تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳

جزییات تکان دهنده از خودکشی آیناز کریمی؛ تهدید به اخراج از مدرسه سایه مرگ برسر نوجوان کلاس دوزادهمی شد

«آیناز کریمی»؛ دانش‌آموز پایه دوازدهم و ۱۷ ساله هنگامی که سر کلاس بود به خاطر «رنگ کردن مو و استفاده از لاک ناخن» از سوی مدیر مدرسه فراخوانده شد و دیگر اجازه ورود به کلاس به او داده نشد واز سوی مدیر مدرسه تهدید به اخراج شد. آیناز بعد از این مساله وقتی به خانه برگشت به زندگی خود پایان داد.

جزییات تکان دهنده از خودکشی آیناز کریمی

اقتصاد۲۴-پنجشنبه ۱۷ آبان ماه جاری، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان از خودکشی یک نوجوان به نام «آیناز کریمی» به دلیل فشار‌های ناشی از برخورد تحقیرآمیز و سختگیرانه مدرسه‌اش در شهرستان کازرون واقع در استان فارس خبر داد. «اعتماد» پس از انتشار این خبر آن را از برادر آیناز، یکی از اقوام نزدیک خانواده، رییس آموزش و پرورش کازرون پیگیری کرده است. برادر آیناز کریمی در مورد این حادثه فقط در حد چند کلمه به «اعتماد» می‌گوید: «آیناز در مدرسه قبازرد روستای دریس، درس می‌خواند. هرچه تاکنون منتشر شده، درست است. مدیر مدرسه آیناز را اخراج کرده است. ما از او شکایت کردیم.»

 همچنین یکی از اقوام این دختر به «اعتماد» می‌گوید: «آن روز مدیر مدرسه آیناز را از کلاس بیرون برده و شروع به فحاشی و تحقیر او جلوی دانش‌آموزان دیگر کرده است. آیناز وقتی به خانه برگشته درحالی که یونیفرم مدرسه به تن داشته، خود را با شال حلق‌آویز کرده است.» «امیرحسین جمشیدی» مدیر آموزش و پرورش شهرستان کازرون تا اسم آیناز کریمی را می‌شنود، سوال «اعتماد» را که هنوز کامل به اتمام نرسیده، قطع می‌کند و می‌گوید: «اجازه ندارم تلفنی در مورد خبر صحبت کنم.»

اپیزود اول: فراموشم نکن!

مُرده، مُرده و رفته. حتما باید خاکش را با گل‌های کوچک فراموشم نکن پوشانده و برایش شمعی روشن کرده باشند. ۶ آبان ۱۴۰۳ وقتی خودش را در انبار خانه کشت، ۱۷ سال بیشتر نداشت. نمی‌دانم داستان آیناز را چطور بگویم. حتی نمی‌دانم گفتنش چه اهمیتی دارد؛ وقتی قرار است این ماجرا تکرار شود! با این حال قبل از اینکه خود را حلق‌آویز کند حتما به فحاشی و تهدید مدیر مدرسه فکر می‌کرد. گفتند؛ آیناز لاک زده و موهایش را رنگ کرده بود؛ نمی‌دانم باید این شوق زندگی برای مقدمات مرگش را آخرین نشانه میلش به ادامه زندگی بدانم یا نه! می‌بینمش که داخل انبار خانه ایستاده و با وسواس حرف‌های مدیر مدرسه را مرور می‌کند. وقتی خودش را کشت، داستانش شبیه «آرزو خاوری» بود با این تفاوت که ماجرای آرزو زودتر رسانه‌ای شد؛ آرزو وقتی خود را از بالای یک ساختمان به پایین پرت کرد، ۱۶ سال داشت. بعدازظهر آخرین روزی که آرزو در مدرسه بود از سوی مدیر تهدید شد. مدیر مدرسه به پدر آرزو گفت آرزو بدون هماهنگی از مدرسه خارج شده است. آرزو هم حتما قبل از اینکه خودش را بکشد به حرف‌ها و تهدید‌های مدیر فکر می‌کرد. می‌توانم آیناز و آرزو را ببینم که از مدیر مدرسه می‌ترسند!

اپیزود دوم: از مدیر مدرسه نترس!

۱۳ آبان ماه ۱۴۰۳، آرزو خاوری؛ دانش‌آموز اتباع ۱۶ ساله مدرسه کوثر در شهرری به خاطر تهدید مدیر مبنی بر مساله اخراج از مدرسه اقدام به خودکشی کرد. بعد از این اتفاق اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران در واکنش به خودکشی آرزو خاوری طی اطلاعیه‌ای نوشت: «عصر روز یکشنبه ۱۳ آبان، یکی از دانش‌آموزان دختر تبعه افغانستان ساکن شهرری، پس از ترک مدرسه، بر اثر سقوط از ارتفاع یک ساختمان مسکونی مصدوم شد و پس از انتقال فوری به بیمارستان و با وجود تلاش‌های تیم پزشکی، جان خود را از دست داد. هنوز انگیزه و دلایل قطعی این اقدام از سوی دانش‌آموز مشخص نشده و موضوع ازسوی مسوولان آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران و دیگر نهاد‌های ذی‌ربط در حال مطالعه و بررسی است.»

حدود یک هفته قبل از این اتفاق در ۶ آبان ماه ۱۴۰۳، «آیناز کریمی»؛ دانش‌آموز پایه دوازدهم و ۱۷ ساله هنگامی که سر کلاس بود به خاطر «رنگ کردن مو و استفاده از لاک ناخن» از سوی مدیر مدرسه فراخوانده شد و دیگر اجازه ورود به کلاس به او داده نشد واز سوی مدیر مدرسه تهدید به اخراج شد. آیناز بعد از این مساله وقتی به خانه برگشت به زندگی خود پایان داد.


بیشتر بخوانید:روایت یک خبرگزاری از ماجرای خودکشی آیناز کریمی


یکی از منابع محلی در واکنش به سوالات «اعتماد» می‌گوید: «شنیدیم به خاطر عدم رعایت موارد انضباطی، مدیر مدرسه این دانش‌آموز را تهدید کرده که از مدرسه اخراج می‌کند؛ یکی می‌گوید لاک زده، دیگری می‌گوید موهایش را رنگ کرده. اینکه دقیقا بر سر چه موردی مدیر مدرسه او را می‌خواسته اخراج کند، هنوز مشخص نیست. این را هم شنیدیم که آیناز آن روز به مسوولان مدرسه گفته خودم را می‌کشم.».

اما یکی از اقوام نزدیک آیناز در مورد روز حادثه به «اعتماد» می‌گوید: «مدرسه آیناز در روستای دریس بود، اما خانواده ساکن روستای طالقانی بودند. آن روز مدیر مدرسه به خاطر موارد انضباطی به آیناز فحاشی کرده و حرف‌های نامربوط زده است؛ این را همکلاسی‌های آیناز به ما گفته‌اند. مدیر مدرسه تا ساعت آخر نگذاشته آیناز سر کلاس برود، حتی نگذاشته به خانه برگردد. دوستانش گفته‌اند؛ آیناز از فحاشی و تهدید مدیر مدرسه خیلی ناراحت شده بود. وقتی هم به خانه برگشته، ناهار نخورده درحالی که یونیفرم مدرسه به تن داشته، خود را با شال در انبار خانه حلق‌آویز کرده است. خانواده او وقتی به آنجا رفته‌اند، متوجه شده‌اند؛ آیناز خودکشی کرده است.»

این فرد نزدیک به خانواده آیناز کریمی در ادامه به سوالات دیگر «اعتماد» پاسخ می‌دهد.


بیشتر بخوانید:انتقاد وزیر علوم دولت اصلاحات از بی‌توجهی به خودکشی پزشکان


آیناز فرزند چندم خانواده بود؟

فرزند هفتم و آخر خانواده. هیچ مشکلی هم در خانواده نداشت. چه از نظر مالی چه خانوادگی.

