اقتصاد۲۴- این غذای خوشمزه که یکی از اصیلترین غذاهای ایرانی است که توسط علی اکبر کلبادی نژاد ابداع شده است. برای تهیه این غذای خوشمزه از مرغهای جوان با وزن کم استفاده میشود و به همین دلیل اکبر جوجه دارای بافتی نرم و بسیار لطیف میباشد. روش پخت این غذا به این شکل است که ابتدا گوشت مرغ را با مواد طعم دهنده طعم دار میکنند، سپس آنرا در مخلوطی از کره و روغن به صورت شناور سرخ میکنند که باعث میشود این غذا کالری بالایی داشته باشد، برای مشاهده آموزش آشپزی شمالی و مرحله به مرحله طرز تهیه اکبر جوجه در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه اکبر جوجه خوشمزه، ابتدا مرغ را از وسط به دو قسمت تقسیم میکنیم. حلقههای پیاز، سیر خرد شده، آبلیمو، زعفران دم کرده، نمک، و فلفل را به مرغ اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. پس از طعم دار شدن، مرغ را در قابلمهای با روغن مایع سرخ کرده و سپس در کره تفت میدهیم تا کاملا طلایی شود. در نهایت، جوجهها را از روغن خارج کرده و پس از گرفتن روغن اضافی، به همراه کته زعفرانی و رب انار ترش سرو میکنیم.
مرغ کوچک ۱ عدد
زعفران دم کرده یک چهارم فنجان
کره ۱۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیر ۴ حبه
آبلیمو نصف لیوان
رب انار نصف لیوان
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن مایع ۱ لیوان
مرحله ۱: آمادهسازی مرغ
برای طرز تهیه اکبر جوجه خوشمزه ابتدا مرغ را میشویم، سپس از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم و در یک کاسه بزرگ و جادار قرار میدهیم. توجه داشته باشید که برای تهیه اکبر جوجه به هیچ عنوان نباید پوست روی مرغ را جدا کنیم.
مرحله ۲: انتخاب مرغ مناسب
نکته مهم در مورد اکبر جوجه این است که در رستورانهای اکبر جوجه از جوجه مرغ استفاده میشود و اگر میخواهید اکبر جوجه شما مانند رستوران شود حتما از جوجه مرغ استفاده کنید، یا حداقل از مرغهای کوچک استفاده کنید.
مرحله ۳: تهیه و افزودن ترکیبات طعم دهنده
پیاز را به صورت حلقهای خرد میکنیم و به کاسه حاوی مرغ اضافه میکنیم. در ادامه سیرها را خرد کرده و به کاسه اضافه میکنیم. در ادامه آبلیمو را به همراه زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده و خوب مواد را مخلوط میکنیم.
مرحله ۴: ماساژ دادن و طعمدار کردن مرغ
مواد طعم دهنده را با دست روی تمام قسمتهای گوشت مرغ ماساژ میدهیم تا گوشت مرغ به خوبی طعم دار شود. پس از اینکار روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا گوشت مرغ طعم دار شود. در صورت تمایل میتوانیم مقداری شیر هم در مود طعم دهنده مرغ استفاده کنیم.
مرحله ۵: استراحت کافی، رمز اکبر جوجه لذیذ
توصیه ما این است که هر زمان میخواهید اکبر جوجه درست کنید حتما از شب قبل گوشت مرغ را طعم دار کنید. طعم دار کردن گوشت مرغ یکی از مهمترین دلایلی است که باعث میشود اکبر جوجه شما خوشمزهتر و لذیذتر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رشته پلو با انار مخصوص مهمانی شب یلدا
مرحله ۶: پخت و سرخ کردن مرغ
پس از اینکه گوشت مرغ طعم دار شد آنرا از یخچال خارج میکنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و روغن مایع را به آن اضافه میکنیم. حرارت زیر قابلمه باید متوسط باشد تا علاوه بر اینکه روغن نسوزد، گوشت مرغ مغز پخت شود.
مرحله ۷: تفت دادن در کره
قطعات گوشت مرغ را در روغن داغ قرار میدهیم و پس از اینکه دو طرف قطعات مرغ طلایی شد و مرغ مغز پخت شد آنرا از قابلمه خارج میکنیم. در مرحله بعدی باید حدود ۵ دقیقه گوشت مرغ را در کره تفت دهیم تا لذیذتر شود.
مرحله ۸: روش جایگزین افزودن کره به روغن
البته میتوانیم برای اینکه وقت کمتری صرف شود، کره را به قابلمه حاوی روغن اضافه کنیم تا جوجهها در مخلوط کره و روغن سرخ شوند. پس از اینکه کره به خورد گوشت مرغ رفت مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله ۹: گرفتن روغن اضافی و سرو کردن
در این مرحله پس از اینکه جوجهها به طور کامل سرخ و طلایی شدند، آنها را در توری فلزی قرار میدهیم تا روغن اضافی شان خارج شود. در پایان اکبرجوجهها را در ظرف مورد نظرمان میکشیم و به همراه کته زعفرانی و رب انار ترش سرو میکنیم.