تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۷ مهر ۱۴۰۳
روایت نیویورک تایمز از هزینه بالای قمار تل‌آویو

ماجراجویی هسته‌ای تل‌آویو در تله تهران؛ جزئیات شکست عملیات محرمانه آمریکا و اسرائیل

در شرایطی که گمانه زنی‌ها درباره احتمال حمله ادعایی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران داغ است؛ نشریه نیویورک تایمز با استناد به دلایلی مدعی است که در صورتی که تل‌آویو بخواهد دست به چنین قماری بزند، نه تنها متحمل هزینه بالایی خواهد شد، بلکه عملیاتی شکست خورده را کلید زده است.

ماجراجویی هسته‌ای اسرائیل

اقتصاد۲۴-نیویورک تایمز با انتشار گزارشی مدعی شد، «مقامات ارشد سابق و کنونی اسرائیل در مصاحبه‌های خود در مورد اینکه اسرائیل توانایی پاسخ احتمالی (ادعایی) به تاسیسات هسته‌ای ایران را دارد یا خیر، تردید دارند. با این وجود، در چند روز گذشته، مقامات پنتاگون بی‌سرو صدا به دنبال پاسخ این سوال هستند، آیا اسرائیلی‌ها دست به چنین ماجراجویی می‌زنند یا نه؟»

نیویورک تایمز در ادامه این گزارش ادعایی آورد، «جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده پیش‌تر به اسرائیل در باب ماجراجویی (ادعایی) احتمالی این بازیگر در ارتباط با سایت‌های هسته‌ای ایران هشدار داده و مدعی بود که هرگونه پاسخ (ادعایی) از جانب اسرائیل باید با حمله هفته گذشته ایران متناسب باشد. همزمان لوید جی آستین سوم، وزیر دفاع ایالات متحده صراحتا به یوآو گالانت گفته است که واشنگتن از تل آویو اسرائیل می‌خواهد تا از توسل به اقدامات تلافی جویانه‌ای که منجر به تشدید تنش‌ها می‌شود، خودداری کند.»

گالانت قرار است روز چهارشنبه در واشنگتن با آستین دیدار داشته باشد. در این میان گروهی از مقام‌های آمریکایی مدعی‌اند که اسرائیل در پاسخی (ادعایی) به حمله موشکی ایران در اولین گام احتمالا بر حملات موشکی به پایگاه‌های نظامی و شاید برخی سایت‌های اطلاعاتی متمرکز شود.

روایت نیویورک تایمز از هزینه بالای قمار تل‌آویوماجراجویی هسته‌ای اسرائیل؛ چگونه تهران تل‌آویو را فلج کرد؟ / جزئیات شکست عملیات محرمانه آمریکا و اسرائیل

بهانه تازه کمپین ترامپ برای حمله به دموکرات‌ها

«در شرایط کنونی مقام‌های آمریکایی بالاخص شخص جو بایدن تاکید دارد تا گزینه‌هایی، چون پاسخ (ادعایی) به تاسیسات هسته‌ای ایران از روی میز برداشته شود. به باور این گروه، چنین حملاتی بی‌تاثیر خواهد بود و صرفا منطقه را در آستانه جنگی تمام عیار قرار می‌دهد. در این میان مسئله پاسخ ادعایی اسرائیل به ایران به یکی از موضوعات مبارزات انتخاباتی آمریکا نیز تبدیل شده تا جایی که اخیرا دونالد ترامپ مدعی شد که اسرائیل باید تاسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دهد. این همان رویکردی است که به ادعای نیویورک تایمز شخص ترامپ نیز از اجرایی کردنش در دوران ریاست خود طفره رفت.»

نیویورک تایمز در ادامه گزارش ادعایی‌اش آورد، «از ماه‌های اخیر برخی از مقامات و مفسران ایرانی از بازتعریف دکترین هسته‌ای ایران گفتند. در همین حال، ایران تولید اورانیوم غنی شده با خلوص ۶۰ درصد را افزایش داده است. کارشناسان مدعی‌اند ایران برای عبور از آستانه گریز هسته‌ای تنها چند روز فاصله دارد.»


بیشتر بخوانید:ویدیو عجیب و پربازدید رضا پهلوی در شبکه‌های اسرائیلی


به ادعای نیویویک تایمز، «در حالی که ظاهرا نطنز یکی از اهداف است، اما هدف قرار دادن این سایت بسیار پرهزینه خواهد بود؛ بنابراین در ۱۵ سال گذشته، ایالات متحده تلاش داشته تا با تکیه بر اهرم‌های دیپلماسی یا روش‌های خرابکارانه و تحریم در مسیر برنامه هسته‌ای ایران مانع تراشی کند. همزمان واشنگتن به طور فعال تلاش داشته تا مانع از دستیابی اسراییل به تسلیحات مورد نیاز برای هدف قرار دادن تأسیسات فردو شود؛ تاسیساتی که در اعماق کوه ساخته شده است.»

روایت نیویورک تایمز از هزینه بالای قمار تل‌آویوماجراجویی هسته‌ای اسرائیل؛ چگونه تهران تل‌آویو را فلج کرد؟ / جزئیات شکست عملیات محرمانه آمریکا و اسرائیل

عملیات شکست خورده!

جورج دبلیو بوش، رئیس جمهوری اسبق ایالات متحده درخواست‌های اسرائیل برای ارسال بمب‌های سنگر شکن ایالات متحده و بمب افکن‌های B-۲ را را رد کرد. به ادعای نیویورک تایمز «اسرائیل برای هدف قرار دادن فردو و دیگر تاسیسات که در عمق زمین ساخته شده‌اند، به شدت به چنین تجهیزاتی نیاز داشت. تصمیم بوش موجب شد تا کاخ سفید درگیری بحث‌هایی در این باره شود. دیک چنی، معاون وقت رئیس جمهور، ایده (ادعایی) حمله را پذیرفت، اما بوش با این استدلال که ایالات متحده نمی‌تواند خطر جنگ دیگری در خاورمیانه را متحمل شود بر موضع خود ایستاد. ایهود باراک که به عنوان عالی‌ترین افسر یونیفرم پوش اسرائیلی و همچنین نخست‌وزیر پیشین اسرائیل سال ۲۰۱۹ در مصاحبه‌ای با تایمز مدعی شد که آقای بوش «هیچ تغییری برای ما ایجاد نکرد». او ادعا کرد، تل آویو تا پایان سال ۲۰۰۸، برنامه عملی برای حمله (ادعایی) به ایران نداشت.

با این حال برنامه هسته‌ای ایران به سرعت پیشرفت کرد و مشاجره بر سر بمب‌های سنگر شکن موجب شد تا زمینه برای شکل گیری عملیات مخفی بزرگ موسوم به «بازی‌های المپیک» فراهم شود؛ عملیات محرمانه اسرائیلی-آمریکایی برای هدف قرار دادن سانتریفیوژ‌ها با استفاده از سلاح سایبری.

بیش از ۱۰۰۰ سانتریفیوژ توسط ویروس استاکس نت هدف قرار گرفتند و به ادعای این نشریه برنامه هسته‌ای ایران را یک سال یا بیشتر به عقب انداختند. اما عملیات بازی‌های المپیک گلوله نقره‌ای نبود: ایران به سرعت سایت‌های خود را بازسازی کرده و هزاران سانتریفیوژ دیگر اضافه کرد. آن‌ها بخش عمده‌ای از سایت‌های خود را به اعماق زمین منتقل کردند. بعد از افشای عملیات پنهان و مخرب اسراییل و جهانی شدن اخبار مرتبط با کد‌های ارسالی ویروسی، کشور‌های دیگر بر توسعه حملات زیرساختی شان از جمله شبکه‌های برق و سیستم‌های آب متمرکز شوند.

روایت نیویورک تایمز از هزینه بالای قمار تل‌آویوماجراجویی هسته‌ای اسرائیل؛ چگونه تهران تل‌آویو را فلج کرد؟ / جزئیات شکست عملیات محرمانه آمریکا و اسرائیل

بلوف اسرائیلی

به ادعای این نشریه، «اسرائیلی‌ها ترور دانشمندان هسته‌ای و حمله ادعایی به تأسیسات فعال در زمینه غنی سازی با غنای بالا را کلید زدند، این بازیگر با توسل به هواپیما‌های بدون سرنشین به مراکز تولید سانتریفیوژ حمله و منابع عظیمی را برای آماده‌سازی جهت حمله احتمالی (ادعایی) به تأسیسات سرمایه‌گذاری کردند. اما تلاش‌های اسرائیل پس از دستیابی دولت اوباما به توافق هسته‌ای با ایران که باعث شد این کشور بخش عمده‌ای از سوخت هسته‌ای خود را به خارج از کشور ارسال کند، دچار تزلزل شد. اما بعد از آن، وقتی ترامپ از توافق (برجام) خارج شد، این فرضیه میان او و نخست وزیر اسرائیل تقویت شد که تهران به واسطه تهدید‌های ادعایی واشنگتن برنامه هسته‌ای‌اش را رها خواهد کرد؛ فرضیه‌ای که درست نبود. با این حال نیرو‌های دفاعی اسرائیل به جای برنامه هسته‌ای ایران بر فعل و انفعال‌های حزب‌الله و تونل‌های زیرزمینی این گروه و تجهیزاتش متمرکز شدند.

مقامات اسرائیلی مدعی اند، سال ۲۰۲۱ نفتالی بنت نخست وزیر وقت اسرائیل از عدم آمادگی این بازیگر برای حمله به برنامه ایران شوکه شد و دستور تمرینات جدید برای شبیه سازی پرواز برای مسافت‌های طولانی به ایران را صادر کرد. حتی امروز نیز توانایی اسرائیل محدود است. این بازیگر به ناوگان قدیمی هواپیما‌های سوخت‌رسان هوایی بوئینگ ۷۰۷ متکی است و سال‌ها طول می‌کشد تا مدل‌های جدیدتر که قادر به حمل سوخت برای برد‌های طولانی‌تر باشد را از ایالات متحده تحویل بگیرد.»

به ادعای نیویورک تایمز، «شاید بمب‌های سنگرشکن‌های اسرائیل در برابر انواع تونل‌هایی که حزب‌الله موشک‌هایش را در آن ذخیره کرده مؤثر باشد، اما بعید است با توسل بدان‌ها بتواند در برابر تهران مانور دهد. اسرائیلی‌ها مدعی‌اند که می‌توانند پدافند هوایی مستقر در اطراف بسیاری از سایت‌های هسته‌ای را هدف قرار دهند. اما واقعیت آن است که اسرائیل به سادگی نمی‌تواند تاسیسات هسته‌ای قدرتمند ایران مستقر در اعماق کوه‌ها را هدف قرار دهد.»


بیشتر بخوانید:نشست فوری نتانیاهو با وزرای کابینه رژیم صهیونیستی


ژنرال فرانک مک کنزی، که در زمان مدیریت فرماندهی مرکزی ایالات متحده، مسئول برنامه‌های ادعایی جنگ با ایران بود، در این باره ادعا کرد: «هدف هسته‌ای یک هدف بسیار دشوار است».

با این همه به ادعای نیویورک تایمز، «خواه اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند یا نه، دلایل زیادی وجود دارد تا غرب در باب آینده برنامه هسته‌ای تهران نگران باشد. اخیرا آنتونی جی. بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا با استناد به اطلاعاتی که منابع آن مشخص نیست مدعی شد که روسیه به دنبال اشتراک گذاری فناوری خود با ایران در زمینه مسائل هسته‌ای است. بر اساس ادعای نیویورک‌تایمز مقامات آمریکا، این کمک‌ها را "کمک فنی" توصیف کرده و مدعی‌اند هیچ مدرکی دال بر اینکه روس‌ها سخت افزار مورد نیاز برای ساخت کلاهک هسته‌ای را در اختیار ایران قرار داده باشد، در اختیار ندارند.

تا قبل از آغاز جنگ در اوکراین، روسیه با ایالات متحده و اروپا برای توقف برنامه هسته‌ای ایران همکاری داشت و حتی به مذاکرات سال ۲۰۱۵ با کشور‌های غربی هم صدا شد. حال، اگر گزارش‌های آمریکایی درست باشد، نیاز روسیه به هواپیما‌های بدون سرنشین ایرانی و سایر تسلیحات به این معنی است که می‌تواند پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را تسریع کند. از طرفی دیگر این نگرانی وجود دارد که بعد از حملات اخیر اسرائیل به حزب‌الله، تهران بر برنامه هسته‌ای خود جهت افزایش بازدارندگی در برابر اسرائیل متمرکز شود. در نهایت این نگرانی وجود دارد که هدف قرار دادن (ادعایی) تاسیسات هسته‌ای ایران سخت‌تر از چیزی باشد که تصور می‌شود».

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی

برگزاری دومین نشست تخصصی کنفرانس بین المللی فناوری با مشارکت بیمه البرز

واکاوی ابعاد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات با اظهارات تازه حسن روحانی؛ چه کسی سیدمحمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرد؟

ورود اتباع ایرانی و مسافران اسرائیلی به سوریه ممنوع شد

بیانیه قوه قضائیه درباره ترور دو قاضی دیوان عالی

فیلم/ ماجرای ترور قاضی رازینی ۲۶ سال پیش

فیلم/ جشن تولد غم‌انگیز ماه‌چهره خلیلی با حضور پسرش

عکس/ واکنش حسام الدین آشنا به ترور سه قاضی در تهران