تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۸ آبان ۱۴۰۳

وضعیت مبهم پادگان ۰۶ ارتش؛ ساخت و ساز در پادگان سبزآغاز شد/ سرنوشت درختان و بنا‌های تاریخی چه می‌شود؟

عضو شورای شهر تهران درباره نگهداری از بنا‌های تاریخی در پادگان ۰۶ ارتش گفت: اگر میراث نگران بنا‌های میراثی آنجاست بایستی نقش آفرینی کند. چیزی که از ارتش دیدم این است که منعی از بازدید از پروژه‌ها وجود ندارد. نباید این بهانه‌ای باشد برای این که مسئولیت‌ها توسط دستگاه‌ها اجرا نشود.

وضعیت مبهم پادگان ۰۶ ارتش

اقتصاد۲۴-سرانجام درختان جا به جا شده پادگان ۰۶ مشخص نیست. مسئولان ارتش مدعی هستند که جا به جایی درختان برعهده پیمانکار فضای سبز شهرداری تهران بوده، اما مسئولی در شهرداری این ادعا را تأیید نمی‌کند. شورای شهر خواستار ارائه گزارشی از جزییات نحوه جابه جا درختان در این پادگان شده است، این که چه تعداد درخت و به چه نقطه‌ای جا به جا شده و چه تعداد از این درختان سبز مانده‌اند.

رئیس شورای شهر تهران هم به تازگی از آغاز ساخت و ساز در این پادگان قبل از صدور پروانه ساخت خبر داده است. در این پادگان بنا‌هایی داراری ارزش میراثی وجود داشت سال ۹۶ رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفته بود: ساخت بنا‌های جدید در پادگان ۰۶ ارتش باید با رعایت ضوابط میراث فرهنگی انجام شود. ساختمان‌های پادگان ۰۶ به لحاظ قدمت، کارکرد و شیوه معماری بسیار ارزشمند هستند.

در سال ۹۸ هم عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی سابق شهرداری تهران درباره این پادگان گفته بود: اینکه پادگان ۰۶ هویت تاریخی دارد و به بخشی از خاطره شهروندان تبدیل شده است، در مجموع کل پادگان ۰۶ بخش‌های میراثی و ارزش طبیعی دارد و سعی بر حفظ آن است. همچنین ساختمان‌هایی که در این منطقه حدود ۱۰۰ سال قدمت دارند به عنوان ساختمان‌های تاریخی و باارزش حفظ خواهند شد

در زمانی که پیروزحناچی مسئولیت شهرداری تهران را بر عهده داشت تلاش کرد توافق برای ساخت و ساز در این پادگان و آزادسازی ۳۵ هکتار فضای این پادگان به نفع فضای عمومی اجرایی شود و معتقد بود که با اجرای این مصوبه شورای عالی شهرسازی می‌تواند یک پارک ملت دیگر به تهرانی‌ها هدیه دهد. او حتی در گفت و گویی پس از پایان مسئولیتش اجرایی نشدن این توافق را تلخ‌ترین اتفاق دوره شهردار بودنش توصیف کرده بود. اما مخالفان ساخت و ساز در این پادگان معتقد بودند که حتی اگر این پادگان رها شود به نفع مردم تهران است و ساخت و ساز در این محدوده هم به فضای سبز این پادگان آسیب وارد می‌کند و هم ترافیک منطقه را دچار بحران می‌کند.

در دوره مدیریت ششم شهر تهران توافق با ارتش پشت در‌های بسته و بدون دسترسی رسانه‌ها و کارشناسان شهری ومحیط زیست به توافقات پیش رفت. تا آنجا که تصاویری از تنه درختان پشت کامیون که درحال خروج از این پادگان بودند منتشر شد.

نقشه‌های هوایی هم نشان می‌داد، خبری از بخشی از درختان این پادگان نیست. ساخت وساز در پادگان ۰۶ منتقدان بسیاری داشت.

در همان روز‌های نخست شورای ششم، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران که به نظر می‌آمد چندان با بارگذاری در این پادگان موافق نباشد، درباره وضعیت این پادگان در مدیریت شهری ششم و ادامه توافقات قدیم به رسانه‌ها گفته بود هنوز تصمیمی برای توافق با ارتش دراین باره نگرفته است. او به خبرگزاری ایلنا گفته بود توافقی که شده، از نظر حساب و کتاب‌هایی که بین دو طرف مقرر است، خوب است، اما من نظری داشتم مبنی بر اینکه در آن مکان قرار است حدود ۵۶۰ هزار متر مربع زیربنا به شهر اضافه شود و در شهر تهران اضافه شدن این میزان تراکم، باری را روی دوش شهر می‌گذارد. الان که این اتفاق رخ نداده، ۵۶۰ هزار مترمربع وجود ندارد و راحت‌تر نفس می‌کشیم و رفت و آمد انجام می‌شود. از این نظر باید دید کلی به این مسائل داشته باشیم. اما از جهتی که بالاخره پادگان ۰۶ باید به فضای سبز تبدیل شود و بخشی از آن نیز زمین‌های ارتش است و می‌خواهد ساخت وساز انجام دهد، توافقی که شهرداری و ارتش انجام دادند، تقریباً توافق مناسبی است؛ ولی اگر از این دید به آن نگاه کنیم، دچار تردید می‌شویم.


بیشتر بخوانید:مقاومت شهرداری در برابر شفافیت درباره حصارکشی پارک‌ها؛ پشت حصار‌ها چه خبر است؟


پادگان ۰۶ ارتش، پادگانی در شمال شرق تهران با مساحت ۵۲ هکتار است که قرار بود سال ۷۲ با طرح قانون انتقال پادگان‌ها و اراضی نظامی به خارج از شهر، به شهرداری‌ها واگذار شود. در این قانون تأکید شده بود که یا این زمین‌ها به قیمت ۳۵ درصد املاک پیرامون با کاربری مسکونی خریداری شود، یا ۴۰ درصد مساحت زمین به خدمات عمومی اختصاص یابد و ۶۰ درصد دیگر برای تأمین هزینه‌های انتقال پادگان بارگذاری شود. بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی شهرسازی درخصوص پادگان ۰۶، مجموعه تراکم ساختمانی قابل احداث در کل عرصه پادگان از ۶۳۰ هزار مترمربع به ۵۶۹هزار و ۹۰۰ متر مربع تقلیل یافت. همچنین هرگونه احداث بنای جدید در عرصه ثبتی پادگان، بهره‌برداری با فعالیت‌های متناسب با گردشگری، فرهنگی و هنری از همه بنا‌های موجود در عرصه ثبتی پادگان اعم از سهم ارتش و سهم شهر صرفاً با رعایت الزامات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجاز بود. در این مصوبه تأکید شده بود رعایت همه الزامات شورای ترافیک شهر تهران درباره این پادگان الزامی است. همچنین رعایت ضوابط عمومی پهنه‌ها، مطابق طرح تفصیلی تهران و همچنین الزامات و ملاحظات مربوط به جرائم امنیتی ساختمان‌های مجاور پادگان بر اساس آخرین قانون و آیین‌نامه‌های مربوطه در هنگام صدور پروانه همه ساخت و ساز‌ها واقع در عرصه پادگان الزامی است. شورای عالی شهرسازی در این مصوبه تأکید کرده بود هرچه سریع‌تر بوستان عمومی و بهره‌مندی شهروندان از آن اتفاق بیفتد.

با مهدی عباسی رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در خصوص روند غیر شفاف تفاهم شهرداری و ارتش در این پادگان در دوره مدیریت شهری ششم گفت و گوی کوتاهی کرده ایم که می‌خوانید:

آقای عباسی به تازگی شما و آقای چمران از پادگان ۰۶ بازدید کرده اید، دراین بازدید مشخص شد که درختان پادگان ۰۶ به چه نحوی جا به جا شده چقدر از درختان این پادگان باقی مانده است، ساخت و سازی که بدون صدور پروانه آغاز شده براساس آخرین توافق شورای عالی شهرسازی است یا توافق جدیدی در این رابطه شده است؟

ساخت و ساز در آنجا شکل نگرفته و گودی را در پادگان ۰۶ برداشتند؛ ولی بر اساس گزارشی که داده شد هم جانمایی ها، هم سطح و سطوح و هم میزان طبقات بر اساس آخرین مصوبه عالی شورای شهرسازی و معماری بوده و هم ملاک عمل و هم طراحی‌ها بر اساس آن انجام می‌گیرد.

دراین پادگان بنا‌های میراثی دارای ارزش هم وجود داشت، وضعیت این بنا‌ها به چه صورت است؟

خانه‌های میراثی توسط ارتش در حال مرمت است و طبق توافقی که بوده گویا بهره بردار خود ارتش است و مدتی باید استفاده کند و بعد واگذار شود.


