تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۲ مهر ۱۴۰۳

قاچاق کودکان در کجا اتفاق می‌افتد؟

قاچاق کودکان در سطح جهانی با تغییرات منطقه‌ای قابل توجهی رخ می‌دهد. در شمال و جنوب صحرای آفریقا، کودکان بیشترین قربانیان قاچاق را تشکیل می‌دهند و کار اجباری در کشور‌های جنوب صحرای آفریقا رایج‌تر است.

قاچاق کودکان

اقتصاد۲۴-قاچاق کودک شامل استفاده از کودکان به منظور استثمار به طرق مختلف و یک جنایت جدی و نقض شدید حقوق بشر است. در برخی موارد ممکن است به نظر برسد کودک به نحوی از بهره‌کشی «رضایت» دارد، به ویژه هنگامی که از زور، فریب، اجبار، استفاده از قدرت یا آسیب‌پذیری کودک سوء استفاده می‌شود؛ به همین دلیل این رضایت به رسمیت شناخته نمی‌شود.

رایج‌ترین اشکال قاچاق کودکان کدام‌اند؟

کودکان آسیب‌پذیر ممکن است در معرض انواع مختلفی از استثمار قرار گیرند.

بهره‌کشی جنسی: این مورد می‌تواند شامل سوء استفاده از کودکان برای بهره‌کشی جنسی تجاری یا جابه‌جایی مواد با کودکان باشد.

کار اجباری: برخی کودکان قاچاق‌شده در شرایط سخت در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، کارخانه‌ها، معادن یا به عنوان کارگر خانگی کار می‌کنند.

تکدی گری و جرایم خرد: این مورد شامل قرار دادن کودکان برای گدایی در خیابان یا ارتکاب جرایم دیگر مانند دزدی و جیب‌بری می‌شود.

درگیری‌های مسلحانه: گاهی اوقات کودکان به عنوان سرباز و جنگنده استخدام می‌شوند، توسط جنگجویان دیگر مورد استثمار جنسی قرار می‌گیرند یا در طول جنگ به عنوان برده خانگی مورد بهره‌کشی قرار می‌گیرند.

ازدواج کودکان: برخی دختران برای پول یا موقعیت اجتماعی مجبور به ازدواج با اشخاص ثالث می‌شوند که در دسته شیوه‌های سنتی مضر قرار می‌گیرد.

فرزندخواندگی غیرقانونی: قاچاق نوزادان و کودکان برای فرزندخواندگی غیرقانونی برای بهره‌کشی از آن‌ها، اغلب از طریق فریب یا اجبار والدین یا قیم صورت می‌پذیرد.

گاهی اوقات قربانیان قاچاق کودکان به طور همزمان در معرض انواع مختلفی از استثمار قرار می‌گیرند. برای مثال، کودکی که در خیابان‌ها به گدایی گماشته می‌شود، ممکن است مورد سوء استفاده جنسی نیز قرار گیرد.

آمار قاچاق کودکان

در سال ۲۰۲۰، نزدیک به ۲۰ هزار کودک در سراسر جهان به عنوان قربانی قاچاق شناسایی شدند. با این حال، به دلیل چالش‌های مهمی که بر شناسایی و گزارش‌دهی موارد تأثیر می‌گذارد، ممکن است تعداد واقعی به طور قابل توجهی بیشتر باشد.


بیشتر بخوانید: قاچاق انسان از نگاه سازمان ملل


در ۱۵ سال گذشته، نسبت کودکان در میان قربانیان شناسایی‌شده سه برابر شده است. تقریباً از هر سه قربانی قاچاق کشف‌شده، یک نفر کودک است. هم دختران و هم پسر‌ها به طور کلی تحت تأثیر این جنایت قرار می‌گیرند، اما قاچاق انسان بسته به جنسیت و محل زندگی کودکان تأثیر متفاوتی دارد. دختران عمدتاً برای بهره‌کشی جنسی و پسران بیشتر برای کار اجباری قاچاق می‌شوند.

قاچاق کودکان در کجا اتفاق می‌افتد؟

قاچاق کودکان در سطح جهانی با تغییرات منطقه‌ای قابل توجهی رخ می‌دهد.

در شمال و جنوب صحرای آفریقا، کودکان بیشترین قربانیان قاچاق را تشکیل می‌دهند و کار اجباری در کشور‌های جنوب صحرای آفریقا رایج‌تر است.

در همین حال، در آمریکای مرکزی و دریای کارائیب، بیشتر قربانیان کشف‌شده دختران هستند، عمدتاً نوجوانانی که برای بهره‌کشی جنسی قاچاق می‌شوند. در آسیای جنوبی، تقریباً نیمی از قربانیان کودکان هستند که برای کار مورد استثمار قرار گرفته‌اند یا مجبور به ازدواج شده‌اند.

چگونگی آسیب‌پذیری کودکان

قاچاق کودکان در محیط نابسامان خانواده، عدم مراقبت والدین، فقر، نابرابری و حمایت ناکافی از کودکان رشد می‌کند. قاچاقچیان اغلب کودکان خانواده‌های بسیار فقیر یا کسانی که رها شده‌اند را هدف قرار می‌دهند. درگیری‌ها، چالش‌های اقتصادی و بلایای زیست محیطی، کودکان، به ویژه کودکان مهاجر بدون همراه و جدا شده را به طور فزاینده‌ای در برابر قاچاق آسیب‌پذیر می‌کند.

بسیاری از قاچاقچیان دارای سوابق مجرمانه آشکار هستند، اما افراد دیگر شامل صاحبان مشاغل، شرکای صمیمی و حتی اعضای خانواده می‌شوند.

قاچاقچیان همچنین از پلتفرم‌های آنلاین، رسانه‌های اجتماعی و دارک وب برای نزدیک شدن، استثمار و کنترل کودکان استفاده می‌کنند و از فناوری مدرن برای فرار از شناسایی و انتشار محتوا بهره می‌برند. استفاده بدون نظارت از اینترنت و رسانه‌های اجتماعی توسط کودکان، اغلب بدون تدابیر مناسب، می‌تواند آن‌ها را بیش از پیش در معرض قاچاقچیان قرار دهد.

همچنین برخی والدین با ثبت عکس‌ها و ویدیو‌های گوناگون از فرزندانشان و پست کردن آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی، کودک خود را در معرض خطر قرار می‌دهند.

قاچاق کودکان چگونه بر قربانیان و جامعه تأثیر می‌گذارد؟

این جنایت، پیامد‌های مخربی برای رشد جسمی، شناختی، اجتماعی و عاطفی کودکان دارد. قربانیان اغلب از مشکلات مادام‌العمر در سلامتی، اختلالات شدید ناشی از تروما، اضطراب، افسردگی و مشکل در ادغام اجتماعی و یکرنگ شدن با مردم رنج می‌برند. کودکان تقریباً دو برابر بیشتر از قربانیان بزرگسال در معرض خشونت شدید قاچاقچیان قرار دارند و این موضوع برای دختران حتی شدیدتر است.

قاچاق کودکان ساختار‌های سالم اجتماعی را تضعیف می‌کند و چرخه‌های فقر و استثمار را تداوم می‌بخشد. دوران کودکی بچه‌ها را از بین می‌برد و می‌تواند کودکان قاچاق شده را در چرخه‌ای از خشونت و بهره‌کشی به خصوص در روزی که خودشان پدر و مادر می‌شوند، به دام بیاندازد. این امر آموزش را مختل می‌کند و مانع توسعه جامعه می‌شود. رسیدگی به قاچاق کودکان برای دستیابی به ثبات اجتماعی و اقتصادی گسترده‌تر و انسجام اجتماعی بسیار مهم است.

عملکرد سازمان ملل متحد

بخش مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) برای افزایش آگاهی در مورد این موضوع جهانی و تسریع اقدامات برای پایان دادن به قاچاق کودکان تلاش می‌کند. این سازمان همچنین تحقیقاتی (مانند گزارش جهانی قاچاق انسان در سال ۲۰۲۲) انجام می‌دهد تا تأثیر این جنایت بر افراد آسیب‌پذیر، از جمله کودکان و واکنش دولت‌ها را در سراسر جهان برجسته کند.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

شرط سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است

تداوم جنجال‌ها بر سر مصوبه کنکور

قیمت طلا در ۲۰ روز آینده به کدام مسیر می‌رود؟

قیمت طلا در مسیر صعود؛ سکه در انتظار سیگنال دلار

رونمایی از ئی وی ۹ جی تی+عکس

سقوط آزاد یور به کف ۲۰۲۲

پیش‌بینی بازار طلا و سکه؛ طلا بخریم یا نخریم؟

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت All-in-One اپل

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان