تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۳

حمله با اسم رمز شفاف‌ساز؛ پشت پرده انتقاد جبهه پایداری به روسای قوه قضاییه و بنیاد مستضعفان

دیروز ارگان مطبوعاتی دولت با انتشار گزارشی ابعاد تازه‌ای از این پرونده را نمایان کرد و ریشه انتقاد از اژه‌ای و دهقان توسط جریان پایداری را ناشی از قطع شدن منابع مالی از نهاد‌های عمومی، صدور قریب‌الوقوع احکام پرونده چای دبش و سوم، فشار برای تغییر رویکرد نسبت به وفاق برآورد کرد.

به بهانه شفاف‌سازي

اقتصاد۲۴- با گذشت چند روز از ماجرای حمله اعضای جبهه پایداری به رییس عدلیه، آرام آرام قطعات پنهان پازل ریشه‌های این حملات علیه غلامحسین محسنی‌اژه‌ای و چرایی فریاد‌های برخی نمایندگان رادیکال در جای خود قرار می‌گیرند. ۷ بهمن ماه بود که ۲ عضو بلندپایه جبهه پایداری، در صحن علنی مجلس با ادعای مفاسد رخ داده در بنیاد مستضعفان ۳ پرونده اتهامی را علیه رییس عدلیه باز کردند. البته مانند بسیاری از پروژه‌های دیگر اعضای جبهه پایداری، یک تقسیم کار از قبل تعیین شده را میان خود برنامه‌ریزی کرده بودند.

مبتنی بر این نقشه راه، یکی از نمایندگان وظیفه انتقاد از رییس قوه قضاییه را عهده‌دار شد و شخص دیگری هم وارد عمل شد. مثلث انتقاد، اما حول محور سه موضوع ادعایی قرار داشت؛ نخستین موضوع مرتبط با وجود فساد و رشوه در واگذاری هتل‌های زیرمجموعه بنیاد مستضعفان بود؛ پرونده دوم نبود شفافیت در روند واگذاری‌ها بود که فریاد یکی از نمایندگان را به آسمان بلند کرد و نهایتا اصل حضور اژه‌ای در نشست با مدیران بنیاد مستضعفان، ریشه‌های اصلی نقد از رییس دستگاه قضا را شکل می‌دادند. این نماینده، در نشست ۷ بهمن ماه مجلس فریاد می‌زد: «درحالی که مجلس فریاد می‌زند شبهه و فساد در واگذاری هتل‌های بنیاد مستضعفان وجود دارد ایشان (اژه‌ای) با حضور خود در مجموعه بنیاد مستضعفان نشان داد که ما باید عزم جدی برای مبارزه با فساد داشته باشیم.» انتقادات جبهه پایداری به دستگاه قضایی در شرایطی بود که قاضی‌القضات در نشست با مدیران بنیاد مستضعفان، رسما این درخواست را مطرح کرده بود که به شبهات و انتقادات مطرح شده در افکار عمومی پاسخ دهند! مطابق معمول صدا و سیما با اعطای تریبون یک‌طرفه به جبهه پایداری در آتش انتقادات دمید و بنیاد مستضعفان و دستگاه قضایی را سیبل حملات قرار داد.

پشت پرده انتقادات چیست؟

بلافاصله پس از طرح این انتقادات توسط جریان پایداری، این پرسش در افکار عمومی شکل گرفت که ریشه شکل‌گیری این انتقادات از رییس عدلیه چه مواردی است؟ آیا این نمایندگان تنها برای مقابله با فساد و در ستایش شفاف‌سازی است که این‌گونه فریاد وااسلاما و وامصیبتا سر داده‌اند یا اینکه در پشت پرده این انتقادات مسائل دیگری نهفته است؟ احمد جانجان که سایت‌ها و خبرگزاری‌های اصولگرا از او با عنوان کارشناس اقتصادی و اقتصاددان نام برده و مطالب او را منتشر می‌کنند با انتشار توییتی نسبت به این اظهارات اعضای جبهه پایداری واکنش نشان داد. او در این زمینه نوشت: «یک جریان سیاسی اخیرا همین موضوع (خروج بنیاد از هتلداری) را مورد هجمه و حمله قرار داده که در نگاه اول با ژست عدالتخواهانه و برخورد با رانت و فساد به موضوع واگذاری هتل‌ها به بخش خصوصی ورود کرده در‌حالی که این سر و صدا‌ها از جای دیگری آب می‌خورد!»

