تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۸ نظر
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

صافولا ، هایپراستار ، ایسوس و لنوو از بازار ایران رفتند؛ سیاستمداران صدای بحران اقتصادی را می‌شنوند؟/ خروج سرمایه گذاران خارجی زیر فشار تحریم و مخالفت تندروها با مذاکره

عربده کشان خودسر می‌توانند در خیابان تجمع کنند و علیه مذاکره و گفت‌و‌گو فریاد بزنند، اما مساله این جاست، با توجه به روند نگران کننده خروج دو سرمایه گذار اماراتی و عربستانی از ایران و همزمان با آن تحریم دو برند مهم لپ تاپ کشور، حالا دیگر تجارت خارجی و بازار فناوری ایران در خطر جدی است و البته که بحران بزرگ‌تر خطر فروریختن همان دیوار کوتاه سرمایه گذاری خارجی در کشور است که با مشقت تاکنون حفظ شده است.

تحریم ایران

اقتصاد۲۴-  شوک‌های پیاپی به بازار لپ تاپ و حوزه فناوری ایران حالا ابعاد تازه و ترسناک تری به خود گرفته و تنها در ۱۰ روز گذشته هم سرمایه گذاران و هم دو برند مهم ایسوس و لنوو ایران را ترک کرده‌اند.

به این ترتیب بود که روندی که از دی ماه سال جاری با خروج صافولا از ایران آغاز شد و این بار به تحریم ایران از سوی دو برند بزرگ فناوری رسید. محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، آن‌طور که از بازار لپ‌تاپ خبر داده است، برند‌هایی مانند ایسوس و لنوو، به دلیل فشار‌های بین‌المللی، ایران را تحریم و ترک کرده‌اند.

به گزارش اقتصاد ۲۴ پس از تشدید تحریم‌های بین‌المللی و فشار‌های ایالات متحده، و البته همزمان با بازگشت ترامپ به قدرت و کاخ سفید در آمریکا بود که تعدادی از برند‌های بزرگ فناوری فعالیت‌های خود در ایران را محدود یا متوقف کرده‌اند و در این بین شرکت ایسوس دسترسی کاربران ایرانی به وب‌سایت رسمی خود را مسدود کرده است. پیش‌تر نیز شرکت‌هایی مانند IBM، HP و Apple فعالیت‌های خود را در ایران محدود یا به‌طور کامل متوقف کرده بودند. 

کما اینکه فرشید فرزانگان، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات، با اشاره به خروج سرمایه‌گذاران خارجی از بازار ایران، این روند را زنگ خطری برای اقتصاد کشور دانسته و اظهار داشته است: «خروج برند‌های خارجی از ایران زنگ خطری برای اقتصاد ماست! آیا این شرکت‌ها خبر‌هایی دارند که ما نداریم؟»

می‌گویند اقتصاد همیشه زودتر می‌شنود و سیاست اگر به اقتصاد نگاه کند زودتر درخواهد یافت که چه در پیش است.
اکنون نیز خروج این طور عجیب شرکت‌های بزرگ و تشدید تحریم‌ها شاید نشانه‌هایی دارد که باید به آن توجه کرد.

خروج شرکت‌های بزرگ و پیغامی از اقتصاد به سیاست

ماجرا این است که در ماه‌های اخیر، خروج سرمایه‌گذاران و برند‌های خارجی از ایران به روندی نگران‌کننده تبدیل شد و شاید بتوان گفت آغاز موج جدید خروج سرمایه‌گذاران خارجی، با خروج صافولا از ایران شروع شد. 

صافولا (به عربی: مجموعة صافولا) یک هولدینگ بین‌المللی تولید مواد غذایی عربستان سعودی است که زیر مجموعه‌هایی در کشور‌های خاورمیانه و شمال آفریقا دارد.

شرکت صافولا بهشهر یک شرکت ایرانی-عربستانی بود و در تولید روغن خوراکی نقش بسزایی داشت؛ طوری که شرکت‌هایی مانند لادن، بهار و نسترن وابسته به این گروه بودند. در ۱۵ دی‌ماه سال جاری یعنی کمتر از یک ماه پیش بود که خروج شرکت عربستانی صافولا که بخش بزرگی از بازار روغن ایران را در دست داشت، خبر از آغاز موج جدید سرمایه‌گذاران خارجی داد.

وداع با صافولا؛ بازی سیاست در زمین اقتصاد!

به گزارش اقتصاد ۲۴، اما در مورد خروج صافولا از ایران، علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی ایران، به تجارت نیوز گفته بود که «واقعیت این است که دلیل خروج صافولا از ایران به طور رسمی اعلام نشده، اما تنها دلیل قابل حدس این است که با توجه به قطعی شدن بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، ممکن است عربستان تصمیم داشته باشد سطح روابط خود با ایران را کاهش دهد چراکه به نظر نمی‌رسد دلیل دیگری در میان باشد.»

اما پس از صافولا، این بار مالک اماراتی هایپراستار تصمیم به خروج از ایران گرفت و همچنین زمزمه‌هایی از خروج سرمایه‌گذار خارجی دیجی‌کالا شنیده شد.

مالک اماراتی هایپراستار هم رفت

به گزارش اقتصاد ۲۴، هایپر استار فروشگاهی زنجیره‌ای در ایران است که شعبه‌هایی در شهر‌های تهران، ارومیه، شیراز، اصفهان، یزد، قزوین، اهواز، کرج، قم، مشهد، سیرجان و بندرعباس دارد. نخستین شعبهٔ این فروشگاه در سال ۱۳۸۸ در غرب تهران افتتاح شد. از سال ۱۳۹۷ این مجموعه اقدام به همکاری با مجموعه اسنپ‌مارکت از گروه اسنپ در راستای فروش آنلاین کرد و در حال حاضر در ۱۲ شهر ایران علاوه بر سرویس آفلاین و خرید در محل امکان فروش آنلاین نیز برای کاربران ایجاد کرده است.
اولین شعبه هایپر استار نیز در ایران در اتوبان باکری در غرب تهران آغاز به کار کرد. البته، سرمایه گذاران این مجموعه ایرانی نیستند. هایپر استار با شراکت کارفور و یک هلدینگ اماراتی تحت عنوان ماجد الفطیم وارد ایران شد. جالب است بدانید که تأسیس اولین هایپرمارکت جهان به سال ۱۹۵۸ میلادی برمی‌گردد. در حال حاضر، بیش از ۳۰ شعبه از این فروشگاه زنجیره‌ای در شهر‌های مختلف ایران فعالیت می‌کند.

صافولا

آیا دلایل سیاسی در پشت صحنه خروج سرمایه گذاران است؟

اکنون نیز گفته می‌شود که شورای شهر با واگذاری ملک هایپراستار شعبه باکری واقع در منطقه ۵ تهران به بانک شهر موافقت کرد. بر اساس این مصوبه قرار است تا دو سال دیگر این فروشگاه جای خود را به فروشگاه شهروند بدهد. 
نکته این جاست که گویا مالک اماراتی هایپراستار بخشی از مالکیت دیجی کالا و اسنپ را نیز دارد و احتمال خروج سرمایه گذاران همه این استارتاپ‌ها نیز حالا شنیده می‌شود.

در واقع این گروه به طور توامان مالک بخش قابل توجهی از سهام اسنپ و همینطور فروشگاه‌های زنجیره‌ای هایپراستار در ایران است. هم چنین به‌نوشتهٔ مجله فوربز، ماجد الفطیم در زمان حیات دومین فرد ثروتمند خاورمیانه بوده است. فروشگاه‌های زنجیره‌ای هایپر استار در ایران متعلق به این گروه است.

مساله، اما این است که در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ تحریم‌ها علیه ایران به شدت تشدید شد و اکنون عجیب نیست که بازگشت ترامپ باعث نگرانی سرمایه‌گذاران و برند‌های خارجی شود. کما این که اقتصاد ایران سال‌هاست با مشکلاتی نظیر تحریم‌ها، مشکلات و نوسانات ارزی و محدودیت‌های تجاری دست‌وپنجه نرم می‌کند. اما این روز‌ها برند‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی هم اقدام به ترک بازار ایران کردند. شرایط فعلی کشور به طرز چشمگیری بر جذب سرمایه‌گذار خارجی تأثیر منفی گذاشته است.

دلایل مختلفی برای این اتفاقات وجود دارد که از مهم‌ترین آن می‌توان به سیاست‌های نامناسب ایران با سایر کشور‌ها و نبود دیپلماسی اقتصادی اشاره کرد. این وضعیت موجب شده ریسک سرمایه‌گذاری در ایران افزایش یابد و برند‌ها و سرمایه‌گذاران هم انگیزه‌ای برای حضور در بازار ایران نداشته باشند.

اگر این شرایط ادامه پیدا کند، قطعاً اقتصاد ایران بیش از پیش در انزوا فرو می‌رود. خروج چنین شرکت‌هایی می‌تواند زنگ خطری برای سیاست‌گذاران باشد تا برای اصلاح رویکرد‌های فعلی دست‌به‌کار شوند.

هایپراستار

دومینوی خروج به تحریم شرکت‌های فناوری رسید

چنان چه ادامه این روند موج جدید این خروج‌ها، به شرکت‌های بزرگ بازار لپ‌تاپ نظیر ایسوس و لنوو رسیده است و به گزارش اقتصاد ۲۴، محمدرضا فرجی‌تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، با اشاره به تحریم‌های جدید علیه برند‌های معروف فناوری، گفته است برند‌هایی مانند ایسوس و لنوو، به دلیل فشار‌های بین‌المللی، ایران را تحریم کرده‌اند. او البته می‌گوید این موضوع تازه‌ای نیست و کشور به طور مکرر در زمینه کالا‌های آی تی با چنین مشکلاتی مواجه بوده است.

البته فرجی‌تهرانی در ادامه به تغییرات اخیر در روند واردات این محصولات اشاره کرد و گفته است که: «به دلیل تحریم‌ها، واردکنندگان مجبور شده‌اند از روش‌های غیرمستقیم برای تامین کالا استفاده کنند. این روند ممکن است مشکلاتی در ثبت سفارش و تخصیص ارز به وجود آورد، چراکه با توجه به خرید غیرمستقیم کالا در مبدا تأمین‌کننده سریع‌تر از گذشته کالا را تحویل داده و پذیرای این موضوع نیست که کالا را دپو یا برای واردکنندگان رزرو کند.»

مساله با اهمیت در خروج ایسوس و لنوو، اما این است که اگر خروج سرمایه گذاران با استدلال‌هایی همچون عرضه در بورس یا تغییر سرمایه گذار قابل توجیه یا شاید درک بود، این بار این دو کمپانی مهم ایران را تحریم کرده‌اند و این مساله از این جهت نگران کننده است که اصلی‌ترین برند‌های لپ تاپ ارزان قیمت و میان قیمت عملا بازار ایران را رها کرده‌اند.

ایسوس و لنوو

ایسوس و لنوو، برند‌هایی از لپ تاپ‌های ارزان قیمت بازار ایران که از دست می‌روند

چنان که برای درک اهمیت این دو برند شاید جالب باشد بدانید در هفته اول بهمن ماه سال جاری نیز دو برند ارزان قیمت لپ تاپ از همین دو کمپانی بوده‌اند.
به گزارش اقتصاد ۲۴، اگر لپ تاپی حتی با کمتر از ۲۰ میلیون تومان در هفته نخست بهمن ماه امسال می‌خواستید، لپ تاپ لنوو مدل IdeaPad N ۴۰۲۰ گزینه مناسبی بوده که اس‌اس‌دی این لپ تاپ ۲۵۶ گیگابایت و رم آن ۴ گیگابایت است؛ و باز گزینه دیگر نیز از برند ایسوس می‌توانید لپ تاپ Vivobook E ۴۱۰ KA Celeron N ۴۵۰۰ را تهیه کنید و این مدل نیز برای کار‌های روزمره و کاربردی است، حدود ۱۵ میلیون تومان قیمت دارد. ظرفیت این لپ تاپ ۶۴ گیگابایت و ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD است. ظرفیت رم آن نیز ۴ گیگابایت است.
شاید همین مثال به خوبی اهمیت این لپ تاپ‌ها را در بازار ایران نشان دهد.

