تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۱۴ آبان ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

۲ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی ترامپ و هریس کدامند؟/ از توافق بر سر مالیات تا اختلاف درباره مهاجران

یک مساله مهم که حالا شاید کمتر شهروندی باشد که آن را درباره دونالد ترامپ نداند، مساله مهاجران غیرقانونی است. ترامپ بار‌ها وعده داده است که مهاجران غیرقانونی را جمع آوری و اخراج خواهد کرد. جالب اینکه در نظرسنجی از مجموعه بزرگی از اقتصاددانان آمریکایی، تنها ۲۹ درصد گفتند که افزایش اخراج‌ها، ایده خوبی است. جالب اینجاست که در مقابل این روش‌ها و سخنان ترامپ درباره مهاجران، کاملا هریس کاندیدایی رنگین پوست است که والدینش به عنوان مهاجر به آمریکا آمده‌اند.

/// مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی ترامپ و هریس

اقتصاد۲۴- میرا قربانی فر - حالا دیگر تنها دو روز به انتخابات آمریکا باقی مانده است و دونالد ترامپ و رقیب دموکرات او، کاملا هریس که معاون اول رئیس جمهور فعلی است در رقابتی نفس‌گیر پا به پای هم تلاش می‌کنند که آرای اهالی ایالت‌های کلیدی را به نام خود بزنند.

آن‌ها اول نوامبر همزمان با هم در ایالت‌های کلیدی در میانه غربی ایالات متحده، یعنی میشیگان و ویسکانسین گردهمایی انتخاباتی داشتند و روز دوم نوامبر نیز به کارولینای شمالی می‌روند؛
اما دو کاندیدا از احزاب رقیب با اقتصاد آمریکا چه خواهند کرد و چه برنامه‌ای برای آن دارند؟

وعده‌های کاملا هریس درباره اقتصاد و زندگی مردم آمریکا

کاملا هریس در سخنرانی خود در جمع هوادارانش گفته بود که خود را به کاهش هزینه‌های زندگی مردم آمریکا متعهد می‌داند. او همچنین تاکید کرد که حمایت از طبقه متوسط و گسترش آن مهم‌ترین هدفش در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ خواهد بود.

به گزارش اقتصاد ۲۴، از وعده‌های دیگر نامزد حزب دموکرات یکی این بود که با ارائه لایحه‌ای افزایش قیمت توسط تولیدکنندگان مواد غذایی و خواروبار فروشان را در سطح فدرال ممنوع خواهد کرد. او گفت که دولتش شرکت‌های بزرگی را که به گرانی دامن می‌زنند، جریمه خواهد کرد.

کاملا هریس همچنین وعده‌های جدی در حوزه مسکن داشت و از جمله گفت که هزینه خانه‌دار شدن مردم را کاهش دهد و به همین منظور به خرید‌ اولی‌ها تا ۲۵۰۰۰ دلار برای پیش‌پرداخت خرید کمک کند و نیز برای برای سازندگان مسکن مشوق‌های مالیاتی در نظر بگیرد.

البته کاملا هریس در وعده‌ای مشابه وعده رئیس جمهور سابق ایران، مرحوم ابراهیم رئیسی وعده ساخت ۴ میلیون مسکن را نیز داده، وعده‌ای که به محض بیان آن توسط هریس بسیاری از کارشناسان وطنی را نیز به یاد وعده دولت سیزدهم برای ساخت مسکن انداخت.


بیشتر بخوانید: پیشتازی شکننده هریس در برابر ترامپ؛ نبرد نزدیک و سایه به سایه برای پیروزی در انتخابات آمریکا!


البته نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده در عین حال به مردم وعده داد که معافیت‌های مالیاتی برای خانواده‌های با درآمد متوسط و پایین را افزایش دهد و مانع از تحمیل هزینه بالای دارو‌ها به اقشار کم‌درآمد شود.

به گزارش اقتصاد ۲۴، کاملا هریس همچنین از طرح دونالد ترامپ، رقیب جمهوری‌خواه خود برای افزایش تعرفه واردات کالا‌های خارجی انتقاد کرد و آن را اقدامی در جهت تحمیل گرانی بیشتر به مردم آمریکا ارزیابی کرد.

وعده‌های اقتصادی ترامپ و حملات متقابل کاندیدا‌ها به هم

در مقابل این وعده‌های کاملا هریس، اما ترامپ هم طرح هریس مبنی بر کنترل قیمت‌ها را اقدامی مشابه حکومت‌های کمونیستی توصیف کرد.
ترامپ در همان زمان طرح این وعده در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی تروث نوشت: «اگر فکر می‌کنید که الان همه چیز گران است و اگر کامالا چهار سال رئیس جمهور شود، اوضاع ۱۰۰ برابر بدتر می‌شود. بر اساس طرحش، کامالا کنترل قیمت به سبک شوروی را اجرا خواهد کرد. او مراقبت‌های بهداشتی خصوصی را لغو می‌کند و سیاست‌های مالیاتی مضحک کالیفرنیا را به قانون کشوری بدل می‌کند، به این معنی که تا ۸۰ درصد از درآمد هر آمریکایی مالیات گرفته می‌شود! اگر پول نقد بیشتر و مالیات کمتری می‌خواهید، به ترامپ رای دهید!»

البته باید توجه داشت که کامالا هریس، در راستای یک سلسله از سیاست‌ها با هدف کاهش هزینه‌های روزمره برای خانوارها، ممنوعیت فدرال افزایش قیمت‌ها توسط شرکت‌های مواد غذایی را پیشنهاد کرد، اما جزئیاتی درباره اینکه این سیاست دقیقا شامل چه مواردی می‌شود، ارائه نکرد. اما در این بین دولت بایدن قانونی را پیشنهاد کرد که در صورت افزایش بیش از پنج درصدی قیمت‌ها در سال، معافیت‌های مالیاتی فدرال را از زمین داران سلب می‌کند.

