تاریخ انتشار: ۰۰:۰۴ - ۲۴ آبان ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۶ نظر
یک تحلیلگر بورس در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد؛

احیای بورس در دستور کار دولت چهاردهم است/ بازار سرمایه در هفته آینده به کدام سو می‌رود؟

یک کارشناس بازار سهام معتقد است که تا پایان سال جاری، با فرض ثابت بودن شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای، بورس ایران با یک نوسان سینوسی حرکت مثبت و رو به جلویی را دارد.

احیای بورس

اقتصاد ۲۴- بازار سرمایه از ابتدای هفته روند رو به رشدی داشت، اما در پایان هفته به سمت تعادل حرکت کرد. در پایان بورس روز چهارشنبه، شاخص کل با رشد ۱۳ هزار و ۳۶۷ واحدی که معادل ۰.۶۳ درصد این شاخص است، همراه شد. از این رو شاخص کل در پایان معاملات روز گذشته در سطح دو میلیون و ۱۴۶ هزار واحدی ایستاد.

فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سهام در تحلیل خود وضعیت این بازار در هفته‌ای که گذشت به اقتصاد ۲۴ گفت: «بورس در هفته منتهی به بیست و سوم آبان ماه متلاطم بود. هرچند در ابتدای هفته با توجه به نگاه‌های خوشبینانه نسبت به ایجاد آرامش نسبی در خاورمیانه به واسطه پیروزی حزب جمهوری‌خواه و ترامپ و همچنین اقتدار و صلابتی که انتظار می‌رود تنش‌های ژئوپولیتیک نظامی در خاورمیانه و حتی در اوکراین و روسیه را تا حدود زیادی کاهش دهد، شاهد ثبات نسبی در بازار‌های کامودیتی، افت قیمت جهانی طلا و همچنین عطش خرید سهام و تبدیل نقدینگی به سهام بودیم. البته به دلیل شتاب زیاد، در روز‌های ابتدایی هفته جاری، عرضه‌ها یکی دو روز تا حدودی افزایش پیدا کرد و این نوید را می‌دهد که با افزایش حجم معاملات همین روند می‌بایست ادامه داشته باشد.»

وی در پاسخ به اینکه چه عواملی منجر به افزایش تقاضای خرید سهام شد؟ عنوان کرد: «یک عامل، وفاق نظر در حوزه تصمیم گذاری‌های داخلی میان مسئولان ذی‌ربط به خصوص وزیر اقتصاد و بانک مرکزی است. به نظر می‌رسد که این نگاه وجود دارد که بازار سرمایه را به هر ترتیب باید احیا کرد چراکه بیشترین منافع و بهره‌برداری از گردش منابع مالی در بازار سرمایه به خود دولت می‌رسد. برخلاف گذشته در زمان آقای عشقی که توجه خاصی به این موضوعات نمی‌شد و حتی مطالبات منعکس نمی‌شد ولی شاهد هستیم که حداقل در دوران مدیریت جدید، مسئولان بیش از پیش اهمیت بسیاری برای احیای وضعیت بورس قائل شدند. یکی از این نشانه‌هایش هم اعلام کاهش نرخ بهره اوراقی است که پیش از این تا ۴۰ درصد هم کمر بازار بورس را شکانده بود و دیوار بی‌اعتمادی رو به افزایش بود.»


بیشتر بخوانید: علت روند مثبت بورس چیست؟/ با استقرار ترامپ در کاخ سفید چه بر سر بازار سهام ایران می‌آید؟


آقابزرگی افزود: «با تصمیمات اتخاذ شده و همچنین وفاق و اتحاد نظر میان وزیر اقتصاد و بانک مرکزی، خود طلیعه خوبی به جهت بازماندگی از بازدهی نسبت به سایر بازارها، پتانسیل افزایش نرخ ارز دولتی با ایجاد بازار توافقی یا حرکت نرخ ارز نیمایی به سمت بازار آزاد، است. کاهش این فاصله طبیعتا در درآمد و سود شرکت‌های صادرات محور و ارزآور تاثیر بسزای مثبتی خواهد داشت. با کاهش فاصله میان ارز آزاد و دولتی، در بازار ارز ثبات به وجود می‌آید. همچنین ارزش دلاری بازار از ۳۰۰ میلیارد چهار سال گذشته تا این لحظه به حدود ۱۱۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.»

