اقتصاد۲۴- جلسه امروز مجلس درحالی به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد که نمایندگان بررسی گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور تا بررسی تقاضای استعفای عبدالکریم حسین زاده نماینده نقده و اشنویه را در دستور کار خود داشتند.
در همین راستا، مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم به ساختمان هرمی شکل بهارستان رفت تا از مهمترین لایحه مالی دولت دفاع کند. لایحهای که بخش اول آن اول آبان توسط پزشکیان به مجلس تقدیم شده بود تا از امروز ماراتن بررسی اولین لایحه بودجه مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم کلید بخورد.
پزشکیان پس از بیان نطق میان دستور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس دوازدهم و با دعوت او، برای دفاع از کلیات لایحه بودجه پشت تریبون رفت و گفت: «از نظر فکری و چارچوب برای ارائه بودجه ۴ اصل را در نظر داشتیم؛ ساختار، توجه به ثبات، رشد اقتصادی و عدالت.»
وی ادامه داد: «بودجه ارائه شده شفاف است. ما قبلا یک بودجه داشتیم که حساب و کتاب نمیشد و یک بودجهای که حساب و کتاب میشد، اما بودجه ارائه شده شفاف است. به صورت شفاف همه پولهایی که در قیمتهای مختلف هزینه میشد در این بودجه به شما ارائه شده است.
رئیس دولت چهاردهم گفت: «از رهبری نیز اجازه گرفتیم مقداری از ارزی که وسط سال تقاضا میکردیم را قبل این اتفاقات به بودجه بیاوریم. در رابطه با رشد اقتصادی تلاش کردیم مقررات و قوانین را ثبات ببخشیم. مدام مقررات و آییننامه را عوص نکنیم. مالیات بنگاه و شرکتهای بورسی را تلاش کردیم همان ۲۰ درصد بماند و به ۲۵ درصد مطابق قانون افزایش ندادیم. اگر درآمد کسب کردند و آن را سرمایهگذاری کردند مالیات به آن درآمد تعلق نمیگیرد. تلاش کردیم به آنها کمک کنیم. برای کسبه مالیات را مانند حقوقبگیران کردیم و تا ۲۴ میلیون درآمد مالیات نمیگیریم.»
پزشکیان با اشاره به افزایش حقوقها در سال آینده افزود: «در خصوص عدالت سعی کردیم ۲۰ درصد حقوق را افزایش دهیم. اما متوسط افزایش حقوق ۲۸ درصد است. کسانی که هزینه بیشتر دارند و خانواده بزرگ تری دارند افزایش حقوق آنان تا ۴۰ درصد است. مالیات از حقوقها بالای ۲۴ میلیون اخذ میشود. در خصوص نهادهها و کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات سعی کردیم ارز را داشته باشیم که در دارو و کالاهای اساسی مشکل پیدا نکنیم.»
پزشکیان علی رغم آنکه فرصت ۳۰ دقیقهای برای دفاع از بودجه در اختیار داشت، زمانی کوتاهی را به بیان دفاعیات خود اختصاص داد و سکوت او درباره استعفای عبدالکریم حسین زاده از نمایندگی مجلس مورد توجه رسانهها قرار گرفت.
پس از پایان دفاعیان مسعود پزشکیان، سخنگوی ۲ کمیسیون برنامه و بودجه و تلفیق بودجه پشت تریبون آمدند و ضمن قرائت گزارش کمیسیون خود، از موافقت با کلیات لایحه بودجه خبر دادند. در این میان، پیش از آنکه موافقان و مخالفان مهمترین لایحه مالی دولت به بیان نطق خود بپردازند، محمدباقر قالیباف، در رابطه با لایحه بودجه ایراد نمود که البته در یک اشتباه لایحه بودجه ۱۴۰۴ را لایحه بودجه ۱۴۰۳ خواند. موضوعی که باعث شد دقایقی بعد از تریبون هیات رئیسه بابت این اشتباه عذرخواهی کرد و آنچه را گفته بود جبران کرد.
بیشتر بخوانید:کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصویب شد
پس از آن، نصرالله پژمانفر، نماینده مشهد و رئیس کمیسیون اصل ۹۰، به عنوان اولین مخالف لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ پشت تریبون قرار گرفت. صحبتهای او که همزمان شده بود با خروج مسعود پزشکیان از مجلس این موضوع موجب شد تا صدای انتقاد این نماینده عضو جبهه پایداری بلند شود. او خطاب به مسعود پزشکیان گفت: خوب بود رییس جمهور این اظهارات را هم میشنید و بعد میرفت.
وی گفت: مجلس علاوه بر اینکه ناظر است، پاسخگو هم هست یعنی اگر امروز این بودجه تصویب شود نمیتوانیم بگوییم لایحه دولت بوده و باید پاسخگو باشد. اگر این لایحه تصویب شود مجلس هم باید در مورد آن پاسخگو باشد. ما نقاط قوت در مورد بودجه داریم که یکی از آنها افزایش یکپارچه منابع است.
پژمانفر ادامه داد: برای چه کسی صحبت میکنم؟ هیچ کس اینجا نیست. موضوع جبران خدمات اولین موردی است که در مورد لایحه بودجه مطرح میشود. معاف مالیاتی تقریبا حدود یک میلیون از حقوق بگیرین کم میشود، اما ۲۰ درصد حقوق افزایش پیدا کرده و تورم هم افزایش پیدا کرده که در این مورد نکته این است آن جبران خدمات اتفاق نمیافتد. در بودجه توضیحی در مورد قدرت خرید مردم گفته نشده است. به مصوبه کالا برگ مجلس توجه نشده است.
بیشترین مخالفان کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ از میان چهرههای تندرو و پایداریچیها بود که با توجه به حضور سعید جلیلی، رقیب انتخاباتی مسعود پزشکیان و رئیس دولت سایه در جلسه کمیسیون اصل ۹۰، بعید نیست که این مخالفت هدفمند بوده باشد.
چنانچه، حسین صمصامی، از دیگر مخالفان کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ بودجه بود. او در نطق مخالفت خود گفت: تورم سال جدید به دلیل تصمیماتی بود که در بودجه سال گذشته در زمینه کالاهای اساسی اتخاذ شد و اگر ما بخواهیم ارز کالاهای اساسی را باز هم کاهش دهیم قطعاً تورم در سال آینده افزایش چشمگیری خواهد یافت و این موضوع نارضایتی مردم را از افزایش میدهد.
وی ادامه داد: اگر میخواهید تورم در سال آینده افزایش یابد، به کلیات بودجه رأی دهید. رأی مثبت به کلیات لایحه بودجه به معنای آن است که ما موافق افزایش قیمت کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم هستیم. پیش بینی ما آن است که در لایحه بودجه سال آینده افزایش قیمت بنزین تا ۴۰ درصد آمده است چراکه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان برای آن منابع پیش بینی شده است.
وی افزود: میزان افزایش حقوق با میزان تورم متناسب نیست و این مساله یکی دیگر از نقاط ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۴ است. نرخ ارز در بودجه سال آینده ۵۵ هزار تومان پیش بینی شده این در حالی است که ما در جنگ اقتصادی هستیم و دشمن به دنبال آن است که سفره مردم را کوچک کند.
حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین شهر هم در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۴ به هیچ وجه منطبق با قانون برنامه هفتم نیستم.
وی بیان کرد: در حالی که در قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور تاکید شده که ما باید به سمت تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد برویم، اما گویا دولت هیچ ارادهای برای اجرای قانون برنامه هفتم ندارد و اعداد و ارقامی که لحاظ کرده نشان میدهد که قرار نیست رشد ۸ درصد اقتصاد محقق شود.
نماینده شاهین شهر در مجلس تاکید کرد: دولت باید به سمت تورم تک نرخی حرکت کند، اما با این لایحه بودجه که دولت به مجلس ارائه کرده قطعاً نرخ تورم در سال آینده تشدید خواهد شد. از دیگر نقاط ضعف لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ افزایش نرخ بهره بانکی است.
همچنین، جعفر قادری، نماینده شیراز که در چند روز گذشته از احتمال رد کلیات لایحه بودجه خبر داده بود، امروز نیز در مخالفت با آن گفت: دولت تکالیفی در خصوص نوشتن آیین نامههای اجرایی برنامه هفتم پیشرفت داشت، اما وقتی هنوز اقدامی جدی برای نوشتن این آییننامهها نکرده است، چگونه میخواهد بودجه را منطبق با برنامه اجرا کند؟
این نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از افزایش وابستگی صندوقهای بازنشستگی به منابع دولتی گفت: متاسفانه میبینم که ۷۰۰ هزار میلیارد تومان (همت) اوراق بدهی دولت در سال آینده منتشر میکند که هزار همت کسری بودجه در لایحه پیشبینی شده هست. ۳۲ حکم در برنامه هفتم پیشرفت وجود دارد که در لایحه بودجه سال آینده اشارهای به آن نشده است.
بیشتر بخوانید:افزایش قیمت بنزین در بودجه ۱۴۰۴ نیست
قادری با اشاره به پیشبینیهای انجام شده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در خصوص صندوق توسعه ملی عنوان کرد: افزایش سهم صندوق توسعه ملی جزو تکالیف برنامه پیشرفت است، اما نه تنها سهم صندوق کم شده است بلکه جایگزین بودجههای عمرانی شده و بودجههای عمرانی نیز برای هزینههای جاری صرف شده است. همچنین در سالهای گذشته برداشت از منابع صندوق از اواسط سال اعمال میشد، اما دولت برداشت منابع از صندوق را از ابتدای سال مورد توجه قرار داده است و این موضوع موجب بروز مشکلاتی در ادامه سال خواهد شد.
همچنین علی رغم مخالفت چهرههای تندرو و پایداریچی با مهمترین لایحه مالی دولت، هادی قوامی، از چهرههای مستقل در مجلس و حامی مسعود پزشکیان هم در ابتدای نطق خود در مخالفت با کلیات لایحه بودجه، شعری از سعدی خواند. او خطاب به پزشکیان گفت: چو دخلت نیست خرج آهستهتر کن ...
وی گفت: یکی از نقاط قوت آقای رئیس جمهور، پایبندی به برنامه هفتم پیشرفت است و یکی از مهمترین ویژگیهایی که بودجه سال آینده باید داشته باشد تبعیت کمی و کیفی از این برنامه است؛ بر اساس مستندات موجود این تبعیت کمی و کیفی وجود ندارد چراکه ما بر اساس برنامه به دنبال رشد اقتصادی ۸ هستیم. آیا رشد اقتصادی ۸ درصد در طول ۵ سال آینده محقق میشود؟ طی سه سال گذشته بر اساس آمار مرکز آمار و بانک مرکزی متوسط رشد اقتصادی ۴.۵ درصد بوده است، این در حالیست که در سال آینده رشد اقتصادی با نفت سه و نیم درصد و بدون نفت دو و نیم درصد پیشبینی شده است درحالی که این رشد باید از متوسط سه سال گذشته فراتر برود.
قوامی در میانه سخنان خود که پر از انتقادات تند از بودجه ۱۴۰۴ بود، شعر دیگری هم خواند. او اینبار از صائب تبریزی نقل کرد: خشت اول، چون نهد معمار کج تا ثریا میرود دیوار کج ...
او در پایان از نمایندگان خواست که به کلیات لایحه بودجه رای مخالف دهند.
از سوی دیگر، مجتبی ذوالنوری، نماینده قم در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از نمایندگان اصولگرا و نزدیک به جبهه پایداری محسوب میشود که عمدتا در قد و قامت مخالفان دولت و جریان اصلاح طلب ظاهر میشود، اما امروز در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ برخلاف تصورات او به عنوان مدافع کلیات لایحه بودجه پشت تریبون خانه ملت قرار گرفت و در ادامه تغییر مواضع خود در مورد سیاست خارجی و برجام، این بار در دفاع از لایحه بودجه دولت مورد حمایت اصلاح طلبان صحبت کرد و ضمن دفاع از لایحه بودجه حتی پاسخ منتقدان لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را هم داد.
ذوالنوری گفت: معمولا برخی از موضوعات بودجهای برای دولتها به عنوان حیاط خلوت محسوب میشد که یکی از آن بودجه سنگین هدفمندی است یکی از دلایلی که بودجه سال آینده انبساطی جلوه داده شده، این است که دولتهای قبل بودجه هدفمندی را در لایحه نمیآوردند، اما امسال رقم کلان آن آمده و سقف بودجه را بالا بردند به همین دلیل تلقی آن است که بودجه انبساطی شده حال آنکه بودجه امسال شفاف است.
وی ادامه داد: علاوه بر این در سالهای گذشته بودجه نیروهای مسلح در عدد بودجه نمیآمد و براساس تدابیر رهبری افزایش پنج درصدی پیشبینی میشد امسال رقم سنگین ۷.۸ درصدی به سقف بودجه برای بودجه نیروهای مسلح افزوده شده لذا تلقی میشود که بودجه انبساطی است. در بودجه سال آینده جلوی درزها و راههای فرار گرفته شده و بر نقاط تاریک نورافکن انداخته و همه چیز شفاف است.
شهباز حسن پور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم به عنوان موافق کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: از به موقع عمل کردن دولت در رابطه با بودجه تشکر کنم. هر دولت دیگری بود قطعا میگفت ما وقت میخواهیم. وی گفت: دولت از نظم بودجه ریزی برخوردار است. بعد از مدتها بودجه شفاف شده است. بودجه جای خیال بافی نیست. هزینهها و درآمدها در آن مشخص شده است.
وی تاکید کرد: امروز روزی است که با رای قاطع باید به درخواست دولت لبیک بگوییم، تا ثابت کنیم دغدغه مردم را داریم. ناترازی بودجه، آب و برق و ... به دلیل سیاستهای گذشته بوده است.
سیدسلمان ذاکر، نماینده ارومیه هم در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ اظهار کرد: کلیات لایحه بودجه قابل قبول است و اگر ایراداتی وجود دارد میتوانیم در جریان بررسی جزئیات مورد اصلاح قرار دهیم
وی ادامه داد: شفاف سازی درآمدهای نفتی، هدفمندی یارانهها، تبصره ۱۴، برق و دیگر انرژیها را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ شاهد هستیم، این در حالی است که ما در بودجههای قبل دسترسی کافی به این اعداد و ارقام نداشتیم و نمیتوانستیم بر آنها نظارت کنیم.
این نماینده مجلس گفت: عدم شفافیت در بودجههای سنوات قبل باعث شده بود که بعضاً مردم میگفتند درآمد نیروهای مسلح چقدر است که با شفافیت لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مشخص شد بودجه دفاعی کشور چقدر ناچیز است. البته ما باید حتماً تقویت بنیه دفاعی کشور را مورد توجه قرار دهیم.
بیتالله عبداللهی، نماینده اهر و هریس هم در موافقت با کلیات این لایحه گفت: دولت چهاردهم یک دولت توانمند و مقتدر است چرا که لایحه بودجه سال آینده را به موقع به مجلس ارائه داد. همچنین بودجه ۱۴۰۴ بسیار شفاف است چرا که در سنوات گذشته بسیاری از اعداد و ارقام پنهان بود، اما این بودجه به سمت شفافیت رفته است. ما باید به کلیات لایحه بودجه رأی مثبت دهیم و سپس در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس مو به مو آن را مورد بررسی قرار دهیم.
وی افزود: ما الان در مسائل عمرانی و راههای روستایی مشکل داریم که افزایش بودجه عمرانی میتواند این مشکلات را حل کند. دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ از سیاست تمرکزگرایی دوری کرده و بسیاری از اختیارات را به استانها داده است. همچنین در این بودجه آمده پاداش پایان خدمت بازنشستگان به موقع پرداخت شود. همچنین از دیگر نقاط مثبت این لایحه این است که اعتبارات لازم برای پرداخت مطالبات گندمکاران پیش بینی شده است.
سید نجیب حسینی، نماینده گلستان از دیگر موافقان کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ بود. او نیز با حضور در پشت تریبون مجلس گفت: قطعاً نمیتوان تمام مسائل کشور را در یک بودجه سالیانه حل کرد و ما باید به دولت فرصت دهیم. دولت چهاردهم علیرغم کمبود وقت برای حل مشکل صندوقهای بازنشستگی، ناترازی انرژی، ناترازی بانکها و نظام پرداخت حقوقها برنامه ارائه داده است.
وی ادامه داد: بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است که دولت در این لایحه آورده که سال آینده ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود به صندوقهای بازنشستگی را پرداخت میکند که قطعاً این کار در حل مشکلات صندوقهای بازنشستگی تأثیرگذار است.
وی افزود: کسانی که حقوق بالا دریافت میکنند، حقوق شأن ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت، اما سایر حقوقها به طور متوسط ۳۵ درصد افزایش مییابد. معافیتهای مالیاتی هم که به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است.
پس از بیان نطق مخالفان و موافقان کلیات لایحه بودجه، سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست علنی صبح امروز (سه شنبه، ۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، به دفاع از لایحه دولت پرداخت و ضمن تشکر از کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ مجلس که با دقت نظر، خیرخواهانه و مشفقانه به کالبدشکافی لایحه اقدام کرده بود، گفت: تعدادی از نمایندگان با سخاوت راهنمایی کرده و تعدادی از نمایندگان نیز نکات ارزنده و آموزندهای را بیان کردند که همه آنها جای احترام و استفاده دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که آیا لایحه بودجه دولت کمکی به تولید و اشتغال میکند یا خیر، گفت: مالیات همواره مهمترین عامل کمک به تولید بوده که طبق قانون برای اشخاص پایه یعنی شرکتها باید ۲۵ درصد باشد که در لایحه فعلی ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است. این لایحه برای مشاغل، کارگران و یک صنف معافیت مالیاتی از حدود ۱۲ میلیون تومان به ۲۴ میلیون تومان افزایش داده است یعنی یک کاسب کوچک به صورت ۱۰۰ درصد معافیت مالیاتی خواهد داشت.
پورمحمدی در ادامه با بیان اینکه بودجه عمرانی در لایحه بودجه به ۵۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده که ۴۰ درصد رشد داشته است، عنوان کرد: مشارکت عمومی و خصوصی در لایحه مورد توجه قرار گرفته و برای کمک به پیمانکارانی که دولت به آنها بدهی دارد، سازوکار جدیدی دیده شده که با پرداخت ۱۰ درصد از سهام و داراییهای دولت تلقی کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: حقوق کارمندان و بازنشستگان ضریب ۲۰ درصد افزایش داشته است، شما اصرار دارید قانون جوانی جمعیت رعایت شود اگر شما بگویید نمیخواهید ما این مبلغ را روی حقوق تمامی کارمندان میگذاریم. شما میگویید خانوار عائلهمند هزینه بیشتری دارد باید ضریب افزایش بیشتری داشته باشد. وقتی این موارد را کنار یکدیگر میگذاریم افزایش حقوق به ۲۸ درصد میرسد. بازنشسته مدنظر شما به بیش از ۳۰ درصد میرسد.
وی ادامه داد: تورم سال آینده را ۳۰ درصد مدنظر قرار دادیم، معافیت مالیاتی برای کارمندان که ضعیف هستند را از ۱۲ میلیون تومان به ۲۴ میلیون تومان رساندیم، کارمندان جزو عائله دولت هستند و سعی کردیم این موضوع را رعایت کنیم.
پورمحمدی گفت: من به عنوان کارشناس هستم که بزرگترین لذت من تدوین بهترین لایحه بودجه است. بودجهای که بسته شد در حد علم و توان ما است و بهترین بودجهای است که نوشته شده، پیشنهادات مطرح شده یا به چاپ پول میرسد که حاصل آن تورم است و یا اضافه کردن مالیات است که بر مردم فشار میآورد. این لایحه بودجه تمام توان ما بوده و بهتر از این توان نداریم که لایحهای ارائه کنیم. لایحه بودجه به صورت کامل در اختیار شما نمایندگان است. به شما اطمینان میدهم که هر نوع تعامل لازم با مجلس را انجام میدهیم، اگر برخلاف نظر دولت رأی بدهید نیز به شما اطمینان میدهم که مطیع نظر قانونگذار هستیم و در این موضوع شکی نیست و اهل نق زدن و توئیت زدن نسبت به مجلس نیستم.
