اقتصاد۲۴- بازار سهام تهران هفته سوم دی را در حالی استارت خواهد زد که هفته گذشته را با با افت بیش از ۲ درصدی به پایان رساند، اما بازدهی هفتگی شاخص هموزن مثبت بود.
شاخص کل نیز در روز چهارشنبه با رشدی بالای یک درصدی به سطح ۲ میلیون و ۷۸۸ هزار و ۲۱۴ واحدی رسید. شاخص هم وزن هم ۰.۶۳ درصد رشد کرد و در سطح ۸۵۲ هزار و ۳۹۷ واحدی متوقف شد.
همچنین ۶۷ درصد نمادها مثبت بودند و ۳۳ درصد دیگر هم منفی معامله شدند؛ به عبارتی ۵۵۷ نماد مثبت و ۲۷۴ نماد دیگر منفی بودند. همچنین نمادهای و تجارت، شهر و شخارک شاهد بیشترین خروج پول حقیقی بودند و در مقابل برکت، دزاگرس و پارسان بیشترین ورود نقدینگی را تجربه کردند تا بعد از یک هفته شاهد ورود نقدینگی به سهام باشیم، ولی در صندوقهای بادرآمد ثابت و کالایی شاهد خروج پول حقیقی بودیم.
ارزش معاملات خرد در بازار روز چهارشنبه هم با افت ۲۲ درصدی به ۱۱ هزار و ۵۳۷ میلیارد تومان رسید؛ همچنین ارزش صفوف خرید نسبت به روز گذشته با ۱۱۵ درصد رشد روبهرو بودند، و ارزش صفهای فروش افت ۴۶ درصدی داشتند.
پس از اظهارات امیدوارکننده مدیرعامل بورس درباره یک سورپرایز مثبت برای بازار سرمایه در هفته آینده، بورس تهران در روز چهارشنبه با روندی مثبت بسته شد. این صحبتها، همراه با اخبار مربوط به تلاشهای جدید دولت برای رفع محدودیتهای بینالمللی، باعث شده است که نگاهها به آغاز هفته و وضعیت شاخص کل در روز جاری معطوف شود.
با توجه به اطلاعات موجود، پیشبینی میشود که بورس تهران امروز، شنبه، ۱۵ دی ماه، با روندی مثبت آغاز به کار کند. این پیشبینی بر اساس اظهارات اخیر وزیر اقتصاد درباره FATF و افزایش تقاضا در گروه بانکی، بهویژه بانک ملت، صورت گرفته است.
با این حال، در هفته گذشته، بازار سهام پس از یک دوره صعودی، اصلاح جزئی را تجربه کرد و به محدوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد بازگشت. این موضوع نشاندهنده احتمال ادامه اصلاح در روزهای آینده است.
علاوه بر این، نرخ سود بینبانکی بدون تغییر باقی مانده و در سطح ۲۳.۹۴ درصد است که میتواند بر تصمیمگیری سرمایهگذاران تأثیرگذار باشد.
با توجه به این شرایط، تحلیلگران توصیه میکنند سرمایهگذاران با دقت و تحلیل بیشتری به انتخاب سهام بپردازند و به سهام بنیادی و مطمئن توجه ویژهای داشته باشند. همچنین، در نظر داشتن اخبار و رویدادهای اقتصادی و سیاسی میتواند در تصمیمگیریهای سرمایهگذاری مؤثر باشد.