این دالان هست، چون پای روسیه به این قضیه کشیده شده بنابراین مخالفت با اصل این داستان تنش زا و تبعاتی دارد برای همین یک راه حل منطقی وجود دارد که در آن تمام طرفها بدون اینکه تنشی ایجاد شود راضی میشوند، برای این مسیر ارتباطی که حدود ۴۰ کیلومتر است میتوانند پل بسازند، در این حالت نه مرزی جابجا میشود و نه ارتباط ایران با ارمنستان قطع میشود و آذربایجان فقط مالک پل ارتباطی میشود و خاک ارمنستان دست خودش میماند، حتی ایران میتواند ابتکارانه این راه حل رو پیشنهاد بدهد و به این طریق بدون تنش این قضیه رو حل بکند
ناشناس
آفرین. یک پل به طول چهل کیلومتر که ستون هم نداشته باشه تا خاک ارمنستان در هیچ نقطه‌ای قطع نشه و فقط از دو طرف به خاک آذربایجان و نخجوان متصل باشه . این فکر نبوغ آمیز چرا به ذهن علیف و پاشینیان نرسید !!!! ساخت یه پل چهل کیلومتری که چیزی نیست
رضا
27
64
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
ارمنستان کشورجعلی است آنچه هست فقط آذربایجان هست آذربایجان
ناشناس
اذربایجان وارمنستان بخشی ازروسیه وقفقارز وبخش زیادی ازترکیه جزوایرانه وبایدپس بگیریم این مهم روباید بدونین وقتی روسیه میگه اکراین مال روسیه است
باید بفهمه اذربایجان وارمنستان وقفقازوترکیه مال ایرانه وهمچنین چندین کشورعربی وافعانستان وپاکستان مال ایرانه وهرگونه قطعنامه ایبرعلیه منافع ملی ایران وتمامیت ارضیه ایران وخودشیرینی برای امتیازگیری باکشورها حتماسروقتش بایدپاسخگوباشن وایران هم حق داره باکشورهایی که مشکل دارن برعلیه انها جانبداری کنه وامتیازبده تا تصفیه حساببشن ایران بزرگ ومقتدرمتمدن دوباره میسازیمت وبه اوج وشکوفاییه حقیقی ات میرسانیم جانم فدای ایران
ناشناس
ارمنستان کشور جعلی است ؟ بر اساس کدوم سند تاریخی اینو میگی ؟ ارمنستان کشوری است که هزاران سال قبل تر از آذربایجان بوده اگر تاریخ بخونی متوجه میشی که ارمنستان از زمان حکومت اشکانیان تا همین الان یه کشور تاریخی بوده شاید حتی قبل از اشکانیان . جمهوری آذربایجان در زمان حکومت استالین بر شوروی ایجاد شد دقیقا بعد از جنگ جهانی دوم.
ایران پاد و اسلام زنده باد
بله
اگر به منافع ملی و تاریخ کهن و نقشه های هزاران ساله کشور خود نگاه کنیم ....و اگر منصف باشیم و وطن دوست .... و عاقل و زیرک و.... باید معترف باشیم علاوه بر ارمنستان. باکو‌ و نخجوان و گرجستان و .... همگی جعلی و بخشهایی از کشور جانمان و ناموس تاریخ چند هزار ساله مان از عهد آسو زرتشت تا دوران پر اقتدار صفوی و تا عهد قاجار و حتی اوایل رضا خان ، بوده‌اند .....
حسن
جنهوری اذربایجان میخواهد مسیر عبوری از ارمنستان مال خودش باشد یعنی بسته شدن مرزایران که بدای ما ایدانیان حتی از غزه مهم تر است
الیاس پیام عسکری
3
6
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
من شنیدم ملت نجیب ارمنستان بسیار طالب برگشت خاک ارمنستان به خاک مادری خود یعنی ایران بزرگ هستند .چرا از پایان قطعنامه ترکمنچای استفاده نمی‌کنید و این سرزمین ها که تمایل به بازگشت دارند رو به خاک ایران الحاق کنید.دلیل نداره دالان تازه ای ایجاد شود وقتی ایران از خاک خودش بدون چشم داشتی مسیر ایجاد کرده.فقط این وسط افکار شوم دو کشور همسو با اسرائیل جنایتکار دنبال بهره برداری و قطع منافع ایران هستند.الان با قدرت بلامنازع ایران در منطقه فرصت چنین راهکارهایی هست که این کشور بازگردانده شود
علی اصغر از تهران
2
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
تله زنگزور بازی روسیه در خاک ارمنستان است قطع شدن ان توسط کشورهای حامی ناتو مثل ترکیه اینقدر که به ضرر روسیه است به ضرر ایران نیست ولی وقتی ایران اسم غرب را میاورد زود روسیه یک فنگ تو زنگزور میاندازد ایران باید سیاستی کمی بی تفاوت باشد تا روسیه در این مورد به هدف خود نرسد
ناشناس
130
109
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
مگه اذرباییجان قانونی جز ایران نیست
خشایار شا
تاریخ ارمنستان به چندین هزار سال قبل برمیگردد ، ولی باکو و ترکیه چند ده سال. کمی تاریخ مطالعه کن و با انصاف حرف بزن
ناشناس
احسنت
اذربایجان جزوی ازایران است روسیه به فکراکراین باشه ایران خودش مسائل داخلیشوحل میکنه ترکیه بزودی ارارات وپس میگیریم ازت یادت رفته توکوتاه داشتی نابودمیشدی ایران بدادت رسید بکش کنارتاایرانیهاتواستانمول برسرت اورنشدن
محمد
اولاً که آذربایجان تاریخی که بخشی جدا نشدنی از خاک ایران هست در واقع جنوب رود ارس هست و آن ناحیه که نام آذربایجان را برای کشور جعلی خود انتخاب کرده در گذشته بخشی از ایران بوده و به ناحیه اران و شیروان مشهور بوده و اینکه ارمنستان مانند ایران تاریخ چند هزار ساله دارد و قدمتش از کشور جعلی باکو بسیار بیشتر هست
آزاد
5
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
نویسنده مقاله عقده گشایی کرده موضوع مربوط به دوکشورمستقل آذربایجان وارمنستان را به تسویه حساب ضدترکی تبدیل کرده . آخه مردحسابی توالف بچه کی هستی که ازالفاظ ( جعلی _جمهوری باکو_دالان تورانی و...) مینویسی و صاحب صفحه بدتراز نویسنده منتشرمی کند. حسودهرگزنیاسود . با حسادت وعقده هایتان بسوزید. ایران بادوستی وبرادری با آذربایجان وترکیه پوزه پهلوی پرستان وسلطنت طلبان درلباس وطن پرستی را به خاک خواهندمالید. صلح وپیشرفت منطقه خاری است درچشم انگلیس وآمریکاوفرانسه ونوکران داخلی وخارجی آنها. تنهاراه پیشرفت منطقه اتحاد ایران با آذربایجان وترکیه است . ارمنستان درمرز ایران پدرناتو را باتسلیهاتش جاداده صدای مقاله نویسانی چون همین نویسنده خفه شده است .
طاطار
82
99
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
هیزم های روشن شده به دست داشناک تروریست با حمایت بعضی ها از تروریست‌های کودک کش امروز هم معلومه دودش به چشم چه کسانی خواهد رفت طبیعیه
