تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۳

اینستاگرام محبوب‌ترین شبکه‌اجتماعی در ایران

پربازدیدترین شبکه اجتماعی در ایران «اینستاگرام» است؛ اما جالب این که تنها کشوری هستیم که این شبکه مجازی در آن تا این اندازه محبوبیت دارد؛ آن هم در حالی که محبوب‌ترین و پربازدیدترین شبکه‌اجتماعی در جهان و آسیا، «فیس‌بوک» گزارش شده است.

اینستاگرام محبوب‌ترین شبکه‌اجتماعی در ایران

اقتصاد۲۴- بررسی وضعیت شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان نشان می‌دهد اینستاگرام، محبوب‌ترین شبکه اجتماعی در ایران است و به دلیل جذابیت‌های بصری و امکاناتی که به طور مستمر به روز می‌شود، توانسته جایگاه بسیار خوبی در کشور ما پیدا کند.

 این در حالی است که شبکه اجتماعی مورد استفاده بیشتر کشور‌های آسیایی و سایر کشور‌های جهان فیس‌بوک به شمار می‌رود. البته دلایل متعددی برای محبوبیت زیاد این پلتفرم در ایران بیان شده که در این گزارش، برخی از مهم‌ترین آنها مورد بررسی قرار گرفته است.

با وجود اینکه امکانات اینستاگرام از جمله پخش زنده و استوری مورد توجه بسیاری از مخاطبان جهانی قرار گرفته، اما همچنان ناتوانی در آپلود ویدئو‌های بلند، از مشکلات این شبکه اجتماعی به شمار می‌رود؛ مشکلی که با اضافه‌شدن قابلیت IGTV در سال ۲۰۱۸ تا حد زیادی برطرف شد، اما همچنان در انتشار ویدئو‌های طولانی و غیرزنده در اینستاگرام برای کاربران، مشکلاتی گزارش می‌شود.

اینستاگرام در ایران همانند اکثر شبکه‌های اجتماعی خارجی دیگر همچون فیس‌بوک، ایکس و یوتیوب فیلتر است؛ البته این شبکه تا ۱۰ دی ماه سال ۱۳۹۶ باز بود و در ناآرامی‌های آن سال تنها ۴ روز مسدود و از ۱۴ دی رفع فیلتر شد و بسیاری از کسب و کار‌ها و فعالیت‌های فرهنگی به ویژه در مقطع همه گیری کرونا در آن فعال شدند.

با التهابات سال ۱۴۰۱، اینستاگرام مجددا فیلتر شد؛ فیلترینگی که این کسب و کار‌ها تصور می‌کردند با بازگشت آرامش رفع می‌شود و فعالیت خود را از سر می‌گیرند؛ اما تا کنون این انتظار برآورده نشده است.

به طور کلی موضوع فیلترینگ اینستاگرام به‌دلایل مختلف نه فقط در ایران، بلکه در کشور‌های دیگری همچون هنگ‌کنگ، روسیه و چین نیز اعمال شده و این محدودیت به‌دلیل موارد مختلف مانند مشکلات سیاسی چین و روسیه با آمریکا به عنوان متولی اصلی اینستاگرام و نیز مسائل داخلی بوده است.


بیشتر بخوانید:مردم کدام کشورها بیشتر در اینستاگرام وقت می‌گذرانند؟


تصویر زیر، به خوبی با نمایش میزان عمومیت و محبوبیت شبکه‌های اجتماعی در کشور‌های مختلف، نشان می‌دهد که فیس‌بوک با اختلاف، پرکاربردترین رسانه اجتماعی دنیا محسوب می‌شود و تنها در ایران بالاترین استفاده از شبکه اجتماعی به اینستاگرام تعلق دارد. ونزوئلا برجسته‌ترین استفاده‌کننده «یوتیوب» و «وی‌کونتکت» (Vkontakte)، شبکه اجتماعی پرکاربرد در روسیه مشخص شده است.

اینستاگرام محبوب‌ترین شبکه‌اجتماعی در ایران

فیلترینگ هم جواب نداد؛ اینستاگرام پربازدیدترین شبکه اجتماعی در ایران

سنجش میزان استفاده شبکه‌های اجتماعی مختلف در قاره آسیا در نمودار میله‌ای زیر نمایش داده شده است و فیس‌بوک با اختلاف زیاد در صدر قرار دارد. یوتیوب و توئیتر در جایگاه دوم و سوم پراستفاده‌کنندگان شبکه اجتماعی در آسیا هستند و اینستاگرام که محبوبیت و استفاده زیادی در ایران دارد، با ۶.۷۵ درصد جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده است.

فیس‌بوک و یوتیوب در جهان همانند آسیا بیشترین محبوبیت را دارند و اینستاگرام رتبه سوم را کسب کرده است. توئیتر که در آسیا سومین شبکه اجتماعی محبوب بود، در جهان رتبه دوازدهم را کسب کرده تا نشان دهد توجه آسیایی‌ها به طور آشکاری به این پلتفرم بیشتر از سایر مردم جهان است.

شاید یکی از دلایل این میزان تفاوت و توجه آسیایی‌ها به بستر توئیتر، تحولات زیادی است که در خاورمیانه در این سال‌ها اتفاق افتاده و توئیتر بهترین رسانه برای انعکاس آن در نظر گرفته شده است.

در تصویر زیر، میزان کاربرد شبکه‌های اجتماعی مختلف داخل ایران مورد سنجش قرار گرفته و اینستاگرام با ۷۵.۹۴ درصد و اختلاف زیاد، در صدر پرکاربردترین پلتفرم‌ها قرار گرفته است. «پینترست»، دیگر شبکه اجتماعی تصویری، در جایگاه دوم قرار دارد تا نشان دهد ایرانیان تا چه اندازه به پلتفرم‌های تصویری علاقه‌مندند. «فیس‌بوک» که در آسیا و جهان رتبه نخست استفاده را دارد، در ایران با کمتر از ۵ درصد، رتبه سوم استفاده را کسب کرده و «ایکس (توئیتر)» با کمتر از ۲ درصد، جایگاه‌های بعدی استفاده در ایران را از آن خود کرده‌اند.

اینستاگرام محبوب‌ترین شبکه‌اجتماعی در ایران

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ چهره متفاوت ثریا دو سال بعد طلاق از شاه ۶۵ سال پیش در پاریس

عکس/ پوشش خاص فوزیه، اشرف پهلوی و تاج الملوک ۸۶ سال پیش در ورزشگاه امجدیه با کلاه گلدار

عکس/ رونمایی بهاره رهنما از خانه لاکچری اش با وسایل عتیقه و میلیاردی

عکس/ تیپ نوروزی فرشته حسینی با کت پلنگی و مدل موی جدید

عکس/ پوستر رسمی نمایش ملکوت ۴۹ سال پیش با بازی بهروز وثوقی و انتظامی

عکس/ تیپ ساده و شیک نازنین بیاتی در دورهمی دوستانه

عکس/ ظاهر متفاوت فردین ۷۷ سال پیش در لباس سربازی

عکس/ خیابانی در طهران و جزییات آن ۱۱۴ سال پیش

عکسی منتسب به امیرکبیر صدراعظم ناصرالدین شاه ۵۰ سال پیش در روزنامه اطلاعات

اینفوگرافی/ آمار جمعیت زندانی در کشورهای جهان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ پرسپولیس ارزشمندترین تیم لیگ برتر شد

