تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۲۱ دی ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۲۹ نظر
در گفت‌وگوی اقتصاد ۲۴ با نایب رییس انجمن اقتصاد ایران مطرح شد:

فرزین برای مسائل اقتصاد کلان، آدرس اقتصاد خرد می‌دهد/ اگر یک کانال تلگرامی قیمت دلار را تعیین می‌کند، بهتر است بانک مرکزی را تعطیل کنیم

یک اقتصاددان می‌گوید: اخیرا رئیس کل بانک مرکزی گفته است که یک کانال تلگرامی قیمت دلار را تعیین می‌کند؛ وقتی می‌گوییم «یک کانال» در ادبیات اقتصادی یعنی یک بنگاه اقتصادی. فرض می‌کنیم که حرف ایشان هم درست است، اما آیا یک بنگاه اقتصادی به تنهایی می‌تواند بانک مرکزی و کل اقتصاد کلان ما را فلج کند؟ این آدرس غلط دادن است. باید خطاب به ایشان بگویم که آقای رئیس کل بانک مرکزی! برای مسائل اقتصاد کلان، آدرس اقتصاد خرد ندهید.

محمدرضا فرزین

اقتصاد۲۴- پس از نوسانات شدید قیمت دلار، اکنون به نظر می‌آید بازارساز فرمان ایست به نرخ اسکناس آمریکایی در محدود ۸۰ هزار تومانی داده است. گرچه براساس قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیر ماه ۱۳۵۱، این بانک مرکزی است که به عنوان حافظ ارزش پولی ملی و تنظیم‌کننده نظام پولی و اعتباری کشور، وظیفه تثبیت نرخ ارز را برعهده دارد، اما به نظر می‌رسد که برخی از نمایندگان مجلس هم در میان تلاطم بازار ارز به دنبال اقدامات نمایشی هستند.

یازدهم دی ماه بود که حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس خبر از جمع‌آوری امضا برای استیضاح وزیر اقتصاد داد، اما طرح استیضاح همتی به دلیل قانع شدن اعضای کمیسیون اقتصادی، منتفی شد. با این حال به نظر می‌رسد نمایندگان از آنجایی که به لحاظ قانونی دستشان به محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی که وظیفه کنترل و مدیریت نرخ ارز را دارد، نمی‌رسد و نمی‌توانند او را به مجلس بکشانند به سراغ عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد رفته‌اند؛ مصداق بارز این مثل که «گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدند گردن مس گری».

به گزارش اقتصاد ۲۴ ، محمدرضا فرزین ، ازجمله مدیرانی است که صندلی که در دولت رئیسی گرفته بود را در دولت پزشکیان هم حفظ کرد. نرخ دلار در دی ماه سال ۱۴۰۱ زمانی که بر صندلی بانک مرکزی تکیه زد، ۴۴ هزار تومان بوده و اکنون به ۸۱ هزار تومان رسیده است. به نظر می‌رسد بین عبدالناصر همتی و محمدرضا فرزین به عنوان دو راهبر اقتصادی دولت اختلاف نظر وجود دارد. اولین اختلاف همتی و فرزین بر سر نرخ دلار نیمایی نمایان شد؛ آنجایی که وزیر اقتصاد معتقد بود فاصله قیمت ارز نیمایی و آزاد بسیار زیاد است و فرزین در مقابل عنوان کرده بود نمی‌توان نرخ ارز نیمایی را بیش از ۴۷ هزار تومان افزایش داد.

