تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۱۳ مهر ۱۴۰۳

علت کاهش قیمت موبایل در بازار چیست؟

بازیگران و کارشناسان بازار تلفن همراه معتقدند که با وجود محدودیت در ورود آیفون به کشور همچنان این گوشی‌ها به‌صورت رفرش و ریپک وارد می‌شود.

قیمت موبایل

اقتصاد۲۴-بر اساس اعلام برخی از فعالان بازار تلفن همراه، فروش کالا در این بازار کاهش یافته است و فروشندگان در حال عرضه قطره‌چکانی محصولات هستند.

فروشگاه‌های اینترنتی نیز از دو روز گذشته تعداد کالا‌های موجود در سایت خود را کاهش داده‌اند. از طرف دیگر، در هفته اخیر موج و کارزار جدیدی از مطالبات برای رفع ممنوعیت واردات آی‌فون شکل گرفته؛ تا جایی که بحث موافقان و مخالفان این موضوع در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داغ شده است.

افزایش تعرفه واردات و عدم تخصیص ارز دولتی به گوشی‌های اپل، خواسته موافقان رفع ممنوعیت این کالاهاست؛ اما مخالفان آزادسازی ورود آی‌فون به کشور، این گوشی‌ها را ابزار تهدید یا بمب می‌دانند و معتقدند این احتمال وجود دارد که گوشی‌های اپل مانند پیجر‌ها به فاجعه تبدیل شوند.

سلطه رکود

در شرایطی که هر بار با تحولات سیاسی در سطح منطقه و بین‌المللی، تغییراتی در وضعیت بازار‌های مختلف ایجاد می‌شود، همزمان با انجام عملیات موشکی سه‌شنبه شب ایران به اسرائیل، وضعیت بازار تلفن همراه در گفتگو با برخی از فعالان و بازیگران این بازار بررسی شد. این بررسی‌ها نشان می‌دهد که بر خلاف انتظار فعالان و به دلیل تغییرات قیمت ارز، بازار موبایل با افزایش قیمت در محصولات نسبت به روز‌های قبل مواجه نشده است.

یکی از فروشندگان موبایل دلیل این موضوع را در پایین‌بودن نرخ تقاضا در ماه جاری می‌داند. به گفته او معمولا هر ساله از اوایل تا اواخر مهرماه نقدینگی مردم به سمت ثبت‌نام مدارس و خرید پوشاک و لوازم‌تحریر می‌رود و در این ماه یک رکود نسبی در بازار تلفن همراه وجود دارد. به همین دلیل بررسی فهرست قیمت محصولات قابل‌عرضه واردکنندگان نشان می‌دهد که قیمت‌ها نسبت به روز‌های قبل افزایش نیافته‌اند.


بیشتر بخوانید:سود نجومی دلالان در بازار غیرشفاف موبایل


از سوی دیگر، به نظر می‌رسد که دلیل دیگر عدم تغییر قیمت‌ها در بازار تحت تاثیر تحولات اخیر به این برمی‌گردد که شرکت‌های واردکننده همچنان در ترخیص کالا با مشکل روبه‌رو هستند و کسانی که موفق به ترخیص کالا شده‌اند نیز نمی‌توانند افزایش قیمت بدهند؛ زیرا بازار موبایل در حال حاضر کشش افزایش قیمت ندارد.

در مجموع در حال حاضر، فروشنده‌های بازار موبایل کالا‌ها را به صورت قطره‌چکانی عرضه می‌کنند و فروشگاه‌های اینترنتی نیز در روز‌های اخیر فروش محصولات و تعداد کالا‌های موجود در سایت‌های خود را کاهش داده‌اند. به گفته برخی از فعالان، دلیل ایجاد این شرایط در بازار تلفن همراه آن است که بازیگران این بازار در انتظار تحولات سیاسی بعدی هستند تا سیاست فروش خود را متناسب با آن طراحی و اجرا کنند.

تقابل مخالفان و موافقان واردات آیفون

از سوی دیگر، در حالی که بازار موبایل با کاهش تقاضا و فروش دست‌وپنجه نرم می‌کند، موج و کارزار جدیدی از مطالبات برای رفع ممنوعیت واردات آی‌فون شکل گرفته؛ تا جایی که بحث موافقان و مخالفان این موضوع در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیز داغ شده است. در اوایل هفته جاری، کارزار «درخواست رجیستری و رفع ممنوعیت واردات گوشی‌های آی‌فون» به راه افتاد که در متن آن مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، مورد خطاب قرار گرفته است.

نویسندگان و امضاکنندگان این کارزار خواستار لغو این ممنوعیت شده‌اند و پیش آمدن مشکلات مختلف بعد از اعمال ممنوعیت برای گوشی‌های آی‌فون ۱۴ به بعد را دلیلی برای برداشته شدن این محدودیت می‌دانند. نویسندگان این کارزار که تعداد امضا‌کنندگان آن تا زمان نگارش این گزارش به بیش از ۶۱ هزار نفر رسیده، ورود و فعالیت بیش از یک میلیون گوشی آی‌فون ۱۴ و ۱۵ و از دست رفتن فرصت درآمدزایی برای دولت از محل واردات آی‌فون را از جمله موارد شکست طرح رجیستری تلفن همراه اعلام کرد‌ه‌اند.