او در ادامه با طرح برخی پرسش‌ها از نماینده معترض می‌خواهد که در این زمینه‌های خاص شفاف‌سازی کند. از‌جمله اینکه «برادر آقای ... در یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های بنیاد مستضعفان چه سمتی داشت؟ اسناد این شرکت بعد‌ها چگونه از اکانت‌های خارج از کشور سر درآورد؟ ماجرای درخواست برخی نمایندگان مجلس در دوره قبلی بنیاد برای دریافت کارت‌های هدیه و بسته‌های مناسبتی که با وانت بار می‌زدند، چیست و آیا ارتباطی به قطع شدن بذل و بخشش‌ها در دوره حسین دهقان دارد؟ آقای محسن منصوری در دور قبلی چه جایگاهی در بنیاد مستضعفان داشت و این روز‌ها ارتباط او با بنیاد چگونه است؟ مراجعت متعدد نمایندگان به حسین دهقان برای انتصاب نزدیکان‌شان در بنیاد با چه پاسخی ازسوی رییس جدید مواجه شده است؟ آیا مراجعه آقای م. س و سفارش استخدام پسرش در بنیاد صحت دارد؟ آیا حقیقت دارد که در دوره قبل حقوق و مزایای یک رسانه خاص از محل کارت‌های هدیه بنیاد مستضعفان تامین می‌شد؟ این تنها بخشی از سوالات است که اگر جزییات آن فاش شود، مشخص می‌شود شریان مالی کدام جریان در تاریکخانه قطع شده که برخی صدای‌شان درآمده!»

جریان پایداری به دنبال چیست؟

دیروز ارگان مطبوعاتی دولت با انتشار گزارشی ابعاد تازه‌ای از این پرونده را نمایان کرد و ریشه انتقاد از اژه‌ای و دهقان توسط جریان پایداری را ناشی از قطع شدن منابع مالی از نهاد‌های عمومی، صدور قریب‌الوقوع احکام پرونده چای دبش و سوم، فشار برای تغییر رویکرد نسبت به وفاق برآورد کرد. روشن است پرونده چای دبش در دولتی شکل گرفته که اعضای جبهه پایداری در آن نقش و جایگاه ویژه‌ای داشتند. اینکه دستگاه قضایی به دقت و به دور از برخورد‌های سیاسی و جناحی، ابعاد مختلف این پرونده را بررسی می‌کند، برای برخی جریانات خوشایند نیست، چراکه پای افرادی را به میانه این منازعه باز می‌کند که احتمالا ارتباطات خاصی با برخی جریانات سیاسی نزدیک به دولت قبل دارند. نکته مهم‌تر، نقش بی‌طرفانه‌ای است که دستگاه قضایی در جریان انتخابات ۱۴۰۳ ایفا کرد. مجموعه این گزاره‌ها در کنار عوامل دیگر، جریان پایداری را در وضعیت خاصی قرار داده است. آنها که تمام قلمرو‌های قبلی در دست خود را به رقیب واگذار کرده‌اند، برای تداوم حیات خود چاره ندارند جز اینکه از طریق سر و صدا و حاشیه‌سازی توجه‌ها را به خود جلب کنند.


بیشتر بخوانید:عکس/ متهم اصلی چای دبش در نشست مسئولان با رهبری


این جریان ریشه اصلی انشقاق در جریان راست محسوب می‌شود. واقعیتی که هر چند ریشه‌های آن را می‌توان تا سال‌های ابتدایی دهه ۹۰ و تکروی‌های محمود احمدی‌نژاد و جریان حامی او امتداد داد، اما پس از انتخابات چهاردهم ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۳ ابعاد و زوایای وسیع‌تری پیدا کرد. ریشه‌های این تنازع هم به برداشت خاص جریان پایداری از مفهوم قدرت باز می‌گردد؛ جریانی که معتقد است، قدرت تنها در صورتی مشروع و سازنده خواهد بود که از مسیری که این جریان تعیین کرده، شکل بگیرد! این جریان برای تداوم حیات خود، همواره به دشمنی در مقابل نیاز دارد. به همین دلیل است که از یک طرف تلاش می‌کند جای پای خود را در نهاد‌های پرقدرت سیاسی حفظ کند و ازسوی دیگر با نقد روسای قوا مانند مسعود پزشکیان، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای و قالیباف به‌زعم خود امکانی برای معامله در آینده برای خود درنظر بگیرد.

انتقادات جبهه پایداری به دستگاه قضایی در شرایطی بود که قاضی‌القضات در نشست با مدیران بنیاد مستضعفان، رسما این درخواست را مطرح کرده بود که به شبهات و انتقادات مطرح شده در افکار عمومی پاسخ دهند!