بیشتر بخوانید:میدان ونک تهران طبقاتی می‌شود؟


مرمت با نظارت میراث است یا نه؟

خیلی وارد بحث مرمت بافت میراثی آنجا نشدیم. بحث مفصلی بود و در جریان صحبت‌ها متوجه شدیم بخشی از مرمت دارد انجام می‌شود؛ ولی چیزی که مهم بود حفاظت از باقی مانده درختان بود. تعدادی از درختانی که در این پروژه بود توسط ارتش که مدعی بودند با همکاری شهرداری تهران در داخل بوستان جا به جا شده و قرار شد گزارشی از این جا به جایی به شورا ارائه دهند که کدام درختان بوده و به کجای باقی مانده زمین جا به جا شدند؛ ولی بیشتر تاکید برای اجرای مصوبه و حفاظت از مصوبه عالی شورای شهرسازی بود.

در مصوبه عالی شورای شهرسازی تاکید بر پیوست‌های ترافیکی هم بود؛ این انجام شده است؟

چون هنوز برای آنجا پروانه صادر نشده حتی در خصوص اماکن گردشگری و اقامت‌های هتلی آنجا هم صحبتی شد، نگاه جدیدی بود که درست است مصوبه عالی شهرسازی اجازه داده میزان و متراژ ساختمان‌ها و فضای اداری آنجا قدری بیشتر از فضای هتل باشد، ولی سیاست این بود که ارتش بتواند قدری این را تعادل بدهد و یک جا به جایی در پروژه شرقی بین اداری و هتل انجام بدهد و سطح و سطوح هتل و اقامتی را بالاتر ببرد.

تعداد درختانی که جا به جا شدند مشخص است و به کجا منتقل شده اند و چه تعداداز درختان باقی مانده است؟ برخی از کارشناسان محیط زیست معتقدند دراین جابه جایی درختان یک حرکت نمایشی است و بسیاری از درختان پس از جا به جایی دیگر جان نمی‌گیرند و عملا از بین می‌روند.

جا به جایی درختان در گونه‌های مختلف متفاوت است و در همه درختان به یک شکل عمل نمی‌کند. جا به جایی فصل مناسب دارد و باید در فصل مناسب اتفاق بیافتد و گونه‌های مختلف هم نتیجه ماندگاری درخت متفاوت می‌شود. در اینجا به نظر می‌رسد یک جایی شهرداری در تعامل با ارتش اشتباه کرده و نتوانسته الزامات خودش را به آن‌ها برساند، منتظر گزارش از جانب ارتش به شهرداری هستیم که ببینیم جا به جایی به کدام نقطه از بوستان منتقل شده و نتیجه بعد از این یک سال به چه صورت است.

روند پروژه ۰۶ در دوره مدیریت ششم یک روند غیرشفاف بوده تا جایی که حتی اعضای شورا هم اجازه ورود به ۰۶ را نداشتند ...

بخشی که در پادگان ۰۶ به صورت غیر هماهنگ اقدام شد به سرعت جلویش گرفته شد. درست است متعلق به ارتش بود و توافق‌ها هنوز کامل اجرا نشده بود، ولی سازمان پارک‌ها به سرعت ورود کرد و بعد از آن یک هماهنگی بین مجموعه شهرداری و مجموعه ارتش صورت گرفت؛ اما در خصوص بنا‌های میراثی قابل پیگیری است. چیزی که در جلسه از ارتش دیدم این بود که سطح همکاری ارتش را پایین ندیدم و دستگاه‌ها هستند که نمی‌روند و باعث می‌شوند این اتفاقات بیافتد. اگر به جای شهرداری تهران بودم در تعامل با ارتش الزامات جا به جایی درخت و نحوه اش را به ارتش می‌گفتم و خودم همکاری می‌کردم و به دلیل این که قرار است باقی مانده عرصه به شهر الحاق شود و در اختیار شهروندان قرار بگیرد، از همین الآن پروژه حفاظت و احیای درختان و فضای سبز عرصه باقی مانده را در دستور کار می‌گذاشتم. این‌ها نکاتی است که به صورت قطعی در کمیسیون بعد از بازدید هم دنبال شده و به شهرداری تهران ابلاغ شده است. باید هماهنگی بین دستگاه‌ها بالاتر برود. اگر میراث نگران بنا‌های میراثی آنجاست بایستی نقش آفرینی کند. چیزی که از ارتش دیدم این است که منعی از بازدید از پروژه‌ها وجود ندارد. نباید این بهانه‌ای باشد برای این که مسئولیت‌ها توسط دستگاه‌ها اجرا نشود.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تغییر چهره منصوره سریال زخم کاری در ۴۵ سالگی