در این میان، گپ و گفتی بر سر کلیات لایحه بودجه میان قالیباف و پورمحمدی شکل گرفت. قالیباف با اشاره به تصمیم دولت بر استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی از ابتدای سال آینده گفت: درباره اینکه دولت ۲۸ درصد صندوق توسعه را با استجازه از رهبری از ابتدای سال برداشت کند وسط سال، از من نظرخواهی شد و نظر من هم این بود که از ابتدای سال باشد که رهبری لطف کردند و این اقدام اتفاق افتاد. الان یکپارچهسازی و شفاف سازی رخ داده است.
وی خطاب به رئیس سازمان برنامه و گفت: من شخصاً این موضوع را میپسندم که جنابعالی اشکالاتی را وارد بدانید و دولت نیز همراه باشد تا در تلفیق این اشکالات برطرف شود؛ دولت و مجلس باید یکپارچه مشکلات را برطرف کند.
رئیس مجلس در پایان از رئیس سازمان برنامه و بودجه خواست تا تغییرات مورد نیاز لایحه بودحه را بر اساس توافقی که انجام میشود، انجام دهند و دولت نیز به این توافق پایبند بماند.
پس از پایان اظهارات پورمحمدی، غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴، هم در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه سال آینده کشور برای دفاع از این کلیات بودجه گفت: مجلس به جای رد کلیات بودجه بهتر است که بودجه را اصلاح کند.
تاجگردون با بیان اینکه تورم قیمت نخود و لوبیا نیست، گفت: تورم آن است که به جای ۱۲ میلیارد دلار منابع دولت ۱۸ میلیارد دلار خرج کنیم که این شش میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی یا بانک مرکزی گرفته میشود و باید با واسطه ارز ۵۵ هزار تومانی را از بازار گرفته و به افرادی بدهیم تا کالایی با نرخ ۴۲۰۰ تومانی و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی به ما بدهند که همه اینها فشار و تورم است.
وی ادامه داد: ما از وضعیت انرژی مطلع هستیم. ما نماینده مجلس هستیم نه نماینده دولت. ما لایحه دولت را بررسی میکنیم. دولت امسال چند صد میلیارد دلار بنزین وارد کرد، اما به چه قیمتی؟ بعد میگویند دولت میخواهد بنزین را گران کند؛ من در هر شرایطی مخالف افزایش قیمت میعانات و بنزین هستم، اما سیاستهای کنترلی را قبول دارم. دولت در لایحه بودجه دو میلیارد دلار واردات بنزین را به ۱.۲ میلیارد دلار رسانده که این به معنای افزایش قیمت بنزین نیست بلکه باید دولت هفت میلیون لیتر بنزین مصرفی را با سیاستهایی کاهش داده تا فشار بر مردم وارد نشود.
تاجگردون با اشاره به حضورش در کمیسیون تلفیق در ادوار گذشته گفت: روش کار رد کردن و مخالفت با لایحه بودجه نیست بلکه باید آن را اصلاح کنیم.
این نماینده مجلس در پاسخ به انتقادات برخی که این بودجه باعث شوک میشود، گفت: روز گذشته رئیس بانک مرکزی در کمیسیون تلفیق حضور پیدا کرد و گزارشی را ارائه داد. ما تاکید کردیم که سیاست ارزی ما تدریجی، زمانبندی و کالا به کالا است تا دولت یکمرتبه فردا نخواهد چند کالا را به نرخ ارز ترجیحی فروخته و بعد تعرفه گمرکی آن را هم تغییر دهد. ما باید قیدهایی بگذاریم تا دولت نتواند فشار بر لزوم وارد کند.
در نهایت، بعد از دفاعیات پزشکیان، ارائه گزارش کمیسیونهای تلفیق و برنامه و بودجه درباره کلیات لایحه بودجه سال آینده و همچنین سخنان پنج نماینده موافق و پنج نماینده مخالف آن، کلیات لایحه به رای نمایندگان گذاشته شد.
در نهایت، نمایندگان مجلس با ۱۴۶ رای موافق، ۹۶ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از ۲۴۹ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ موافقت کردند.