هریس نگفته است که آیا این سیاست را به عنوان رئیس جمهور دنبال خواهد کرد یا خیر. اما باید توجه داشت که از نظر برخی از اقتصاددانان، این ایده‌ها، بازتاب کنترل‌های قیمتی بود که توسط ریچارد نیکسون در اوایل دهه ۱۹۷۰ ایجاد شد و نتیجه معکوس داشت و همچنین ممکن است سیاست ضد افزایش قیمت هریس بسیار کمتر از آن باشد.

منفورترین نظر انتخاباتی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

اما شاید منفورترین ایده‌ای که در مبارزات انتخاباتی از سوی ترامپ مطرح شد و هدف بیشترین انتقادات قرار گرفت، را باید تلاش برای افزایش تعرفه‌ها بر واردات است. کما این که به گزارش اقتصاد ۲۴، رئیس جمهور سابق آمریکا پیشنهاد کرده که تعرفه‌های ۶۰ درصد یا بیشتر بر واردات از چین و تعرفه‌های ۱۰ درصدی بر کل واردات اعمال شود.

اما در همین باره نظرسنجی «انجمن ملی اقتصاد کسب و کار» از اقتصاددانان حرفه‌ای در ماه آگوست مشخص کرده که این سیاست‌ها در میان کارشناسان، به شدت منفور است و هنگامی که از آن‌ها خواسته شد که سه مورد از هشت تغییر احتمالی در سیاست تجاری آمریکا را انتخاب کنند، تنها ۲ درصد از این اقتصاددانان، از تعرفه‌های ۶۰ درصدی بر چین و سه درصد از تعرفه گسترده ۱۰ درصدی، حمایت کردند.

کارشناسان این حوزه نیز می‌گویند بازرگانان، هرگونه تعرفه افزایش یافته را احتمالا به مصرف کنندگان منتقل می‌کنند، تحلیلی که توسط اقتصاددانان «موسسه بین‌المللی پترسون» انجام شد، نشان داد اجرای طرح ترامپ، برای یک خانواده معمولی با درآمد متوسط، سالانه ۱۷۰۰ دلار هزینه دارد.

اهمیت مالیات و مهاجران در وعده‌های دو نامزد

هریس و ترامپ، هر دو افزایش اعتبار مالیاتی کودکان را پیشنهاد کرده‌اند. هریس، این اعتبار را به ۳۶۰۰ دلار برای هر کودک و ۶۰۰۰ دلار برای نوزادان افزایش می‌دهد و ترامپ، از اعتباری معادل ۵۰۰۰ دلار برای هر کودک در مقایسه با سطح فعلی ۲۰۰۰ دلار در سال، حمایت می‌کند.

جالب‌تر اینکه ترامپ و هریس هر دو پایان دادن به مالیات بر انعام را نیز پیشنهاد کرده اند. در حالی که اعطای معافیت مالیاتی به کارکنان و سایر کارکنان کم دستمزد که به انعام متکی هستند، ممکن است به طبقه کارگر کمک کند، برخی از اقتصاددانان می‌گویند این اقدام، عواقب ناخواسته‌ای خواهد داشت.
شاید برای شهروند ایرانی موضوع عجیبی باشد که مساله مالیات در انعام بتواند به چنین موضوع مهمی در وعده‌های اقتصادی نامزد‌ها تبدیل شود، اما ماجرا این است که در آمریکا این یک مساله جدی و مهم است.


بیشتر بخوانید: رقابت نفس‌گیر ترامپ و هریس در راند پایانی؛ خطای نظرسنجی‌ها این بار به سود کدام نامزد انتخابات آمریکا است؟


اما به گزارش اقتصاد ۲۴، یک مساله مهم دیگر که حالا شاید کمتر شهروندی باشد که آن را درباره دونالد ترامپ نداند، مساله مهاجران غیرقانونی است.
ترامپ بار‌ها وعده داده است که مهاجران غیرقانونی را جمع آوری و اخراج خواهد کرد. جالب اینکه در نظرسنجی از مجموعه بزرگی از اقتصاددانان آمریکایی، تنها ۲۹ درصد گفتند که افزایش اخراج‌ها، ایده خوبی است.

جان هورن، اقتصاددان دانشگاه واشنگتن، از جمله کسانی است که می‌گوید چنین اقدامی، به اقتصاد آسیب می‌زند. او در یک پست وبلاگی گفت: اگر میلیون‌ها کارگر را از اقتصاد خارج کنید، بسیاری از صنایع، از جمله تولید مواد غذایی و خدمات مونتاژ تولید، آسیب خواهند دید. اگر نیروی کار نداشته باشید، قیمت‌ها بالا می‌رود و اقتصاد کند می‌شود. من نمی‌گویم که ما فقط باید به هر کسی اجازه ورود بدهیم. ما باید به موضوع مهاجرت رسیدگی کنیم، اما اگر نیروی کار ندارید، قیمت‌ها بالا می‌رود و اقتصاد کند می‌شود. این علم اقتصاد ابتدایی است.

البته نباید از یاد برد که حملات ترامپ به مهاجران ابعاد بزرگ‌تر دیگری نیز دارد و او نه تنها گفته بود که مهاجران حیوانات خانگی را می‌خورند بلکه خطاب به کاملا هریس با ریشه‌ها و والدین مهاجر گفته بود، تو اخراجی و از این جا برو!
جالب این جاست که در مقابل این روش‌ها و سخنان ترامپ درباره مهاجران، کاملا هریس کاندیدایی رنگین پوست است که والدینش به عنوان مهاجر به آمریکا آمده اند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش