تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۱۷ آبان ۱۴۰۳

آمار عجیب از تردد خودرو‌های بدون بیمه در کشور

از تعداد ۱۳ میلیون دستگاه موتور سیکلت در تردد کشور فقط ۲ میلیون دستگاه دارای بیمه‌نامه شخص ثالث است و همچنین ۲ میلیون خودرو در کشور وجود دارد که بیمه ندارند.

اقتصاد ۲۴-از تعداد ۱۳ میلیون دستگاه موتور سیکلت در تردد کشور فقط ۲ میلیون دستگاه دارای بیمه‌نامه شخص ثالث است و همچنین ۲ میلیون خودرو در کشور وجود دارد که بیمه ندارند.

بر اساس ماده ۴۸ قانون بیمه شخص ثالث، وسایل نقلیه‌ای که بیمه نامه شخص ثالث ندارند، نباید کارت و سهمیه سوخت دریافت کنند یا از خدمات صدور سند و پلاک برای آن‌ها خودداری شود.

در قانون بیمه شخص ثالث آمده است: ماده۴۸ـ ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مکلف است از صدور هرگونه کارت سوخت و تخصیص اولیه سهمیه یا ادامه آن برای وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه خودداری کند.

تبصره ـ بیمه مرکزی و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلفند، اطلاعات مربوط به وسایل نقلیه مذکور را به صورت برخط در اختیار ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت قرار دهند.

بر اساس اطلاعات واصله از صندوق تامین خسارت‌های بدنی، از ۱۳ میلیون دستگاه موتور سیکلت در کشور، کمتر از ۲ میلیون دستگاه دارای پوشش بیمه شخص ثالث هستند.

به گفته سردار هادیان‌فر تا دو سال قبل ۵.۵ میلیون گواهی‌نامه موتور در کشور صادر شده بود، برآورد می‌شود تا کنون ۶ میلیون گواهینامه موتور صادر شده باشد.

یک کارشناس در مورد این که علی جباری مدیر عامل بیمه ایران که گفته مهمترین دلیل عدم خرید بیمه نامه توسط موتور سواران این است که گواهینامه ندارند، بیان داشت، درصد قابل توجهی از موتورسواران به خاطر نداشتن گواهینامه بیمه ندارند،، اما همه دلیل این مساله نیست، پلیس با طرح گواهینامه آسان طرحی دارد که فرد متقاضی صبح برای دریافت گواهینامه موتور می‌رود و با قبولی در آزمون، عصر گواهی نامه می‌گیرد.

وی بیان داشت، دلیل اقتصادی که برای خودداری موتورسواران از بیمه نامه اعلام می‌شود، این هم درست نیست، زیرا بیمه‌نامه موتور در مقابل پوشش بیمه ۱.۲ میلیارد تومانی دیه، رقم ناچیزی در حدود ۱.۵ میلیون تومان است و فشار زیادی به موتورسواران وارد نمی‌شود، یعنی روزانه ۵۰۰۰ است.

به گفته کارشناسان، بر اساس ماده ۴۸ قانون بیمه شخص ثالث، ستاد مدیریت سوخت، کارت و سهمیه سوخت موتور‌هایی که بیمه ندارند، را باید حذف شود. این اقدامی برای رفع ناترازی سوخت با سیاست غیر قیمتی است.

به گفته کارشناس، تفاوت هزینه یک موتور سوار در داشتن کارت سوخت یا نداشتن آن، با تفاوت بنزین ۳۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تومانی ماهانه ۲۵ لیتر ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان در ماه است.

به گفته کارشناس، قرار بود اطلاعات بیمه مرکزی، ستاد سوخت و پلیس راهور و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی متصل شوند، اما این سامانه هنوز وصل نشده است.

بر اساس آمار بیمه مرکزی، ۲۶ تا ۲۷ میلیون خودرو در کشور داریم که ۲۳ تا ۲۴ میلیون بیمه نامه صادر شده و حدود ۲ میلیون خودرو سواری بدون بیمه در کشور تردد می‌کنند.

موتور سواران با خرید بیمه نامه شخص ثالث خود را در مقابل حوادث و هزینه‌های سرسام آور پوشش دهند که در صورت بروز تصادف، از زندگی ساقط می‌شوند. با خرید قسطی بیمه نامه که حداکثر ۱.۵ میلیون تومان در سال هزینه دارد، می‌توانند پوشش بیمه‌ای پرداخت خسارت تا ۱.۲ میلیارد تومان داشته باشند.

از طرفی داشتن با بیمه نامه ثالث می‌توانند کارت سوخت داشته باشند و از مزایای بیمه این است که به راحتی می‌توانند تعویض پلاک و سند رسمی داشته باشند.

دولت هم با راه‌اندازی سامانه آنلاین بیمه و گواهینامه و کارت سوخت می‌تواند کارت‌های سوخت موتور‌هایی که بیمه ندارند را قطع کند و گامی برای کاهش مصرف و رفع ناترازی بنزین بردارد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

عکس جدید از منزل فریدون عباسی در شهرک شهید محلاتی

عکس/ تجمع بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۳ برای دریافت معوقات

عکس/ چهره متفکرانه دکتر مصدق ۷۳ سال پیش در کنار محمدرضا پهلوی

عکس/ گریم عجیب و دیدنی تینا یلان در پشت صحنه سریال اجل معلق

عکس/ خاکسپاری پیکر شهید نوزاد حادثه تروریستی زاهدان

عکس/ کنایه تند ژیلا صادقی به کتایون ریاحی و هنگامه قاضیانی

عکس/ ظرافت عجیب گوشواره‌های هخامنشی از جنس طلا و فاینس با اشکال هندسی خاص

عکس/ استایل لاکچری الهام حمیدی با کت و شلوار رسمی و جواهرات میلیاردی

مرگ تدریجی زمین و آب در زبرخان

عکس/ چهره بامزه سارا دختر نقی سریال پایتخت با ژست‌های مختلف در ۲۰ سالگی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره جوان و متفاوت حسن پورشیرازی ۴۱ سال پیش در پشت صحنه شهر موش‌ها

عکس/ چهره ترسناک میرباقری و عرب نیا ۲۰ سال پیش در اتاق گریم

عکس/ دیدار عزت الله ضرغامی با زینب سلیمانی

پشت‌پرده قرمزپوشی بورس؛ چرا چتر حمایتی دولت نتیجه نداد؟/ تزریق نقدینگی درمان بازار سهام نیست

عکس/ چهره خاص مختار ثقفی و بانو عمره ۳۳ سال پیش در یک فیلم سینمایی

پیش بینی قیمت دلار امروز ۶ مرداد ۱۴۰۴

فیلم/ اولین تصاویر از سیلاب شدید در فیروزکوه

عکس/ زیرنویس عجیب تلویزیون با لحن غیرمعمول

معمای قتل مادر و دختر در برج غرب تهران

فیلم/ تصاویری از مجری مشهور صداوسیما در نجف

خودروی جدید وارداتی سایپا در تهران +عکس

فیلم/ دستور پزشکیان برای توقف مهاجرت به تهران

جاده هراز مسدود شد

فیلم/ اظهارات جدید ترامپ درباره ایران

فیلم/ جهیزیه متفاوت یک دختر خانم قمی حسابی سوژه شد

پاسخ وزیر نفت به یک خبر جنجالی درباره بنزین

اطلاعیه تازه دولت درباره تعطیلی یک هفته‌ای کشور

عکس/ معماری شگفت انگیز و مهیج از یک خانه کویری در ایران

دولت آماده انتقال پایتخت به سواحل جنوبی

زن هزار چهره کاترین شکدم که بود، جاسوس یا تحلیل‌گر؟

نامه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران به رئیس‌جمهور درباره لایحه مقابله با مطالب خلاف واقع در فضای مجازی

فیلم/ تصاویر ترسناک از موش‌های غول‌پیکر اطراف تهران

انهدام ۳ باند قمار و شرط‌بندی در رشت

فیلم/ جزئیات طرح وزیر گردشگری برای تعطیلی یک هفته‌ای

عکس/ چهره بدون آرایش جنیفر لوپز در جشن تولد ۵۶ سالگی

عکس/ ژست عاشقانه هانده ارچل و نامزد ثروتمندش در ایتالیا

حمله سگ به یک کودک ۶ ساله در پارک ساری

تغییر نحوه دریافت یارانه نقدی از مرداد ۱۴۰۴

عراقچی: مسئله بین ایران و آمریکا حل نمی‌شود

فیلم/ توضیحات بهاره رهنما درباره ازدواج سومش!

متوسط سن بازنشستگی در ایران ۵۱ تا ۵۲ سال است

فیلم/ سیل شدید در دهستان کارده مشهد

عکس/ دعوت خبرساز مرکز اسناد انقلاب اسلامی از عوامل تاسیان

فیلم/ ادامه ریزش شدید قیمت خودرو‌های وارداتی

فیلم/ ادعای نتانیاهو درباره هدف حمله به دمشق و بلندی‌های جولان

وضعیت تهران دوباره قرمز شد

زمان برگزاری دربی تهران مشخص شد

فیلم/ باران تابستانی هوای گیلان را خنک کرد

حذف چهار صفر از پول ملی در ایستگاه نهایی

تلف شدن توله خرس قهوه‌ای در جاده+ عکس

فیلم/ خاطره مریم امیرجلالی از دلخوری سیروس گرجستانی از او!

فیلم/ عراقچی: پس از ترور شهید هنیه، تصمیم حاکمیت پاسخ به اسرائیل بود

نرخ تاکسی اینترنتی جدید چقدر می‌شود؟

فیلم/ عراقچی: خانه روبروی محل سکونتم بمب گذاری شده بود

خروج اثاثیه اتباع غیرمجاز از مرز ماهیرود

فیلم/ تصاویر عملیات نوپو پس از حمله تروریستی زاهدان

اینفوگرافی/ دلایل خستگی ناشی از آفتاب و نکات مراقبتی

حمله مرگبار به وکیل تهرانی و همسرش با خودرو

عکس/ ثروتمندترین بازیگران جهان

۱۰ باور غلط درباره مراقبت از پوست