تاریخ انتشار: ۲۲:۰۲ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۸

روایت لاریجانی از ترفندهای آمریکایی‌ها

رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری مشترک با فضل هادی مسلم یار رئیس مجلس سنای افغانستان اظهارداشت: هرگونه تحرکی در زمینه ایجاد صلح در افغانستان است، باید با محوریت دولت افغانستان،سامان یابد.
حضور غیرمنتظره علی لاریجانی در حرم امام رضا (ع)
اقتصاد24 - علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری مشترک با فضل هادی مسلم یار رئیس مجلس سنای افغانستان اظهارداشت: تلاش ایران همواره این بوده که یکپارچگی، استقلال و امنیت افغانستان حفظ شود.

وی ادامه داد: امروز هم این سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران است که هرگونه تحرکی در زمینه ایجاد صلح در افغانستان است، باید با محوریت دولت افغانستان، سامان پیدا کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بنده مذاکرات بسیار خوبی با رئیس مجلس سنای افغانستان داشتم، تصریح کرد: هم در زمینه همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور و گسترش این همکاری‌ها که از گذشته وجود داشته و امروز هم ادامه دارد، بحث و تبادل نظر صورت گرفت. از سوی دیگر، بر ضرورت ترتیبات جدیدی در این روابط تأکید شد تا نیازهای مردم افغانستان به نحو درستی تأمین شود و تجار دو کشور بتوانند راحت‌تر و ساده‌تر با هم کار کنند.

لاریجانی بیان کرد: همچنین همکاری‌های دو کشور که در زمینه کمیته‌های پنج‌گانه بین دو کشور وجود دارد، باید مسیر سریعتر خود را طی کند که در این کمیته‌ها در زمینه‌های امنیتی، تجارت و هم مسئله آب که از موضوعات بین دو کشور است، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

وی با بیان اینکه از سوی دیگر رایزنی‌های سیاسی همواره بین ایران و افغانستان وجود داشته است، گفت: امروز هم که بحث صلح پایدار در افغانستان مطرح است، ما در کنار مردم افغانستان هستیم و از اینکه دولت افغانستان یک کمیته و شورایی را برای ایجاد صلح در نظر گرفته است، ما این مسئله را درست می‌دانیم و از آن حمایت می‌کنیم اما از اقداماتی که برخی از کشورها چون آمریکا انجام می‌دهند و دنبال آن هستند که بدون حضور دولت افغانستان، مسیری را با برخی از گروه‌ها راه بیندازند، ما این را درست و واقعی نمی‌دانیم و معتقدیم که نوعی تحقیر در این مسئله نهفته است و باید هرگونه مذاکره صلح با حضور دولت افغانستان باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: البته آمریکایی‌ها از این ترفندهای مختلف استفاده می‌کنند به گونه‌ای که گاهی شعار «مذاکره» و گاهی شعار «صلح» می‌دهند اما در عمل پایدار نیستند و در پشت صحنه، کارهای دیگری را انجام می‌دهند از جمله اینکه مذاکراتی در زمینه هسته‌ای با ایران انجام شد اما پس از سال‌ها مذاکره، آن را به هم زدند و بعد با صدای بلند، از مذاکره مجدد صحبت می‌کنند اما همین چند روز اخیر مسئول اصلی دیپلماسی کشورمان که فرماندهی کار را بر عهده دارد یعنی آقای ظریف را تحریم کردند که این رفتار آنان نشان‌دهنده تناقض‌شان است و نشان می‌دهد که خلاف و دروغ می‌گویند.

لاریجانی ادامه داد: کسی که دنبال حل مسائل است، نمی‌آید مسئول اصلی مذاکرات و دیپلماسی کشورمان را تحریم کند بنابراین از این دغلکاری‌ها در کار آمریکایی‌ها وجود دارد.

وی تصریح کرد: از آنجایی که ایران و افغانستان دو کشور مسلمان هستند، قطعاً رایزنی‌های سیاسی برای اعتلای افغانستان و توسعه این کشور انجام خواهیم داد و از اینکه انتخابات مجلس افغانستان به خوبی انجام شد و هیئت رئیسه آن انتخاب شدند، به عزیزان افغانستانی تبریک می‌گوییم و امیدواریم که انتخابات ریاست جمهوری هم در افغانستان با ترتیبات مد نظرشان انجام شود. همچنین استقرار از نظر سیاسی و امنیتی در افغانستان ایجاد شود.

در ادامه این نشست خبری رئیس مجلس سنای افغانستان اظهار داشت: جا دارد بنده از رئیس مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران تشکر کنم که ما را دعوت کردند و امروز در تهران، مذاکراتی بین ما انجام شد.

وی با اشاره به اینکه در این جلسه بحث‌های بسیار خوبی مطرح شد، گفت: ما در زمینه وضعیت منطقه و وضعیت افغانستان، مباحثی را مطرح کردیم که دو کشور با یکدیگر هم نظر هستند، افغانستان دچار یکسری مشکلات شده و متأسفانه این بدبختی‌ها وجود دارد. همچنین کمک‌هایی که جمهوری اسلامی ایران به کشور ما کرده است، باعث شده تا حدودی این مشکلات را پشت سر بگذاریم که از این جهت از ایران سپاسگزاریم.