بعد از این اتفاق مدیر مدرسه با خانواده آیناز تماس نگرفته است؟ یا خود خانواده ماجرا را پیگیری نکرده است؟

پدر و مادرش به قدری ناراحت هستند که فعلا اقدامی انجام نداده‌اند، اما من ماجرا را از آموزش و پرورش شهرستان کازرون پیگیری کردم. آنها به من گفته‌اند که موضوع را پیگیری می‌کنند.

اپیزود آخر: کاری می‌کنم یادت نرود با من چه کار کردی!

«سارا گلستانی» روانشناس در مورد خودکشی این دو دانش‌آموز نوجوان به «اعتماد» می‌گوید: «این خودکشی‌ها در این سن با این موضوع در بافت اجتماعی که امروز وجود دارد به معنای ابراز خشم است. این نوع خودکشی‌ها دقیقا پیام دارد؛ خودکشی آن هم بلافاصله در واکنش به موضوعی قطعا مفهومش این است که آن فرد می‌خواهد بگوید کاری می‌کنم که یادت نرود با من چه کار کردی! البته اینکه هر کسی در اعتراض به موضوعی خودکشی را انتخاب کند، درست نیست، اما آن دسته از افرادی که زمینه روانی برای انتخاب خودکشی داشته باشند برای ابراز خشم و اعتراض چنین اقدامی را انجام می‌دهند.

البته این بدین معنا نیست که این افراد در زندگی خود هیچ مشکلی نداشتند، اما ماجرا این است که اینها نوجوان هستند و نوجوان یعنی پر از هیاهو و هیجان. بنابراین وقتی مسوولان مدرسه با نوجوان طرف هستند باید در برخورد خیلی با احتیاط رفتار کنند. به هر حال این دو دانش‌آموز از منظر حقوقی کودک بودند و هنوز شخصیت و هویت‌شان کامل نشده بود و نیاز به مراقبت داشتند؛ مسوول و معلم مدرسه‌ای که این موضوع را متوجه نیست در‌حالی که کارش این است که با این دانش‌آموزان ارتباط داشته باشد و هدایت‌شان کند، مسوول چنین اتفاقاتی است. به هر حال بین دانش‌آموز و مدیر و معلم کسی مسوول این ماجراهاست که بزرگسال است.

مسوولان مدرسه با اینکه آموزش‌های لازم را در برخورد با دانش‌آموزان در بافت اجتماعی کنونی می‌بینند، ولی رفتاری را از خود بروز می‌دهند که دانش‌آموز رفتار اعتراضی از خود نشان دهد، مقصر هستند. به هر حال معلم و مدیر، روحیه تک‌تک دانش‌آموزان را می‌شناسند و می‌توانند حدس بزنند که دانش‌آموز امکان دارد رفتار تکانشی انجام دهد. در نتیجه مدیر و معلم اگر موضوعی پیش می‌آید و آنها پرخاشگرانه با دانش‌آموز رفتار می‌کنند که آن دانش‌آموز رفتار پرخطری از خود نشان دهد باید پاسخگو باشند. در حال حاضر مساله مهم این است که بتوان جلوی اتفاقات اینچنینی را گرفت.»

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

الماس آسیا با پرسپولیس توافق کرد

آمنه‌ سادات ذبیح‌ پور کیست؟/ با خبرنگار پرحاشیه صداوسیما بیشتر آشنا شوید

معاون رئیس جمهور بالاخره به باکو رسید، تندرو‌ها پزشکیان را از پرواز پیاده کردند/ ظرفیت‌های محیط زیست نیمه جان ایران در اجلاس کاپ ۲۹

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ + جدول

عکس / نعمت حقیقى، سعید پیردوست، فرامرز قریبیان حدود ۵۰ سال پیش

فیلم/ نتانیاهو، دقایقی پیش: زن، زندگی، آزادی

عکس/ استایل زمستانی آرام جعفری در ۴۳ سالگی

عکس/ گردنبند عجیب مهدی قایدی در سلفی با مهدی طارمی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها:اجرایی‌شدن مصوبات بانکی سفر وزیر اقتصاد به استان سیستان و بلوچستان

سرنوشت پرونده آمنه‌سادات ذبیح‌پور+ عکس

عکس/فرماندهان ارشد نظامی در جلسه بررسی فیلترینگ

توضیحات مصباحی مقدم درباره نقش شورای فقهی بانک مرکزی در نظام بانکی ایران

فیلم/بارش نخستین برف پاییزی در دماوند

فیلم/ ترکیب جدید بازیگران زن در جوکر ۴

معماری جذاب خانه صدراعظم ناصرالدین‌شاه

عکس/ هزینه ۴۴۳ میلیاردی استقلال برای مربیان و بازیکنان

عکس/حال و هوای منزل دکتر داوودی که شبانه به قتل رسید

عکس/ استایل پاییزی الناز شاکردوست

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳

زیان‌دهی ۱۳۴ شرکت دولتی در گزارش تکان دهنده تفریغ بودجه ۱۴۰۲؛ صداوسیما در رتبه پنجم قرار دارد

عکس/روایت محمدجواد ظریف از شکستن دستش در حیاط دولت

فیلم/باران پاییزی امروز در کاخ سعدآباد

عکس/ رونمایی از پیراهن تیم ملی ایران و کره شمالی

بررسی وضعیت حمل و نقل شهر تهران

عکس/پست مشترک وزیر بهداشت و کادر درمان در پی کشته شدن پزشک یاسوجی

فیلم/مهاجرانی: رفع فیلترینگ در دستورکار دولت است

فیلم/ نظر معاون امور زنان درباره کلینیک‌های ترک بی‌حجابی

مشخصات تانک آلتای؛ تانک قدرتمند ساخت ترکیه

اعلام جزئیات واردات آیفون‌های مسافری

ممنوع الکاری هانیه توسلی رفع شد

فیلم/ شرط عراقچی برای مذاکره با آمریکا

آغامحمدخان قاجار که بود و چگونه به سلطنت رسید؟

خبر مهم آملی لاریجانی درباره اجرای FATF

اولین خرید زمستانی استقلال مشخص شد

بررسی مجدد لایحه تأمین امنیت زنان در مجلس

ترمز کاهش قیمت دلار کشیده شد

اینفوگرافی/بلایی که نگه داشتن عطسه سر بدن می‌آورد

دگرگونی دیجیتال، سرنوشت محتوم صنعت بیمه است

فیلم/نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

پالس منفی واردات بنزین به بازار دلار

قهر درنای امید با مازندران

جزئیات تازه از پرونده عباس پالیزدار

نوسانات بازار طلا و سکه ادامه دارد؟

ماجرای سپهر ساعتچی و شایعه خودکشی چه بود؟

فیلم/جواب پزشکیان به زمان رفع فیلترینگ

هشدار قرمز مدیریت بحران به تهرانی‌ها

تفاوت قیمت میلگرد کارخانه با بازار خیلی زیاد است؟ + مقایسه

بازار خودرو را دلال می‌چرخاند، نه دولت و خودروساز/ مردم پول خرید پراید و تیبا را ندارند، خودروی وارداتی پیشکش

خبری مهم درباره پرسپولیس

قطری‌ها باز هم پرسپولیس را سرکار گذاشتند

کنایه برادر علی دایی به قلعه‌نویی جنجالی شد

ستاره غیرمنتظره پرسپولیس

مقایسه قیمت یک گیگ اینترنت موبایل در کشور‌های مختلف+ جدول

فیلم/خاطره تلخ الیکا عبدالرزاقی از اوایل ازدواجش

اینفوگرافی/قیمت ۱ گیگ اینترنت موبایل در کشور‌های مختلف دنیا چقدر است؟

فیلم/روحیه جالب سفیر ایران در لبنان بعد از حادثه پیجرها

ترسیم نقشه راه مواجهه ایران با آمریکا؛ بررسی اظهارات صریح مسعود پزشکیان در نشست با دیپلمات‌های ارشد

بحران خاورمیانه برگ برنده جمهوری‌خواهان شد