تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۶ دی ۱۴۰۳

پرسش‌های بی‌پاسخ درباره داستان گروگانگیری رشت

داستان گروگان‌گیری سه ساله‌ها این خانواده رشتی جزئیات جالبی دارد که آن را ترسناک‌تر هم می‌کند، اما در عین حال پرسش‌ها و ابهامات بسیاری را بر می‌انگیزد.

گروگانگیری رشت

اقتصاد۲۴- «۲۹ ماه گروگان‌گیری در خانه» عنوان داستان تازه‌ای است از رشت. شاید شنیدن همین یک خط از ماجرا که عده‌ای توانسته‌اند ۲۹ ماه تمام یک خانواده ۹ نفره را در خانه خودشان گروگان بگیرند، همه را در بهت فرو ببرد. رسانه‌ها از این روایت با عنوان هولناک‌ترین گروگان‌گیری ایران یاد می‌کنند، آن چنان که نمونه‌اش در هالیوود هم پیدا نمی‌شود. روایت کامل ماجرا، اما پر است از، چون و چرا: از بی‌خبری عالم و آدم از وضعیت این خانواده گرفته تا مرگ مادربزرگ خانواده در دوران گروگان‌گیری، بدون آن که احدی به راز‌های پشت آن پی ببرد...

خبر گروگان‌گیری را اولین بار همین چند روز پیش، «مرور»، یک رسانه محلی در گیلان، منتشر کرد. آن‌طور که این رسانه نوشته است خود اعضای خانواده علم‌خواه خواسته‌اند برای اولین بار داستان گروگان‌گیری را افشا کنند. این خانواده می‌گویند یک باند حرفه‌ای به سرکردگی یکی از آشنایان‌شان، از ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ تا ۹ تیر ۱۴۰۳ آقای علم‌خواه، همسر، سه فرزند و پدر مادر و خواهر برادر همسرش را گروگان گرفتند.

این خانواده می‌گویند گروگان‌گیر‌ها در این مدت با استفاده از دارو‌های روان‌گردان و خواب‌آور، آنها را تحت کنترل داشتند و تمام اموال این خانواده را به شکل قانونی تصاحب کردند. مادر همسر آقای علم‌خواه در این مدت از دنیا می‌رود و آنها اکنون ماه‌هاست که با صدمات روانی این حادثه دست و پنجه نرم می‌کنند.

داستان گروگان‌گیری سه ساله‌ها این خانواده رشتی جزئیات جالبی دارد که آن را ترسناک‌تر هم می‌کند، اما در عین حال پرسش‌ها و ابهامات بسیاری را بر می‌انگیزد.

۲۹ ماه بی‌خبری از یک خانواده، بدون پیگیری حتی یک نفر

«مرتضی علم‌خواه»، پدر این خانواده، وکیل است. او به عنوان یک وکیل دادگستری طبیعتا پرونده و موکل و همکارانی داشته است. با این حال، هیچ اشاره‌ای نشده است که چطور در این سه سال حتی یک نفر هم از محل کار به غیبت ناگهانی او شک نکرده است. اگر شبیه هر وکیل دیگری، آقای علم‌خواه مشغول وکالت بوده و موکلانی داشته که به خاطر آنها در دادگاه حاضر شود، چطور مقامات قضایی برای پیگیری غیبت او در جلسات دادگاه کاری نکرده‌اند؟


بیشتر بخوانید: معدن گنجه رودبار بسته شد


این در حالی است که عدم حضور در دادگاه برای وکلا تخلف محسوب شده و می‌تواند شامل توبیخ یا در مراتب بالاتر مشمول مجازات انفصال از خدمت شود. تمامی فرایند‌های حقوقی دفاع از موکل تا برخورد با تخلف وکلا به آنها ابلاغ می‌شود. مشخص نیست که در طول این سه سال، فعالیت کاری پدر خانواده به چه صورت تحت تاثیر قرار گرفته است. خانواده علم‌خواه اظهار داشته که گروگان‌گیر‌ها به زور چاقو و شکنجه آنها را مجبور می‌کردند فامیل و آشنایان را به بهانه‌ای دست به سر کنند. با این حال، خواهر و برادر و بستگان خود آقای علم‌خواه چطور با چند پیامک و تلفن به غیبت یک شبه او مشکوک نشده‌اند؟

