تاریخ انتشار: ۲۲:۳۳ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۳

سفیر ایران: بیش از ۶ میلیون تبعه افغانستان در ایران زندگی می‌کنند

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی به شورای ۱۵ عضوی امنیت افزود: جامعه بین‌المللی باید حمایت کافی و پایدار را از کشورهایی مانند ایران و پاکستان که با چالش‌های مداوم در افغانستان مواجه هستند، فراهم کند.

امیر سعید ایروانی

اقتصاد۲۴- امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: بیش از ۶ میلیون تبعه افغانستان در حال حاضر در ایران زندگی می‌کنند و هزینه سالانه آن بیش از ۱۰ میلیارد دلار است، اما جامعه بین‌المللی نسبت به این مساله فوری بی‌توجه بوده است.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی به شورای ۱۵ عضوی امنیت افزود: جامعه بین‌المللی باید حمایت کافی و پایدار را از کشور‌هایی مانند ایران و پاکستان که با چالش‌های مداوم در افغانستان مواجه هستند، فراهم کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل همچنین اعلام کرد: ایران قصد دارد سومین نشست چهارجانبه در سطح وزرای خارجه، با حضور ایران، چین، پاکستان و روسیه، را در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار کند.

متن سخنان امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت پیرامون وضعیت افغانستان در روز چهارشنبه به وقت محلی برابر با ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴ به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای رئیس.

عالیجنابان محترم.

ما گزارش اخیر دبیرکل (S/۲۰۲۴/۶۴۴) را مورد توجه قرار می‌دهیم که به چالش‌های شدید اقتصادی و انسانی اشاره دارد و نشان می‌دهد که ۲۳.۷ میلیون نفر همچنان نیازمند کمک‌های فوری هستند. تا تاریخ ۳۰ اوت، طرح نیاز‌ها و پاسخگویی‌های بشردوستانه افغانستان برای سال ۲۰۲۴ تنها ۲۴.۹ درصد از مبلغ ۳.۰۶ میلیارد دلاری مورد نیاز را تأمین کرده است که میلیون‌ها نفر، به‌ویژه زنان و کودکان، تحت تأثیر شدید قرار گرفته‌اند.

این وضعیت همچنان نگرانی جدی برای کشور‌های همسایه که مستقیماً تحت تأثیر بحران انسانی قرار دارند، ایجاد می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه با چالش‌های ناشی از ورود مهاجران غیرقانونی مواجه است. از زمان خروج غیرمسئولانه ایالات متحده در اوت ۲۰۲۱، مهاجرت گسترده از افغانستان فشار سنگینی را بر کشور ما وارد کرده است؛ کشوری که پیش‌تر نیز تحت تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی قرار داشت. با بیش از شش میلیون افغانستانی که در حال حاضر در ایران زندگی می‌کنند، هزینه سالانه آن بیش از ۱۰ میلیارد دلار است، اما جامعه بین‌المللی نسبت به این مسئله فوری بی‌توجه بوده است. جامعه بین‌المللی باید حمایت کافی و پایدار را از کشور‌هایی مانند ایران و پاکستان که با چالش‌های مداوم در افغانستان مواجه هستند، فراهم کند.

جمهوری اسلامی ایران همچنین به‌شدت نگران مسئله تداوم مشکل مواد مخدر است. اگرچه مقامات دوفاکتو تمایل به همکاری با جامعه بین‌المللی نشان داده‌اند، اما مسائل مربوط به معیشت جایگزین و پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد مخدر همچنان به‌شدت تحت‌پوشش مالی قرار نگرفته است. همان‌گونه که در گزارش دبیرکل تأکید شده است، تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر نیازمند توجه فوری و اقدام لازم است تا هم امنیت و هم ثبات اقتصادی برای مردم افغانستان تضمین شود.

ما از نتایج نشست اخیر دوحه که توافق بر سر ایجاد یک کارگروه در زمینه مواد مخدر صورت گرفت، استقبال می‌کنیم. ایران آمادگی دارد تا به‌طور فعال در این مکانیزم مشارکت نماید.

جناب آقای رئیس.

جمهوری اسلامی ایران به‌شدت نگران تهدید فزاینده‌ای است که از سوی داعش-خراسان ایجاد شده و این گروه همچنان به انجام حملات و گسترش تبلیغات خود ادامه می‌دهد که امنیت و ثبات کشور و منطقه را به خطر می‌اندازد. ما به‌شدت حملات تروریستی اخیر داعش، به‌ویژه حملات علیه جوامع شیعه و هزاره را محکوم می‌کنیم. بار دیگر از مقامات دوفاکتو می‌خواهیم که به تعهد خود برای مقابله با تروریسم به‌صورت برابر عمل کنند و تمام گروه‌های تروریستی را منحل نمایند.


بیشتر بخوانید: اتباع غیرمجاز از خدمات محروم می‌شوند


جناب آقای رئیس.

اقدامات محدودکننده علیه دختران، زنان و اقلیت‌های قومی، به‌ویژه در دسترسی به آموزش و محدودیت‌های حقوق سیاسی و اجتماعی آن‌ها، بسیار نگران‌کننده است. جمهوری اسلامی ایران از مقامات دوفاکتو می‌خواهد که در سیاست‌های خود تجدید نظر کنند و تمامی این محدودیت‌ها را لغو نمایند. ایران همچنان به تعامل با مقامات دوفاکتو متعهد است تا از مردم افغانستان حمایت کند؛ چرا که این امر برای صلح و ثبات کشور و منطقه حیاتی است.

برای کمک به توسعه اقتصادی افغانستان، ایران به حفظ روابط اقتصادی و تجاری خود ادامه داده و بر پروژه‌های کلیدی در حوزه‌های ترانزیت، معدن و کشاورزی تمرکز کرده است. طرح‌های اصلی شامل بندر چابهار، راه‌آهن، تأمین سوخت و تلاش‌هایی برای ترویج کشاورزی جایگزین به‌منظور مبارزه با تولید مواد مخدر است. ما همچنین متعهد به همکاری نزدیک با کشور‌های همسایه، شرکا و سازمان ملل متحد برای ایجاد صلح و امنیت پایدار در افغانستان هستیم.

در این راستا، ایران قصد دارد سومین نشست چهارجانبه در سطح وزرای خارجه، با حضور ایران، چین، پاکستان و روسیه، را در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار کند. این نشست بر هماهنگی تلاش‌ها برای تعامل با مقامات افغانستان به‌منظور ترویج صلح و ثبات در این کشور متمرکز خواهد بود.

در نهایت، جناب آقای رئیس.

کمک‌های بشردوستانه باید بی‌طرفانه و بدون قید و شرط باشد تا اطمینان حاصل شود که این کمک‌ها به دست نیازمندان می‌رسد. هرگونه سیاسی‌سازی کمک‌ها فقط به مردم افغانستان آسیب خواهد رساند.

در عین حال، دارایی‌های مسدود شده افغانستان باید بدون شروط سیاسی بازگردانده شود و تحریم‌ها نباید مانع تلاش‌ها برای احیای اقتصاد این کشور شوند، همان‌طور که دبیرکل نیز خواستار آن شده است. علاوه بر این، کشور‌های غربی که بیش از ۲۰ سال افغانستان را اشغال کردند و سپس به‌طور غیرمسئولانه‌ای از آن خارج شدند، باید به تعهدات خود برای کمک به بازسازی اقتصاد افغانستان و مبارزه با تروریسم عمل کنند.

ما نقش حیاتی هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در ترویج صلح و ثبات در این کشور را به رسمیت می‌شناسیم و کاملاً از نماینده ویژه دبیرکل در اجرای مأموریت یوناما حمایت می‌کنیم. همان‌طور که دبیرکل در گزارش خود تأکید کرده است، مسیر پیش‌رو طولانی و دشوار خواهد بود. موفقیت نیازمند صبر و تمایل به یافتن رویکردی «گام‌به‌گام» برای ایجاد اعتماد در طول زمان است.

سپاسگزارم.

 

 

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش سنگین قیمت دلار

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ قیمت دلار هم‌زمان با پایان مذاکرات مسقط

عکس/ استایل خاص و لاکچری محمدرضا پهلوی ۵۵ سال پیش در سفر سوئیس

عکس/ مجوز حضور تمام رسانه‌ها در مذاکره ایران با آمریکا صادر شد

عکس/ تیپ گنگ بهاره رهنما با عینک و کیف رنگ جیغ

عکس/ عراقچی با ۱۰ دقیقه تاخیر به محل مذاکرات رفت

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پزشکیان: هر کسی بتواند بخشی از مشکلات را حل کند، میدان عمل را در اختیارش قرار می‌دهیم

نامزد‌های جایزه ادبی پوشکین معرفی شدند

تشکیل شورای راهبردی هوش مصنوعی در رسانه ملی

عکس/ مرد چینی در آپارتمان اجاره‌ای گوساله نگهداری می‌کند

اینفوگرافی/ چقدر کار کنیم تا ماشین بخریم؟

عکس/ شباهت شوکه کننده شهناز پهلوی ۸۴ سال پیش در آغوش مادر مصری اش

نقطه ضعف بزرگ بمب افکن بی ۲ چیست؟

اعمال افزایش ۲۰ درصدی حقوق شاغلان و بازنشستگان در فروردین نهایی شد؟

ارزش سهام عدالت امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

فیلم/ رقص ماه و فلامینگو‌ها بر آینه مهارلو

تکلیف مترو در بافت تاریخی شیراز به کجا رسید؟

پگاسوس KC-۴۶A؛ هواپیمای سوخت گیری هوایی

کاهش چشمگیر قیمت تخم‌مرغ در بازار

عراقچی برای توضیح به مجلس می‌رود

آخرین وضعیت ایوب العملود با پرسپولیس

فیلم/ پزشکیان: مشکلات را برطرف می‌کنیم

عکس/ تیپ شیک و اروپایی شهناز پهلوی ۷۴ سال پیش در کنار اردشیر زاهدی در بروکسل

شهرزاد کمالزاده: بلاگر‌ها هم می‌توانند بازیگر شوند

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

واکنش تند ثابتی به مذاکرات ایران و آمریکا

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

هشدار تند سرلشکر باقری به دشمنان

عکس/ تیپ بامزه آرنولد ۶۷ سال پیش در مدرسه با لباس بافتنی

مزایا و معایب مزوتراپی مو چیست؟

فیلم/ میدری: خانوار‌های جعلی مانع اصلاح یارانه شدند

فیلم/ بی‌اعتنایی ترامپ به همسر وزیر بهداشت آمریکا

فیلم/ حمله یک نماینده مجلس به دولت و تیم مذاکره کننده

معرفی پرکارترین داور زن در لیگ برتر فوتبال ایران

وحید امیری ۲۵۰ بازی با پیراهن پرسپولیس+ عکس

گوشت‌های لاکچری و ماساژ دیده، کیلویی یک میلیون تومان

فیلم/ رهبری: دشمن از پیشرفت‌های ما کلافه و عصبی است

عکس/ خبر باورنکردنی و جنجالی از ارشادِ پایتخت

گودرز دوم کیست؟/ پادشاه اشکانی در دوران پرتنش امپراتوری ایران و روم

خطر بیخ گوش دانش آموزان کم سواد

داور بازی پرسپولیس و سپاهان لو رفت

عکس/ چهره خاص و دیده‌نشده از مهین‌دخت؛ خواهرزادۀ احمدشاه قاجار در پاریس

پیش‌بینی افزایش دمای هوا در در بهار و تابستان

عکس/ دیدار فرماندهان نیرو‌های مسلح با رهبری

عکس/ مدل و قیمت گوشی سید عباس عراقچی چیست؟

عکس/ نمایی شگفت انگیز از خانه وزیر خارجه عمان

معرفی جت تهاجمی و آموزشی سبک MB-۳۳۹

اینفوگرافی/ آنچه تاکنون از مذاکرات می‌دانیم

فیلم/ افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی شهریه مدارس غیر دولتی

فیلم/ نطق تند رسایی در واکنش به مذاکره ایران با آمریکا

پیش‌بینی عجیب از دمای هوا در در بهار و تابستان

فرماندهان نیرو‌های مسلح با رهبر انقلاب دیدار کردند

عکس/ تفریح محمدرضا پهلوی با همسرش روی رودخانه با قایق پارویی

خوراکی‌هایی که همه دهه‌شصتی‌ها با آن خاطره دارند