فخری
27
86
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
قرداد ۹۹ساله تمام شده وایران درخواست استرداد آذربایجان و الحاق به ایران را بکند
ایران پاد و اسلام زنده باد
کوتاهی ما در این مورد و رعایت حال هموطنان کهن تاریخ مان در منطقه باکو‌ و نخجوان و صابر آباد و لنکران و نفت‌خانه و ..... سبب پر رو شدن نوکر صهیونیست ها الهام شده ....
ناشناس
بیا بگیر اگه میتونی
ناشناس
81
99
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
وقتی ملت میگن خیانت تر از روسیه نیست بپذیرید برید سمت اروپا و آمریکا
کریم
زمان هاشمی این کشورها از شوروی جدا یعنی قراداد قاجارها تمام و درست بدون دعوا برگشتن به ایران ولی همین اقایون نخواستن بعد چند سال به دریای ما دست درازی پنج تقسیم باور کنید روسیه این حزب توده اموزش دیده دانشگاه لوبومبا تجزیه ایران در سردارندخواهیددید
ناشناس
ما با روسیه عهد اخوت نبستیم فقط منافع مشترک داریم ولی روس ها با آمریکا و غرب اصلا قابل مقایسه نیستند روس ها خودشون زخم خورده غرب زیاده خواه و مستکبر هستند
ایران پاد و اسلام زنده باد
نه اعتماد به روسها باید داشت ( ضمن اینکه به صورت موقتی باید در جنگ ایشان با غرب که دشمن مشترک هست همکاری کرد = دو دشمن که در جنگ با دشمنی مشترک هستیم ). و نه باید فریب اروپای عهد شکن و آمریکای تخم انگلیس را خورد ....
باید زیرک و باهوش بود و در عین حال نباید به گرگ در این سو و کفتار در آن سو هم اعتماد کرد .... باید قوی سد امروز منطق جهان ،قدرت موشک است و نظامی گری و دست بالا داشتن ....
شهرام
چرا احساسی حرف میزنی. سیاست و موقعیت الان روسیه رو وادر میکنه دالان باز بشه حالا چه به ضرر تهران باشه یا نباشه. همین زنگه زور خاک جمهوری اذربایجانه که به دست شوروی داده شد به ارمنستان
محمدحسین تنابنده
21
80
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
ایروان به ناتو و آذربایجان به اسرائیل پایگاه می دهد هر دو زنگ خطری است بما
ناشناس
1
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
لعنت به حاکمان خائن دودمان قجری که همه ی این سرزمین های بکر قفقازو به روسیه بخشید که هنوز رسوبات وطن فروشی قاجاریه دامنگیر مردم ایران ست!
بهرام
3
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
خدایا ایران را از دست روسیه نجات بده، تموم خیانت‌های که تو تاریخ نوشته همش از طرف روسیه و انگلیس بوده، هر چی میکشیم از دست این بی همه چیز هست، نصف ایران را همین روسیه تجزیه کرد، بقرآن زورش برسه دوباره نصف دیگشم تجزیه میکنه، روحت شاد نادرشاه
ایرانی
14
46
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
قضیه اصلا این نیست بریدن دست ایران از کشورها ومناقع شمالی است وقتی برگ برنده نداشته باشی بازی رو میبازی وبعد مقروض هم میشوی مرز به هیچ عنوان نباید تغییر کنه.
ناشناس
2
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
حالا اگر خود ارمنستان به این نتیجه رسید که باز گشایی دالان زنگزور به نفع ارمنستان است ، اونوقت ایران چه کند ؟
ناشناس
1
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
احسنت برمهندس وکارشناس. واقعاهرچه اقای پزشکیان گفت درست گفت کارشنااااااااااسسسسسس
ایرانسرا
31
56
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
احداث تونل زیر زمینی با نظارت ارمنستان می توان بهترین گزینه باشد تا مرز ایران وارمنستان به مشکل بر نخورد
کورش
2
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
دوستانی که موافق دالان هستند ایا جلوی خانه شان می‌گذارند تا هر کسی بخواهد کاری کند .فقط مسئله راه و دالان نیست مسئله چیزی دیگر است مثل غزه که اسراییل تمام اطراف اونه بسته و مثل یک زندان شده .چرا نمی فهمید اظهار نظر نکنید بهتره چون دارید به دشمن کرا می‌دهید
شاپور
28
49
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
اسمش آزربایجان شمالیه
جمهوری طهران نشین دری زبانه افغان تبار انقد بگو تا عادت کنی
مینا
از مغول بودن بهتره
خشایار شا
4
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
متأسفانه عده‌ای متوجه نیستند، که اگر این دالان ایجاد شود ایران باید با مجوز باکو از این گذرگاه عبور کند. زنگزور شروع مشکلات جدی ایران خواهد بود.
Hashem
60
94
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
آن ارتباط زمینی که بحث میشود و ایران هم به آن فشاری میکند در سال ۱۳۶۰وجود نداشت وقبل از آنهم اتحاد جماهیر شوروی بودآن پل ارتباطی عمرش سی یا چهل سال است
Ali
0
1
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
اگه مسئولین راست میگن مخالف تغییر مرزها هستند چرا اون موقع که مرز خاکی ما با روسیه قطع شد. سکوت کردند. آیا تغییر مرزها نبود؟؟؟ تابع امر و فرمان روس قرار گرفتند دم از استقلال میزنند
افراسیاب
0
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
موضوع دالان زنگزور هیچ ربطی به ایران نداشته وندارد
بهنام چوپان
3
7
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
بعنوان یک دیپلمات سابق که اتفاقا یک ماموریت دیپلماتیک در باکو بودم ،ابتدا عرض کنم در طول کل استقلال آذربایجان فقط یک سفیر آذری زبان به منطقه اعزام شده -افشار سلیمانی *نباید انتظاری بیش از این داشت که آذری ها شعاری دارند مبنی بر اتحاد آذربایجان به مرکزیت تبریز ،و تهران دائم سفیر فارس زبان می فرستاد مطلب بعد اینکه هر چی الهام علی اف با وجود اینکه مهربان خانم همسر او اصالتا ایرانی است سمت ما آمد ما پس زدیم و او رفت سمت ترکیه و نباید انتظاری بیش از این داشت و ترک ها ،آذربایجان را در جنگ قره باغ تنها نگذاشتند
ناشناس
1
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
روسیه وامریکا این کریدوردارن میزنن باهم همدستن سیاست شون اینه که درظاهردشمن هستن ولی برای نظم نوین جهانیباهم نقشه میکشن واجرایکنن واین وسط کشورهایی روکه خودشن نخان حذفضعیف ویابوجودمیارن
الان سیاست شون اینه که ایران درانزوا. باشه وتضعیف بشه واگه ایران مقاوت کنه هربلاییسرش میارن
همان اولش وقتی روسیه وترکیه واذربایجان وارمنستان برسرایجادزنگزورتوافق کردن مکاملا مشخص بودچه نقشههایی برای دارن وایران وحذفکردن وایران اون موقع هیچ کاری نکرد واقعا تعجب اوربودبرامون
مگه میشه
حالا دیگه دیرشدخیلی دیر
قدرت
0
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
ایران باید مورد باز گشت نخجوان را پیش بکشد دیگر آذر بایجان نخجوانی نداشته باشد که جاده بسازد
آن وقت آن دریچه ترکیه به نخجوان هم ارزش اش را از دست می دهد
ناشناس
4
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
چرا ایران ملک خودش رو پس نمیگیره (آذربایجان)
ناشناس
5
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
در هیچ جای دنیا دخالت در امور همسایگان ودشمنی علنی با یک کشور همسایه.... وجود نداشته و ندارد،ایران واقعا به همسایه هاپیله کرده.
ناشناس
6
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
امام خمینی روس خیانتکار را میشناخت که گفتن شوروی که همان روسیه هست از آمریکا وانگلیس بدتره
ناشناس
0
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
سمت هیچ کس نروید. تله ی اردوغان برای خودش. خلاصه باید جلوشون ایستاد وکوتاه نیومد
ابوالفضل
4
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
ایران توی خطر خیلی خیلی بزرگی هست شک نکنید که اسراییل از خاک آذربایجان به ایران ضربه میزنه ایران باید به آذربایجان حمله کنه و به خاک ایران برگردونه تا قبل از قدرتمند تر شدن آذربایجان دیگه همه مشکلات حل میشه دالانی هم در کار نخواهد بود الانم تحریم هستیم چیزی برای از دست دادن نداریم شاید بخندید ولی شدنی هست
همانطوری که روسیه کریمه رو گرفت الانم که دید خطر بزرگی به نام ناتو میخواد با روسیه هم مرز بشه به اوکراین حمله کرد
علی
5
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
این هم خیانتی دیگر از روسیه
ناشناس
1
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
وقتی شوروی فروپاشی قرارداد ترکمنچای به پایان رسیده بود باید استانها به ایران بازمیگشت خودتان کوتاهی کردید .
یعقوب
4
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
کانال زنگزور دیر یا زود احداث خواهد شد زیرا تمام قدرتهای منهی ایران آن را میخواهند و ایران بجای اینکه فرافکنی کند بهتر است روابط خود با آذربایجان و ترکیه را هر چه میتواند بهتر کند چون در غیر اینصورت در بد مخمصه ای گرفتار خواهد شد
ناشناس
5
7
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
توکه می گویی ارمنستان یک کشورجعلی است اولا ارمنستان۲۰۰۰سال سابقه تاریخی داردبروتاریخ بخوان واصلا آن مناطق آذربایجان نیزجزئ ارمنستان بوده که بین ایران و روم همیشه درگیری بوده پوما کشورآذربایجان جعلی وهمه کشورهای قفقاز جنوبی همانطورکه می دانیم دراثربی لیاقتی فتحعلی شاه روسیه نامردا ازایران جداشدند
ابوالقاسم باقری
3
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
بسمه تعالی
ایران در چندسال گذشته درخواب بوده وازهمه چیز غافل وبه خیالش باروسیه شریک راهبردی است وازهمه طرحهای توسعه ای کشورهای همسایه دورونزدیک ۶افل!تونل زیردریایی امارات به هند،،پروژه احداث مسیر راه زمینی وریلی اتصال ترکیه از مسیرعراق به خلیج فارس،پروژه مشارکتی چهارجانبه ترکیه،عراق،قطر وامارات،تلاش ترکیه برای ایجاد راه ارتباطی از طریف کشورهای ترک زبان شمال ایران به پاکستان وهند همه طرحهای دورزدن وبه حاشیه راندن ایران بوده که متاسفانه ایران بابی توجهی به آنها موقعیت خودرا پاسداری نکردهو...
عادل
0
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
روسیه موافقه کاری از شما برنمیاد
ناشناس
4
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
چرا برای ارتباط با اروپا وآمریکا وقطع ارتباط با روسیه رای گیری نمی‌کنید تا ببینید بیش از 90 درصد مردم مخالف روسیه اند
علی
0
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
دالان زنگزور که نخجوان را به آزربایجان وصل می‌کند حق مسلم مسلمانان هستش که مسیحیان اشغال کردن
.به ایران ربطی ندارد توافقات بین دوکشور که ارمنستان بخاطر ارتباط با ترکیه و دنیا می‌خواهد دست از اشغال بردارد..سی سال حمایت کردین از ارمنستان نتیجه نداد و حتما بعدازینم جواب نخواهد داد
نیما
5
7
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
اولا:جمهوری باکو نیست و وجمهوری آذربایجانه .دوما:مساله بین دوکشور هست که باید بین خودشون حل بشه وبه دیگران ربطی نداره.سوما: مرزهای به اصلاح تاریخی سر جاشه و قرارنیست تغییر پیداکنه یا ارتباط بین ایران وارمنستان قطع بشه.چهارما: منافع پوتین و روسیه هرچی اقتضا کنه همون خواهد شد بنابراین خیلی خودتون رو اذیت نکنید.پنجم اینکه اگه تاریخ وگذشته معیارباشه ارمنستان وگرجستان علاوه برآذربایجان جزئی از یک خاک بودن واگرقراره مثلا آدربایجان به ایران پیوست بشه باید ارمنستان وگرجستان نیز پیوست بشن واین تخیل و سرابی بیش نخواهد بود.بنابراین لطفا بشینید سرجاتون و سرتون بکار خودتون باشه.
کهنه سربازجانباز دفاع مقدس
7
9
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
روسها درطول تاریخ به ضرر ایران کارکردن و پوتین دنبال فرصتهاییست که لگدش را بپراند، لذا ایران نباید چندان به روسها اعتماد کند وبلکه روابطش را با غرب به حالت عادی برگرداند وتا روسها وادار شوند با امنیت ملی ایران بازی نکنند، من فکر میکنم رابطه روسها با ایران بیشتر افزایش خصومت ایران با غرب ودرتحریم ماندن است تا ازاین آب گل آلود ماهی بگیرد،