فردین آقابزرگی

پیش بینی بورس در هفته آینده

این تحلیلگر بازار سرمایه در پیش‌بینی خود از وضعیت بورس در هفته آینده به اقتصاد ۲۴ گفت: «ارزش بیش از حد سایر بازار‌ها به خصوص مسکن و خودرو که وارد یک دوره رکودی شده‌اند، طبیعتا در بازار بورس جذابیت به وجود می‌آورند. حرکت نقدینگی ۸ هزار و ۵۰۰ همت، اولویت حرکتش به سمت بازار بورس خواهد بود. شخصا اعتقاد دارم این رویه تداوم خواهد داشت و بازار بورس پرشتاب حرکت نمی‌کند. نه صرفا برای هفته آتی بلکه من تا پایان سال این پیش‌بینی را دارم که این مابین با فرض ثابت بودن شرایط حال حاضر، بازار سهام با یک نوسان سینوسی حرکت مثبت و رو به جلویی را دارد.»

آقابزرگی در پایان تاکید کرد: «از این‌رو با توجه به مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و پیش‌بینی ثبات و کاهش تنش و منازعات در سطح بین‌الملل و خاورمیانه از جمله بین ایران و اسرائیل و همچنین اتخاذ تصمیم‌هایی از جمله کاهش نرخ بهره، ایجاد ثبات در بازار ارز و اتحاد نظر برای احیای مجدد بورس و حمایت از بازار سرمایه، به نظر می‌آید که شاهد مثبت شدن وضعیت بورس باشیم.»

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
محمد نایب سالکی
0
0
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳
باسلام و احترام تا زمانی که جلوی ارزهای دیجیتال در صرافی‌ها محدود نشود امید روشنی برای بورس اوراق بهادار وجود ندارد چون بازدهی ارزها دیجیتال زیاد است و اکثریت مردم جامعه دنبال سود بیشتر هستند...
ابراهیم رضایی
0
0
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
اونی که گفته جلوی ارزهای دیجیتال را بگیرید همون طرز تفکر مریضی است که خودروهای بی کیفیت ایران را با ۱۰ برابر قیمت جهانی به خورد مردم میده و بدون ایمنی آسیب‌های صد برابری به مردم و سرمایه شان زده
بورس در دست ۲درصدی هست که منابع کشور را طی ۴۶ سال گذشته غارت کرده و الآن حاکمان واقعی کشورند بدون اینکه کسی اسمشان را بداند دولت‌ها خود قربانی این ۲درصد هستند و مردم قربانی وعده های دولت‌ها. به پشت سر خود نگاه کنید و سرمایه مردم در بورس را بررسی کنید
والسلام
ناشناس
0
0
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
بعد از ۴_۵ سال روند نزولی بورس و پرواز قیمت دلار ، یورو ، سکه‌، طلا، خودرو، زمین و مسکن و .... اکنون نوبت بورس هست که اون عقب ماندگی خودش را نسبت به بازارهای دیگر جبران کند و بورس مجبور و محکوم به پرواز هست . قیمت سهم های بورسی و فرابورسی به قیمت سال ۹۷ و پایین تر از آن تنزل پیدا کرده اند یعنی با دلار حدود ۸ هزار تومانی اون سالها برابری می کنند . اکنون که دلار حدود ۶۰ هزار تومان ، سکه حدود ۵۵ میلیون تومان ، پراید حدود ۴۰۰ میلیون تومان و قیمت زمین و مسکن نیز سر به فلک کشیده ، شاخص کل بورس باید بالای ۶ میلیون واحد باشه نه ۲ میلیون واحد . دولت رئیسی و همچنین خاندوزی بی سواد ، بی کفایت و نالایق وزیر اقتصاد و عشقی ... و .... بد جوری بورس را نابود کردند و دولت چهاردهم بخصوص دکتر همتی و همچنین جناب صیدی متخصص و کاردان و کاربلد و دلسوز مردم و سهامداران خواهند بود و قطعا" بورس پرواز خواهد کرد .
حسینی
1
0
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
سلام چرا نظرات ثبت نمیشه
ناشناس
0
0
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
فردا خودرو و سایپا و ذوب و فاذر و خپارس و خاور صف خرید های سنگینی خواهند داشت حواست باشه جانمونید از فردا پول های درشت و سنگین وارده بورس میشه حواست باشه جانمونید
ناشناس
0
0
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
تورو خدا محدودیت دامنه نوسان بردارید
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

اینفوگرافی/ متقاضیان سهام سایپا چه کسانی هستند؟

عکس/ استایل کت و شلواری فاطیما بهارمست با شال حریر

عکس/ نمای بی نظیر از خانه زیبای استاد شجریان با رنگ‌های خاص

تصاویر داغ از لحظه ورود ترامپ به ریاض

عکس/ چهره دیده نشده از امام موسی صدر ۹۴ سال پیش در دوران دبستان

عکس/ ناسا شفق قطبی در مشتری را شکار کرد

عکس/ ظاهر متفاوت شهید فکوری قبل از انقلاب در آمریکا با لباس رسمی

عکس جالب از ایلان ماسک در نشست سران ریاض

عکس/ تیپ گنگ سحر دولتشاهی و نازنین بیاتی با لباس بهاری و شیک

عکسی کمیاب از یک توپخانه ایرانی زمان قاجار در مرز ایران و روسیه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ شکوفه سریال وحشی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴/ طلا بخریم یا منتظر بمانیم؟

عکس/ ژست صیاد شیرازی ۴۴ سال پیش در کنار رهبری و یک مراسم نظامی

عکس/بهنوش طباطبایی از همدمش رونمایی کرد

نرخ تسعیر ارز چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

عکس آتلیه‌ای پسر ناصرالدین شاه ۱۱۸ سال پیش در پاریس

عکس/نعیمه نظام‌دوست با یک استایل شیک در کنسرت

گرانترین و بی کیفیت ترین اینترنت سهم هر ایرانی از شبکه ارتباطی/ تعهدنامه‌ای که اپراتورهای تلفن همراه آن را پیچاندند!

پاکت سیگار معمای قتل ۵۰ ساله را حل کرد

عکس/ قابی خاص و دیدنی از شهناز پهلوی ۶۶ سال پیش در کنار پدر و عمویش غلامرضا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴/ سایه سنگین ابهامات سیاسی بر سر بازار دلار

عکسی کمتر دیده شده از محسن قرائتی و شهید مطهری کنار رودخانۀ کارون در دوران قبل از انقلاب

وضعیت تعطیلی بانک‌ها در پنجشنبه مشخص شد

عکس/وضعیت عجیب دانش‌آموزان بعد از تغییر ساعت مدارس!

نماینده مجلس: میرسلیم مشاعرش را از دست داده است!

ترامپ تحریم‌های سوریه را لغو کرد!

مهاجم سابق آژاکس گزینه سیدورف برای استقلال!

عکس/ذوق‌زدگی رونالدو برای اولین بازی ملی پسرش

سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد

فرمانده کل سپاه: ۵۰ درصد هواپیما‌های آمریکا نمی‌توانند پرواز کنند

آکسیوس: انتظار می‌رود که فراد ترامپ و الجولانی دیدار کنند

غیبت دو بازیکن کلیدی استقلال مقابل سپاهان

ترامپ: مسیر رسیدن به آینده‌ای روشن‌تر را به ایران پیشنهاد خواهم داد

دیدار؛ نرم‌افزار CRM موفق در ایران

عکس/پست اینستاگرام سردار آزمون علیه حواشی اخیر

مذاکرات مثبت استقلال با سه ستاره

ماجرای بازداشت چند پرستار بعد از فرار یک زندانی

شرکت سلنا گومز در آستانه سقوط قرار گرفت

اوکراین به دنبال مذاکره مستقیم با پوتین

فرار یک زندانی از بیمارستان شهید مدنی کرج

آمریکا شبکه فروش نفت ایران را هدف گرفت

مراقب پیامک قطع شدن یارانه باشید

میوه تابستانه محبوب کیلویی یک میلیون تومان شد!

رکورد دمای تهران در ۵۰ سال اخیر شکست

ماجرای کمبود تخت ICU در این شهر خبرساز شد

از رقابت تا نوآوری؛ اگریگیتورها چه تغییری در بیمه رقم می‌زنند؟

فیلم/ازدواج تتلو در زندان

تصاویر خاص و دیدنی از بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب

عکس/ چهره دیده نشده از شهید چمران ۶۴ سال پیش در آمریکا و دوران تحصیل

عکس/ چهره متفاوت فاطمه پهلوی ۶۹ سال پیش در روز زایمان

فیلم/ ادعای عموی امیر تتلو درباره ازدواج این خواننده در زندان

محل برگزاری فینال جام حذفی مشخص شد

عکس/ تیپ تینیجر‌ای سحر دولتشاهی در خیابان‌های تهران با کتانی برند

خودرو امام جمعه بوکان دچار حادثه شد

فیلم/ پشت صحنه دیدنی سکانس خواستگاری رحمت از فهیمه

عکس/ زیبایی خاص آیشواریا رای در ۳۰ سالگی

عکس/ استایل خاص و اروپایی محمدرضا پهلوی و ثریا ۶۸ سال پیش در سوئیس

عکس/ تیپ و چهره خاص بروسلی ۵۱ سال پیش با عینک عجیب

فیلم/ تهران در باتلاق پلاستیک

فیلم/ گفتگوی سه نفره ترامپ و محمد بن سلمان با ثروتمندان جهان