اقتصاد۲۴- در این مقاله طرز تهیه فلافل چغندر را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.
ابتدا نخودها را ۲۴ ساعت بخیسانید، چغندر را با مقداری آب بپزید و بعد از پوست گرفتن رنده کنید. نخود، جعفری تازه، لبو رنده شده، پیاز، سیر، پودر تخم زیره، پودر تخم گشنیز، نمک، فلفل، آرد نخودچی، بیکینگ پودر را درون میکسر بریزید و به خوبی همه مواد را با هم پوره و له کنید. مایه فلافل را ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید و سپس در روغن داغ سرخ کنید.
نخود خام ۱ لیوان
چغندر ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ تا ۳ حبه
جعفری تازه ۱/۲ لیوان
پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری (اختیاری)
آرد نخودچی یا آرد سفید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم (برای سرخ کردن)
مراحل تهیه فلافل چغندر
مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی: ۱۵-۲۰ دقیقه
مناسب برای: ۲-۳ نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی نخود
نخود را از شب قبل بخیسانید تمیز کنید و بشویید.
بیشتر بخوانید: مرغ قرمز؛ یک روش خاص و خوشمزه برای پخت مرغ
آنها را به مدت ۲۴ ساعت در آب قرار دهید و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید تا هم نخودها نرمتر شوند و هم از نفخ آن کاسته شود.
حتماً از نخود خشک و خیسخورده استفاده کنید؛ نخود کنسروی مناسب فلافل نیست و باعث میشود خمیر بیش از حد نرم شود.
مرحله دوم: آمادهسازی چغندر
چغندر را به خوبی بشویید. قابلمه مناسبی را آب کنید و روی حرارت گذارید. منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش رسد سپس چغندر را در آب جوش گذارید.
۲۵-۳۵ دقیقه چغندر را بپزید تا نرم شود سپس آن را از قابلمه خارج کنید و پس از خنک شدن پوست بگیرید.
با کمک رنده ریز چغندر را رنده کنید. این کار باعث میشود چغندر به خوبی با سایر مواد مخلوط شده و به فلافل رنگ زیبایی بدهد.
مرحله سوم: آماده سازی پیاز، سیر و جعفری
پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آنها را چند برش زنید.
جعفری تازه را نیز به همین ترتیب تمیز کنید و با مقداری آب بشویید.
مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد
نخود خیسخورده، چغندر رنده شده، پیاز، سیر و جعفری را در غذا ساز بریزید و آنها را به خوبی پوره کنید.
مواد باید به خوبی با هم ترکیب شوند تا به یک خمیر یکدست برسید.
اگر غذا ساز ندارید، میتوانید از چرخ گوشت استفاده کنید. بافت خمیر باید کمی درشت باشد تا فلافل بافتی دلچسب داشته باشد.
مرحله پنجم: افزودن ادویهها و آرد
بیکینگپودر، آرد نخودچی، پودر زیره، پودر تخم گشنیز، نمک و فلفل را به مخلوط اضافه کنید و به خوبی همه مواد را به هم زنید.
اگر خمیر خیلی نرم است، مقداری آرد نخودچی اضافه کنید تا به قوام مناسب برسد و در هنگام سرخ کردن از هم نپاشد.
میتوانید به فلافل چغندر کمی لیمو ترش یا ادویههای دیگری مثل دارچین برای طعمی متفاوت اضافه کنید.
مرحله ششم: استراحت دادن خمیر
روی خمیر را بپوشانید و خمیر را حدود ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا کمی سفتتر شود.
استراحت دادن خمیر در یخچال کمک میکند تا فلافلها در هنگام سرخ کردن بهتر شکل بگیرند و از هم نپاشند.
مرحله هفتم: شکل دادن به فلافلها
خمیر را از یخچال خارج کنید و از دست برای شکل دادن فلافلها، استفاده کنید.
آنها را به اندازه دلخواه گلوله کنید. میتوانید از قالب مخصوص فلافل نیز استفاده کنید تا شکل یکنواختتری داشته باشند.
مرحله هشتم: سرخ کردن فلافلها
روغن را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
فلافلها را در روغن داغ قرار دهید و اجازه دهید تا هر طرف آنها به رنگ طلایی درآید. حدود ۴ تا ۵ دقیقه برای هر طرف کافی است. دقت کنید که حرارت زیاد نباشد تا فلافلها نسوزند و داخل آنها به خوبی پخته شود.
فلافلهای سرخ شده را روی دستمال کاغذی مخصوص بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
بعد از گرفتن روغن اضافه، فلافلهای چغندر را با سس و سبزیجات دلخواه سرو کنید.