اختلاف دیگر همتی با فرزین بر سر دلار بازار آزاد است. برخلاف فرزین که اثر ناآرامی‌های منطقه بر افزایش نرخ ارز را نادیده می‌گیرد و آن را بر گردن کانال‌های تلگرامی و سایت آمریکایی انداخته است و اساسا دلار بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد، همتی اثرات ناآرامی‌ها در منطقه بر قیمت دلار را پذیرفته است. در جلسه‌ای که در روز سوم دی ماه کمیسیون اقتصادی مجلس با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی برگزار کرد، همتی درباره اینکه نرخ حقیقی ارز باید به حدود ۷۳ هزار تومان می‌رسید، گفت: «البته این پیش‌بینی‌ها برای شرایط عادی کشور بود، اما در یک ماه گذشته با توجه به انتخابات آمریکا، حملات اسرائیل و شرایط سوریه و منطقه، می‌توان گفت عملکرد بانک مرکزی قابل دفاع است، اما لازم است باز تلاش شود.»

اقتصاد ۲۴ به منظور بررسی نقش بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز با فرشاد پرویزیان نایب رییس انجمن اقتصاد ایران به گفت‌و‌گو نشسته است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

فرشاد پرویزیان

* به نظر می‌رسد بازارساز از نرخ ۸۰ هزار تومانی دلار رضایت دارد که چند روزی است قیمت آن در این محدوده آرام گرفته است. اما این امر فشار مضاعفی را بر مردم و تولیدکنندگان وارد می‌کند. در مجموع مدیریت بازار ارز توسط بانک مرکزی قابل قبول بوده است؟

- موضوع اصلی اینجاست که نرخ ارز لنگر اسمی تورم شده است. بدین معنا که وقتی نرخ ارز بالا می‌رود، انتظارات تورمی مردم افزایش پیدا می‌کند و نگران می‌شوند. حافظه تاریخی مردم به آنها اینطور یاد داده است که وقتی پول ملی بی‌ارزش می‌شود به سمت خرید طلا و ارز می‌روند؛ بنابراین هرگونه افزایش نرخ ارز هم تورم را افزایش می‌دهد و هم انتظارات تورمی را شعله‌ور می‌کند. 

زمانی که انتظارات تورمی بالا می‌رود، فعالان اقتصادی مناسبات اقتصادیشان را بر مبنای همین انتظارات جدید تنظیم می‌کنند و نرخ‌ها را بالا می‌برند. حتی اگر قیمت دلار ریزش پیدا کند هم آن انتظارات پایین نمی‌آید و می‌گویند موقت است. به همین دلیل است که قیمت دلار که کاهش پیدا می‌کند، چیزی ارزان نمی‌شود.

اینکه از مدیریت بانک مرکزی بر نرخ ارز سوال می‌پرسید، به باور من خود پرسش ایراد دارد؛ یعنی تا زمانی که ما واژه «مدیریت» را به کار ببریم و اعمال کنیم، به معنای همان نرخ دستوری است که نتیجه ۵۰ سال اقتصاد دستوری ما وضعیتی است که به آن دچار شده‌ایم. اقتصاد از هیچ کس دستور نمی‌گیرد، اما به این معنا نیست که بگوییم نرخ ارز را رها کنیم. مگر بقیه اقتصاد آزاد است که ما نرخ ارز را هم رها کنیم؟ تا زمانی که شما اقتصاد را دستوری اداره می‌کنید و بعد بخواهید نرخ ارز را به سمت بازار آزاد نزدیک کنید، به سوی تک نرخی کردن ارز نرفته‌اید بلکه به این سمت رفته‌اید که از طریق تسعیر، بودجه ریالی دولت را تامین کنید؛ چراکه بزرگترین مالک ارز، دولت و شرکت‌های دولتی هستند.

وقتی نرخ ارز در بازار بالا برود، ریال بیشتری نصیب دولت می‌شود تا بودجه‌اش را تامین کند ولی از آن طرف فشار تورمی بر مردم وارد می‌شود. اما آیا راهی وجود دارد؟ یعنی اگر من را به جای رئیس بانک مرکزی بگذارند، آیا می‌توانم مدیریت کنم؟ باید در پاسخ بگویم خیر! کشور یک اندازه‌ای درآمد دارد که به دلیل تحریم و قرار گرفتن در لیست سیاه FATF ما نمی‌توانیم درآمدمان را به داخل کشور بیاوریم و مبادلات مالی ما روان و به اندازه اقتصاد ما نیست؛ بنابراین محدودیت ارزی داریم و از آن سو تقاضا هم وجود دارد که این منجر به افزایش قیمت دلار می‌شود. از این رو به جای اینکه از مدیریت نرخ ارز که به معنای همان اقتصاد دستوری است، صحبت کنیم باید اصل مشکل را برطرف کنیم.

* اصل مشکل چیست؟

- اصل مشکل خروج از لیست سیاه FATF و رفع تحریم‌هاست. تا زمانی که این دو مانع را داشته باشیم اگر نوبلیست‌های اقتصاد را هم در کشورمان بر سر کار بیاوریم، نمی‌توانند مسائل اقتصادی ما را درمان کنند؛ چراکه اقتصاد ما بسته شده و با دنیا ارتباطی ندارد. مبادله با کشور‌های دوست و متحد مانند چینی‌ها را داریم ولی نمی‌توانیم پولمان را راحت منتقل کنیم. از این رو هزینه‌مان بالا می‌رود و دلار کمتری دریافت می‌کنیم. 

اخیرا رئیس کل بانک مرکزی گفته است که یک کانال تلگرامی قیمت دلار را تعیین می‌کند؛ وقتی می‌گوییم «یک کانال» این کانال در ادبیات اقتصادی یعنی یک بنگاه اقتصادی. فرض می‌کنیم که حرف ایشان هم درست است، اما آیا یک بنگاه اقتصادی به تنهایی می‌تواند بانک مرکزی و کل اقتصاد کلان ما را فلج کند؟ این آدرس غلط دادن است. باید خطاب به ایشان بگویم که آقای رئیس کل بانک مرکزی! برای مسائل اقتصاد کلان، آدرس اقتصاد خرد ندهید.


بیشتر بخوانید: فرزین اعتباری برای بانک مرکزی باقی نگذاشته است/ رئیس کل بانک مرکزی سیاست منسوخ شده ارزپاشی را اجرا می‌کند/ بعید است بتوانیم به FATF ملحق شویم


 نرخ ارز از متغیر‌های اقتصاد کلان و ناشی از محدودیت منابع، تحریم و قرار گرفتن در لیست سیاه FATF است. پرسش من از آقای فرزین این است که آیا یک کانال تلگرامی می‌تواند شما را فلج و نرخ تعیین کند؟ اگر این را بپذیریم که بهتر است بانک مرکزی را تعطیل کنیم. ما در یک جنگ اقتصادی هستیم و طرف مقابلمان هم معلوم است که چه کسی است ولی راهش این نیست. برای اینکه مسئله حل شود به سراغ رفع مسئله FATF و تحریم‌ها بروید.

* مسئله به رسمیت نشناختن دلار بازار آزاد توسط بانک مرکزی چه تبعاتی دارد؟

- نرخ همانی است که در بازار آزاد است. آقای فرزین با اینکه اقتصاد خوانده‌اند، اما یک مقدار اداری - مهندسی صحبت می‌کنند. مثلا می‌گویند ما ۸۰ الی ۹۰ درصد ارز کشور را با این نرخ داریم تامین می‌کنیم و کالای اساسی کشور را می‌آوریم، اما یک عده در بازار کار‌هایی می‌کنند که ما به رسمیت نمی‌شناسیم. باید بگویم خیر، ما در اقتصاد قیمت موثر و رابطه مبادله داریم که همان ۵ درصد روی کل بازار ارز اثر می‌گذارد. 

نمی‌شود که بانک مرکزی دلار آزاد را به رسمیت نشناسد ولی بخواهد نرخ نیما را به بازار آزاد نزدیک کند؛ این یک تناقض است. بانک مرکزی هر زمان بازار آزاد را به رسمیت شناخت، آن بازار هم ساز و کارش درست می‌شود. این باز هم به معنای اصلاح مدیریت کلان اقتصاد کشور است. موضوع نرخ ارز است که به تحریم و FATF ارتباط دارد.

*به نظر می‌رسد خط فکری اقتصادی آقایان همتی و فرزین با یکدیگر متفاوت است. این تفاوت تفکر چگونه آسیب خود را به اقتصاد وارد می‌کند؟

- موضوع مشخص است؛ یا ما نظام چند نرخی داریم یا نظام تک نرخی بازار. همین که شما نرخ تعیین می‌کنید پس دیگر بازار نیست. من به اختلافات آقایان همتی و فرزین کاری ندارم؛ من می‌گویم اگر یک کانال تلگرامی دارد روی بازار تاثیر می‌گذارد پس شما چه کاره‌اید؟ اگر دارید بازار را اداره می‌کنید چرا آدرس اشتباه می‌دهید؟ اگر هم می‌خواهید انتظارات رقم نخورد که راه بیانش این نیست. 

من نمی‌گویم آقای فرزین اشتباه می‌گوید بلکه حرف این است که شیوه مدیریت ایشان نشان از کنترل انتظارات تورمی ندارد. باید بپذیریم که تحریم هستیم و در لیست قرار سیاه FATF قرار داریم، از این رو مبادله مالی ما دچار مشکل است، نمی‌توانیم دلار را به داخل کشور بیاوریم و داریم آدرس غلط می‌دهیم که این حرف‌ها خود انتظارات تورمی را بیشتر تحریک می‌کند.

همتی و فرزین

به باور من نباید دنبال اختلاف همتی و فرزین باشیم؛ طبیعی است که میانشان اختلاف وجود دارد، چون بالاخره به یک نحو می‌خواهند مشکل را از سر واکنند. انتظارات تورمی زمانی مهار می‌شود که جامعه سیگنال مثبتی درباره دلار دریافت کند. این امر زمانی محقق می‌شود که جامعه احساس کند که دولت به دنبال حل مسئله تحریم و FATF است. غیر از این ارائه راه حل سیاسی به مشکل اقتصادی است.

* اگر بخواهیم همین شرایط کنونی را در نظر بگیریم که در شرایط تحریمی قرار داریم و مسئله FATF هم حل نشده است. در این وضعیت بانک مرکزی چه کاری باید انجام دهد؟

در همین شرایط بانک مرکزی دارد بهترین کار را می‌کند. همین که قیمت دلار الان ۱۰۰ هزار تومان نشده و ۸۰ تومان است دارد شق القمر می‌کند. شرایط ما عادی نیست و شرایط جنگی است. ما مشکل اقتصاد کلان داریم و این را وابسته به فرد نمی‌دانم که اگر مسئله شخص آقای فرزین باشد، بتوانیم آن را حل کنیم. حتی اگر آقای همتی را رئیس کل بانک مرکزی بگذاریم، ایشان هم کار بهتری نمی‌تواند انجام دهد. ما باید اساس اقتصاد را درمان کنیم.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۷
ناشناس
1
3
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
برای توجیه کارهای غلط شان آدرس غلط هم می دهند جناب فرزین شما همان فردی نبودی که سال قبل در دولت سیزدهم مردم را دعوت کردید سپرده 30 درصدی باز کنند که تورم کنترل کنید چی شد تورم کنترل نشد پول مردم بی ارزش شد شما در پیشگاه الهی پاسخ گو خواهی بود فعلا گرم هستید
یعقوب
1
10
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
تو رو خدا رحم کنید. ترمز رو بکشید. مردیم از گرانی. برای پسرم که دانشگاه می ره نمیتونم یه لپ تاب بخرم. وای بر ما
ایکاش بمیریم. قیمت ها به تبع دلار و طلا می ره بالا. واقعا چی کار کنیم. من خودم یه فرد اعتقادی هستم. ولی الان نمیتونم از عقاید منحرف شده جوانان و جامعه حرفی بزنم. وای بر ما
ناشناس
0
9
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
... تو اون بانک مرکزی کشوری ک قدرت یک کانال تلگرامی از اون بیشتر باشه فرزین فقط ... با این فرار ب جلوت ، یکی نیست این ...و اخراج کنه
بازنشسته
0
0
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
دو فردای دیگر آقای فرزین بخاطر بی کفایتی برکنار میشود و در جای دیگر بکارگمارده میشود و مردم می مانند و کلی بدبختی و گرانی و تورم چند برابر اما این چرخه منفعل همچنان ادامه پیدا میکند.آیا ۴۵ سال صبوری مردم برای ازمون خطای این چرخه معیوب کافی نیست؟؟.واقعا پررو تر از این اقایان در دنیای اقتصاد پیدا میشود؟ بدتر از همه چرا رئیس جمهور روزه سکوت گرفته است؟.
مجید
0
0
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
کاش نه رییس‌جمهور نه وزیر اقتصاد نه رییس‌ کل بانک مرکزی نه نمایندگان مجلس بودند بخدا کشور بهتر اداره میشد برین از افغانستان یاد بگیرید که عده بی سواد کشورشون رو از شما بهتر اداره میکنن و ارزش پولشون از ما بیشتر هست آقایان دکترررررررر
ارسلان
0
0
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
غیرت ملت ایران قبول نمیکند در کشور دلار تعیین کننده باشد مسولان باید به وظیفه خود در این رابطه سریع وجدی عمل کنند در غیر اینصورت در موقع خود باید جواب گو باشند که جوابی نخواهند داشت جز اقرار به سستی در انجام وظیفه
جمشید
0
0