لپتاپ

چرا شرکت‌های بزرگ و مهم بین المللی از بازار ایران می‌روند؟

البته باید توجه داشت که شرکت‌های ایسوس و لنوو هم به طور رسمی اعلام نکرده‌اند که تحریم‌های خاصی علیه ایران وضع کرده‌اند. با این حال، هر دو شرکت تحت قوانین و مقررات بین‌المللی کنترل صادرات و تحریم‌ها، از جمله قوانین دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (OFAC) وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، فعالیت می‌کنند. این قوانین، فعالیت‌های تجاری با برخی کشورها، از جمله ایران را محدود می‌کند.

در همین حال تحریم ایران از سوی این دو برند بزرگ فناوری، واردات کالا‌های این دو شرکت را سخت می‌کند و متاسفانه این همان روندی است که در مورد ال جی، سامسونگ و اپل نیز بازار ایران به آن مبتلا شد و به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، واردات محصولات آن‌ها بسیار سخت شد و احتمال قاچاق بودن کالا‌های آن‌ها به دلیل واردات از طریق مجاری غیررسمی افزایش یافته است. در واقع باید گفت خروج سرمایه‌گذاران خارجی از ایران، روند تجارت برای ایران را بسیار سخت‌تر و عرصه را برای انحصارجویان داخلی باز می‌کند.

به نظر می‌رسد اگر اکنون سیاستمداران کشور هر چه سریع‌تر پالس‌های اقتصاد و تجارت کشور را دریافت نکنند و راهی برای حل بحران نیابند، بازار ایران و به خصوص بازار فناوری کشور به زودی با بحران‌های جدی‌تر و بزرگ تری نیز رو به رو خواهد شد.

کما اینکه تجربه دوره پیشین ریاست‌جمهوری ترامپ دستکم به شرکت‌های معتبر بین المللی نشان داده سیاست‌های سخت‌گیرانه او علیه ایران، سرمایه‌گذاران خارجی را از حضور در بازار کشور منصرف کرده است. اکنون با بازگشت او، نگرانی سرمایه‌گذاران نسبت به تشدید تحریم‌ها و افزایش ریسک‌های اقتصادی به‌شدت افزایش یافته است.


بیشتر بخوانید: ایسوس رسما کاربران ایرانی را تحریم کرد


این اتفاقات نشان‌دهنده سیگنال نااطمینانی به آینده اقتصادی ایران است. علاوه بر مسائل بین‌المللی، ضعف دیپلماسی اقتصادی و سیاست‌های داخلی نیز بر این روند تأثیرگذار بوده‌اند. نبود برنامه‌ای مشخص برای تعامل با کشور‌های دیگر و افزایش ریسک سرمایه‌گذاری در ایران باعث شده برند‌ها و سرمایه‌گذاران تمایل خود را برای حضور در بازار کشور از دست بدهند. اگر این روند ادامه پیدا کند، اقتصاد ایران بیش از پیش در انزوا فرو می‌رود.

اگر مسئولان به فکر تعامل با دیگر کشورها، از سرگیری مذاکرات با آمریکا و ایجاد زمینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری نباشند، روند خروج آخرین سرمایه‌گذاران خارجی از ایران متوقف نمی‌شود؛ بلکه تا جایی ادامه پیدا می‌کند که تقریباً هیچ سرمایه‌گذار خارجی‌ای در ایران باقی نماند.

