اقتصاد۲۴- امیرعلی حاجیزاده سرتیپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از سال ۱۳۸۸ فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران است. رهبر انقلاب بهتازگی او را به دلیل عملیات درخشان «وعده صادق» شایسته نشان فتح دانست و آن را به وی اعطا کرد.
سردار امیرعلی حاجیزاده ۹ اسفند ۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمد اگرچه پدر و مادرش هر دو اهل خرمدشت یکی از شهرهای استان قزوین هستند. او دارای سه فرزند است و به گفته خودش یکی از آنها در سن «۱۶-۱۷ سالگی» آنقدر «برای اینکه مدافع حرم شود، فشار آورد» که سرانجام فرمانده داد تا فرزندش تنها برای ۱۵ روز به سوریه اعزام شود. او علاقه چندانی به صحبت در مورد مسائل خصوصی زندگی خود ندارد، بنابراین در این مورد اطلاعات چندانی در دست نیست.
او از سال ۵۹ و از هنگام جنگ ایران و عراق وارد سپاه شد و جزو تکتیراندازان این سازمان در جنگ بود. او تا پایان جنگ در جبهه بود و در شماری از عملیاتها همچون «کربلای ۵» و «والفجر ۸» حضور داشت.
امیرعلی حاجیزاده از ۱۲ مهرماه سال ۱۳۸۸ با حکم مستقیم رهبر انقلاب به سمت فرماندهی نیروی هوافضای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی منصوب شد و تا امروز هم در این سمت باقی مانده است.
از هنگامیکه او این سمت را دریافت کرد با فرمان رهبر انقلاب، سپاه بر روی نقطهزنی موشکها تمرکز کرد. هوا فضا تا پیش از آن بیشتر روی بُرد موشکها کار میکرد.
فعالیت نیروی هوایی سپاه در نخستین سالهای پس از انقلاب و آغاز جنگ چندان گسترده نبود و بیشتر نوعی یگان ترابری هوایی به شمار میرفت. اما استمرار جنگ و ضرورت تفکیک کارکردی ارتش و سپاه، رفته رفته ایده شکلگیری نیروی هوایی سپاه را در میان شماری از فرماندهان این نهاد نظامی شکل داد.
سرانجام پس از پیشنهادهای گوناگون برای سازماندهی و پیکربندی سپاه، امام خمینی، بنیانگذار انقلاب در ۲۶ شهریورماه سال ۱۳۶۴ حکم تشکیل سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی را به محسن رضایی، فرمانده وقت کل سپاه ابلاغ کرد. بدین ترتیب، «موسی رفان» که یک مهندس برق بود، به عنوان نخستین فرمانده نیروی هوایی سپاه منصوب میشود و این نیرو، فعالیت خود را با چند هواپیمای کوچک در گوشهای از فرودگاه مهرآباد تهران آغاز میکند. موسی رفان تا اردیبهشت سال ۱۳۶۹ در این سمت میماند و پس از او به ترتیب حسین دهقان، محمدحسین جلالی، محمدباقر قالیباف، احمد کاظمی، محمدرضا زاهدی، حسین سلامی و امیرعلی حاجیزاده به فرماندهی این نیرو منصوب میشوند.
رهبر انقلاب در سال ۸۸ فرمان تشکیل بخش فضا به این دایره فعالیتهای سپاه را میدهد و اینگونه نام آن نیز به نیروی هوا-فضا تغییر کرد.
امیرعلی حاجیزاده یکی از مخالفان سرسخت سیاستهای امریکا و اسراییل است و بارها و بارها این موضوع را در مصاحبههایش بیان کرده است. همین مسئله بارها و بارها بهویژه در فضای بینالملل خبرساز شده است.
حاجیزاده در گفتوگویی در آذرماه سال ۱۳۹۷ شماری از پایگاههای آمریکا در منطقه همچون العدید و ظفره و قندهار را «گوشت زیر دندان» جمهوری اسلامی نامید و در این باره گفت: «تکان بخورند آنها را میزنیم». وی همچنین افزود که «ناو هواپیمابر آمریکایی با ۴۰ تا ۵۰ جنگنده و شش هزار نیرو یک سیبل برای ما است». حاجیزاده پیشتر نیز گفته بود که «غرق کردن و از کار انداختن ناو هواپیمابر آمریکایی بسیار راحت است».
فرمانده هوا فضای سپاه بعد از سرنگونی پهپاد آمریکا در ۳۰ خرداد و در نتیجه، نگرانی روزافزون نسبت به آغاز جنگ احتمالی میان تهران و واشنگتن، بار دیگر با قاطعیت اعلام کرد که سپاه در سرنگونی پهپاد جاسوسی به وظیفهاش عمل کرد و نه آمریکا و نه هیچ کشور دیگری جرات حمله به خاک ایران را ندارد.
بیشتر بخوانید: حجتالاسلام محمد صباحی، امام جمعه کازرون که ترور شد که بود؟
او در جای دیگری گفت: «آمریکا برای دیگران کدخداست، برای ما هیچ است».
در اسفندماه سال ۱۳۹۴ نیروی هوافضای سپاه طی یک رزمایش موشکی با شلیک ۲ فروند موشک «قدر H» از ارتفاعات البرز شرقی، مناطقی را در فاصله ۱۴۰۰ کیلومتری در سواحل مکران در حاشیه دریای عمان هدف قرار داد.
مهمتر از ویژگیهای این موشک با وزن ۱۷ تُن، طول ۱۶ متر، قطر ۱.۲۵ متر و دارای سرجنگی جداشونده، جملهای از روحالله خمینی بود که به زبان عبری برروی آن حک شده بود: «اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود». این موضوع نیز ابتکار تیم سردار حاجیزاده بود: «نوشته به زبان عبری موشک، سلیقه بچههای ماست». او همچنین در این باره افزود: این جمله «در قلب ملت ایران حک شده است».
سردار حاجیزاده همچنین در جایی دیگر گفته بود: بسیاری از موشکها، همواره به حالت «عمود»، «سوختزده» و «آماده شلیک» هستند.
امیرعلی حاجیزاده فرماندهی در حمله به مرکز فرماندهی داعش عملیات حمله به پایگاههای داعش در شرق فرات در سوریه را برعهده داشت در بامداد دوشنبه نیروی هوافضای سپاه درپاسخ به حمله مسلحانه به مردم و نیروهای رژه رونده در مراسم رژه نیروهای مسلح در ۳۱ شهریور با استفاده از ۴ فروند موشک بالستیک ذوالفقار و ۲ موشک قیام و ۷ فروند پهپاد رزمی مواضع داعش را بمب باران کردند. به گفته خودش «حدود ۴۰ نفر از سران داعش ونیز فرمانده بخش موصل که یک عراقی بوده» در این عملیات کشته شدند.
وی فرماندهی عملیات شهید سلیمانی در ۸ ژانویه ۲۰۲۰ به پایگاه نظامیان آمریکایی عین الاسد در استان الانبار عراق را بر عهده داشت. حاجی زاده بعد از این عملیات گفت اگر آمریکاییها پاسخ میدادند چهارصد موشک به پایگاههای آمریکا در منطقه شلیک میشد.
حادثه هواپیمای اوکراینی در دوران سردار حاجیزاده رخ داد و واکنش او نسبت به این موضوع اهمیت پیدا کرد. نیروهای مسلح با انتشار بیانهای سقوط هواپیما را ناشی از خطای پدافند سپاه پاسداران عنوان کردند. او به عنوان فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نشست خبری شنبه ۲۱ دی ماه ۱۳۹۸ به تشریح جزییاتی از حادثه پرداخت. در ابتدا او ابراز کرد که پس از شنیدن این حادثه «آرزوی مرگ» کرده و با اشاره به جریان بررسی پرونده در مراجع بالاتر و قوه قضائیه تصریح کرد که «گردن ما از مو باریکتر است و همه مسئولیت این حادثه را میپذیریم، هرگونه تصمیمی که مسئولان بگیرند، ما مطیع اجرای آنیم.»
مهرماه امسال فرمانده کل قوا به سردار امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی «نشان فتح» اعطا کردند. اعطای این نشان به دلیل عملیات درخشان «وعده صادق» انجام شد.
نشان فتح، بهعنوان نماد عملیاتهای پیروزمندانه رزمندگان اسلام و فاتحان این عملیاتها انتخاب شده است.
محمد مهدی همت در حمایت از سردار حاجی زاده تصویری از او را در اینستاگرام به اشتراک گذاشت.
استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا، روز دوشنبه سوم تیرماه ۱۴۰۳ در یک نشست خبری اعلام کرد که واشنگتن هشت فرمانده سپاه پاسداران را در فهرست تحریمهای خود قرار میدهد. در فهرست تازه تحریمهای آمریکا، نام امیرعلی حاجیزاده، به چشم میخورد.
و سلام بر سرداران و امیران، رشید ، عاقل ، بالغ ، باتجربه خصوصاً " نور دیده، چشم ، دلمان، مالک اشتر دوران "سردار حاجی زاده"
عزیزتر از جان ، جانمان ..
عزیزتر از جانم خیلی مواظب خود و هم رهانتان، باشید ..
" فدای شما "
ما منتظر وعده صادق 3 هستیم
مرگ بر آمریکا
مرگ بر اسرائیل
مرگ بر هر که نمیتونه سر بلندی ایران را ببینه