امیر
0
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
با فشار روسیه قطعا نرمش قهرمانانه انجام میدیم و این دالان هم افتتاح میشه
احسان
1
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
کدوم مرز تاریخی أخه همه رو دشمن کردید با ما
وکیلی
2
6
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
ایران بایست از نظر تا یخی هم که شده است مدعی نخجوان شود وآنرا ملحق به خو د کند اگر دیر بجنبد بعد از زنگ زور نوبت مسئله نخجوان میشو د و آنجا را هگ بین خود تقسیم میکنند چیی مانند بحرین مزشود
ناشناس
6
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
روسیه روسیه هرچی میکشیم ازدست روسیه وچینه هرچی بدبختی داریم ازدست این دوکشوره
ناشناس
1
6
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
این باید روی خوش نشان دهد تا در جاده به اروپا سهم شود
آراز
3
1
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
نظر: ما فارسها با ملتهای مسلمان برادریم نه با ارمنی و یهودی بی دین .
محمد
3
6
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
ملتی فراموش کار و مدام در پی حرف دوادوان،،، دریغ از اندکی تامل،،،،،،، اگر خردمند بودیم اندکی تامل می کردیم که دشمن واقعی ایران نه آمریکاست و نه اروپا،، افغانستان است،،، یعنی طالبان، پاکستان، روس،،، ترکیه،،،، ملتی هستیم مدام گول می خوریم چون همیشه تاریخ خواب بودیم، همین صدسال پیش جنایات روسها را فراموش کردیم،،، اما بدلیل سقوط دولت مصدق،، دشمن ما آمریکا شده،،، نه کشتار 9میلیون ایرانی
جانباز
1
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
ایران میتواند هر حرکت یا پروژه یا طرح که به اقتصادمان ضرر میزنند از مجاری قانونی دنبال ومخالفت خود را به جد اعلام کند
ناشناس
1
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
به نظر می رسد احداث کریدور زنگه زور غیر قابل اجتناب است ایران هم به شکلی رفتار کند تا منافع حداقل ایران حفظ شود چون روسیه بزرگترین بازیگر منطقه از آن حمایت می‌کند
افشین
2
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
دولتمردان ما میگن روسیه عوض شده آره دیدیم
گرشاسبی
0
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
از نظر روسیه نباید غافل بود . انقدر که در طول تاریخ ایران از روس ضربه خورد و زیان دید از هیچ کشوری ندید نچشید و نکشید.
ناشناس
0
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
خود نخجوان با کل آذربایجان جزی از ایران هست که بزودی ب خاک وطن بر خواهد گشت
شهروند
4
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
طبق قراداد ۹۹ ساله آذربایجان باید به ایران ملحق شود پس روده درازی ممنوع
ناشناس
6
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
التماس تفکر نزدیکترین ومقرون به صرف ترین راه ارتباطی آذربایجان با نخجوان زنگزوره ما این وسط چه کاره ایم سیاست درست نه لج و لجبازی بی مورد
ناشناس
آذربایحان یک کشور مستقل شده ساعت خواب
ایران
3
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
روسها ابتدا از امارات سر جزایر خلیج فارس حمایت کردن بعد الان هم میخوان مرز تاریخی ایران و ارمنستان از بین ببرن چرا روسها انقدر ضد منافع ملی ایران عمل میکنن،روسها ابتدا توسط اولیانف انقدر مذکرات برجامو کش دادن بعد پهباد و سلاح ایرانی در جنگ اوکراین استفاده کردن تا ایران درگیر تحریمهای غرب بمونه و نفت و گازش وارد بازارهای جهانی نشه تا خطری برای انرژی اونا نباشه،چرا روس همیشه به ایران خیاننت میکنن
مهدی
1
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
دالان زنگزور در زمان شوروی هم وجود داشت و باز میخواهند راه اندازی کنند. این چه ربطی به ایران دارد . با ایجاد دالان مگر تغییری در مرزها ایجاد میشود که این قدر مانور جعلی میدهید. این حق آزربایجان هست که به نخجوان کریدر داشته باشد
شادمهر
3
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
اصل قضیه اینکه این دالان در اختیار چه کشوری باشد مثلاً اگر ارمنستان مالک این دالان باشد و از آنجایی که آذربایجان تلاش کرده تا منافع ترکیه و آذربایجان در این دالان حفظ بشه و انحصارا این دالان توسط آذربایجان کنترل بشه تا بتونه مانع نفوذ ایران به این منطقه بشه چراکه تهران در صورت از دست رفتن این دالان به اجبار مجبور که قبول کنه این دالان متعلق به اذربایجانه و در این صورت مرز بین ایران و ارمنستان قطع بشه و دسترسی ایران به منطقه قفقاز که از دالان زنگزور عبور می‌کنه به کلی از بین بره که در این صورت ایران مرز زمینی خودش را با این کشورها از دست میده و از آنجایی که مشکل توسط آذربایجان و ترکیه طرح ریزی شده این را به کل با مشکلات زیادی دچار می‌کنه و در اصل این دالان یک دالان تاریخی و قدیمیه و ایران باید تلاش کنه تا این دالان حفظ بشه و این دالان بقدری برای ایران ارزشمنده که باعث میشه ایران وارد این مناقشه بشه و ترکیه که سعی می‌کنه این ارتباط ایران با قفقاز را به کلی قطع کنه و از منافع آن سود ببره .
علی
0
1
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
وقتی از تاریخ و گذشته درس نگیری میشه همین ،اینهم از روسیه بخدا معرفت غربیها و آمریکا از روسیه بیشتره
علی
0
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
خاک ارمنستان است رابطه خوبی با باکو ندارد پس با زور که نمی توانند همین راه از ایران زیاد است
حسن حبشی
0
0
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
مسیر ارتباطی حمل ونقل ایجاد مشکل نمی کند اینکه نخجوان با سرزمین اصلی جداست مشکل آفرین است به نظر ایران خوب است به این کریدور بپیوندد واز منافع آن بهره مند گردد چرا ایران از کشورهای دوست ومسلمان پرهیز می کند
مصطفی
2
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
ایران به کشور آذربایجان گفت که این دالان رو از داخل کشور ایران رد کنید و هزینه این کار رو هم ایران پرداخت میکنه ولی اونا اول قبول کردند ولی بعد نارو زدند و با روسیه بستند که این دالون رو از مسیر زنگزور ببرنداگه فقط دنبال رد شدن و وصل شدند بودند چنین پیشنهاد خوبی رو از ایران کنار نمی‌گذاشتند آنها دنبال گرفتن بخش بزرگی از کشور ارمنستان و بستن راه ایران هستند یه عده ساده دل متوجه این داستان نمیشند که اگه این راه بسته بشه میشه پایان تجارت راحت ایران با اروپا التماس تفکر
ناشناس
0
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
بوی توطئه از طرف روسیه خیلی وقته میاد
ناشناس
1
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
چند هزار سال قبل مرز ایران این نبود، ارمنستانی هم وجود نداشت. باید منطقی تر مخالفت کنیم
ناشناس
3
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
تمام مسعولین رده بالا میگند روابط ما بازوسیه راهبردی وعمیق است
ولی اوجزایر ایرانی را مال مانمیدونه واینجا هم حق ما را به رسمیت نمیشناسه وکلا رفتارش حتی در ملاقات مقامات تحقیر آمیزه اگه دیر نشده از این دشمن کهنه فاصله بگیرید
احمد
1
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
اولا ایران نباید اجازه یک چنین دالانی را بدهد دوما اگر شرایط بحرانی شد باید طرف مقابل این مسیر را پل هوایی بزند و از روی هوا حرکت کند و اختیار آن هم دست ارمنستان باشد .
حرف حساب
4
1
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
به خدا قسم خیلی از کسایی که یقه میدرن اصلا نمیدونن ما از ارمنستان به اروپا راه نداریم. مسیر بن بست ارمنستان در نهایت ختم میشه به سواحل گرجستان و حوزه دریای سیاه شامل اوکراین و مولداوی. شما چه تبادلی با اوکراین و مولداوی و گرجستان دارید؟
۹۹ درصد تجارت اروپایی ایران (اگر چیزی باشد) از طریق ترکیه هست و همیشه هم خواهد بود چون مقروم به صرفه ترین مسیر هست. برای حمل و نقل دریایی هم قطعا از جنوب ایران انجام میشه. هیچ مسیری قطع نمیشه با احداث تونل یا پل میشه هم مسیر ایران به ارمنستان رو حفظ کرد و هم با مشارکت در این کریدور از منافع اون بهره برد. وقتی ارمنستان و روسیه با این مسیر موافق باشند عملا ایران نمیتواند کاری بکند.
علی
4
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
یکی از مخالفت ها و دشمنی امریکا با ما این است که روسیه بر همه چیز ما تسلط دارد درصورتی خیانت روسیه به ما از امریکا بیشتر هست ما باید به طرف غرب گرایش پیدا کنیم تا اعراب . روسیه را نا امید کنیم
تاری
2
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
پاینده باد ایران زمین نه غربی نه شرقی
پاینده رهبر ایران زمین
پاینده باد شهیدان ایران زمین از تاریخ تا تاریخ
مقاله بسیار عالی بود
محمد
4
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
مرزهای ایرران در قلب ماااست♥دست هر بنی بشــری ک بخــواد دست درازی کند ب این اب و خاک و ناموسماان، قطع خواهـیم کرد?♥
رضا
1
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
سلام.بهترین و منطقی ترین و عرف بین المللی آن است که کنترل جاده دسترسی بین باکو و نخجوان که از ارمنستان می‌گذرد در اختبار ایروان باشد نه باکو.و دیگر اینکه مسئولین و دولتمردان ایران از دنباله روی روسیه چه طرفی و نفعی برده اند بسه والا بسه بالله بسه.سگ اروپا و آمریکا به کل روسیه شرف دارد.کشور ما که روزگاری شتری ۳میلیون کیلومتر مربعی بود همین روسیه به یک گربه کوچک تبدیلش کرده.حالا هم شب دراز است و قلندر بیدار.از من شهروند عادی که سینه چاک کشورم هستم به مسئولین هشدار که اگر زود اقدام نشود.ببین روسیه چه بلایی سر ایران میاره.ارمنستان را تجزیه میکنه سیونیک را به باکو میده و جنگ دو کشور دوست و هم دین و هم کیش ایران و باکو را راه می اندازد. و ایران سرش میمونه بی کلاه.روسیه به گرجستان و آبخازیا رحم نکرد به اوکراین و کریمه رحم نکرد و به شرق اوکراین رحم نکرد و ... به نظر من مردم عادی ما بیشتر از مسئولین ما درایت دارند چون مسئولین سرشان به کار خودشون و رفاه خانوادشون گرمه و به این چیزها فکر نمی‌کنند و بعد از واقعه کاسه چکنم چکنم دست می‌گیرد.
حق گو
1
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
والا نمیدونم معنی و مفهوم دالان و کریدور چیه یکی بیاد توضیح بده
بخدا دالان و کریدور دیوار بتنی و آهنی نیست اسمش روشه دالان گذرگاه انگاری بین تهران و سمنان یه کریدور یا دالان کشیده بشه اونوقت مازندرانی ها بیان اعتراض کنن که نه چون این کریدور کشیده میشه باعث میشه ما دیگه با اراک و خراسان و کرمان راهمون قطع بشه . اصلا اون منطقه مرزی بین ایران و ارمنستان رو ایران بگه یا از زیر زمین تونل بزنن یا یکجایی یک پل بزنن والا بجز تنگ نظری و بینش ناصحیح چیز دیگری در بحث مخالفت با این کریدور نمیشه فهمید
ناشناس
4
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
اگر این اتفاق بیفتد نه تنها ساکت نمیمونیم، بلکه با تمام وجود دست به اسلحه خواهیم برد و با الهام و رجب می‌جنگیم و مانع دست درازی بیگانه به خاک و مرزهای ایران عزیزمون می‌شویم...
زهی خیال باطل... اگر خوابشو ببینند.. کافی است رهبری دستور بدن... ??
Eren
3
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
مرزهای تاریخی؟از کدوم مرز حرف میزنین؟تا همین صدو خورده ای سال پیش همتون رعیت ما بودین
من جای شماها بودم هیچ جا اسمی از تاریخ نمیبردم
نا شناس
3
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
کریدور زنگه زور هیچ وقت باعث قطع شدن مرز ایران با ارمنستان نمی شود همچنان که الان ارتباط زمینی آذربایجان از ایران باعث قطع ارتباط ارمنستان با ایران نشده است به نظر می رسد نویسنده مقاله با خود ترکها مشکل دارد حتی از نام آذربایجان وحشت دارد و جمهوری آذربایجان را به غلط و البته عمدا جمهوری باکو می نامد.
ناشناس
4
6
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
اگه الان حمایت آمریکا را ایران داشت روسیه و ترکیه و باکو جرات نفس کشیدن و عرض اندام این چنینی داشتند
اراز
1
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
یاشاسین آذربایجان
ناشناس
3
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
به کوری چشم بدخواهان دالان زنگه زور دیر یا زود به نفع آذربایجان بازگشایی خواهد شد
ناشناس
4
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
روسیه کشوری هست،که ازابتدا به،ایران خیانت کرده
اما حکومت ما هنوز اونا دوست وبرادر میخونه
ناشناس
1
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
بهترین گزینه این است که ایران در ارمنستان پایگاه های نظامی بزرگی تاسیس کند و مانند کشورهای قدرتمند از تمامیت ارضی ارمنستان محافظت کند.
با این کار همه این را میفهمند که در صورت تعرض به ارمنستان. با ایران بزرگ طرف هستند و این یک بازدارندگی بزرگی میتواند باشد
ناشناس
5
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
جمهوری باکو نه ، جمهوری آذربایجان ، باکو پایتختشونه
m.s
4
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
انها که تاحالاسنگ پوتین وروسیه به سینه می زدن حالا تحویل بگیرن پوتین ازقصدپهبادهای ایران توجنگ اکراین استفاده کردتاپای ایران بجنگ بکشانه تاحالاازایران سواستفاده کردوالان طرف ارمنستان واذربایجان گرفته گذرگاه هرگونه تغییری بکنه راه ایران براهمین ته مانده تجارت بااروپاهم بسته میشه
بختیاری
1
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
مسولین ایران شرایط رو جوری رقم بزنند که نسلهای بعد افسوس نخورن
اگه بی لیاقتی شاهان قاجار نبود الان مساله بین ارمنستان و آذربایجان یک مساله داخلی ایران بزرگ بود
آلپ ارسلان
0
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
زنگه زور با زور یا بدون زور برای آزربایجانه ارامنه و ایران هیچ کاری نمی‌توانند انجام بدهند
ناشناس
4
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
روسیه خائن خائن خائن
پیمان
1
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
با توجه به اینکه در زمان کنونی مرزهای کشورها در سازمان ملل ثبت گردیده است همانگونه که ایران در مناقشه آذربایجان و ارمنستان ایران از ارمنستان خواسته که به مرزهای بین المللی آذربایجان احترام بگذارد و مناطقی که قبلاً تصرف نموده و مربوط به ارمنستان بوده اکنون نیز باید به همین طریق با حمایت از ارمنستان از آذربایجان بخواهد به مرزهای بین المللی احترام بگذارد و به هیچ وجه از مواضع خود کوتاه نیاید. زیرا در دوران کنونی اگر کشوری خودش کوتاه نیاید هیچ کشوری توانایی تصرف سرزمین کشور دیگری را ندارد. اگر هم تصرف کند در جامعه جهانی پذیرفته نخواهد شد.
اردبیل
1
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
به فرموده مقام معظم رهبری هرگونه تغییرات در مرزها خط قرمز ماست .و ما اجازه نمی دهیم چنین کاری انجام بشود
سید
2
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
دوتا کشور توافق کردن ، ایران میگه نه من اجازه نمیدم، اون وقت ترکیه که رقیب منه پیشرفت میکنه و من جا میمانم
ایرانی
4
4
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
همیشه روسیه و انگلیس به خاک میهن مان وملتمان خیانت مرتکب شده‌اند در جنگ اوکراین سیاست کلی نظام ما بسیار بی تدبیری عمل کرد باید بصورت نرم و خیلی حساب شده با غرب ارتباط برقرار وبا یک پیمان امنیتی با ارمنستان مشترکان کرویدور حفاظت شود و کلا دسترسی باکو از طریق کشورمان به نخجوان مسدود شود ولو بصورت موقت مسولین نظام چرا اینقدر سست و متاسفانه شل وارفته عمل کردید حالا اجنبی برایمان تصمیم بگیرند شرافتا شجاعانه.محکم.وسریع.عاقلانه عمل کنید زمان کمی داریم خداوند متعال در این زمینه یاور افراد شجاع و عاقل است
آرش
1
3
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
وقتی یک کشور فقط با نگاه به شرق با تمام دنیا سر سازگاری ندارد آخرش میشود این که جناب پوتین هرچه بفرمایندما هم اطاعت کنیم سیاست خارجی رو از عربستان هند وءوو یاد بگیرید
ناشناس
1
5
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
آذربایجان قصد دارد دالان را در سرزمین دوکشور ارمنستان وآذربایجان احداث کند نه در مرز ایران وارمنستان در آن صورت ارتباط ایران وارمنستان قطع نمیشود بلکه مسیر آذربایجان ایران نخجوان دیگر نخواهد بود وآن وقت مقامات ما در این خصوص باید وارد مذاکره شده وبفهمند که این دالان جدید نقض حقوق ایران است یا خیر
ناشناس
1
1
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
وقتی دریای خزه مفت دادشد
مریم
1
2
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
قابل توجه اونایی که پوتین پوتین و روسیه روسیه می کردند، تحویل بگیرید
احمد
2
2
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
سلام این دالان برای ما بحث حیثیت وامنیت ملیه اگر این دالان بسته بشه عملا در بازی تجارت با اورپا از دست دادیم وباید هر روز گ فشار اداهای ترکیه واذربایجان باشیم به نظر من باید مردم نخجوان همت کنن با رای گیری که به سرزمین اصلی برگردند وبه عنوان یکی از استان های ایران بشه و خیال ترکیه واذربایجان ب ای همیشه راحت کرد امکان دارد اولش سر صدا زیاد بشه ولی جامعه جهانی قبول خواهند کرد چون خاک ایران بوده وهست که با خیانت وبی عرضگی شاه زمان جدا شده که بحث صده سال جز این سرزمین بوده ریشه دارد کاری روسیه در شبه جزیره کریمه کرد چی شد همه قبول کردن. اگر غفلت کنیم دیر بجنبیم یک مشکل بزرگ برای خودمون درست کردیم هم اقتصادی هم فرهنگی وهم امنیتی.
رضا
1
4
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
بله زنگزور متعلق به آذربایجان هست ولی آذربایجان ایران هر چه زودتر باید زنگزور و نخجوان رو پس بگیریم
بهزاد
1
5
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
دوستان نباید سیاه و سفید ببینیم خاکستری هم وجود داره.
با مذاکره همه ذینفعان شامل ارمنستان، آذربایجان، روسیه، ترکیه و ایران میشه مشکل ارتباط آذربایجان با نخجوان حل بشه.
این کریدور میتونه تلفیقی از جاده و تونل ایجاد بشه که به راه زمینی ایران و ارمنستان خدشه ای وارد نکنه و ضمنا ارمنستان از ورودی و طول مسیر تا خروجی این کریدور کنترل کامل داشته باشه.
با این کار نه حاکمیتی ضعیف میشه و نه نخجوان ارتباطش با باکو دچار مشکل میشه.
این وسط روسیه و ترکیه دنبال منافع خودشان هستند و به اختلافات آذربایجان و ارمنستان دامن می‌زنند.
ناشناس
4
1
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
پوتین متجاوز و جنایت کار جنگی است باید بازداشت محاکمه به دار آویخته شود تا عبرتی برای دیگر جنایت کاران متجاوزان دنیا مثل نتانیاهو کیم جون اون باشد!
کاربر
2
3
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
متاسفانه اونا میخوان از ضعیف شدن ایران سو استفاده کنند . جمهوری اسلامی باید تو همون جنگ قره باغ وارد عمل میشد که نشد ...
اما اگه این راهروی باریک رو هم از دست بدیم همه قفقاز و ارتباط با اروپا رو از دست دادیم و یه ترکمنچای تازه رو جمهوری اسلامی خواهد نوشت...
نباید اجازه بدید این راهرو ساخته بشه
این برای کشور ما خیلی خطرناکه و چه بسا زمینه ساز جرات گرفتن بیشتر دشمن و پیشروی در خاک ایران بشه ...
خواهش میکنم از خواب بیدار شید . ایران به هر قیمتی باید از ارمنستان دافاع و جلوی این راهرو رو بگیره .
لطفا از اوکراین یاد بگیرید و از روسیه نترسید...
Behnam
1
3
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
چه خوب که دیگه ایران نمی‌تونه از ارمنستان حمایت کنه و تجهیزات و...بفرسته
ناشناس
4
2
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
زنگه زور جزء سرزمین های آذربایحان بوده ود درسال ۱۸۲۰ در تقسیمات شوروی مانند بسیاری از شهرهای دیگر به ارمنستان داده شده وباید دوباره به آذربایجان برگردد. انشاالله بزودی
مسعود نیک ابدی
6
2
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
وقتی در منازعات جهانی اینقدر خودتو وابسته ب روسیه و چین میکنی بخاطر داشتن حق وتو این کشورها بارها ثابت شده منافع ملی کشورها ارزش بیشتری دارد بر روابط دیپلماتیک منافع ملی ما حق آبه سیستان و بلوچستان وطن ما است که طالبان علیرغم حمایت ایران از آنها توجهی نمیکنند و برهم خوردن مرز چند صد ساله ایران توسط آذربایجانی که در اصل متعلق ب ایران بوده این بازیهای ابرقدرتهای جهانه در برهم زدن افکار ملی کشورمان برای هیچ درگیر جنگ با اسرائیل شدیم در حالیکه خاکمان توسط کشوری بدون تاریخ تصرف شده ... ایثارگر نظامی سابق جنگ عراق
محمد
2
3
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
همیشه همین بوده و هست هیچ کشوری به فکر ایران نبوده دوستی های خاله خرسه ایران فقط باید به خودش متکی باشد و به هیچ کشوری حق این را ندهد که بتواند برای مرزهای کشورمان ایران نظر بدهد گستاخی این کشورها خیلی وقته پیش معلوم شده بود
در
1
2
پنجشنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۳
چرا کشورهای نژاد پرست با سیاست اینگیلیس حرف حرف خودشان باشد ایران باید وارد جنگ با ترکیه بشود ولی اجازه نقشهای شوم ندهد. و کاملاً از ارمنستان دفاع کند
ناشناس
1
4
پنجشنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۳
مملکت داری کار هر کسی نیست فضولی در امور دیگران برای مملکت گران تمام خواهد شد
ناب
0
0
جمعه ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
اطلاق جعلی به یک راه ارتباطی بی معنا هست! مدام عده ای در کشور که از تحریم ارتزاق می‌کنند با کوبیدن بر طبل جهالت و احساسات قومی ایجاد بحران‌های ارضی در جنوب با اعراب و در شمال با تورکها برای کشور هزینه ها و فرصت سوزیهای وحشتناکی ایجاد می‌کنند!
کیه که ندونه مخالفت تهران با دالان زنگه زور ابدا اقتصادی نیست! هیچ جنبه حقوقی هم ندارد و نوعی مداخله در امور داخلی کشورها محسوب می‌شود.در ضمن ایران در شرایط کنونی هیچ کارت برنده و هیچ اهرم فشاری برای مقابله با اراده طرفهای مقابل که الان دیگر تمام جهان غرب و شرق و دول منطقه و حتی خود ارمنستان هم هست ندارد! تنها راه تامین منافع ملی ایران در این پروژه قطعی شده شراکت در آن و تامین ملاحظات خود از این طریق هست و گرنه باید تماشاگر دور زدن‌های خود در منطقه باشیم! مهم تر از این پروژه کریدور بصره به ترکیه هست که کاملا تسلط ایران به خلیج فارس از بین می‌برد! یکم عاقل باشیم
رضا
0
0
شنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۳
درنهایت این طرح هم مثل طرح تقسیم سهم دریایی ایران ازدریای خزر که ۱۱درصدشدانجام میشه وایران بازهم هیچ کاری ازدستش برنمیاد.تا زمامی که ما چسبیدیم به این بلوک شرق همین بلاها سرمون میاد وکاری هم ازدستمون برنمیاد.حالا هی پهبادوسلاح بدیدبه روسیه تا اینجوری جوابتون رو بده‌.تازه چندی قبل هم چین وهم روسیه ازادعای امارت برروی جزایرسه گانه حمایت کردند وبازفقط ایران درحداحضارسفراشون اقدام کرد!!!درکل ازقدیم گفتند ازماست که برماست!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

