تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۲۵ دی ۱۴۰۳
برنامه حاکمان جدید سوریه چیست؟

عربستان حاضر به میزبانی از ایران نشد

نشست کشور‌های غربی و عربی به رهبری ریاض در حال حول مسئله آینده سوریه برگزار شد که ایران بزرگترین غائب این برنامه بود

عربستان حاضر به میزبانی از ایران نشد

اقتصاد۲۴- عربستان روز یکشنبه میزان نشستی بین المللی درباره سوریه بود که با مشارکت وزیران خارجه کشور‌های غربی و غیرعربی برگزار شد. در این نشست، وزیران خارجه کشور‌های شرکت کننده در نشست از جمله «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه، «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات، «عبدالله الیحیا» وزیر خارجه کویت، «بدرعبدالعاطی» وزیر خارجه مصر، «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن، «فواد حسین» وزیر خارجه عراق، «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه لبنان و «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه حضور داشتند.

به گزارش خبرآنلاین، همچنین در این نشست وزیران و مسئولانی از فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا و اسپانیا و نیز «جان باس» معاون وزیر خارجه آمریکا، «گیرپدرسون» فرستاده سازمان ملل در امور سوریه، «کالاس» کمیسر عالی سیاست خارجی و امنیت اتحادیه اروپا و «احمد ابوالغیط» دبیر اتحادیه عرب و نیز «جاسم البدیوی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس شرکت داشتند.
چه آنکه در بیانیه پایانی نشست عقبه بر تشکیل هیئت حاکمیتی انتقالی جامع با توافق طرف‌های سوری و آغاز شکل دهی به ماموریت سازمان ملل برای کمک به سوریه در حمایت از روند انتقالی تاکید شده بود. همچنین شرکت کنندگان در این نشست حمایت خود را از روند انتقال سیاسی مسالمت آمیز را که همه گروه‌های سیاسی سوری در آن سهیم باشند، اعلام کرده بود.


بیشتر بخوانید: توافق ایران و تروئیکا اروپایی برای ازسرگیری مذاکرات


این در حالی است که در همین راستا، «محمد البشیر» که دوشنبه ۱۹ آذر به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت؛ البشیر، پیشتر، نخست وزیر منطقه تحت کنترل مخالفان اسد در استان ادلب بود. در این راستا «محمد بن عبد الرحمن آل ثانی» نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر پس از برگزاری بخش نخست نشست ریاض درباره سوریه اعلام کرد: در نشست وزیران خارجه درباره سوریه در ریاض بر حمایت کامل قطر از وحدت مردم سوریه تاکید کردیم.

این در حالی است که «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان روز یکشنبه پس از دیدار با «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه دولت موقت سوریه در حاشیه نشست ریاض، بر اهمیت ادامه ارائه هرگونه حمایت از ملت سوریه تأکید کرد و گفت آینده سوریه به خود سوری‌ها مربوط می‌شود. بن فرحان در یک نشست خبری پس از پایان نشست ریاض درباره سوریه تصریح کرد: «ما خواستار لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه سوریه هستیم. به گزارش العربیه، وی ادامه داد: اولویت باید اکنون حفاظت از نهاد‌ها و موسسات سوریه باشد و ادامه تحریم‌ها به خواسته‌های ملت سوریه ضربه می‌زند. وزیر خارجه عربستان تأکید کرد سوریه نباید به منبع تهدیدات منطقه تبدیل شود.»

چه آنکه یک مقام سعودی به خبرگزاری فرانسه گفت که «این مذاکرات شامل دیدار مقامات عرب و همچنین یک گردهمایی گسترده‌تر بود که شامل ترکیه، فرانسه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل نیز می‌شود. همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت وزرای خارجه اتحادیه اروپا در ۲۷ ژانویه در بروکسل گرد هم خواهند آمد تا تحریم‌ها علیه سوریه را کاهش دهند.»

در همین حال، آلمان، که رهبری بحث اتحادیه اروپا در مورد تحریم‌ها را بر عهده دارد، روز یکشنبه در این نشست پیشنهاد کرد که اجازه تخفیف برای مردم سوریه داده شود، اما تحریم‌ها علیه متحدان اسد که در طول جنگ سوریه «مرتکب جنایات جدی» شده‌اند، حفظ شود. کارشناسان روابط بین الملل معتقدند «این اجلاس این پیام را می‌فرستد که عربستان سعودی می‌خواهد رهبری هماهنگی تلاش‌های منطقه‌ای برای حمایت از بازسازی سوریه را بر عهده بگیرد.»

این در حالی است که در حاضر مهمترین مسئله حکومت جدید سوریه، تحریم‌های بجا مانده از دوران حکومت خانواده اسد است. ماهر خلیل الحسن، وزیر بازرگانی سوریه، روز دوشنبه به رویترز گفت که اگر تحریم‌ها برداشته نشود تا این کشور جنگ زده بتواند سرمایه گذاری‌های سطح بالایی را در صنعت، انرژی و نفت آغاز کند، سوریه با «فاجعه» رو‌به‌رو خواهد شد. او همچنین گفت که تحریم‌های ایالات متحده واردات گندم را متوقف کرده است.


بیشتر بخوانید: آیا امروز حماس و اسرائیل به توافق می‌رسند؟


ایالات متحده انبوهی از تحریم‌ها را علیه سوریه اعمال کرده است که به سال ۱۹۷۹ باز می‌گردد، زمانی که سوریه را به عنوان یک کشور حامی تروریسم تعیین کرد. در سال ۲۰۰۶، جورج دبلیو بوش تحریم‌های گسترده‌ای را اعمال کرد که صادرات آمریکا به سوریه را ممنوع کرد و معاملات با بانک تجاری این کشور را هدف تحریم قرار می‌داد. تحریم‌های امریکا علیه سوریه پس از سال ۲۰۱۱ به شدت افزایش یافت. پس از سال ۲۰۱۱، اتحادیه اروپا نیز تحریم‌هایی را مانند ایالات متحده علیه سوریه اعمال کرد. شبکه تحریم‌ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شود. در مرحله اول، افراد را با ممنوعیت سفر و مسدود کردن دارایی‌ها هدف قرار داد. هدف دوم جلوگیری از دسترسی دولت سوریه به کانال‌های مالی جهانی، محدود کردن واردات سوریه از کشور‌های غربی و تحریم صادرات نفت سوریه بود.

در شرایطی که غائب بزرگ این نشست ایران بود، اما این نشست اولین برنامه بود که هم حاکمان جدید سوریه و هم مقامات ارشد غربی در آن شرکت داشتند و عربستان سعودی رهبری آن را بر عهده داشت. با این حال، این بحث‌ها به طور قابل توجهی از پرداختن به عملیات نظامی مداوم ترکیه و اشغال شهر‌های شمال شرقی سوریه اجتناب کرد و حملات گسترده نیرو‌های ترکیه با وجود تأثیر مداوم آنها بر منطقه و ثبات سوریه، در بیانیه پایانی نشست ریاض به آن اشاره نشد.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ حال و هوای کنسرت چند هزار نفری در پارک ملت تهران

عکس/ ژست خاص خدیجه خانم دختر محمدعلی شاه ۱۰۵ سال پیش با تیپ فرنگی و پالتو پوست

برگزاری آیین سنتی معایده در اهواز

عکس/ پست کنایه آمیز محسن تنابنده با یک کپشن مبهم درباره نقی

عکس/ چهره عجیب مادر مظفرالدین شاه ۱۴۴ سال پیش با سبیل پرپشت ودامن چین دار

ارشک اول کیست؟/بنیانگذار سلسله اشکانیان را بشناسید

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

۶ فرصت و دلیل که نشان می‌دهند توافق ایران و آمریکا امکانپذیر است/ ۳ سناریوی محتمل در چشم انداز مذاکرات دو کشور

عکس/عذرخواهی شبکه تماشا به دلیل پخش یک صحنه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

