
اقتصاد۲۴- کورنت- ئیام (Kornet-EM)، یک سامانه موشکی هدایت شونده ضد تانک چند منظوره است که توسط دفتر طراحی کی بی پی (KBP) طراحی و ساخته شده است. این سامانه موشکی دوربرد در آگوست ۲۰۱۱ در نمایشگاه هوایی مسکو (MAKS) رونمایی شد. این سامانه همچنین در سپتامبر ۲۰۱۳ در نمایشگاه تسلیحات روسیه به نمایش گذاشته شد.
کورنت- ئیام برای انهدام تانکهای پیشرفته و مدرن مجهز به زره واکنشی انفجاری، خودروهای زرهی سبک و استحکامات طراحی شده است. این سامانه همچنین میتواند با اهداف دریایی و هوایی کمسرعت در بردهای بین ۱۵۰ تا ۱۰۰۰۰ متر درگیر شود.
سامانه موشکی کورنت- ئیام نسخه ارتقا یافته سامانه موشکی ضد تانک کورنت است. سیستم جدید قابلیت نفوذ به زرههای واکنشی انفجاری از ۱۱۰۰ میلی متر تا ۱۳۰۰ میلی متر را دارد و ایمنی بالایی در برابر پارازیت ارائه میدهد.
این سامانه میتواند سه موشک از جمله موشک هدایت شونده ضد تانک ۹M۱۳۳M-۲، موشک هدایت شونده ۹M۱۳۳FM-۲ و موشک هدایت شونده ۹M۱۳۳FM-۳ را شلیک کند. واحد شلیک دوقلو کورنت-EM که بر روی سکوی خودرو نصب شده است، ۱۶ قطعه مهمات شامل هشت موشک آماده شلیک را حمل میکند.
کورنت- ئیام در دو نوع موجود است که شامل یک پرتابگر خودکار برای استقرار بر روی حاملها و یک پرتابگر قابل حمل برای عملیاتهای جنگی در شرایط مختلف محیطی است.
پرتابگر اتوماتیک توسط سیستم هدایت سواری پرتو لیزری و اتوماتیک کنترل میشود. این دوربین مجهز به دوربینهای با وضوح بالا و دوربینهای تصویربرداری حرارتی نسل سوم است. وزن هر ماژول پرتابگر ۷۵.۲ کیلوگرم است.
پرتابگر خودکار میتواند موشکها را در زاویه آزیموت ± ۱۸۰ درجه و ارتفاعات بین -۵ درجه و +۴۵ درجه برای بردهای بین ۲۰۰ متر تا ۱۵۰۰۰ متر قرار دهد. به طور خودکار اهداف را درگیر میکند و میتواند به طور همزمان دو هدف را شلیک کند.
بیشتر بخوانید: معرفی WS-۱ B؛ سامانه موشکی پرتاب چندگانه چین
سامانه کورنت- ئیام همچنین میتواند اهداف زرهی مجهز به زره راکتور انفجاری را با شلیک دو موشک در یک پرتو منهدم کند. این سیستم را میتوان بر روی حاملهای مختلف با ظرفیت بارگیری کم مستقر کرد.
پرتابگر قابل حمل کورنت- ئیام را میتوان بر روی وسایل نقلیه چرخدار و ردیابی نصب کرد. این سامانه میتواند در آزیموت ۳۶۰ درجه و ارتفاع از ۵- تا ۲۰ درجه شلیک کند.
یک کانال رؤیت با بزرگنمایی متغیر ۱۲X در ۲۰X در پرتابگر قابل حمل کورنت- ئیام تعبیه شده است تا برد تشخیص هدف را افزایش داده و خطاهای دید را کاهش دهد. این سیستم همچنین دارای یک سیستم هدایت سواری پرتو لیزر است.
وزن پرتابگر ۲۶ کیلوگرم است، در حالی که دوربین تصویربرداری حرارتی ۸.۷ کیلوگرم وزن دارد. طراحی دید تصویربرداری حرارتی بر اساس طراحی آشکارساز عکس ماتریسی مجهز به سیستم محفظه حرارتی است. دوربین تصویربرداری حرارتی میتواند تقریباً ۱.۵ ساعت به طور مداوم کار کند و فقط در هفت دقیقه خنک شود. از انرژی تولید شده توسط باتری استفاده میکند.
موشک هدایت شونده ضد تانک ۹M۱۳۳M-۲ با سرعت ۳۰۰ متر بر ثانیه حرکت میکند و میتواند علیه اهدافی بین ۱۵۰ متر تا ۸۰۰۰ متر شلیک شود. این موشک ۳۱ کیلوگرم وزن دارد که کانتینر آن ۱۲۱۰ میلی متر است. این موشک میتواند به زرههایی با ضخامت بین ۱۱۰۰ متر تا ۱۳۰۰ میلی متر نفوذ کند.
موشک هدایت شونده ۹М۱۳۳FМ-۲ نیز ۳۱ کیلوگرم وزن و کانتینر به طول ۱۲۱۰ میلی متر دارد. این موشک با سرعت ۳۰۰ متر بر ثانیه حرکت میکند و حداکثر میتواند به فاصله ۸۰۰۰ متر برسد. قدرت انفجاری موشک معادل ۱۰ کیلوگرم تی ان تی است.
موشک هدایت شونده ۹М۱۳۳FМ-۲، ۳۳ کیلوگرم وزن و قدرت انفجاری معادل ۷ کیلوگرم تی ان تی دارد. حداکثر سرعت و برد موشک به ترتیب ۳۲۰ متر بر ثانیه و ۱۰۰۰۰ متر است.
نوع: موشک هدایت شونده ضد تانک
اپراتور: ارتش روسیه
سازنده: دفتر طراحی کی بی پی
موشک ها: موشک هدایت شونده ضد تانک ۹М۱۳۳М-۲، موشک هدایت شونده ۹M۱۳۳FM-۲ و موشک هدایت شونده ۹M۱۳۳FM-۳
برد شلیک: ۱۵۰ متر تا ۱۰۰۰۰ متر