برادر آقای ... در یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های بنیاد مستضعفان چه سمتی داشت؟ اسناد این شرکت بعد‌ها چگونه از اکانت‌های خارج از کشور سر درآورد؟

ماجرای درخواست برخی نمایندگان مجلس در دوره قبلی بنیاد برای دریافت کارت‌های هدیه و بسته‌های مناسبتی که با وانت بار می‌زدند، چیست و آیا ارتباطی به قطع شدن بذل و بخشش‌ها در دوره حسین دهقان دارد؟

دیروز ارگان مطبوعاتی دولت با انتشار گزارشی ابعاد تازه‌ای از این پرونده را نمایان کرد و ریشه انتقاد از اژه‌ای و دهقان توسط جریان پایداری را ناشی از قطع شدن منابع مالی از نهاد‌های عمومی، صدور قریب‌الوقوع احکام پرونده چای دبش و سوم، فشار برای تغییر رویکرد نسبت به وفاق برآورد کرد.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کاسبان تحریم می گویند مکانیسم ماشه بی اثر است

فیلم/ درآمد هنگفت دست‌فروشان در پایتخت: شبی چند میلیون تومان؟

صندوق توسعه ملی چیست و چه کارکردی دارد؟

حمایت جواد خیابانی از امیر قلعه‌نویی

خداحافظی با کارت سوخت از مرداد؟

بحران امنیتی در سویدا با دست‌کم ۸۹ کشته

علم‌الهدی: هدف دشمن دین‌زداییست

هشدار محقق داماد و درویش‌زاده درباره جهل مقدس و پیامد‌های آن

از سرگیری پروازهای هواپیمایی عراق به ایران

عکس/ صدام حسین در حال روشن‌کردن سیگار برگ در سالن اجلاس سران عرب

رشد چشمگیر واردات نفت چین از ایران

جدایی مدافع استقلال قطعی شد

معرفی موشک بالستیک ATACMS MGM-۱۴۰ آمریکا

فیلم/ نماینده قم: حتی یک جاسوس افغانستانی هم نداشتیم

فیلم/ عراقچی وارد چین شد

عکس/ تغییر چهره ویژه هازل کایا سریال عشق ممنوع

پزشکیان: ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم

فیلم/ تیکه امیرحسین قیاسی به رشیدپور: شما نباید با ترامپ مصاحبه کنید

Beidou چینی جایگزین GPS می‌شود

فیلم/ هوشدن ترامپ در فینال جام‌جهانی باشگاه‌های فیفا

فیلم/ ظهره‌وند جنگنده‌های B۲ آمریکا را قارقارک خواند

عکس/ واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به احتمال فعال سازی مکانیزم ماشه

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم بزرگداشت شهدای نیروی قدس سپاه

آمار پلیس از مرگ‌ومیر تصادفات جاده‌ای در تهران

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول

قیمت فولکس واگن در بازار ایران + جدول

ولایتی شرط توقف غنی‌سازی را برای مذاکره رد کرد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

زمان آغاز فروش بلیت قطارهای اربعین

نتیجه نهایی درباره تغییر قیمت نان در تهران

جاده چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد

عکس/ واکنش فغانی به انتقاد ایرانی‌ها از خوش‌وبش با ترامپ

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

عکس/ چهره زیبای زهره فکورصبور ۲۴ سال پیش در اولین فیلم سینمایی‌اش

هشدار به مصرف‌کنندگان سنگ مرداب

اینفوگرافی/ موضع کشورهای اروپایی در جنگ ایران و اسرائیل

فیلم/ پرتخلف‌ترین عادت رانندگی مشخص شد

عکس/ شکل و شمایل حرمله سریال مختار پس از ۱۹ سال در ۵۴ سالگی

عکس/ دیدار وزیر کشور عراق با پزشکیان

فیلم/ حرکت زشت خاطره حاتمی در شام ایرانی

عکس/ خداحافظی احساسی مدافع استقلالی

عکس/ حضور سردار قاآنی و سیدمسعود خامنه‌ای در یک مراسم

عکس دیده نشده از رهبری، ابراهیم رئیسی و سیدمحمد خامنه‌ای در یک مراسم عزاداری

فیلم/ نبرد بی‌امان شیر با کفتار‌ها در جنگل

عکس/ ظاهر ژولیده آقا سید عباس درویش دوره قاجار ۱۳۰ سال پیش با لباس پلنگی

مهران مدیری به تلویزیون بازمی گردد

آغاز مذاکره پرسپولیس برای دانیال و ترابی

عکس/ پوشش اعیانی کودکان اشراف‌زاده قاجاری ۱۲۰ سال پیش کنار سگ‌هایشان