استاد اخراجی دانشگاه تهران، استاد هاروارد شد

فرانسه: پنجره توافق هسته‌ای رو به بسته‌شدن است

۹ نفر در سبزوار بر اثر حمله سگ مجروح و روانه بیمارستان شدند

پولیتیکو: ایلان ماسک به زودی از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد

یک ساواکی‌زاده، فرمانده ناو جدید آمریکایی در خلیج فارس! +عکس

اینفوگرافی/پردرآمدترین ورزشکاران تاریخ چه افرادی هستند؟

اینفوگرافی/ تمایل به خریدار لباس دست دوم در کدام کشور‌ها بیشتر است؟

روز طبیعت در تهران

پدر جوان در سد کبار قم غرق شد

عصبانیت رئالی‌ها از بازی این ستاره

نشست کم سابقه کابینه مکرون درمورد تهران

محمد اصفهانی از شادمهر عقیلی گفت

دمای این شهر به ۴۰ درجه رسید

آمریکا و بررسی جدی پیشنهاد ایران برای مذاکره غیرمستقیم

توضیحات پلیس درباره ویدئوی منتشرشده از تیراندازی در یاسوج

روند افزایشی دما در تهران/ پیش‌بینی باد و باران تا شنبه

پلیس راهور: از امروز گواهینامه متخلفان حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه ضبط می‌شود

بن زاید به پزشکیان: بسیار علاقه‌مندم که هر چه سریع‌تر به ایران سفر کنم

توصیه عباس عبدی درپی تهدیدات ترامپ برای حمله به ایران

طلا همچنان در حال پرواز/ متقاضیان طلا بخوانند

مدارس و ادارات این استان شنبه و یکشنبه ۱۶ و ۱۷ فروردین تعطیل شد

تهرانی‌ها ۵۰ سال قبل سیزده‌به‌در کجا رفتند؟

عکس/سیزده‌بدر نوستالژیک طارمی و پرسپولیسی‌ها

نظرسنجی معنادار درباره ساخت بمب اتم در ایران

رسانه اسرائیلی اهداف احتمالی حمله به ایران را منتشر کرد!

اجاره نجومی ویلا‌های اطراف تهران در روز سیزده بدر

نقی معمولی این‌طوری رئیس صداوسیما را ضربه‌فنی کرد!

تصویر باورنکردنی یکی از بدترین حوادث ژاپن

عکس صمیمی عرفان پایدار با نوید محمدزاده در آمریکا

مرگ ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز

بانک‌ها روز پنج‌شنبه ۱۴ فروردین باز هستند

لاریجانی: آمریکا می‌تواند منافع اقتصادی با ایران تعریف کند

گروسی: احتمالا تا پایان آوریل [۸ اردیبهشت]به تهران سفر می‌کنم

کی‌روش خیال تراکتوری‌ها را راحت کرد

واکنش روسیه به تهدید نظامی ترامپ علیه ایران

موسیمانه جنگ با استقلال را آغاز کرد

کاخ‌های تاریخی تهران امروز تعطیل است؟

عکس/ اقدام زیرکانه یک خانم تهرانی در ثبت مهریه‌

عکس/ بازیگر سریال آنام در سیزده‌بدر

درآمد پزشک باید منطقی باشد تا زیرمیزی گرفتن کمرنگ شود/ با برون‌سپاری کار‌های حوزه بهداشت و درمان وضعیت بهتر می‌شود

عکس/سوتی خنده‌دار در طراحی گرافیکی بنر شهرداری

فیلم/خط خوردن یک ملی‌پوش به دلیل خرید مایکروفر در دوران مایلی کهن

قابلیت جدید و عجیب چت‌جی‌پی‌تی با طراحی رسید جعلی!

وال کیلمر، بازیگر سرشناس هالیوود درگذشت

همه چیز درباره سریال From/ این سریال ترسناک ارزش دیدن دارد؟

عکس/تنها باری که شهید مطهری رای داد

تیم فوتبال محبوب دونالد ترامپ لو رفت

پیش بینی آب و هوا سیزده فروردین

وضعیت ترافیکی تهران در صبح روز طبیعت

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های شمال در روز طبیعت