فیلم/ ریزش معدن در روستای عبدالله مهاباد

ادعای خبرساز درباره مذاکره غیرمستقیم با آمریکا

عکس/ دانشگاه اسلامی غزه قبل و بعد از جنگ

پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان سرلشکر باقری

فیلم/ نمایی بی نظیر از بارش باران بر روی دریاچه ارومیه

گزارشش بورس امروز یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

عکس‌/ اجرای عملیات آکروبات و بندبازی در ایران دوره قاجار

عکس/ نمایی از دستۀ عزاداری ۱۳۰ سال پیش در یکی از خیابان‌های تهران

عکس/ تیپ دهه چهل نوید محمدزاده در آمریکا با گردنبند زنانه

عکس/ شهرام دبیری و پنگوئن‌های قطب جنوب

عکس/ چهره خاص شهناز پهلوی ۸۴ سال پیش در آغوش پدر و مادرش

عکس/ هجوم گنج‌یاب‌ها به یک امامزاده در تعطیلات نوروز

عکس/ اعتراض آمریکایی‌ها علیه ترامپ و ماسک

معامله ۲۵ کیلوگرم شمش نقره در بورس کالا

عکس/ صف‌های طولانی غذا در غزه

اینفوگرافی/ مصرف بنزین نوروزی در پنج سال اخیر

عکس/ شکل و شمایل چند دختر دانشجو با تیپ بامزه در دهه ۸۰

ترامپ میان دو گزینه؛ چرا اقدام نظامی علیه ایران آسان نیست؟

علت قفل کردن ترمز خودرو و راه‌های برطرف کردن آن

بدترین نوروز پرسپولیس در ۱۳ سال اخیر

عکس/ نمایی خارق العاده از لحظه رعد و برق در آسمان گیلان‌غرب

عکس/ ژست جالب دکتر شریعتی درکنار دوستانش ۷۴ سال پیش در مشهد

فیلم/ سورپرایز عاشقانه فرشته حسینی به مناسبت تولد همسرش

به حاشیه رفتن شخصیت‌های اصلی قصه موسی در روایت حاتمی کیا از «موسی‌کلیم‌الله»

معرفی خودرو تی وی آر سربرا با جعبه دنده ۵ سرعته دستی + عکس

نامه شبانه هواداران پرسپولیس به کارتال

گلایه هواداران از وضعیت بد پرسپولیس

عکس‌های زیرخاکی و ناب از بازیگران در پشت‌صحنه سریال پدرسالار

حجم آب ۳۶ سد مهم کشور نصف شد+ جدول

عکس/ چهره عجیب و دیده نشده از محمدرضا پهلوی در ۳ سالگی

عکس/ استایل نوروزی روناک سریال «نون خ» با شومیز و روسری حریر

فیلم/ دیدار احساسی یوسف تیموری با پسر خوانده‌اش در تایلند

عکس/ چهره جدید بازیگر نقش خرم سلطان با تاج و لباس پرنسسی

فیلم/ آغاز تظاهرات علیه ترامپ در آمریکا

فیلم/ یادگاری نوشتن روی سی و سه پل توسط مسافران نوروزی

دلایل نزول سنگین قیمت جهانی نفت چیست؟

زمان برگزاری اولین حراج شمش طلا در سال جدید مشخص شد

عکس/ قاب صمیمی از بازیگران سریال پایتخت ۷ با استایل خاص

گلایه سهامداران از بلاتکلیفی نماد‌های استانی سهام عدالت 

فیلم/ کلیپ تبلیغاتی برند سوئیسی برای ساعت‌های با طرح شاهنامه ایران

عکس/ استوری جالب بهناز جعفری با چهره ژولیده و متن عاشقانه

ارز یک متغیر سیاستی است و نباید به حال خود رها شود

ایران به صدر اخبار جهان راه یافت + عکس و فیلم

عکس/ سفیران اروپایی با لباس‌های اشرافی ۱۲۹ سال پیش در تشییع جنازۀ ناصرالدین شاه

بحران آبی در مرز فاجعه؛ آیا باید منتظر تنش‌های بزرگ‌تر بر سر آب در ایران بود؟/ ۸ میلیون روستایی در ایران درگیر تنش آبی

عکس/ تغییر چهره نفیسه روشن با لباس خاص و اکسسوری فانتزی

پرسپولیس نیاز به تغییرات اساسی دارد

عکس/ استایل اجق وجق فرشته حسینی و نوید بازهم سوژه شد

عکس/ همسر روس بازیکن سپاهان، تراکتوری‌ها را رسوا کرد