تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۱۳ آذر ۱۴۰۳

قیمت مسکن در اروپا؛ گرانترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام کشور‌ها هستند؟

ازه‌ترین گزارش اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) نشان می‌دهد که همزمان با افزایش ۴۸ درصدی قیمت مسکن در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳، هزینه مسکن، از جمله اجاره‌بها، اقساط وام مسکن، بهای خدمات نگهداری ساختمان و صورتحساب انرژی مصرفی خانه‌ها نیز به سرعت افزایش یافته است

قیمت مسکن در اروپا

اقتصاد۲۴- تازه‌ترین گزارش اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) نشان می‌دهد که همزمان با افزایش ۴۸ درصدی قیمت مسکن در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳، هزینه مسکن، از جمله اجاره‌بها، اقساط وام مسکن، بهای خدمات نگهداری ساختمان و صورتحساب انرژی مصرفی خانه‌ها نیز به سرعت افزایش یافته است.
بر پایه گزارش یورواستات، مردم ایرلند در سال گذشته میلادی در مقایسه با سایر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا متحمل بالاترین هزینه مسکن، شامل پرداخت بهای آب، برق و گاز شده‌اند که حدود دو برابر متوسط ثبت شده برای ۲۷ کشور عضو بوده است.

دومین رتبه از نظر هزینه بالای مسکن در میان کشور‌های عضو اتحادیه اروپا به لوکزامبورگ (۸۶٪ بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا) و سومین جایگاه از آن دانمارک (۸۰٪ بالاتر) بوده است.
در مقابل، مردم بلغارستان و لهستان پایین‌ترین هزینه مسکن را پرداخت کرده‌اند که به ترتیب ۶۱ و ۵۶ درصد کمتر از میانگین اتحادیه اروپا گزارش شده است.
یورواستات خاطرنشان می‌کند که بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳، هزینه مسکن در ایرلند که تنها ۱۷ درصد بالاتر از میانگین اتحادیه اروپا بوده به ۱۰۱ درصد بالاتر از این میانگین رسیده است.
مطابق این گزارش، هزینه‌های مسکن در ۱۷ کشور عضو در مدت مشابه افزایش یافته و در ۹ کشور از جمله یونان، قبرس و اسپانیا کاهش یافته و در لهستان هم بدون تغییر باقی مانده است.

کاهش قیمت خانه در سال ۲۰۲۳

در حالی که بحران گرانی مسکن کشورهای مختلف اروپا از جمله ایرلند، پرتغال و اسپانیا را آزار می‌دهد، روند افزایش قیمت املاک در سال گذشته مهار شد و بهای مسکن در اتحادیه اروپا به طور متوسط ۰.۳ درصد کاهش یافت.

اما قیمت مسکن بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ به طور متوسط ۴۸ درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش در استونی (۲۰۹ درصد)، مجارستان (۱۹۱ درصد) و لیتوانی (۱۵۴ درصد) ثبت شده است. قیمت ملک در دو کشور عضو یعنی ایتالیا و قبرس به ترتیب ۸ و ۲ درصد کاهش یافته است.

در همین حال، اجاره‌‌بهای مسکن هم در همین مدت ۲۲ درصد افزایش یافته، در حالی که نرخ تورم در اتحادیه اروپا طی این ۱۴ سال ۳۶ درصد بوده است. البته فارغ از یونان که شاهد کاهش اجاره‌بهای بوده، در کشورهایی همچون استونی، لیتوانی و ایرلند افزایش اجاره‌بها به طور متوسط به ترتیب ۲۱۱، ۱۶۹ و ۱۰۰ درصد بوده که بسیار بالاتر از رشد سطح عمومی قیمت‌ها بوده است.

هزینه مسکن در سراسر اتحادیه اروپا چقدر بالاست؟

به طور متوسط، مردم اتحادیه اروپا در سال گذشته حدود یک پنجم (۱۹.۷ درصد) از درآمد خالص خود را صرف تامین هزینه مسکن کردند و بیشترین سهم در یونان (۳۵.۲ درصد)، لوکزامبورگ (۲۷.۶ درصد) و دانمارک (۲۵.۹ درصد) ثبت شده است.

در آلمان هم مردم تقریباً یک چهارم درآمد خالص خود را صرف تامین مسکن می‌کنند.

چند درصد خانوارهای اتحادیه اروپا صاحب خانه‌اند؟

تفاوت‌های زیادی در سراسر اتحادیه اروپا در مورد مالکیت خانه وجود دارد. به عنوان مثال، در رومانی بیش از ۹۵ درصد خانوارها صاحب خانه‌اند. در اسلواکی، کرواسی و مجارستان هم بیش از ۹۰ درصد مردم خانه‌ محل اقامت خود را خریداری کرده‌اند.

اما اجاره‌نشینی همچنان در آلمان رایج است، کشوری که بیش از نیمی از جمعیت آن مستاجر هستند.

به طور متوسط در اتحادیه اروپا، بیش از دو سوم مردم صاحب خانه‌اند و ۳۱ درصد دیگر نیز اجاره‌نشین هستند.

خانه ویلایی یا آپارتمان؟

در اتحادیه اروپا، طی سال ۲۰۲۳، بیش از نیمی از مردم در خانه ویلایی زندگی می‌کردند و حدود ۴۸ درصد دیگر نیز آپارتمان‌نشین بودند. البته ۰.۶ درصد از مردم هم در قایق یا خانه‌های قابل حمل با خودرو سکونت داشتند.


بیشتر بخوانید: شناسایی ۳۳۰ هزار خانه خالی برای گرفتن مالیات


هلندی‌ها (۷۹ درصد) بیشتر از سایر شهروندان اتحادیه اروپا در خانه‌های ویلایی سکونت دارند و از این نظر بلژیکی‌ها و کروات‌ها (هر دو با ۷۷ درصد) در رتبه بعدی قرار دارند.

در مقابل، اسپانیایی‌ها (۶۶ درصد) بیش از سایر شهروندان اتحادیه اروپا آپارتمان‌نشین هستند و پس از آنها مردم لتونی (۶۵ درصد)، مالت (۶۳ درصد) و آلمان (۶۱ درصد) قرار دارند.

بیشترین سرمایه‌گذاری در املاک کدام کشور انجام شد؟

به گزارش یورواستات، مردم قبرس سال گذشته معادل ۸٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را در املاک سرمایه‌گذاری کردند. در ایتالیا این نرخ ۷٪ بود که کمی بیشتر از آلمان (۶٫۹٪) و فرانسه (۶٫۴٪) بود.

کمترین نرخ هم در لهستان (۲.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی) و یونان (۲.۳ درصد) ثبت شده است. متوسط نرخ سرمایه‌گذاری در مسکن در اتحادیه اروپا نیز معادل ۵.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو این اتحادیه در سال ۲۰۲۳ بود که تقریبا حدود یک تریلیون یورو برآورد شده است.

منبع: یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تعطیلی مدارس و ادارات استان‌های کشور یکشنبه ۱۲ اسفند

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ حال و هوای ۵۲ سال پیش جاده قدیم تهران - کرج

عکس/ احتمال حضور رونالدو در تهران قوت گرفت

عکس/ حرکت عاشقانه سحر ولدبیگی وهمسرش در جشن سالگرد ازدواجشان

عکس/ ژست صمیمی شهناز تهرانی در کنار عباس قادری با تیپ پلنگی

زیبایی خیره کننده جنگل‌های مازندران در یک روز برفی

عکس/ بلایی که صداوسیما بر سر نمایش خانگی می‌آورد

عکس/ تیپ اجق وجق جواد عزتی و همسرش با کلیپس دهه ۸۰ و عینک آفتابی

عکس/ مراسم عروسی گریس کلی و شاهزاده موناکو ۶۹ سال پیش با لباس نظامی

عکس/ واکنش علی مطهری به درگیری لفظی ترامپ و زلنسکی

عکس/ ژست گرم و دوستانه پوری بنایی و فلور نظری ۱۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۲ اسفند ۱۴۰۳/ قیمت طلا در آستانه سقوط؟