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
به خدا مغز چوپان ده ما بهتر از مغز فرزین کار میکند
علی ستاری
0
0
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
تا زمانی که افراد باسواد بر مسند کار نباشند کشور دچار مشکل خواهد شد .بانک مرکزی یک اقتصاد دان قوی میخواد یک دانشمند و نظریه پرداز بین‌المللی با دانش بروز و علم و پژوهش پر استناد در دنیا
هر کسی نمی تواند با مدرک الکی دست پا شکسته کار سنگین و اصطلاح اقتصادی انجام دهد . اینو باید درک کنیم .عقب ماندگی کشور ما دلیلش همین موضوع است که در مجلس به افراد باسواد رای نمیدهند ولی به افراد کم سواد رای قاطع میدهند .این نتیجه اش همین اوضاع میشه .
خلیل
0
0
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
شما آدرس فیلتر فروشان را می دهید
ولی آدرس کانال تگلرامی به قضایی
نمیدهید
ناشناس
0
0
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
دلار پروران ریال کش ، سالهای سال حق و حقوق مردم را به لجن کشیده اند باچه رویی حرف می زنند وبا چه رویی ژست می گیرند ؟ وای بر ما و..‌‌.‌‌‌‌‌‌‌..........
ناشناس
0
0
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
شمایی که نرخ بازار قاچاق ارز را از کانال تلگرامی به رسمیت میشناسید،اگر همان کانال تلگرامی که نرخ ارز تعیین میکند جلیلی را به عنوان دولت تعیین کند شما میپذیرید؟اگر همان کانال تلگرامی به مردم بگوید وزیر اقتصاد و رئیس مجلس وقت را ترور کنید و جانشینانشان از جنس خودشان را نیز ترور کنید،اگر مردم بپذیرند شما میپذیرید؟ وقتی دلار بانک مرکزی به فرمان وزیر اقتصاد، نرخ ارز را به اسم توافقی، از کانال تلگرامی دشمن میگیرد، ملت محکوم به نابودی است ،چرا؟چون وزیر اقتصاد و دولت و قالیباف همه لابی صهیونیسم هستند،بعد میگویید چرا موتورسواران علیه دولت شعار میدهند،نرخ ارز اسما هشتاد تومان است رسما بیست تومان هم بشود مشتری ندارد،چرا؟چون مردم پس اندازی ندارند پس توان ندارند پس انگیزه ندارند اینهمه دلار را چه کسی میخواهد بخرد؟قیمت توافقی برای در و دیوار ،دشمن مملکت ما را قفل کرده صاحب مصبان ما بی خیال هستند دلشان به تابعیت امریکایی کانادایی که دارند خوش است،میگویند ایران خراب شد به جهنم، امریکا را برای رفتن داریم،مشکل ملت ما از اینجاست
ناشناس
0
0
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
مسیولیین آیا شما از این همه دروغ خسته نشدین ما ملت خجالت میکشیم از بس دروغ شندیم شما چطور خسته نشدین شما به اندازه مسیولیین کشور عراق و افغانستان مملکت داری بلد نیستید ارزش پول ملی آنها نگاه کن بعد ارزش پولی ما این یعنی بی لیاقتی
ناشناس
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
واقعا یک کانال تلگرامی قیمت ارز را در یک کشور نفت خیز تعیین می‌کند.

خدا عاقبت ما را بخیر کند با این مسئولین
محمد
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
تا وقتی رابطه اجازه نده وزیران ناکارآمد کنار برن و فقط جای اونا عوض بشه هیچ چیزی قرار نیست درست بشه ، آقای همتی از بانک مرکزی گذاشتنش کنار شد وزیر اقتصاد ،آقای فرزین هم ناکارآمدی خودشو میندازه گردن یک کانال تلگرامی بعد میگن ما اجازه دخالت گشورهای بیگانه رو نمیدیم
حسن
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
ازش دلگیر نشوید!! نتوانسته بگوید مانند دولت قبل برای کنترل دلار آزادی عمل ندارد الکی آدرس غلط داد!
ناشناس
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
تا زمانیکه یک گروه اندک تندرو مانع اف ای تی اف می‌شوند و جلوی پای سیاستگذاران سنگ اندازی می‌کنند و کارناوال راه می‌اندازند بهتر از این نمی‌شویم باید مسؤلان و دولتمردان بخصوص شخص رئیس جمهور معزز و مردمی که حامی او هستند محکم بایستند مرگ یا شیون
خدا به داد مردم برسد
ناشناس
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
تورم در افغانستان منفی است این یعنی مشگل بسته بودن سیستم اقتصاد ی ایران است
ناشناس
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
با سلام... چیزی که از بانک ها ندیدیم اسلامی بودن آنهاست..‌ اون زمان که با ۱۵۰ میلیارد تومان مجوز بانک میدادند فکر حالا را نکردند که بانک ها در خدمت یه عده معدود قرار میگیره . بانک مرکزی هم یه مترسک بیش نیست.
ناشناس
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
با احترام اگر یه کانال قیمت دلار تعیین می‌کند شما و وزیر اقتصاد چه کاره هستید ؟ پست بانک مرکزی و وزارت اقتصاد را به همان کانال واگذار کنید مشکل حل می‌شود شماهم بروید استراحت !! وقتی پستهای مدیریتی ارشد به جای توانمندی به ارث بعصی ها تبدیل میشه نتیجه بهتر از این نمی‌تواند باشد !!؟؟
مجید
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
هر مزخرفی از دهانشان در میاد میگن فکر مردم احمق هست مردم ناگزیر هستند پاز صحبت شما بنشینند . روند تورم نشان از بی عرضه‌ گی مسولان دارد ولی همچنان بر مسند قدرت نشسته اند
ناشناس
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
آره یه کانال تلگرامی ساده است
اما حقوق ماهیانه فرزین و وزرا و غیره و غیره رو پرداخت میکنه وگرنه تا حالا از گشنگی مرده بودند
محمد
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
حیف نیست اسم ریس کل بانک مرکزی را به فرزین میدید. چرا گفته میشه ایشان دکترای اقتصاد داره. الان هزاران نفر در موسسات آزاد و حتی دانشگاهها مدارک دکترای مدیریت و اقتصاد دارند و دریغ از شناخت واژه های ابتدایی اقتصاد و مدیریت. این فرد نوکر و تابع تصمیمات بالا دستی است. تصمیم بالادستی بر گران کردن دلار است و این ... هم با حرفهای نسنجیده تعمدی بازار را آشفته می کند.
کامران
0
4
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
هر کی نمیتوته زشت نیست بیاد پایین تا ی با سواد سالم بره جاش اگه درست نشد تو راست میگی از بزرگترین مسئول تا پایین ترن مقام .... مملکت و به لجن کشیدید بدترش نکنید
ایرانی
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
متاسفانه دولت، ملت و همه ایران سر کار هستند و عده ایی با تفکرات پوچ و بدون هدف خود دنیا را به بازی گرفته و نه تنها مردم ایران بلکه تمام دنیا در حیرت از این خودزنی هستند و در تعجب که چگونه است که عده ایی معدود یک کشور را گروگان گرفته و مردم آن کشور منفعل هستند و ظاهرا" مسخ شده اند ،
شما در هیچ کشوری نمی توانید نمونه بیاورید که مردمش به خواست خود این همه مشکل و سختی را تحمل کنند و لب از لب نگشایند، به قول مادر بزرگ هایمان مردم چیز خور شده اند.
ناشناس
0
3
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
والا دولت نداشتیم همه چیز بهتر و ارامتر بود ثبات ارز بود
ایمان دهقانی
0
3
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
اگر قرار بر نمی توانیم و نمی شود هست که شعار مسئولین دولتی هست . پس دولت را تعطیل کنیم
این همه بیت المال را می‌خورند که بگویند نمی توانیم !
ناصر
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
بدترین و خائن تر مدیران اقتصادی. ...
ناشناس
0
0
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
مقصر همه گرانی همتی و فرزین هستند ایکاش این دو نفر هیچ پستی نداشته باشند
H.D
0
0
يکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳
ولی از بعضی واقعیت‌ها هم نباید گذشت
بهر صورت یکسری از کامالها و برنامه‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کنند که خیلی زیاد هم هستند حالا شما سرتو بکن تو برف بگو نه اما ما مردم عادی میدونیم از کجا چوب میخوریم از تهاجم غرب
آمل چمان این برنامه ها ۵۰ ساله دارن تو مخمون میکنن که ناخودآگاه به سمتشان میریم .
جهت اطلاع همینکه حرف میزنی یکسری که خوششون نمیاد بهت تو کوچه و بازار پرخاش میکنن نتیجه همیم حرف حقیره.
تهاجم فرهنگی سرش به خیلی جاها ختم میشه حالا شما فکر دلار هستی اما از اون بدتر نابودی جوانان به بهانه های آزادی داره جنایت میکنه وووووووو
آقای کارشناس ...........
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

چرا یارانه دی ماه بانک سپه واریز نشده است؟

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

موشک کروز تاروس KEPD ۳۵۰

عکس/ ترکیب استقلال مقابل شمس آذر

غبار فراموشی بر زادگاه فردوسی

عکس/ حضور جنجالی قاضی صلواتی در مراسم تشییع قضات رازینی و مقیسه

عکس/ نوشتن عقدنامه با زعفران در محله کن ۱۰۸ سال پیش

عکس/ تجدید خاطره بهنوش بختیاری در اینستاگرام با این متن خنده دار

عکس/ گارد جاویدان مقابل مقبره رضاخان ۶۲ سال پیش

عکس/ تیپ اروپایی گوگوش با شنل مخمل ۴۶ سال پیش

عکس/ چهره کاملا متفاوت رامین رضاییان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

زردچوبه چه فوایدی دارد؟

۱۵ خاصیت نارگیل تازه

راز‌های مراقبت پوستی کره‌ای‌ها

آمدن ترامپ قیمت دلار را در ایران باز هم افزایشی می‌کند؟/ شوک صادرات نفتی و ارزی در دولت دوم ترامپ به شدت سال ۹۷ نخواهد بود

مراسم ختم علی رازینی و محمد مقیسه در مسجد اعظم قم‎

فیلم/ فقط لباس این بزرگوار در مراسم تحلیف امروز در امریکا

فیلم/ همتی: قیمت طلا پایین نمی‌آید

فیلم/ تنها دو جنسیت اعلام می‌کنم؛ زن و مرد

ایوانکا ترامپ کجاست؟ / غیبت دختر جنجالی رئیس‌جمهور آمریکا در دولت جدید او

هجوم خریداران به بازار کریپتو

آشتی سلبریتی‌ها با جشنواره

فیلم/ وعده بزرگ پروفسور جراحی به مردم درباره درمان کوری

مدارس این استان‌ها فردا (۲ بهمن) تعطیل شد

توییت جدید حساب سایت رهبر انقلاب به زبان عبری

فیلم/ ادعای عجیب ترامپ در باره حادثه ترورش

فیلم/ بی‌محلی عجیب داماد ترامپ به ایلان ماسک

فیلم/ کنایه ترامپ به سوء استفاده دولت بایدن از دستگاه قضایی

تصاویر رویترز از میهمانان مراسم تحلیف ترامپ

فیلم/ شلیک توپ جنگی پس از سوگند

عکس/ تصویر آسوشیتدپرس از لحظه سوگند ترامپ

بایدن اعضای خانواده خود را عفو کرد

مدارس سنندج فردا سه‌شنبه تعطیل است

فیلم/ ترامپ سوگند یاد کرد

ترامپ: عصر طلایی آمریکا اکنون شروع می‌شود

عکس/ پوستر کاخ سفید به مناسبت ریاست جمهوری مجدد ترامپ

هلدینگ تمام قد پشت موسیمانه

فیلم/ ورود فرزندان ترامپ به مراسم تحلیف

فیلم/ لحظه ورود ایلان ماسک به مراسم تحلیف دونالد ترامپ

عکس/ پوشش مافیایی ملانیا ترامپ در مراسم تحلیف

فیلم/ لحظه ورود ترامپ به مراسم تحلیف

واکنش حزب‌الله به برقراری آتش‌بس در غزه

مدارس و دانشگاه‌های استان اردبیل فردا تعطیل شد

ترامپ در روز اول ۱۱ فرمان مهاجرتی امضا می‌کند

جلسه فوری هیئت مدیره استقلال با موسیمانه

بهترین قرص کلاژن برای مفاصل: معرفی برترین برندها و ترکیبات موثر

آخرین پیام هریس و بایدن خطاب به مردم آمریکا

پیام تبریک پوتین به ترامپ

از بهبود ارائه خدمات تا مدیریت پورتفو؛ بیمه معلم در مسیر رشد پایدار

رویترز: ترامپ مجازات اعدام را بازمی‌گرداند

فیلم/ استقبال بایدن از ترامپ در کاخ سفید

فیلم/ اوباما بدون همسرش به مراسم تحلیف آمد

عکس/ آخرین سلفی بایدن و همسرش در کاخ سفید

بایدن برای چه کسانی فرمان عفو صادر کرد؟

استعفای دسته‌جمعی دیپلمات‌های آمریکایی پیش از ورود ترامپ به کاخ سفید

فیلم/ آخرین تصاویر رسمی از جو و جیل بایدن به عنوان رییس جمهور و بانوی اول ایالات متحده امریکا

انتقاد موسیمانه از بازیکنان استقلال

فیلم/ آغاز مقدمه مراسم تحلیف دونالد ترامپ