عکس/کمک دولت ایران به مردم لبنان

عکس/رفت و آمد رقیب انتخاباتی پزشکیان به دولت

عکس/ زیبایی پاییز هزار رنگ در مسیر راه آهن شیرگاه در مازندران

عکس/ خیابان تخت جمشید تهران؛ سال ۱۳۵۴

عکس/ جزییات حیرت انگیز سقف بازار قیصریه اصفهان

اینفوگرافی/شکاف جنسیتی در انتخابات آمریکا؛ چه کسانی به ترامپ و هریس رای دادند؟

عکس/ کوچه پس کوچه‌های زیبا و تماشایی نائین

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

زمان واریز یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ تغییر کرد؟

ابتکار جدید موسیمانه در تمرین استقلال

عکس/ هلاکت چهار تروریست در سیستان و بلوچستان

فیلم/ درگیری عجیب شب گذشته در هلند و ناپدید شدن ۷ اسرائیلی

تصویری از اعلامیه مراسم ختم آرزو خاوریِ ۱۶ساله

فیلم/ بزرگراه کرج تهران همچنان در قرق دلال های خودرو

عکس/ اولین تصاویر از تصادف مرگبار در جاده سیراف

فیلم/ آغاز رزمایش الی بیت‌المقدس در لرستان

عکس/ تلاش صداوسیما برای توقف گزارش زنده فردوسی‌پور!

آخرین وضعیت ترافیک و تردد در جاده‌های شمالی

خاطره شیخ حسین انصاریان از خانه ای با عکس های برهنه و شراب و تریاک

فیلم/ وقتی چوپان کرمانشاهی به خرس می‌گوید نترس!

ابهام در وضعیت ۱۳ شرکت غیربورسی سهام عدالت

حراج جدید شمش طلا در این تاریخ

پیش‌بینی بازار خودرو ایران پس از پیروزی ترامپ

جزئیات جدید از حذف یارانه نقدی این دهک‌ها

نرخ دلار توافقی شد

جدیدترین قیمت مسکن در پایتخت + جدول

ناگفته‌هایی از آنچه که پزشکیان درباره لغو قرارداد گازی ایران با ترکمنستان نگفت/ ترکمنستان باز چه برنامه‌ای برای گاز ایران در اوج سرما دارد؟/ دست پایین تهران در مناقشه گازی با عشق آباد

آخرین وضعیت ۷ بازیکن مصدوم استقلال

عکس/ پوستر استقلال برای بازی با مس رفسنجان

جزئیات تازه از حادثه در حسینیه ارشاد همدان

اینفوگرافی/ با قدرتمندترین موشک ایران آشنا شوید

فیلم/ حراج پیراهن علی دایی به نفع امور خیریه

فیلم/ درگیری شدید هلندی‌ها با هواداران تیم اسرائیلی

آغاز ثبت گمرکی آیفون مسافری در فرودگاه امام خمینی+ سند

عکس/ چند درصد رای زنان آمریکا به سبد ترامپ رفت؟

وضعیت مبهم پادگان ۰۶ ارتش؛ ساخت و ساز در پادگان سبزآغاز شد/ سرنوشت درختان و بنا‌های تاریخی چه می‌شود؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۱۸ آبان ۱۴۰۳

ادعای حمله ایران به اسرائیل از خاک عراق تکذیب شد

اصلاح نرخ بنزین کسری بودجه را جبران می‌کند؟

وزیر کشور: انسداد مرزها شدت گرفت

عکس/ شناسنامه جدید امیرتتلو با چهره کاملا تتو شده

کلاس درس دانش‌آموزان اتباع از ایرانی‌ها جدا می‌شود؟

آخرین گلزن خارجی پرسپولیس در آسیا چه کسی است؟

قیمت تمام شده بنزین اعلام شد

تغییر عجیب قیمت گوشی آیفون در بازار+ جدول

سیگنال عجیب ترامپ به این چهار خودروساز

خروج ۱۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بورس

رقم جدید حقوق بازنشستگان چند میلیون تومان شد؟

آخرین قیمت پراید، شاهین، پژو، ساینا و دلار + جزییات

قیمت واقعی گوشت قرمز دقیقا چقدر است؟

بسیج زن‌ستیزان پشت ترامپ/آیا مردان آمریکایی از ترس هریس به ترامپ رأی دادند؟

توقف فروش ربع سکه ۸۶ در حراج شنبه

قیمت All-in-One اپل

عکس/ طرح ایلان ماسک برای تولید لیموزین ضدگلوله برای ترامپ

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

ابلاغ مصوبه آزاد سازی واردات آیفون به گمرکات