اقتصاد۲۴-تقریبا همه میدانیم ازدواج رسمی یا غیررسمی قبل از سن ۱۸ سالگی کودک همسری تلقی میشود. میدانیم سن قانونی ازدواج در ایران برای دختر ۱۳ سال تمام و پسر ۱۵ سال تمام است. سوال اینجاست دختر ۱۳ سالهای که از لحاظ قانونی اجازه ازدواج دارد حتی نمیتواند حساب بانکی داشته باشد و یا گواهینامه بگیرد، پس چطور صلاحیت پیدا میکند که قرارداد و نوشتهها و شرایط ازدواج را امضا کند، ولی در این سن شناخت کافی از حقوق خود ندارد؟ جالب که این گروه برای دریافت وام ازدواج خود باید تا ۱۸ سالگی نیز صبر کنند
این تراژدی، اما محدود به مرزهای ایران نیست؛ بیش از ۶۰ میلیون دختر در سراسر دنیا قربانی این رسم کهنه و زهرآلود هستند، البته با شدت و ضعفهای مختلف. آفریقا در صدر جدول کودکهمسری ایستاده و اروپای غربی در قعر. حالا جدا از فرهنگ، اقتصاد ایران هم بیکار ننشسته؛ تورم، فقر و نابرابری درآمد، کودکهمسری را در کشور ما تقویت کردهاند.
اما دیگر حتی آمار هم از پرده بیرون نمیزند. در شهریور امسال، روزنامه اعتماد از توقف ارائه آمار رسمی درباره کودکهمسری خبر داد؛ آماری که میتوانست وضعیت تراژیک دخترانی را نشان دهد که پیش از بلوغ روانی، به دنیای اجباری بزرگسالی پرتاب میشوند. تنها بر اساس معدود آمارهای موجود از زمستان ۱۴۰۰ تا پاییز ۱۴۰۱، بیش از ۲۷ هزار دختر زیر ۱۵ سال در ایران ازدواج کردهاند. وبسایت دیدهبان ایران هم از افزایش ۹۳۳ موردی ازدواج دختران زیر ۱۵ سال تنها در یک فصل خبر داد. خراسان رضوی با بیشترین تعداد ازدواج کودکدختران، صدرنشین این فاجعه است.
استانهای آذربایجان شرقی و سیستان و بلوچستان هم رتبههای دوم و سوم را در این مسابقه بیپایان مرگ روانی و جسمی دخترکان به خود اختصاص دادهاند. بر اساس آمارهای رسمی، خراسان رضوی با ثبت ۶۷۵۹ مورد ازدواج که کودکان در رتبۀ اول قرار دارد.
استانهای آذربایجانشرقی با ۳۳۴۸ مورد رتبه دوم و سیستان و بلوچستان نیر با ثبت ۲۳۵۵ مورد ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۴ رتبه سوم را به خود اختصاص دادهاند.
بیشتر بخوانید:سنتگرایان مانع تغییر به نفع زنان؛ واکاوی سیر تاریخی کودک همسری با تمرکز بر دوره قاجار
آمارها میگویند در ۳۰ سال آینده، ۳۰ درصد جمعیت ایران را سالمندان تشکیل خواهند داد و ما یکی از ۴ کشور پیر جهان خواهیم شد. در خوشبینانهترین حالت ممکن، شاید در ذهن حاکمیت این مسئله پیری جمعیت جولان میدهد و آنها به شیوه خود قصد داشته باشند، جمعیت را تشویق به زاد و ولد کنند. اما حتمالا با چنین عملکردی ترکیب کودک همسری کماکان منفور به نظر خواهد رسید (که به حق است). ترکیبی منفور که میتواند برای دختران، مشکلاتی مثل مرگ در هنگام زایمان، خشونت فیزیکی و جنسی، انزوا و افسردگی، سرطان دهانه رحم، مرگ نوزادان را افزایش دهد. فجایعی که مدعیان انقلابیگری، با زدن برچسب ازدواج پیشرس به کودک همسری سعی در تلطیف آن دارند!
در این میان عجیب است که همانها که معتقدند دختری که از نظر جسمی آماده ازدواج (با هدف باروری) است و میتواند ازدواج کند، اما هم چنان به لحاظ عقلی و سنی در نظرشان آماده رای دادن نیز نیست.
منبع: امتداد