همزمان با کلید خوردن کارزار رفع ممنوعیت واردات آی‌فون، مخالفان و موافقان این موضوع، از مردم گرفته تا نمایندگان مجلس، در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نسبت به تبعات رفع ممنوعیت این گوشی‌ها و تداوم این محدودیت اظهارنظر کردند.

جلال رشیدی کوچی، نماینده سابق مجلس و به عنوان موافق رفع ممنوعیت واردات آی‌فون، در گفت‌وگویی مطرح کرده که واردات این گوشی‌ها بعد از ممنوعیت کم نشده و افزایش هزینه مبارزه با قاچاق تنها دستاورد این ممنوعیت بوده است. او همچنین از انحصارگرایی و احتمال کمبود کالا در بازار موبایل ابراز نگرانی کرده و پیشنهاد داده است که دولت به جای ممنوعیت، تعرفه‌های واردات را افزایش دهد تا به درآمد برسد.


بیشتر بخوانید:تولید سامسونگ‌ ایرانی، بدون مجوز از شرکت مادر!


علاوه بر این، با توجه به اینکه یکی از دلایل اصلی مخالفان رفع ممنوعیت واردات آی‌فون به کشور ارزبری زیاد این گوشی‌هاست، برخی از فعالان بازار و موافقان آزادسازی واردات آی‌فون پیشنهاد می‌دهند که برای واردات گوشی آی‌فون از ارز دولتی استفاده نشود. نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در این خصوص مطرح کرده است: «اگر ارز برای واردات گوشی آی‌فون از طریق منابعی غیر از ارز دولت تامین شود، به نظر من اشکالی ندارد؛ اما با این وجود معتقدم که برای واردات گوشی آی‌فون از ارز دولتی استفاده نشود.»

جولان آیفون‌های رفرش و ریپک شده

این اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که مخالفان واردات آی‌فون به کشور علاوه بر ارزبری، دلیل جدیدی به مخالفت با واردات این گوشی‌ها اضافه کرده‌اند؛ ابزار تهدید یا بمب. ماجرا از زمانی شروع شد که یکی از نمایندگان مجلس در اظهاراتی ادعا کرد که حمله پیجری در لبنان برای آی‌فون‌ها در ایران هم رخ می‌دهد.

رضا تقی‌پور، نماینده تهران در مجلس و وزیر ارتباطات دولت احمدی‌نژاد، در یک برنامه تلویزیونی با بیان این ادعا توضیح داده است: «کسی که گوشی آی‌فون دارد؛ قطعا نمی‌تواند نرم‌افزار امنیتی بومی را در آن نصب کند و این یعنی که ما کاملا و بدون هیچ مهار و بدون هیچ حفاظتی این تجهیزات را در اختیار کمپانی سازنده گذاشتیم. به این معنی که هر لحظه امکان دارد اتفاق مشابه آنچه برای پیجر‌ها در لبنان رخ داد روی این‌ها هم اتفاق افتاده باشد.»

پس از طرح این ادعای جنجالی و همزمان با افزایش درخواست‌ها برای رفع ممنوعیت واردات آی‌فون، می‌توان رد پای این اظهارات را در نظرات درج شده برخی از مردم زیر کارزار درخواست رجیستری و رفع ممنوعیت واردات گوشی‌های آی‌فون نیز مشاهده کرد.

تقابل مخالفان و موافقان آزادسازی واردات آی‌فون در آنجا هم ادامه دارد؛ موافقان از انتظار خود برای رجیستری فوری این گوشی‌ها می‌گویند، اما در مقابل مخالفان گوشی‌های اپل را یک بمب متحرک و ابزار ردیابی توصیف می‌کنند و لازم نمی‌دانند که واردات این کالای لوکس آزاد شود. این در حالی است که طبق گزارش‌ها و اعلام فعالان بازار موبایل، رجیستر شدن یا نشدن آی‌فون تاثیری در عدم ورود این گوشی‌ها نداشته و از زمان اعمال این ممنوعیت، بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار آی‌فون ۱۴ و ۱۵ به صورت قاچاق وارد کشور شده است.

حتی آی‌فون ۱۶ به عنوان جدیدترین مدل از گوشی‌های اپل نیز در حال حاضر وارد بازار کشور شده و به گفته فعالان با اینکه متقاضیان آی‌فون چشم انتظار رفع محدودیت‌ها هستند، روزانه کمتر از ۱۰ گوشی آیفون ۱۶ هم در کشور به فروش می‌رسد؛ بنابراین بازیگران و کارشناسان بازار تلفن همراه معتقدند که با وجود محدودیت در ورود آیفون به کشور همچنان این گوشی‌ها به‌صورت رفرش و ریپک وارد می‌شود و دولت هم با آزادسازی واردات گوشی‌های آی‌فون می‌تواند با درآمدزایی از این محل منتفع شود.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید