تاریخ انتشار: ۱۳:۳۸ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۳

طرح یک میلیاردی وام خرید مسکن در وزارتخانه

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه نوسازی ۵۰۰‌هزار واحد ناپایدار در بافت‌های فرسوده شهری، یکی از تکالیف نهضت ملی مسکن است از محقق نشدن اهداف برنامه نوسازی در سال‌های گذشته خبر داد و پنج برنامه دولت چهاردهم را برای نوسازی بافت‌های فرسوده تشریح کرد. وی تقویت وام خرید مسکن برای خانه‌های نوسازی‌شده در بافت را از جمله راهکار‌های اصلی تقویت نوسازی در بافت فرسوده عنوان کرد.

مسکن

اقتصاد۲۴- عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه نوسازی ۵۰۰‌هزار واحد ناپایدار در بافت‌های فرسوده شهری، یکی از تکالیف نهضت ملی مسکن است، می‌گوید: اهداف برنامه نوسازی هنوز محقق نشده است و شاهد روند نزولی صدور پروانه ساخت در تمام مناطق شهری و در بافت‌های فرسوده هستیم. این کاهش صدور پروانه در دو سال اخیر بیشتر شده است. دولت به دنبال راهکار‌های جدید برای نوسازی و دستیابی به اهداف برنامه ساخت در بافت‌های فرسوده است.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، در کشور ۵ میلیون و ۷۰۰‌هزار واحد در بافت‌های فرسوده شهری موجود است که ۲ میلیون و ۷۰۰‌هزار واحد نیاز به نوسازی و مقاوم سازی دارد. ۱۰ میلیون نفر در این واحد‌ها ساکن هستند.

با توجه به این موضوع نوسازی از اواسط دهه ۸۰ یکی از محور‌های برنامه‌های جامع بخش مسکن است. دولت چهاردهم نیز اجرای برنامه نوسازی بافت‌های فرسوده را در راس برنامه‌های حوزه مسکن قرار داده و با توجه به شکست این برنامه در سه سال اخیر، به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی راهکار‌هایی برای دستیابی به اهداف برنامه نوسازی بافت‌های فرسوده در دست اقدام است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه پایداری بافت‌های فرسوده و بافت‌های تاریخی و ساماندهی اسکان‌های غیررسمی هدف بازآفرینی شهری هستند گفت: بافت‌های فرسوده یکی از شاخه‌های بازآفرینی است. در بافت‌های فرسوده، نوسازی و مقاوم سازی بافت مورد نظر است. طبق قانون سرانه‌های بافت فرسود باید به متوسط سرانه شهر‌ها برسد.


بیشتر بخوانید: قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴ چقدر خواهد شد؟


گلپایگانی با اشاره به عوامل تاثیرگذار در عدم‌موفقیت برنامه نوسازی گفت: بافت‌های فرسوده عمدتا در مرکز و میانه شهر‌ها واقع است و ساختار اجتماعی قدرتمندی دارد که بخشی از ارزش‌های ذاتی شهر است، اما به‌دلیل مسائل اقتصادی و توسعه کالبدی شهرها، توسعه افقی در پیرامون شهر‌ها اتفاق افتاده و جریان ساخت‌وساز به پیرامون شهر‌ها کشیده شده است و بافت‌های مرکزی از جریان نوسازی و مقاوم سازی و رسیدن به سرانه‌های استاندارد‌های ملی ساختمان بازمانده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دستگاه‌های مختلفی مانند شهرداری ها، وزارتخانه‌های دیگر و... در برنامه نوسازی دخیل هستند، گفت: برآورد ما از سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نشان می‌دهد حدود ۱۰ میلیون نفر در بافت فرسوده ساکن هستند. این تعداد در ۵ میلیون و ۷۰۰‌هزار واحد زندگی می‌کنند که ۲ میلیون و ۷۰۰‌هزار واحد نیاز به مقاوم سازی و نوسازی دارد. قانون‌گذار نوسازی سالانه ۱۰۰‌هزار واحد را تکلیف کرده است.

طبق آمار شهرداری‌ها در یک سال گذشته (آبان سال قبل تا آبان امسال) حدود ۵۰‌هزار واحد مسکونی در بافت، پروانه ساخت گرفتند، اما لزوما تمام این پروانه‌ها منجر به ساخت‌وساز و پایان کار نشده است. سال گذشته و امسال در کل محدوده‌های شهری آمار صدور پروانه سیر نزولی دارد. وضعیت رکود بر ساختمان سازی حاکم است که این وضعیت در بافت‌ها هم خودش را نشان داده است.

افزایش هزینه ساخت دلایل عقب ماندگی از برنامه نوسازی مسکن

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری افزایش هزینه ساخت و افزایش قیمت مسکن را موجب عقب ماندگی نوسازی از برنامه دانست و گفت: به دلیل رشد قیمت مسکن سهم مسکن از هزینه خانوار افزایش یافته و طیفی که نمی‌توانند خانه دار شوند، گسترده‌تر شده‌اند. رشد درآمد خانوار با رشد قیمت مسکن همخوانی نداشته است. افزایش سهم هزینه مسکن در سبد خانوار فقط به دلیل رشد قیمت مسکن نبوده بلکه، چون درآمد خانوار رشد نداشته، این فاصله بیشتر شده است.

نوسازی سرعت می‌گیرد

به گفته گلپایگانی، برای تسهیل و تسریع نوسازی بافت‌های فرسوده، دولت کاهش زمان و هزینه‌های صدور پروانه و عوارض را اجرا می‌کند. بر اساس قانون سال ۸۶، شهرداری‌ها ملزم هستند ۵۰ درصد در نرخ عوارض و پروانه و سایر هزینه‌ها در بافت فرسوده تخفیف بدهند. شهرداری‌ها تقریبا مجوز‌ها را با تخفیف صادر می‌کنند، اما دولت به خاطر کمبود منابع، نمی‌تواند ما‌به‌التفاوتی را که از بابت این تخفیفات باید به شهرداری‌ها برگرداند بپردازد.

وی افزود: برای حل مشکل، با وزارت اقتصاد رایزنی شده و در این راستا سامانه‌ای در این وزارتخانه طراحی شده است تا شهرداری‌ها عوارض صادر شده و تخفیف اعمال‌شده را در سامانه وارد کنند و هزینه به صورت آنلاین محاسبه شود تا در اعتبارات دولت دیده شود.


بیشتر بخوانید: افزایش تقاضا برای آپارتمان‌های زیر قیمت


براساس قانون ۲۵‌درصد تسهیلات پرداختی در حوزه مسکن باید به نوسازی بافت‌های فرسوده تخصیص داده شود. با اینکه نوسازی سالانه ۱۰۰‌هزار واحد در قانون آمده، اما به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، امسال در کل کشور ۲‌هزار و ۴۰۰فقره وام برای نوسازی بافت فرسوده پرداخت شده است که کمتر از ۲‌درصد برنامه است.

گلپایگانی گفت:، چون برنامه نوسازی به صورت خود‌مالکی است، در نهضت ملی مسکن تسهیلات بانکی به سمت کسانی که مالک نیستند سوق داده شده است، اما برنامه دولت این است تا با اجرای بسته‌های تشویقی و جذب مشارکت، برنامه نوسازی را سرعت ببخشد. تامین سرانه‌ها برای رونق ساخت در بافت را در دستور کار جدی داریم و اقدام مشترک برای تامین منابع را تعریف کرده‌ایم. سند توانمندسازی بافت‌های ناکارآمد در محله‌های هدف تهیه شده که برای تحقق سند در کل کشور، ستاد بازآفرینی ملی ایجاد شده است. در جلسه آتی شورای عالی مسکن با حضور رئیس‌جمهوری، نمایندگان سازمان شهرداری‌ها و سازمان برنامه، موضوع بافت‌ها در دستور کار است و قرار است برای بازگشایی گره‌ها و رفع مشکلات تصمیم‌گیری شود. به دنبال این هستیم اعتبار لازم از منابع قانونی را به سمت بافت‌های مساله‌دار بیاوریم. معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: تلاش ما این است مشارکت در ساخت در بافت‌های فرسوده افزایش یابد و نوسازی در تمام استان‌ها به جریان بودجه و نقدینگی متصل شود.

افزایش وام خرید راهکاری برای رونق تولید در بافت فرسوده

گلپایگانی افزایش وام خرید را برنامه دیگری برای رونق تولید در بافت فرسوده عنوان کرد و گفت: به دنبال این هستیم وام طرف خرید را تقویت کنیم. در بافت چرخه‌ای برای تولید مسکن وجود دارد، ساکنان بافت توان ساخت ندارند و عمدتا از طریق مشارکت نوسازی می‌کنند. برای ترغیب مشارکت، بسته تراکم تشویقی جدیدی مصوب کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهرسازی ارائه شده است. همچنین وام طرف خریدار اگر تقویت شود، سازندگان نگران خواب سرمایه نخواهند بود، چون قدرت خرید مردم بالا می‌رود. برنامه این است تا بخش قابل‌توجهی از هزینه خرید را وام تامین کند؛ البته افزایش وام خرید برنامه‌ای پیشنهادی است که هنوز تصویب نشده است. افزایش مبلغ وام به یک میلیارد تومان مطرح است، اما هنوز راه طولانی برای تصویب آن در پیش داریم. وی گفت: برنامه دیگر دولت برای تسهیل نوسازی، اجرای برنامه مقاوم سازی است. برخی واحد‌ها در بافت فرسوده در صورت مقاوم سازی پایدار می‌شوند و نیاز به نوسازی ندارد.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

عکس/ ژست صمیمی مونیکا بلوچی در کنار بهروز وثوقی و آرش

عکس/ حال و هوای کوچه‌ای در محله قلهک ۴۵ سال پیش

عکس/ لحظه ورود امیر قطر به تهران

عکس/ استایل جالب ناصر حجازی و پروین ۵۳ سال پیش با لباس طرحدار

عکس/ خنده‌های از ته دل رضا یزدانی در کنار همسر و دخترش

عکس/ حکم اعدام یک محیط بان شکسته شد

عکس/ هزاران خودروی دپو شده در پارکینگ‌های ایران خودرو

عکس/ تیپ خاص ترانه علیدوستی و همسرش ۱۲ سال پیش در ویتنام

عکس احساسی از عارف و دخترش ۵۰ سال پیش

اینفوگرافی/ حداقل حقوق کارگران به دلار از سال ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۳

اینفوگرافی/ ترفندهای خانه‌تکانی سریع و آسان برای عید

نخستین عکس از دیدار امیر قطر با رهبر انقلاب

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

ترکیه؛ از رویای کشوری بدون زباله تا تبدیل شدن به زباله‌دان اروپا/ نقش امینه اردوغان بانوی اول ترکیه در شکست بزرگ آنکارا

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

چه کسانی باید در مصرف قهوه احتیاط کنند؟

فیلم/ وقتی وزن کم می‌کنید باهوش‌تر می‌شوید

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲ اسفند ۱۴۰۳/ خرید‌های هیجانی در بازار اسکناس آمریکایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲ اسفند ۱۴۰۳/ خرید‌های سنگین طلا از صندوق‌های طلای بورسی

خوراکی‌هایی که ممکن است به دندان ها آسیب بزنند

چگونه می‌توانم یک رزومه خوب بنویسم؟

در روز چند وعده غذایی باید خورد؟

افزایش ۲۴ درصدی بودجه سازمان تبلیغات اسلامی در سال ۱۴۰۴؛ اعتباری که از ۵ استان بیشتر است/ خروجی کار نهادهای فرهنگی در جامعه چیست؟

با ۱۰۰۰۰ قدم پیاده روی روزانه چقدر کالری می‌سوزانیم؟

اگر مصرف گوشت را قطع کنیم چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

خواص شگفت انگیز رزماری برای لاغری

هشدار فدراسیون کوهنوردی: از ۲ تا ۸ اسفند کوه نروید

آتش استیضاح زیر پای وزیر اقتصاد

اجساد ‌ ۴ اسیر اسراییلی فردا تحویل داده می‌شود

زلنسکی: ترامپ در دام اطلاعات نادرست گرفتار شده است

یک داور در باشگاه پرسپولیس مدیر شد

فیلم/ فیلمی کم‌تر دیده‌شده از تبدیل سفارت اسرائیل به فلسطین

شوک شبانه به استقلال

نقش بختیاری‌زاده در صعود استقلال

رهبر انقلاب: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

فیلم/ توضیحات فعال سیاسی آمریکایی در مورد چگونگی شهادت سیدحسن نصرالله

محمد حبیبی آزاد شد

منوچهر والی‌زاده صدای جاودان دوبله ایران کیست؟

عکس/ محمدرضا زنوزی در جلسه با مسعود پزشکیان

بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور

میزان واردات بنزین امسال به سه میلیارد دلار می‌رسد

فیلم/ واکنش عابدینی به طولانی‌شدن ساخت ماکت ساختمان فدراسیون

عدد سبد معیشت مشخص شد

فیلم/ نشست خبری امیر قطر با پزشکیان

فیلم/ قدردانی وزیر علوم از صاحب سوپرمارکت اطراف دانشگاه شریف

بازگشت کریستیانو رونالدو در آستانه دیدار با استقلال + عکس

اعلام محدودیت ترافیکی جاده‌ای تا چهارم اسفند

علی پروین از خودش رفع اتهام کرد

روزنامه اصولگرا: می‌خواهند با پروژه قتل یک دانشجو، ناآرامی خیابانی را شروع کنند

جویباری: منتظر جواب ماتزاری هستیم

سیدمحمد خاتمی یک پیام صادر کرد

سازمان لیگ برای تعویق دربی همراهی کند

نخستین عکس از دیدار امیر قطر با رهبر انقلاب