ماجرای طلاهای لاکچری ایتالیایی در بازار تهران چیست؟/ مردم گول نخورند، سودجویان به دنبال غالب کردن مصنوعات طلا‌های خارجی هستند

چرا پوشیدن جوراب به شما کمک می‌کند زودتر به خواب بروید؟

پیاده روی در پارک یا روی تردمیل، کدام بهتر است؟

کنایه عطاالله مهاجرانی به روحانیون

عکس/ پیام تبریک علی علیپور برای سرمربی پیشین پرسپولیس

تعطیلی مدارس ابتدایی اردبیل به دلیل بارش برف

سود سهام عدالت به‌زودی پرداخت می‌شود

دختر سیدحسن نصرالله هم از دست جلیلی ناراحت است

واریز عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد

فیلم/ مدیرعامل استقلال: تیم حفاظتی رونالدو گفته که به ایران نیاید

جیش الظلم مسئولیت شهادت دو نیروی بسیجی در سراوان را بر عهده گرفت

کشته شدن یکی از فرماندهان برجسته القاعده در سوریه

واکنش دبیر کل ناتو به مشاجره ترامپ و زلنسکی

شهادت دو مامور پلیس راهور در شهر ریگان + عکس

عکس/ چهره خندان همایون شجریان و علیرضا قربانی کنار هم

قیمت مصوب آش و حلیم در ماه رمضان اعلام شد

مدارس ابتدایی گیلان تعطیل شد

فیلم/ همه جملات عجیب و غریب جواد خیابانی در دربی

عکس/ طارمی نیمکت نشین بزرگ‌ترین بازی هفته سری آ

فیلم/ جناب خان محسن کیایی رو نابود کرد

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت برادر حضرت آیت‌الله نوری همدانی

تمام مقاطع تحصیلی فیروزکوه فردا غیرحضوری شد

احتمال جیره‌بندی آب در تهران قوت گرفت

کنایه سنگین هاشمی‌نسب به داوری دربی

واکنش آذر منصوری به اظهارات امام جمعه قرچک

پزشکیان: با تغییر همتی هیچ مشکلی حل نمی‌شود

تعداد امضاکنندگان طرح استیضاح همتی اضافه شد

قیمت کیوی در آستانه ۲۰۰ هزار تومان

واکنش دنیامالی به غیبت در انتخابات فدراسیون فوتبال

فیلم/شباهت برنامه تازه گلزار و یکی از سکانس‌های بازیگری‌اش

دیدار تخت‌روانچی با قرقاش در ابوظبی + عکس

قانون جدید فوتبال: وقت‌تلف‌کردن دروازه‌بان = کرنر برای حریف

سککوک برنده جایزه عصر تراکنش در شاخه تامین مالی زنجیره تامین

فیلم/ تصاویر جالب از تجهیز پلیس راهور به پهپاد

پرسپولیس شاکی شد

عکس/ ایلان ماسک برای چهاردهمین بار پدر شد

اینفانتینو: ترامپ از من نخواست روسیه را به جام جهانی برگردانم

فیلم‌ها تا ساعت ۲ بامداد اکران می‌شود

فیلم/ طیب‌‌نیا از دولت رفته است؛ دولت فرمانده اقتصادی ندارد

این متهم معاملات خودرو به اعدام محکوم شد

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

خبر مهم وزیر صمت درباره روند توزیع کالابرگ

تاثیر دورهمی‌های خانوادگی بر آرامش روانی

عکس/ تحقیر و تمسخر زلنسکی در شبکه‌های اجتماعی

فیلم/ ترور دو نیروی بسیجی طرح امنیت در سراوان

قیمت جدید دام زنده امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ اعلام شد

منیزیم در کدام مواد غذایی است؟

تشکر زلنسکی از ترامپ و آمریکا

فیلم/ توقیف کشتی اسرائیلی در تنگه هرمز توسط سپاه