بگذریم از این که خواهر و برادر همسر او هرکدام شغل و خانواده‌ای داشتند که حتی آنها هم پیگیر وضعیت گروگان‌ها نشده‌اند. افزون بر این، چطور همسایه‌ها به رفت‌وآمد مرتب غریبه‌ها به این خانه آن هم بدون این که اثری از اسباب‌کشی خانواده علم‌خواه باشد، مشکوک نشده‌اند. این که چرا هیچ‌یک از مسئولان مدرسه یا آموزش و پرورش غیبت طولانی‌مدت سه فرزند دانش‌آموز این خانواده، آن هم وسط سال تحصیلی را پیگیری نکرده‌اند، نقطه ابهام دیگری است.

آزادی با وثیقه متهمان، بدون هیچ‌گونه پیگیری قضایی؟!

پدر خانواده در مصاحبه با روزنامه جام‌جم و مرور اعلام کرده است که گروگان‌گیر‌ها سوسابقه داشته‌اند و پیش از این نیز اقدام به گروگان‌گیری کرده بودند. جام‌جم بر اساس اظهارات مرتضی علم‌خواه که به پرونده قضایی استناد کرده، نوشت: «براساس محتویات پرونده، این باند فعالیت خود را از هشتگرد آغاز کردند.

نحوه آشنایی نیز به این شکل بود که زن سرکرده گروگانگیران حسابدار شرکتی در هشتگرد بود که پس از نفوذ و به دست آوردن اطلاعات لازم، صاحب کارخانه‌ای که در آن کار می‌کرد را به همراه سایر اعضای باند به گروگان گرفت. آنها در مدت ۱۰، ۱۲ روز نجات پیدا کردند و گروگانگیران نیز دستگیر، اما با قرار وثیقه آزاد شدند.»


بیشتر بخوانید:عکس/ پاییز هزار رنگ در ارتفاعات رستم آباد گیلان


بر اساس قانون، مدت زمان آزادی با وثیقه بستگی به روند قضایی پرونده دارد. در صورتی که دادگاه به تاخیر بیافتد یا تحقیقات بیشتری نیاز باشد، مدت زمان آزادی نیز ممکن است طولانی‌تر شود. اما در هر صورت، متهم باید تا زمان برگزاری دادگاه و صدور حکم نهایی در دسترس مقام قضایی باشد. با توجه به اظهارات آقای علم‌خواه، مشخص نیست آیا گروگان‌گیر‌ها در طول این سه سال در دسترس مقام قضایی بوده‌اند یا اصلا دادگاهی برای پرونده اول آنها در این مدت برگزار شده است. فعالیت‌ها و اقدامات این باند گروگان‌گیری چطور توجه نیروی انتظامی و مقام قضایی را جلب نکرده است؟

رفت‌و‌آمد به بیرون، بدون تلاشی برای نجات یافتن

آقای علم‌خواه در مصاحبه با سایت مرور گفته است که بیشتر اموال به نام همسرش بوده و مابقی به نام برادر و پدر همسرش که آنها البته با تهدید و ترس در دفترخانه حاضر می‌شدند تا برای تصاحب اموال، به گروگان‌گیر‌ها وکالت‌نامه محضری بدهند. جدای از این، مادر همسر آقای علم‌خواه در مدت گروگان‌گیری فوت می‌کند و گروگان‌گیر‌ها به مادر، دایی و پدربزرگ خانواده اجازه می‌دهند در مراسم خاکسپاری شرکت کنند. تمام این قضایا از رفت و آمد گروگان‌ها به بیرون خانه خبر می‌دهد. چطور می‌شود آنها حتی یک بار هم برای نجات خود تلاشی نمی‌کنند که به طریقی دیگران را از وضعیت خود مطلع کنند؟

پزشکی قانونی اصلا از مصرف دارو و اعتیاد مطلع نشده؟!

مادربزرگ خانواده، در خانه بدحال می‌شود و گروگان گیر‌ها او را به بیمارستان منتقل می‌کنند. آن طور که اعضای این خانواده گفته‌اند، گروگانگیر‌ها برای کنترل آنها از دارو‌های خواب‌آور و روانگردان استفاده می‌کردند به طوری‌که همه روزانه ۱۷ ساعت خواب بودند. هرچند زمان فوت مادربزرگ را اعلام نکرده‌اند، به نظر می‌رسد در بازه زمانی شروع گروگان‌گیری تا فوت او، آثار مصرف این دوز از دارو خود را نشان داده باشد. عجیب است که پزشک معالج و پزشکی قانونی به این مسئله پی نبرده و وضعیت او را پیگیری نکرده باشند. معلوم نیست چه چیزی به عنوان علت فوت در گواهی دفن نوشته شده است.

تناقض میان ادعای خانواده و مقام قضایی

جدای از تمام این، چون و چراها، میان آنچه خانواده علم‌خواه می‌گوید و آنچه تا امروز از سوی مقامات قضایی اعلام شده، فاصله زیادی است. پس از بازنشر وسیع خبر گروگان‌گیری خانواده رشتی در رسانه‌ها، خبرگزاری فارس گزارش داد که «بر اساس پیگیری انجام‌شده از مقامات مسئول، تاکنون اصلا شکایتی با موضوع گروگان‌گیری مطرح نشده و پرونده‌ای هم تشکیل نشده است.»

روایت پدر خانواده، اما در نقطه مقابل این خبر تمام می‌شود؛ گویا گروگان‌ها با دستور مستقیم قضایی آزاد می‌شوند و گروگان‌گیر‌ها اکنون در بازداشت هستند. مرتضی علم‌خواه روز شنبه به روزنامه جام‌جم گفت: «آن‌ها قرار بود پس از فروش و تقسیم پول ما را با قرص برنج یا باز کردن گاز بکشند و بعد بگویند خودکشی دسته‌جمعی کرده‌ایم، اما ناگهان بر سر تقسیم پول و اموال بین‌شان اختلاف افتاد و کار به شکایت کشید. وقتی گروگانگیران از یکدیگر شکایت کردند، موبایل آنها در اختیار بازپرس پرونده قرار گرفت.

با تحقیقات انجام‌شده پلیس متوجه عمق فاجعه و گروگانگیری شد و ما را نجات داد. از تعداد دقیق گروگانگیران اطلاعی ندارم، اما گویا شش هفت نفر دستگیر شده، همگی به جرم خود اعتراف کرده و خواستار بخشش شده‌اند.»


بیشتر بخوانید:فیلم/ خانه‌ای روستایی در قلب جنگل‌های سیاهکل گیلان


هرچند ماجرای گروگان‌گیری این خانواده رشتی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های رسمی منتشر شده است، مقامات قضایی و نیروی انتظامی استان گیلان و کشور هنوز واکنشی به این موضوع نشان نداده‌اند. به همین دلیل، پرسش‌های متعددی درباره صحت و ابعاد این ماجرا بی پاسخ مانده است. نحوه طولانی‌مدت گروگان‌گیری بدون هیچ جلب توجه‌ای، رفت‌و‌آمد به بیرون برای انتقال سند و فوت یکی از اعضای خانواده بدون تلاشی برای نجات یافتن، و تناقض روایت‌ها از مهم‌ترین نقاط ابهام این داستان است.

عده‌ای گمان می‌کنند که اختلافات سیاسی یا مالی بر سر موضوعی خاص علت اصلی سر و هم کردن این داستان است و عده‌ای با ترس و ناراحتی نسبت به این اتفاق، با آنها همدردی می‌کنند. در هر حال، تا زمان ارائه توضیحات رسمی از سوی نهاد‌های مسئول، نمی‌توان درباره این ماجرا قضاوت قطعی داشت.