رئیس مجلس سنای افغانستان با بیان اینکه ما از رهبر معظم انقلاب اسلامی تشکر می‌کنیم، افزود: امروز بحث افغانستان، بحث صلح است، ما صلح را می‌خواهیم و صلح ضرورت ملت ماست؛ از جمهوری اسلامی ایران تشکر می‌کنیم که از ما حمایت می‌کند و تأکیدشان بر صلح، با محوریت دولت افغانستان است.

وی خاطرنشان کرد: حکومت جمهوری اسلامی ایران چندی پیش از طریق سفارت کابل، اعلامیه‌ای در جهت حمایت از ملت افغانستان ارائه کرد که این اعلامیه به خوبی اخلاص است و برادری جمهوری اسلامی ایران را ثابت کرده است. همچنین مطمئن هستیم که روابط بین دو کشور همچنان ادامه خواهد داشت.

منبع: مهر
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ هشدار مدیرعامل ایران‌خودرو درباره بحران قیمت‌گذاری

پشت پرده ترور رزم‌آرا از قصه‌پردازی تا واقعیت

ملوان تهدید کرد: به AFC شکایت می کنیم

هشدار تهران به اروپا درباره مکانیسم ماشه

نشست مشترک سران قوا در نهاد ریاست جمهوری

شانس بالای هادی چوپان برای قهرمانی ۲۰۲۵ + فیلم

تکذیب گم شدن توله خرس دوم در پردیسان

سحر دولتشاهی و محسن تنابنده در کندو

استقلال و پرسپولیس مجوز حرفه‌ای گرفتند

ابلاغ قانون تازه بانک مرکزی به بانک‌ها

فیلم/ رفتار عجیب و نژادپرستانه با یک گردشگر در ترکیه

قابل توجه تهرانی‌ها؛ این مسیر امشب مسدود می‌شود

فیلم/ گریم سنگین الیکا عبدالرزاقی برای شاه لیر

سگ‌گردانی در اصفهان ممنوع شد

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴

ایران نقطه گسست در اتحاد آمریکا و اسرائیل / اسرائیل برای مختل کردن مذاکرات چه اقداماتی ممکن است انجام دهد؟

علائم اولیه سرطان ریه چیست؟

عکس/ اسامی بزرگ‌ترین بدهکاران بانکی منتشر شد

عکس/ استایل فوق جذاب و متفاوت مونیکا بلوچی

واکنش نتانیاهو به گزارش جدید آژانس اتمی درباره ایران

عکس/ چهره عجیب مایکل جکسون ۱۷ سال پیش در کنار فرزندان اش

بازی اروپایی‌ها با مکانیسم ماشه؛ بازیگران در نقش پلیس بد یا گروگانگیران هسته‌ای؟!

ادعای آژانس درباره ذخایر اورانیم ۶۰ درصد ایران

روایت رویترز از گزارش جامع گروسی درباره ایران

حمله گلسنگ‌ها به کتیبه‌های اورارتویی این بار در آذربایجان شرقی/ ۴ کتیبه مهم تاریخ ایران در آستانه نابودی

جزئیات انفجار کوره ذوب فلزات در ایلام

هشدار ویژه تهران به نمایندگان تروئیکای اروپایی

کریم باقری در پرسپولیس ماندنی است؟

عکس/ ملکه نازلی مادرزن محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش در کنار رضاخان

تهدیدات ادعایی اسرائیل علیه ایران؛ جنگ روانی به شیوه صهیونیست‌ها

عکس/ ژست خاص تعدادی از زنان و دختران قاجار ۱۲۰ سال پیش مقابل دوربین

ترکیه به درخواست ایران چراغ سبز نشان داد

ادعای تازه آژانس انرژی اتمی درباره ذخایر اورانیوم ایران

عکس/ تیپ تینیجر‌ای سها نیاستی با کت اسپرت روبروی برج ایفل

فیلم/ حذف الشجاعیه از نقشه غزه توسط اسرائیل

تقسیم کار ترامپ و نتانیاهو برابر ایران

عکس/ گریم متفاوت پرویز پرستویی با سبیل‌های خاص در شکارگاه

ادعای اسراییل درباره ترور یک فرمانده حزب‌الله لبنان

عکس زیرخاکی از خیابان ولی عصر تهران ۸۴ سال پیش با نهال‌های جوان

ماجرای تحرکات خطرناک علیه ایران در شورای حکام چیست؟

فیلم/ متن سنگین و معنادار بهرنگ علوی در صفحه اینستاگرامش

ادعای ساترا درباره بی مجوزی سووشون

عکس جالب از ۲ بهروز وثوقی در آغوش هم

افشاگری عجیب نیویورک تایمز درباره ایلان ماسک

آغاز برداشت گل بابونه در اصفهان

عکس/ استایل بهاری بازیگر گیلدخت در دبی

عکس/ ملک سعود ۷۱ سال پیش در میان اقوام و محافظین با عینک خرمگسی

مذاکره استقلال با ستاره ایرانی فوتبال امارات

واکنش رئیس سازمان انرژی اتمی به طرح غنی‌سازی صفر

اختلاف مالی امید عالیشاه و پرسپولیس