حال در این میان عربده کشان خودسر می‌توانند در خیابان تجمع کنند و علیه مذاکره و گفت‌و‌گو فریاد بزنند، اما مساله این جاست، با توجه به روند نگران کننده خروج دو سرمایه گذار اماراتی و عربستانی از ایران و همزمان با آن تحریم دو برند مهم لپ تاپ کشور، حالا دیگر تجارت خارجی و بازار فناوری ایران در خطر جدی است و البته که بحران بزرگ‌تر خطر فروریختن همان دیوار کوتاه سرمایه گذاری خارجی در کشور است که با مشقت تاکنون حفظ شده است.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۸
ناشناس
0
1
چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
ترا به هر چه میپرستید ، مسئولین کشور، تمهید و چاره ای بیاندیشید ..افزار از دست همه در رفته.ساماتدهی .اتباع مجاز!! و دهن کجی به مردم که راضی به حضور ولو یکنفر اجنبی در کشورشان نیستند و خرج اتینا و بیگانگان را رها کنید ..دیگر بس است. بابت فقط تعمیر لب تاپ فرزند دانشجویم حدود ده برابر قیمت خرید آن، در چند سال گذشته خرج کردم..
عذاب دادن و خون مردم را در شیشه کردن ..افتخار نیست زیبنده نیست??
ناش
بیا نویسنده بنده خدا یه ساعت مطلب نوشته یه سری سینه چاک وطن سروته گرفته مطلبو همینه که سنگ روی سنگ بند نیست جالب هست از همه چیز و همه کس و همه جا طلبکاریم بعد سطح درک از مطالب......
عل
1
1
پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
خداروشکر این فروشگاهای زنجیره ای هرچه زودتر گورشنو گم کنند بروند بهتر بک سری ادمهای خاص خوب پول به جیب میزدند مردم رو بدبخت کردن هرچه مغازه دار فرشگاه ایرانی بود همشون ورشکسته شده بودند اونا تو بازار جولان میدادند الان هرشهر بری فرشگاه های حانبو سوپر استار وال مارکت وووازکجا اومدن یک سری مردم با سوپر مارکت کوچک خرج خانوادشو درمی آورد الان همه جمع کردن بیکارشذن به علت فروشگاهای بزرگ اینشالا همشون ورشکسته بشن برن به جهنم
ناشناس
0
1
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
خداروشکر رفتن،،،، چهارنفر سود می‌برند، نه لابی ها،،،،،همه دنبال بازار ایرانن،،،،آمریکا خودشو پاره میونه برا بازار ایرانه، بعد میکیر رفتن،،بدرک ک رفتن،تو ایران هستن جاشون رو بگیرن
ناشناس
خودت فهمیدی چی بلغور کردی امسال شما نمیفهمید چی شده وچی خواهد شد فقط حرفهای چرت بزنید درکتون تا همین قدر هستش .
مجید
1
1
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
عربده کشان کسانی هستند که فریب افرادی را می‌خورند که دنبال منافع شخصی خود هستند واز تعصب این افراد سواستفاده می‌کنند والا این فریب خورده ها را جیبشان را بتوانی ۵۰هزارتون درجیب خود ندارند ونمیفهمند با مملکت ومردم چه می‌کنند وچه بر سر نظام وملت می آورند اینها باید جواب این گرانی وفقر وبدبختی مردم را بدهند.
علیعر
0
0
سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
همین هایپر مارکتها هستن که باعث میشن گالا رو ارزون بخری و الا سوپری ها قیمت رو دولا دولا حساب می کنن . ما از هایپری با ۵ درصد زیر قیمت یا ۱۰ درصد زیرقیمت مصرف کننده می خریم ولی سوپری ها تا ریال آخر قیمت رو جلد حساب می کنن که هیچ ، بعضی وقتها هم خیلی اضاف حساب میکنن .
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
به جهنم که رفتن ، لنوو و ایسوس که داخل ایران شرکت تولیدی نداشتن بذار برن ، شرکت عربستانی سهام دار بود به اندازه خودش خورد و رفت ، نگران اونا نباش داخل ایران پر سرمایه گذار هست که نمیدونن کجا پولشون رو سرمایه گذاری کنند همین داخلی ها بسرعت جای خارجی هارو میگیرن اتفاقا اگر مردم سرمایه گذاری کنند بهترهم هست چون این پول های سرگردان هر سال باعث گرانی یه چیزی میشه حداقل میاد تو صنعت و بازار داخلی سرمایه گذاری میشه بجای اینکه کشورهای دیگه بیان خوده داخلی ها میان وسط
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

روایت خانواده و دوستان دانشجوی به قتل رسیده دانشگاه تهران؛ امیر‌محمد رتبه ۸۰۰ کنکور در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت

وضعیت فعلی، منتفی‌کننده مذاکره ایران و آمریکا نیست/ تحریم‌ها، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی ایران را کاهش داده است

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

خاورمیانه و ایران در انتظار سرمای شدید

فیلم/حمله امیرحسین ثابتی این بار همتی به جای ظریف

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ پوشش عجیب زنان و مردان ارمنی ۱۳۳ سال پیش در اراک

تشدید بحران دارو با تحریم تامین اجتماعی و وضعیت وخیم ذخایر استراتژیک کشور/ ۳۷ هزار میلیارد تومان بدهی سنددار به داروسازان ایرانی

فیلم/ گرشا رضایی: اگر من مشهدی بودم با شاه فالوده نمی‌خوردم

فیلم/ ترامپ: بایدن مقصر گرانی تخم مرغ است، نه من

فیلم/ بقایی: در مراسم تشییع سید حسن نصرالله شرکت خواهیم کرد

جزئیات پیش فروش سکه از زبان سخنگوی مرکز مبادله

نفت جهانی با افزایش قیمت همراه شد

عکس/ پوستر النصر برای بازی با پرسپولیس

عکس/ دیدار عراقچی با رئیس هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن

ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل النصر

حراج سکه بازار دلار را کساد کرد

عکس/ دیدار وزیر خارجه سودان با قالیباف در تهران

فیلم/ همتی: برای هر وضعیتی آمادگی لازم داریم

کوکو؛ ابزار حرفه‌ای آنالیز اینستاگرام و اینفلوئنسر مارکتینگ

مدارس شیفت عصر دماوند امروز ۲۹ بهمن غیرحضوری شد

۱۴۰۴ هدیه ۱۰۰ میلیون ریالی برای بازنشستگان کشوری

صدور حکم اعدام برای متجاوزین نوجوان ۱۴ ساله قروه

هشدار AFC به پرسپولیس قبل از دیدار با النصر

چربی سوزی شکم و پهلو با ۵ راهکار عملی 

از ادعای نجومی تامین ۲۰ هزارمگاواتی وزیر نیرو تا چند پیشنهاد واقعی برای کاهش ناترازی برق

عکس/ حضور پزشکیان در دیدار مردم آذربایجان‌شرقی با رهبری

با پیش‌خرید سکه چقدر سود می‌کنیم؟

فیلم/ بارش شدید برف در دماوند

فیلم/ ترامپ: احتمالا به زودی با پوتین دیدار می‌کنم

فیلم/ آغاز دیدار مردم تبریز با رهبری

جوان و کم کار: چهره جدید اقتصاد چین/ با «خدایان دستمزد روزانه» در چین آشنا شوید؛ «زندگی در لحظه»

دیدار مردم آذربایجان شرقی با رهبر انقلاب

فیلم/ آخرین وضعیت خسارات زلزله اندیمشک

عوامل پشت پرده مانع از اصلاح ساختار ایران‌خودرو

دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز غیرقانونی است

قیمت پراید در یک قدمی نیم میلیاردی شدن+ جزئیات

میزبانی بورس کالا از ۴۷۹ هزار تن محصول در امروز

ادعای شبکه سعودی درباره طرح ترامپ برای مذاکره با ایران

اطلاعیه وزارت علوم درباره بازداشت دانشجویان

علت خوابیدن باتری ماشین و راهکار روشن کردن آن

۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان سود سهام عدالت در راه است

قیمت مسکن در تهران به مرز متری ۱۰۰ میلیون تومان رسید

فیلم/ نفوذ سردچال قطبی به ایران، شایعه یا واقعیت؟

غوغای گرانفروشی ایرلاین‌ها در آستانه تعطیلات نوروز

دخالت بازارساز زنجیر بازار دلار و طلا را پاره کرد

هشدار به خریداران مسکن درباره خرید خانه‌های خاص

تصمیم مهم مجلس درخصوص قیمت بنزین + جزییات

حق مسکن کارگری کفاف ۴ تا ۵ سانتی‌متر اجاره خانه را می‌دهد

تکلیف آیفون‌های قاچاق در ایران مشخص شد+ جزئیات

جهش شدید قیمت‌ها در بازار خودرو + جدول

حراج سکه در شرایط تحریم؛ سیاست غلط بانک مرکزی

نتانیاهو: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای اسرائیل است

ادامه تجمع دانشجویان در پی قتل دانشجوی دانشگاه؛ شکایت کم سابقه دانشگاه تهران از یک لباس شخصی!

آخرین مهلت ثبت نام ایران خودرو ویژه بهمن ۱۴۰۳+ جدول

روایت دردناک پدر امیر محمد خالقی درباره فرزندی که نخبه بود