منبع: فرازدیلی
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

جستجوگران گنج در ایران و پاداش ناچیز میراث؛ اصلی‌ترین مقصد گنج‌یابان کدام استان‌های کشور است؟

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ به یاد قربانیان پرواز ۷۵۲ اوکراین در پنجمین سالگرد

عکس/ زیبایی باورنکردنی مومو سریال بچه مهندس در ۲۹ سالگی

عکس/ استایل جذاب بازیگر نقش کودکی یانگوم پس از ۲۰ سال

عکس/ احداث دو مرکز سلامت به یاد قربانیان هواپیمای اوکراینی

عکس/ چهره مینیاتوری حدیث فولادوند در ۴۷ سالگی همه را خیره کرد

عکس/ مراسم عقد سوگل طهماسبی ۵ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رهاسازی تهران با کد انتقال پایتخت به مکران

واکنش روزنامه اصولگرا به ماجرای همسر دوم عراقچی

ضربان تند قیمت طلا و سکه

فراگیری بحران‌های زيست‌محيطی گیلان؛ از فاجعه رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود تا فاجعه تالاب انزلی

عکس/ عطر زدن در سوریه برای زنان ممنوع شد

ماجرا‌های شهرام شکوهی و سکانسی تازه از زندگی خصوصی سلبریتی‌ها

ایران همزمان پشت میز مذاکره و جدال FATF؛ آخرین اظهارات سخنگو و مقامات دولت درباره گشایش خارجی!

عکس/ چهره شوکه کننده بلال حبشی فیلم محمد رسول الله پس از ۴۹ سال

پیروزی زاگرس بر پروژه و نیروگاه سد خرسان۳

واکنش جمهوری اسلامی به سکوت صداوسیما در سالگرد آیت الله هاشمی

آسیب‌ها و فایده‌های انتقال پایتخت از تهران

فیلم/ ویروس جدید چینی را بشناسیم

آزادی گروگان‌گیر‌های خانه وحشت رشت صحت دارد؟

راز مرگ مرموز دختر مشهدی در تهران فاش شد

اسیدپاشی به بدن سگ‌ها در بندر انزلی

استعفای جاستین ترودو با قیمت بیت کوین چه می‌کند؟

افزایش قیمت ۶ محصول ایران خودرو + جزئیات

آلودگی هوا تهدیدی جدی برای بیماران ریوی

معرفی خودرو سایپا آریا + عکس

ظریف: گناه من چیست؟

سیاست ارز توافقی قطعا قیمت دلار را بالا می‌برد

تحلیل عباس عبدی از ماجرای دختر فرودگاه مهرآباد

شرایط و زمان ثبت نام خودرو‌های وارداتی اعلام شد + جدول

خبری که قیمت طلا را تکان داد

نوسان چشمگیر قیمت خودرو در بازار امروز + جدول

افزایش بی سابقه قیمت حبوبات + جزئیات

بازار طلا در تردید؛ اصلاح یا شکست مقاومت‌های قیمتی؟

نرخ کرایه اتوبوس در روز‌های تعطیل افزایش می‌یابد؟

آیا گرمای جهانی تاثیری بر چرخه آب زمین دارد؟

افزایش عیدی بازنشستگان با شرط و شروط

جزییات جدید از اولین نشست شورای عالی کار برای تعیین دستمزد ۱۴۰۴

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

پ ک ک از چه طریقی درآمد کسب می‌کند؛ از قاچاق مواد مخدر تا انسان/ نگاهی به درون سازوکار، افراد و سازمان‌های پشت تامین مالی پ ک ک

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۱۹ دی ۱۴۰۳

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

عرض‌اندام بورس برای موج دوم صعودی

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

آیا رژیم کتو برای کودکان بی خطر است؟

افراد شاد همیشه این ۷ کار مهم را انجام می دهند

کدام کارهای خانه زانان را افسرده می‌کند؟

با ارز‌های تخصیصی به خودروسازان می‌شد شرکت فولکس واگن را خرید!/ مردم با سرمایه‌های سنگین مجبور به خرید نازل‌ترین خودروها هستند