غروب زیبای خورشید در ساحل خلیج فارس

هزینه حج تمتع سال آینده ۲۱۰ تا ۲۵۰ میلیون

گزارش بورس امروز شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳

عکس/ خواننده ماکان بند مهمان نمایش بهاره رهنما

فیلم/ صدور مجوز واردات خودرو برای جانبازان بالای ۵۰ درصد

فرونشست زمین به قم رسید

اینفوگرافی/ کدام رئیس جمهور در آمریکا بیشتر ایران را تحریم کرد؟

بیوگرافی جذاب حامد بهداد؛ از بازیگری تا خوانندگی + عکس

بازگشت ترامپ و دیپلماسی پنهان تروییکای اروپا؛ ۳ کشور عضو برجام به دنبال بازگشت کمپین فشار حداکثری علیه ایران

دریافت هرگونه مبلغ مازاد بر اصل و کارمزد در معاملات فروش ارز در نیما، غیرمجاز است

۵۸ درصد تصادفات شبانه به علت خاموشی معابر است

۱۲ درصد مرگ و میر در ایران ناشی از آلودگی هوا

جزئیات تازه از نحوه قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان

عکس/ ژست خاص فردین، نصرت و ملک مطیعی کنار هم حدود ۵۰ سال پیش

عکس/ بهروز وثوقی و کهنمویی در نمایی از یک فیلم حدود ۵۰ سال پیش

پرداخت پول برای ثبت مهریه اجباری شد

عکس/ خیابان فردوسی در دوران قاجار چگونه بود؟

خبر بد برای استقلال پیش از بازی با پاختاکور

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

ارزان‌ترین سواری داخلی؛ ۴۴۵ میلیون + جدول

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد

فیلم/ شدت تخریب زیاد حمله بامدادی اسرائیل به محله البساطه بیروت

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت عجیب لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد